برای مشاوره اطلاع از جدول و لیست کامل طبقات برند
برای مشاوره اطلاع از جدول و لیست کامل طبقات برند
به موجب ماده 30 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری؛ برند، هر نشان قابل رویتی است که بتواند کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم متمایز سازد. با این که در قانون، الزامی برای ثبت برند و علائم تجاری، وجود ندارد، اما اکثر شرکت ها و صاحبان کسب و کارها، تمایل دارند که برای تولیدات و خدماتی که به مردم ارائه می دهند، برندی را به ثبت برسانند.
یکی از مراحل ثبت برند در سایت مرکز مالکیت معنوی، مشخص نمودن طبقه بندی کالاها و خدماتی می باشد که فرد، قصد ثبت برند در آن ها دارد. از آن جایی که عدم وارد نمودن طبقه بندی کالاها و خدمات و یا درج اشتباه در آن، فرآیند ثبت برند را با مشکلات عدیده رو به رو می سازد، لازم است که افراد از فهرست و جدول طبقه بندی ثبت برند اطلاع داشته باشند.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که طبقات و زیرطبقه های برند چیست؛ به بیان لیست کامل طبقات برند و علامت تجاری برای کالاها و خدمات مختلف بپردازیم. سپس در انتها، نحوه افزایش و کاهش جدول طبقه بندی، برای برندهای ثبت شده من جمله مواد غذایی ارائه خواهد گردید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
طبقات و زیرطبقه های برند چیست
ثبت برند انجام فرآیند قانونی برای ثبت یک حرف یا کلمه به نام شخص در رابطه با محصولات و خدمات وی می باشد، به گونه ای که آن حرف یا کلمه، معیاری برای شناساندن محصولات متقاضی در بازارهای ملی و جهانی گردد. به موجب ماده 33 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری، «اظهارنامه ثبت علامت به همراه نمونه علامت و فهرست کالاها یا خدماتی که ثبت علامت برای آن ها درخواست شده و براساس طبقه بندی قابل اجراء یا طبقه بندی بین المللی باشد، به اداره مالکیت صنعتی تسلیم می شود. پرداخت هزینه های ثبت علامت بر عهده متقاضی است.»
بنابراین، یکی از مواردی که به هنگام ثبت اظهارنامه برند، می بایست در سایت وارد گردد، طبقاتی است که علامت در آن ها ثبت می شود. در این میان، ممکن است که برخی افراد با این طبقات آشنا نبوده و این سوال برای آن ها مطرح شود که طبقات و زیرطبقه های برند چیست و به چه منظوری ثبت می گردد.
در پاسخ به پرسش فوق، می توان بیان داشت که طبقات و زیرطبقه های برند، در واقع دسته بندی برندها توسط مرکز مالکیت معنوی، بر اساس کالاها یا خدماتی است که تحت یک نام و نشان تجاری مشخص ارائه می شوند. این طبقه بندی، بر اساس شباهت ها و خصوصیات مشترک بین خدمات یا کالاهای گوناگون می باشد.
دسته بندی طبقات و زیرطبقه های برند در ایران، بر اساس تقسیم بندی های بین المللی می باشد و از این نظر، تفاوتی میان آن ها وجود ندارد. به طور کلی طبقات برند در ایران، شامل 45 طبقه می شود که تحت چهار گروه مواد غذایی، لوازم خانگی، آرایشی بهداشتی و سایر طبقات، دسته بندی می شود. همچنین، توجه به این نکته ضروری است که لازم نیست متقاضی برای ثبت یک برند در چند طبقه، اظهارنامه های متعدد پر نماید، بلکه تکمیل یک اظهارنامه برای ثبت برند در چندین طبقه کفایت می نماید.
علاوه بر این، متقاضی تنها می تواند از برند ثبت شده به نام خود، تنها در طبقات ثبت شده استفاده نماید. بنابراین، اگر شخصی برندی را در طبقه لوازم آرایشی به ثبت رسانده باشد، نمی تواند از آن برند، در طبقات دیگر استفاده نماید، مگر این که طبقات برند ثبت شده خود را افزایش دهد.
لیست کامل طبقات برند و علامت تجاری برای کالاها و خدمات
نکته قابل توجه در هنگام ثبت طبقات برند، این است که هر چه تعداد طبقاتی که متقاضی قصد ثبت برند خود را در آن دارد، افزایش پیدا یابد، امکان بروز خطا در روند ثبت اظهارنامه نیز افزایش می یابد، زیرا داوطلب می بایست مجوزهای لازم در این خصوص را کسب نموده باشد. به منظور آشنایی داوطلبان با این طبقات، در قسمت زیر لیست کامل طبقات برند و علامت تجاری برای کالاها و خدمات مختلف ارائه گردیده که عبارت از:
طبقات محصولات
طبقه 1: مواد شیمیایی مورد استفاده در صنایع، علوم، عكاسی و همچنین كشاورزی، باغبانی و جنگل بانی؛ رزین های مصنوعی پردازش نشده؛ پلاستیك های پردازش نشده؛ كودهای گیاه؛ تركیبات اطفاء حریق؛ مواد آبكاری و جوشكاری فلزات؛ مواد شیمیایی برای نگهداری مواد غذایی؛ مواد دباغی؛ چسب های صنعتی.
طبقه 2: رنگ، روغن؛ جلا؛ لاك؛ مواد ضد رنگ زدگی و جلوگیری كننده از فاسد شدن چوب؛ مواد رنگی؛ مواد تثبیت رنگ، رزین یا صمغ های خام طبیعی؛ فلزات به صورت پودر یا ورق برای نقاشان ساختمان، چاپگرها و هنرمندان.
طبقه 3: تركیبات سفیدكننده و سایر مواد مخصوص شستشوی لباس؛ مواد مخصوص تمیز كردن، براق كردن، لكه گیری و سائیدن؛ صابون؛ عطریات، روغن های اسانس، مواد آرایشی؛ لوسیون های مو؛ گرد و خمیر دندان.
طبقه 4: روغن ها و گریس های صنعتی؛ روان كننده ها، تركیبات گردگیری، مرطوب كردن و جذب رطوبت؛ انواع سوخت (شامل سوخت موتور) و مواد روشنایی؛ انواع شمع و فتیله چراغ.
طبقه 5: مواد دارویی و بیطاری؛ مواد بهداشتی برای مصارف پزشكی؛ مواد رژیمی برای مصارف پزشكی، غذای كودكان؛ انواع گچ شكسته بندی، لوازم زخم بندی؛ مواد پر كردن دندان، موم دندانسازی؛ ضد عفونی كننده ها؛ مواد نابودكننده حشرات موذی؛ قارچ كش، مواد دفع نباتات هرزه.
طبقه 6: فلزات عادی و آلیاژهای آن ها؛ مواد ساختمانی فلزی؛ ساختمان های فلزی قابل حمل؛ مواد فلزی خطوط راه آهن؛ كابل و سیم های غیربرقی از جنس فلزات عادی؛ آهنآلات، اقلام كوچك فلزی؛ لوله و مجراهای فلزی؛ گاو صندوق؛ اجناس ساخته شده از فلزات عادی كه در طبقات دیگر ذكر نشده اند؛ سنگ های معدنی فلزات.
طبقه 7: انواع ماشین و ماشین های افزار؛ انواع موتور (به استثناء موتور وسایل نقلیه زمینی)؛ قفل و بست حلقه های اتصال قطعات ماشین ها و قطعات انتقال قوه (به غیر از اتصالات و اجراء انتقال قوه وسایل نقلیه زمینی)؛ لوازم و ابزار كشاورزی (به استثنای ابزارهای دستی)؛ ماشین جوجه كشی.
طبقه 8: انواع ابزار و لوازم دستی (كه با دست كار می كنند)؛ سرویس كارد و قاشق و چنگال، سلاح كمری، تیغ.
طبقه 9: اسباب و آلات علمی، دریانوردی، مساحی، عكاسی، سینمایی، بصری، وزن كردن، اندازه گیری، علامت دادن، كنترل و مراقبت (نظارت)، نجات و آموزش؛ اسباب و لوازم هدایت، قطع و وصل، تبدیل، ذخیره سازی، تنظیم یا كنترل جریان برق؛ آلات و اسباب ضبط، انتقال یا تكثیر صوت یا تصویر؛ اسباب ذخیره اطلاعات مغناطیسی، دیسك های قابل ضبط؛ ماشین های فروش خودكار و مكانیسم دستگاه هایی كه با سكه كار می كنند؛ صندوق های ثبت مبلغ دریافتی، ماشین های حساب، تجهیزات داده پردازی و رایانه ای؛ دستگاه آتش نشانی.
طبقه 10: آلات و ابزار جراحی، پزشكی، دندانسازی و بیطاری، اندام های مصنوعی، دندان و چشم مصنوعی؛ اقلام ارتوپدی؛ مواد بخیه زنی.
طبقه 11: دستگاه های روشنایی، حرارتی، مواد بخار، طبخ، خنك كردن، تهویه، تامین آب بهداشتی.
طبقه 12: وسایل نقلیه، دستگاه های حمل و نقل زمینی، دریایی یا هوایی.
طبقه 13: اسلحه گرم؛ مهمات و انواع پرتابه (از قبیل موشك، خمپاره و غیره)؛ مواد منفجره؛ مواد وسایل آتش بازی.
طبقه 14: فلزات گران بها و آلیاژهای آن ها و كالاهایی كه با فلزات گران بها ساخته شده یا با آن ها روكش شده اند و در سایر طبقات ذكر نشده اند؛ جواهرات، سنگ های گرانبها؛ اسباب و لوازم ساعت سازی و زمان سنجی.
طبقه 15: آلات موسیقی.
طبقه 16: كاغذ، مقوا و كالاهای ساخته شده از آن ها كه در طبقات دیگر ذكر نشده اند؛ مطالب چاپ شده، مواد صحافی؛ عكس؛ نوشت افزار؛ چسب برای مصارف تحریری یا خانگی؛ لوازم نقاشی؛ قلم مو نقاشی؛ ماشین تحریر و لوازم ملزومات دفتری (به استثنای مبلمان) مواد آموزشی و تدریس (به استثنای دستگاه ها)؛ مواد پلاستیكی برای بسته بندی (كه در سایر طبقات ذكر نشدهاند)؛ حروف و كلیشه چاپ.
طبقه 17: لاستیك، كائوچو، صمغ، آزبست (پنبه نسوز)، میكا (سنگ طلق) و كالاهای ساخته شده از این مواد كه در طبقات دیگر ذكر نشده اند؛ پلاستیك دارای شكل و قالب خاص برای استفاده در تولید سایر كالاها؛ مواد بسته بندی، درپوش گذاری، انسداد و عایق بندی؛ لوله های قابل ارتجاع غیرفلزی.
طبقه 18: چرم و چرم مصنوعی و كالاهای ساخته شده از آن ها كه در طبقات دیگر ذكر نشده اند؛ پوست حیوانات؛ چمدان، كیسه و كیف های مسافرتی؛ چتر، چتر آفتابگیر و عصا؛ شلاق، یراق و زین و برگ.
طبقه 19: مواد و مصالح ساختمانی (غیرفلزی)؛ لوله های غیرفلزی سخت و غیرقابل انعطاف برای استفاده در ساختمان؛ آسفالت، قیر و قطران؛ ساختمان های متحرك غیرفلزی؛ بناهای یادبود غیرفلزی.
طبقه 20: مبلمان و اثاثیه، آیینه، قاب عكس؛ كالاهای ساخته شده از چوب، چوب پنبه، نی، حصیر، شاخ، استخوان، عاج، استخوان آرواره نهنگ، صدف، كهربا، صدف مروارید، كف دریا و بدل كلیه این مواد یا ساخته شده از پلاستیك (كه در سایر طبقات ذكر نشده اند)
طبقه 21: ظروف خانگی یا لوازم آشپزخانه (كه از فلزات قیمتی ساخته یا روكش نشده اند)؛ شانه و ابر و اسفنج؛ انواع برس قلم مو (به استثنای قلم موهای نقاشی)؛ مواد ساخت برس؛ لوازم نظافت و تمیزكاری؛ سیم ظرفشویی؛ شیشه كار شده یا نیمه كار شده (به استثنای شیشه مورد استفاده در ساختمان ها) شیشه آلات، اشیاء ساخته شده از چینی و سفال كه در طبقات دیگر ذكر نشده اند.
طبقه 22: طناب، رسیمان، تور، چادر، سایبان، برزنت (تارپولین)، بادبان و شراع، كیسه و گونی كه در طبقات دیگر ذكر نشده است؛ مواد لایی و لایه گذاری و پوشال (به استثنای لاستیك و پلاستیك)؛ مواد خام لیفی برای نساجی.
طبقه 23: انواع نخ و رشته برای مصارف پارچه بافی و نساجی.
طبقه 24: محصولات نساجی و پارچه ای كه در طبقات دیگر ذكر نشده اند؛ انواع روتختی و رومیزی.
طبقه 25: انواع لباس و پوشاك، پاپوش و پوشش سر.
طبقه 26: انواع توری و قلاب دوزی، روبان، بند (نوار) حاشیه و قیطان؛ دكمه، قزن قفلی، سنجاق و سوزن ته گرد؛ گل های مصنوعی.
طبقه 27: انواع فرش، قالیچه، حصیر و زیرانداز، لینولیوم و سایر كف پوش ها، آویزهای دیواری (غیرپارچهای)
طبقه 28: انواع بازی و اسباب بازی؛ لوازم ورزشی و ژیمناستیك كه در طبقات دیگر ذكر نشده اند؛ تزئینات درخت كریسمس.
طبقه 29: گوشت، گوشت ماهی، گوشت طیور و شكار؛ عصاره گوشت؛ سزیجات و میوه جات به صورت كنسرو، خشك شده و پخته شده؛ انواع ژله، مربا و كمپوت؛ تخم مرغ، شیر و محصولات لبنی؛ روغن ها و چربی های خوراكی.
طبقه 30: قهوه، چای، كاكائو، شكر، برنج، نشاسته كاسار یا مانیوك (تاپیوكا)، نشاسته نخل خرما (ساگو)، بدل قهوه؛ آرد و فراورده های تهیه شده از غلات، نان، نان شیرینی، شیرینی جات، شیرینی یخی؛ عسل، ملاس یا شیره قند؛ مایه خمیر، گرد مخصوص شیرینی پزی یا پخت نان؛ نمك، خردل؛ سركه، انواع سس (چاشنی) ادویه جات، یخ.
طبقه 31: محصولات كشاورزی، باغداری و جنگل بانی و دانه هایی كه در طبقات دیگر ذكر نشده اند؛ حیوانات زنده؛ میوه و سبزیجات تازه؛ بذر؛ گیاهان و گل های طبیعی؛ غذای حیوانات؛ مالت (جو سبز خشك شده).
طبقه 32: ماءالشعیر؛ آب های معدنی وگازدار و سایر نوشیدنی های غیرالكلی؛ آبمیوه و شربت های میوه ای؛ شربت و تركیبات مخصوص ساخت نوشابه.
طبقه 33: این طبقه کالا مربوط به طبقه بندی و اسامی برندهای ثبت شده بین المللی علائم تجاری و صنعتی مشهور به اتحادیه پاریس است. با این حال، ثبت برند برای این محصولات در ایران امکان پذیر نیست.
طبقه 34: تنباكو، لوازم تدخین؛ كبریت.
طبقات خدمات
طبقه 35: تبلیغات؛ مدیریت تجاری؛ امور اداری تجارت؛ كارهای دفتری و اداری.
طبقه 36: بیمه؛ امور مالی؛ امور پولی؛ امور مربوط به معاملات املاك و مستغلات.
طبقه 37: ساختمان سازی؛ تعمیر و بازسازی؛ خدمات نصب.
طبقه 38: مخابرات از راه دور.
طبقه 39: حمل و نقل؛ بسته بندی و نگهداری كالاها؛ تهیه مقدمات و ترتیب دادن مسافرت ها.
طبقه 40: به سازی و عمل آوری مواد.
طبقه 41: آموزش و پروش؛ دوره های كارآموزی و تعلیمی؛ تفریح و سرگرمی؛ فعالیت های ورزشی و فرهنگی.
طبقه 42: خدمات علمی و فناوری و تحقیق و پژوهش و طراحی در این زمینه؛ خدمات تجزیه و تحلیل و تحقیقات صنعتی؛ طراحی و توسعه نرم افزار و سخت افزارهای رایانه ای.
طبقه 43: خدمات عرضه اغذیه و نوشابه؛ تامین مسكن و محل اقامت موقت.
طبقه 44: خدمات پزشكی؛ خدمات بیطاری؛ مراقبت های بهداشتی؛ و زیبایی برای انسان ها یا حیوانات؛ خدمات كشاورزی، باغداری و جنگل داری.
طبقه 45: خدمات شخصی یا اجتماعی كه توسط دیگران برای رفع نیازهای افراد ارائه می شوند؛ خدمات امنیتی برای محافظت از افراد، اموال و دارایی ها؛ خدمات حقوقی.
همانطور که پیش تر اشاره شد، فرد می تواند کالاها و خدمات خود را در چندین طبقه به ثبت رساند. از آن جایی که این طبقات به طور دقیق نگاشته شده و در برگیرنده کلیه محصولات و خدمات می باشند، متقاضیان از این جهت، نگرانی بابت نبودن زیرطبقه مورد نظر خود در دسته بندی نخواهند داشت.
افزایش و کاهش جدول طبقه بندی ثبت برند مواد غذایی
در قسمت های پیشین مقاله، توضیحات جامع و کاملی در خصوص تعریف و ماهیت طبقات و زیرطبقه برند و همچنین، لیست کامل طبقات برند و علامت تجاری برای کالاها و خدمات ارائه گردید و بیان شد که فرد می بایست با توجه به نوع کالاها و خدمات، یک یا چند طبقه از طبقات ثبت برند را انتخاب نماید. یکی از سوالاتی رایجی که ممکن است در این میان، برای افراد مطرح شود این است که آیا امکان افزایش و کاهش طبقات برند وجود دارد یا خیر. به همین دلیل، در این بخش امکان افزایش و کاهش جدول طبقه بندی ثبت برند مواد غذایی بررسی گردیده است.
در پاسخ به این پرسش که آیا امکان افزایش طبقات برند، وجود دارد یا خیر، باید گفت که بله. افراد می توانند با تکمیل اظهارنامه ثبت برند و پرداخت هزینه های متعلقه، جدول طبقه بندی ثبت برند (از جمله برند مواد غذایی) را افزایش دهند. همچنین، همانطور که امکان افزایش طبقات برند وجود دارد، امکان کاهش طبقات برند های ثبت شده نیز وجود دارد که این امر، با پرداخت مبالغ تعیین شده من جمله هزینه چاپ و آگهی تقلیل طبقات در روزنامه، صورت می پذیرد.
ذکر این نکته نیز در این میان حائز اهمیت می باشد که در صورتی که فرد، مجوز یا مدرکی دال بر فعالیت در یک طبقه نداشته باشد، نمی تواند برند خود را در آن طبقه به ثبت رساند. از این رو، به کاربران توصیه می شود که پیش از افزودن طبقات، از دارا بودن مجوزهای لازمه اطمینان حاصل نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جزئیات جدول و لیست کامل طبقات برند در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از جدول و لیست کامل طبقات برند پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.