برای مشاوره سامانه و شرایط اخذ مجوز آموزشگاه زبان
برای مشاوره سامانه و شرایط اخذ مجوز آموزشگاه زبان
امروزه، یکی از مهارت های مورد نیاز برای افراد، یادگیری زبان خارجی می باشد. در کنار آموزش زبان در مراکز دولتی، افراد غالبا، ترجیح می دهند که در مراکز آموزش زبان، نیز به صورت آزاد ثبت نام کرده و به یادگیری این مهارت اقدام نمایند. با افزایش داوطلبان و متقاضیان دریافت آموزش زبان، تعداد موسسات ارائه دهنده خدمات آموزشی زبان نیز افزایش یافته، به طوری که در حال حاضر، بالغ بر صد ها آموزشگاه آموزش زبان های مختلف، در سراسر کشور به فعالیت مشغول می باشند.
برای این که این مراکز بتوانند به طور رسمی فعالیت خود را در کشور، آغاز نمایند، لازم است که اقدامات مختلفی از جمله اخذ مجوز را انجام دهند. برای دریافت مجوز آموزشگاه زبان، شخص می بایست شرایطی را رعایت نموده و مدارک مورد نیاز را فراهم نماید. از طرف دیگر، آشنایی با مراحل و نحوه دریافت این مجوز، یکی از الزامات اساسی متقاضیان تاسیس آموزشگاه زبان می باشد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که سامانه ثبت نام و درخواست مجوز آموزشگاه زبان چه می باشد؛ به بیان شرایط اخذ و مدارک لازم برای دریافت این مجوز بپردازیم. سپس در خصوص مراحل و نحوه دریافت مجوز آموزشگاه زبان صحبت خواهیم کرد. درانتها به هزینه و وام دریافت این مجوز پرداخته خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
سامانه ثبت نام و درخواست مجوز آموزشگاه زبان
مانند هر کسب و کار دیگری، تاسیس و راه اندازی آموزشگاه زبان نیز نیازمند دریافت مجوزهای لازم از نهادهای مربوطه می باشد. در حال حاضر، افراد می توانند از دو ارگان، یعنی وزارت آموزش و پرورش و هم چنین، وزارت علوم، مجوز آموزشگاه زبان خود را دریافت نمایند. در صورتی که هدف فرد از تاسیس آموزشگاه زبان، ثبت نام و نام نویسی از متقاضیان زیر بیست سال باشد، وی می بایست مجوز خود را از وزارت آموزش و پرورش و در غیر این صورت، از وزارت علوم دریافت نماید.
در این میان، ممکن است که این پرسش در ذهن برخی افراد ایجاد شود که آیا سامانه ای برای درخواست و اخذ این مجوز راه اندازی گردیده است یا خیر؟ در پاسخ به این پرسش می توان بیان داشت که به منظور تسهیل دریافت مجوزها، وزارت امور اقتصاد و دارایی سامانه ای را تحت عنوان «درگاه ملی مجوزها» به نشانی g4b.ir راه اندازی نمود.
این درگاه، بستری اینترنتی تحت مدیریت دبیرخانه «هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار» است که برای همه کسب و کارهای موجود در کشور (از جمله تاسیس آموزشگاه زبان)، شرایط، مدارک، مجوزهای پیش نیاز، هزینه و زمان صدور مجوز را به صورت شفاف و قابل فهم ارائه می کند. این درگاه، تنها مرجع رسمی اعلام شرایط صدور مجوزهای کسب و کار و معرفی مرجع قانونی صادرکننده همه مجوزهای کسب وکارها در کشور محسوب می گردد.
به منظور ورود به سامانه ثبت نام و درخواست مجوز آموزشگاه زبان، شخص می بایست آدرس g4b.ir را در مرورگر خود وارد نموده و به صفحه اصلی این سایت وارد شود. پس از ورود به صفحه اصلی این سامانه، فرد باید نوع کسب و کار مدنظر، یعنی آموزشگاه زبان را در قسمت جست و جو سرچ نموده تا مدارک، شرایط و سایر جزئیات دریافت این مجوز برای داوطلب به نمایش درآید.
شرایط اخذ مجوز آموزشگاه زبان
در قسمت گذشته، در خصوص سامانه ثبت نام مجوز آموزشگاه زبان صحبت نموده و بیان کردیم که متقاضیان، به منظور دریافت این مجوز، می بایست به سایت درگاه ملی مجوزهای کشور به نشانی g4b.ir مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت نمایند. فرآیند ثبت درخواست، مراحل و روند خاص خود را داشته و متقاضی باید شرایط عمومی و اختصاصی ویژه ای را برآورده کند که به منظور آشنایی علاقمندان، با این ضوابط، در این بخش از مقاله به شرایط اخذ مجوز آموزشگاه زبان پرداخته شده است.
نداشتن وابستگی به رژیم گذشته یا گروهک های منحرف و غیرقانونی برای اشخاص حقیقی متقاضی یا مدیرعامل شخص حقوقی متقاضی (از طریق استعلام حراست)
داشتن گواهی عدم سوء پیشینه ی کیفری موثر اشخاص حقیقی متقاضی یا مدیرعامل شخص حقوقی متقاضی
دارا بودن کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت دایم از خدمات (برای آقایان) برای اشخاص حقیقی متقاضی یا مدیر عامل شخص حقوقی متقاضی (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)
حداقل مدرک کارشناسی یا معادل آن برای اشخاص حقیقی متقاضی یا مدیر عامل و نماینده حقوقی شخص حقوقی متقاضی
حداقل سی سال سن برای اشخاص حقیقی متقاضی یا مدیر عامل و شخص حقوقی متقاضی
تاهل (برای آقایان) برای اشخاص حقیقی متقاضی یا مدیر عامل و شخص حقوقی متقاضی
ارائه صورتجلسه مجمع عمومی مبنی بر معرفی مدیرعامل شرکت یا یکی از اعضای هیئت مدیره به عنوان نماینده حقوقی دارا بودن معرفی نامه از مراجع رسمی اقلیت های دینی (مورد تایید وزرات کشور) که تابع و مقیم ایران هستند یا نمایندگان مورد تایید ایشان (برای متقاضیان تاسیس مدارس اقلیت های دینی)
عدم محرومیت موقت یا دایم اشخاص حقیقی متقاضی یا مدیر عامل و نماینده شخص حقوقی متقاضی از تاسیس مدرسه ی غیردولتی موضوع مجازات های مادهی (35) قانون تاسیس و اداره ی مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی مصوب 1395 با رای شورای سیاست گذاری، برنامهریزی و نظارت مرکزی. (با رسیدگی به پرونده تخلف موسس در شورای نظارت استان و شورای سیاست گذاری، برنامهریزی و نظارت مرکزی و طی صدور رای محکومیت که در پرونده های اداری موجود است.)
توجه به این نکته ضروری است که در صورتی که فرد شاغل در دستگاه های دولتی باشد، درخواست دریافت مجوز تاسیس آموزشگاه زبان، از جانب وی، رد خواهد گردید. با این حال، اعضای هیات علمی دانشگاه ها و رشته های مرتبط با زبان، از این موضوع استثنا شده و امکان دریافت مجوز برای آن ها فراهم می باشد.
مدارک لازم برای اخذ مجوز آموزشگاه زبان
به منظور دریافت مجوز آموزشگاه زبان، شخص می بایست مدارک و اسنادی را از پیش تهیه نموده و در مواقع لزوم، به مراجع ذی صلاح ارائه نماید. از آن جایی که ممکن است، برخی کاربران با لیست مدارک لازم برای اخذ مجوز آموزشگاه زبان آشنایی نداشته باشند، در این قسمت، فهرست این اسناد ارائه گردیده است:
تصویر مدرک تحصیلی نماینده ی شخص حقوقی یا شخص حقیقی.
تصویر معرفی نامه ی متقاضیان تاسیس مدارس اقلیت های دینی برای شخص حقوقی یا حقیقی.
تصویر کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت دایم از خدمات برای نماینده حقوقی معرفی شده توسط مدیرعامل (برای آقایان) یا شخص حقیقی.
تصویر درخواست نامه ی شخص حقوقی با امضای مقام مجاز (دارنده امضای مجاز و تعهد آور شخص حقوقی وفق اساسنامه).
تصویر صورتجلسه مجمع عمومی شرکت مبنی بر معرفی مدیرعامل یا یکی از اعضای هیئت مدیره به عنوان نماینده حقوقی جهت احراز شرایط صدور مجوز.
تصویر صفحات اساسنامه شخص حقوقی.
تصویر آگهی آخرین تغییرات شخص حقوقی.
تصویر کارت ملی نماینده ی شخص حقوقی.
تصویر کارت ملی دارندگان حق امضا در شرکت.
تصویر صفحات شناسنامه ی نماینده ی شخص حقوقی.
تصویر صفحات شناسنامه ی صاحبان امضای مجاز.
یک قطعه عکس پرسنلی نماینده ی شخص حقوقی.
تصویر گواهی عدم سو پیشینه نماینده حقوقی.
همچنین، در مواردی که برای اخذ مجوز آموزشگاه زبان، وکیل اخذ می گردد، لازم است که وکالت نامه نیز ضمیمه مدارک فوق گردد. صدور مجوز آموزشگاه زبان، نیازمند مجموعه ای از استعلامات بین دستگاهی نیز می باشد که مرجع اصلی صادر کننده این مجوز، موظف است مدارک احتمالی لازم برای دریافت پاسخ استعلام ها را در درگاه تخصصی خود به طور دقیق و شفاف اعلام و به صورت الکترونیکی از متقاضی دریافت و طی زمان تعیین شده برای صدور این مجوز، پاسخ این استعلام ها را نیز اخذ نماید.
مراحل و نحوه دریافت مجوز آموزشگاه زبان
همانطور که پیش تر اشاره گردید، افراد به منظور دریافت مجوز تاسیس آموزشگاه زبان می بایست به سایت درگاه ملی مجوز های کشور مراجعه نمایند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا مراحل و نحوه دریافت مجوز آموزشگاه زبان را در این سامانه، به همراه راهنمای تصویری آن ارائه نماییم.
به منظور ثبت و تکمیل متن درخواست مجوز آموزشگاه زبان، شخص می بایست آدرس سامانه درگاه ملی مجوز های کشور به نشانی g4b.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود.
پس از آن شخص می بایست نوع مجوز خود را که همان «آموزشگاه زبان» می باشد در این قسمت وارد نموده و گزینه جست و جو را کلیک کند.
در مرحله بعدی، فرد باید از میان گزینه های نمایش داده شده، بر روی گزینه مرکز آموزش غیر دولتی (زبان، علمی و کنکور) کلیک کند. همانطور که در تصویر مشاهده می شود، روند دریافت این سه نوع مجوز (زبان، علمی و کنکور)، یکسان می باشد.
پس از آن، شخص به صفحه ای مطابق تصویر زیر هدایت می شود که لازم برای شروع، بر روی گزینه تاسیس مرکز غیر دولتی کلیک شود.
در مرحله بعدی، شخص می بایست بر روی گزینه درخواست مجوز که در قسمت پایین صفحه قرار گرفته است، کلیک کند تا بتواند متن درخواست مجوز آموزشگاه زبان را تکمیل کند.
پس از آن، فرد باید با توجه به نوع شخصیت حقوقی خود، یکی از دو گزینه نمایش داده شده را انتخاب نموده و به طی نمودن مراحل اقدام کند.
بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه درگاه ملی مجوز های کشور، روند صدور این مجوز، ممکن است به مدت 12 ماه و 20 روز به درازا بکشد. مجوز آموزشگاه زبانی که برای متقاضی صادر می شود، دارای دو سال اعتبار می باشد و پس از آن، داوطلب باید برای تمدید آن اقدام نماید.
هزینه و وام دریافت مجوز آموزشگاه زبان
در قسمت های پیشین مقاله، در خصوص شرایط، مدارک و مراحل اخذ مجوز آموزشگاه زبان، توضیحاتی را ارائه نموده و بیان کردیم برای این که فرد بتواند این نوع مجوز را دریافت نماید، در ابتدا؛ لازم است که درخواست خود را در سامانه درگاه ملی مجوز های کشور به ثبت رساند. در این بخش از مقاله قصد داریم تا به بیان هزینه و وام دریافت مجوز آموزشگاه زبان بپردازیم.
برای دریافت مجوز آمزوشگاه زبان، شخص می بایست مبلغی برای صدور مجوز به مرجع صادر کننده پرداخت نماید. این هزینه بر اساس آخرین اطلاعیه سایت درگاه ملی مجوزهای کشور، مبلغ 15,000,000 ریال تعیین شده است. به این هزینه می بایست هزینه دریافت گواهی عدم سو پیشینه، حق الوکاله وکیل، مکان تاسیس آموزشگاه و... نیز اضافه نمود.
از آن جایی که ممکن است برخی افراد در تامین هزینه های دریافت مجوز آموزشگاه زبان، با مشکلاتی مواجه شوند، می توانند نسبت به اخذ وام اقدام نمایند. افراد به منظور دریافت وام تاسیس آموزشگاه زبان، می بایست به بانک های ارائه دهنده این نوع وام مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت نمایند.
استعلام مجوز آموزشگاه زبان
افرادی که قصد استعلام مجوز آموزشگاه زبان را دارند؛ می توانند به سایت وزارت علوم و بخش منوی موسسات آموزش عالی آزاد به نشانی msrt.ir مراجعه نموده و نسبت به استعلام مجوز آموزشگاه زبان اقدام نمایند. در این صفحه اسم موسساتی که دارای مجوز از موسسه وزارت علوم می باشند و همچنین استان، شهر، نشانی، زمینه فعالیت و شماره تلفن موسسه درج شده است.
افراد می توانند در این صفحه، استان، شهر، نشانی، زمینه فعالیت و شماره تلفن موسسه را مشاهده نموده و از صحت و داشتن مجوز آموزشگاه مربوطه اطمینان حاصل نمایند. بدیهی است که اگر نام اموزشگاه زبان در این قسمت موجود نباشد؛ به این معنی است که آموزشگاه زبان مد نظر فاقد مجوز می باشد.
وام تاسیس اموزشگاه زبان
افرادی که اقدام به راه اندازی کسب و کار های جدید می نمایند عموما مورد حمایت دولت قرار می گیرند. در راستای حمایت از موسسین آموزشگاه زبان سازمان فنی حرفه ای کشور اقدام به ارائه تسهیلات به این افراد می نمایند. متقاضیان دریافت وام تاسیس اموزشگاه زبان با داشتن شراط زیر می توانند اقدام به درخواست دریافت وام فنی حرفه ای برای آموزشگاه زبان بنمایند:
دارا بودن تابعیت ایران
داشتن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت دائم
عدم استفاده از تسهیلات اشتغال صندوق کارآفرینی امید در گذشته
بیکار بودن و نداشتن بیمه اشتغال
داشتن مجوز های فعالیت و اشتغال زایی
عدم اشتغال در سازمان های دولتی و غیر دولتی
داشتن حداقل 18 سال سن
یکی از مهمترین نکات برای دریافت این نوع تسهیلات این است که مجوز اخذ شده برای تاسیس آموشگاه زبان با مدرک فنی حرفه ای متقاضی مطابقت داشته باشد؛ در غیر اینصورت درخواست تسهیلات رد خواهد شد. از جمله مدارک مهم دیگر به هنگام درخواست ارائه مدارک محل سکونت و معرفی ضامن رسمی با گواهی کسر از حقوق و هچنین ارائه چک و سفته معادل 150 درصد از مبلغ تسهیلات دریافتی می باشند. پیش از ثبت درخواست متقاضی باید کلیه شرایط خود را بررسی نموده و در صورتی که تمام شرایط نام برده را دارا بود می تواند به مراکز ارائه دهنده وام از جمله بانک ها و موسسات مالی مراجعه و درخواست خود را مطرح نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سامانه و شرایط اخذ مجوز آموزشگاه زبان در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه و شرایط اخذ مجوز آموزشگاه زبان پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. افراد به منظور دریافت وام تاسیس آموزشگاه زبان، می بایست به بانک های ارائه دهنده این نوع وام مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت نمایند.