برای مشاوره دریافت کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان
برای مشاوره دریافت کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان


تقویت زیرساخت های تحقیقاتی و تسریع در توسعه فناوری های نوین، ضرورت پیش بینی کمک هزینه تحقیق و توسعه را ایجاب می نماید تا به شرکت ها، پژوهشگران و تیم های علمی، فرصت دهد با بهره مندی از منابع مالی و خدمات تخصصی، پروژه های خود را در زمینه فناوری های پیشرفته، به سرانجام برسانند.
از این رو، صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری سایر نهادهای ذی صلاح، کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت ها را مورد پیش بینی قرار داده که آشنایی با جزئیات دریافت این کمک هزینه، برای شرکت های دانش بنیان و پژوهشگران ضروری است. علاوه بر این، متقاضیان می بایست از شرایط و مدارک لازم برای دریافت این وام مطلع بوده تا بتوانند به اخذ این تسهیلات شوند.
لذا در مقاله حاضر، کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان یا گرنت 500 میلیونی، معرفی گردیده؛ سامانه ثبت نام، مهلت نام نویسی، شرایط، مدارک همچنین، نحوه و مراحل این امر، مورد بررسی قرار گرفته و سقف وام هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان، ذکر گردیده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان چیست
در پاسخ به اینکه کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان چیست؟ باید گفت، کمک هزینه تحقیق و توسعه، ابزاری است که با هدف تقویت ارتباط میان صنعت و دانشگاه و بهره گیری از ظرفیت های تحقیقاتی کشور، طراحی شده است. این ابزار، امکان تداوم فعالیت های تحقیق و توسعه را برای ایجاد و گسترش شرکت های دانش بنیان، از طریق دانشگاه ها و آزمایشگاه های پژوهشی، فراهم می کند. بهره مندی از پتانسیل شتاب دهنده ها و شرکت های دانش بنیان در اکتساب فناوری و تجاری سازی راهکارهای فناورانه، از دیگر اهداف این کمک هزینه به شمار می رود.
صندوق نوآوری و شکوفایی، به عنوان نهادی پیشرو در توسعه فناوری های پیشرفته، این خدمت را با هدف تسهیل انتقال فناوری ارائه می دهد. کمک هزینه تحقیق و توسعه، بخشی از هزینه های فعالیت های تحقیقاتی را به صورت بلاعوض به شرکت های دانش بنیان و اعضای هیات علمی، اختصاص داده و در مسیر توسعه اقتصادی دانش بنیان کشور، نقش آفرینی می کند.
شرکت های دانش بنیان، برای بهره مندی از این کمک هزینه ها باید طرح های تحقیقاتی خود را به صندوق مربوطه ارائه داده و از ارزیابی های تخصصی عبور کنند. تخصیص منابع بر اساس میزان پیشرفت طرح و قرارداد سه جانبه میان شرکت، مجری تحقیق و صندوق انجام می شود. این برنامه نه تنها به توسعه فناوری های نو کمک می کند، بلکه زمینه ساز ارتباطات موثر بین صنعت و پژوهشگران نیز است.
سامانه کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان
در معرفی سامانه کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان باید گفت، سامانه و پلتفرم چلنج به نشانی challenge.ir، سامانه ثبت درخواست کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان می باشد که با هدف ایجاد ارتباط میان محققان و صنعتگران کشور طراحی شده است.
در حال حاضر، سامانه و پلتفرم چلنج challenge.ir، با همکاری نهادهای دولتی نظیر صندوق نوآوری و شکوفایی، امکان دریافت گرنت های بلاعوض تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان را برای شرکت های دانش بنیان واجد شرایط، فراهم کرده است. بنابراین، نحوه ثبت نام کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان به صورت اینترنتی بوده و نیازی به مراجعه حضوری به نهاد وام دهنده نمی باشد.
واجدین شرایط برای شرکت در فراخوان صندوق نوآوری و شکوفایی در خصوص کمک هزینه تحقیق و توسعه، باید ابتدا در پلتفرم چلنج به آدرس challenge.ir ثبت نام کرده و پس از ورود به صفحه فراخوان، با کلیک بر دکمه ثبت پروپوزال، اطلاعات خواسته شده را تکمیل و رزومه مسئول طرح را بارگذاری کنند. طرح های ثبتشده مورد ارزیابی قرار گرفته و در صورت تایید اولیه، اطلاعات تکمیلی جهت ادامه روند دریافت خواهد شد.
مهلت ثبت نام کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان
در توضیح مهلت ثبت نام کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان باید بیان داشت که بر اساس فراخوان های اعلام شده، مهلت ثبت نام کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان، محدود است. در ادامه، در خصوص این مهلت و بازه زمانی آن، توضیح داده خواهد شد.
با توجه به جزئیات اعلام شده در سامانه و پلتفرم چلنج challenge.ir، مهلت ثبت طرح و شرکت در فراخوان صندوق توسعه و شکوفایی برای دریافت گرنت 500 میلیونی، از 24 دی ماه لغایت 15 بهمن ماه سال جاری، یعنی سال ۱۴۰۳، تعیین شده است.
نکته مهم اینکه، مهلت ثبت نام برای بهره مندی از کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان صندوق نوآوری و شکوفایی، بسته به محورهای فراخوان، تعیین می گردد و در خصوص تمامی طرح ها و محورها، یکی نیست؛ علاقمندان به دریافت اطلاعات درباره مهلت شرکت در محورهای آتی، می توانند اخبار این امر را از سایت چلنج challenge.ir، در بخش چلنج های فعال یا در سایت صندوق نوآوری و شکوفایی inif.ir، در بخش فراخوان های گرنت، پیگیری نمایند.
شرایط دریافت کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان
دریافت کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان، شرایط ویژه ای دارد و متقاضیان برخورداری از کمک هزینه، باید واجد شرایط و ویژگی های پیش بینی شده، باشند. شرایط دریافت کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان، به شرح زیر است:
برون سپاری فعالیت های تحقیق و توسعه: این کمک هزینه تنها به شرکت های دانش بنیانی اختصاص می یابد که فعالیت های تحقیق و توسعه را به پژوهشگران و فناوران بیرونی و دانشگاهی واگذار کنند. شرکت هایی که این فعالیت ها را در داخل شرکت انجام دهند، مشمول این حمایت نیستند.
فراخوان و انتخاب مجری تحقیق: صندوق نوآوری و شکوفایی نیازهای تحقیقاتی را به فراخوان عمومی گذاشته و مجری تحقیق پس از ارزیابی انتخاب می شود.
هزینه های تحت پوشش: شامل هزینه های نیروی انسانی تخصصی (30 تا 60 درصد) مواد اولیه، اقلام مصرفی، تجهیز زیرساخت های فنی و آزمایشگاهی و خدمات برون سپاری (مانند تصویربرداری) است و هزینه های سربار و استهلاک مشمول این حمایت نمی شوند.
سقف حمایت مالی: سقف این کمک هزینه، سالانه ۵۰۰ میلیون تومان است و متناسب با پیشرفت طرح در سه مرحله پرداخت می شود.
توافق نامه سه جانبه:پرداخت کمک هزینه منوط به امضای توافق نامه سه جانبه بین صندوق، شرکت یا شتاب دهنده دانش بنیان (متقاضی تحقیق) و فرد یا تیم تحقیقاتی (مجری تحقیق) است.
مدت زمان اجرای طرح: حداکثر مدت اجرای طرح ۲۴ ماه است و در صورت تصویب، تا ۳۶ ماه قابل تمدید می باشد.
سهم حمایتی در فناوری های آینده: برای طرح های مربوط به فناوری های آینده مانند هوش مصنوعی، علوم شناختی و اینترنت اشیا، سهم حمایتی صندوق تا ۹۰ درصد افزایش می یابد.
شرایط طرح های فناورانه عبارتند از: تعداد معقول اعضای هسته فناور و توانایی تیم سازی؛ شفافیت در توافقات مالی و تقسیم سهام شرکت؛ نوآوری و پیچیدگی قابل قبول در فناوری؛ قابلیت تولید در مقیاس صنعتی و بازارپسندی؛ سطح آمادگی فناوری کمتر از 5.
علاوه بر این، افرادی که شرایط لازم برای شرکت در فراخوان را دارند، ابتدا باید در پلتفرم چلنج به نشانی challenge.ir ثبت نام کنند. پس از آن، شخص باید با ورود به صفحه مربوط به فراخوان، با کلیک بر روی دکمه ثبت پروپوزال، اطلاعات مورد نیاز را تکمیل کرده و رزومه مسئول طرح را بارگذاری نمایند. طرح های ارسال شده مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تایید اولیه، اطلاعات بیشتری برای ادامه روند ارزیابی از آن ها درخواست خواهد شد.
مدارک لازم برای اخذ کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان
ارائه مدارک دقیق و کامل برای دریافت کمک هزینه تحقیق و توسعه از صندوق نوآوری و شکوفایی، بسیار حیاتی است. لذا در ادامه، مدارک لازم برای اخذ کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان، ذکر شده اند. لیست مدارک لازم برای اخذ کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان، به شرح زیر است:
طرح تحقیقاتی: شامل شرح کامل اهداف، روش ها، نتایج پیش بینی شده و جدول زمان بندی.
رزومه تیم تحقیقاتی: شامل اعضای کلیدی، تخصص ها و سوابق کاری.
گواهی دانش بنیان بودن شرکت از کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان.
پروپوزال فنی و اقتصادی که توجیه اقتصادی و امکان سنجی طرح را ارائه دهد.
مستندات مربوط به توافق نامه همکاری سه جانبه میان شرکت، مجری تحقیق و صندوق.
مدارک تامین مواد اولیه و تجهیزات فنی مورد نیاز طرح.
اطلاعات حساب بانکی شرکت جهت دریافت حمایت های مالی و نیز مدارک شخص حقوقی نظیر اساسنامه شرکت
مدارک شناسایی اعضای تیم تحقیقاتی.
این اسناد امکان بررسی تخصصی و ارزیابی صلاحیت طرح های فناورانه را فراهم کرده و باعث شفافیت در فرآیند دریافت حمایت ها می شود. در ادامه، مراحل و نحوه دریافت گرنت 500 میلیونی تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان، بررسی خواهد شد و راهنمای تصویری آن ارائه خواهد گردید.
مراحل و نحوه دریافت کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان
در قسمت های قبلی مقاله، به توضیح شرایط و مدارک دریافت کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت پرداخته شد. مراحل و نحوه دریافت کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان یا همان گرنت ۵۰۰ میلیونی تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان، موضوعی است که در این تیتر، بررسی گردیده و به شرح زیر می باشد:
واجدین شرایط باید ابتدا در پلتفرم چلنج به آدرس challenge.ir ثبت نام کنند. برای این امر، کافی است، آدرس سامانه را در مرورگر خود، جستجو کرده و پس از هدایت شده به صفحه زیر، برروی گزینه "ثبت نام"، کلیک نمایند.
در این مرحله، متقاضی باید بر اساس نوع شخصیت خود، یکی از دو گزینه "ثبت نام حقوقی یا حقیقی" را انتخاب کند.
با انتخاب هر یک از دو گزینه، شخص به صفحه ای هدایت خواهد شد که باید اطلاعات لازم و مورد نیاز از جمله اطلاعات مربوط به ایمیل و تلفن همراه خود را در آن، وارد کرده و برروی گزینه "ثبت نام"، کلیک کند. با کلیک برروی گزینه ثبت نام، ایمیل تایید نام نویسی و رمز عبور، برای شخص، ارسال خواهد شد.
پس از دریافت ایمیل حاوی رمز عبور، شخص باید مجدد، آدرس سامانه چلنج را جستجو کرده و برروی گزینه "ورود"، کلیک کند تا به صفحه ای مشابه تصویر زیر، هدایت شود. در این مرحله، فرد باید، اطلاعات ایمیل و رمز عبور خود را در کادرهای مربوطه، وارد نموده تا به پورتال خود، دسترسی یابد.
با ورود به سامانه، شخص باید، گزینه "چالش های باز" را انتخاب کند.
در این مرحله، باید از میان چالش های فعال، برروی گزینه "ایده فناوارانه" کادر مربوط به فراخوان صندوق نوآوری و شکوفایی، کلیک کند.
در این گام، فرد باید، برروی گزینه "ثبت پرپوزال"، کلیک کند.
با کلیک برروی گزینه "ثبت پروپوزال"، شخص باید اطلاعات خواسته شده شامل جزئیات طرح، اهداف، برنامه اجرایی و رزومه مسئول طرح را بارگذاری نماید. پس از ثبت پروپوزال، طرح توسط کارشناسان صندوق نوآوری و شکوفایی مورد ارزیابی اولیه قرار می گیرد و در صورت تایید اولیه، اطلاعات تکمیلی از متقاضی درخواست شده و فرآیند ارزیابی ادامه می یابد.
پس از تکمیل اطلاعات، طرح به صورت نهایی ثبت و به دبیرخانه ارسال می شود. طرح های نهایی شده، توسط کمیته های تخصصی بررسی می شوند. ارزیابی، بر اساس مستندات، نوآوری، قابلیت اجرایی و سایر معیارها انجام می شود. در صورت تایید طرح توسط کمیته، مراحل انعقاد توافق نامه سه جانبه، میان صندوق نوآوری و شکوفایی، متقاضی (شرکت دانش بنیان) و مجری طرح آغاز می شود.
سقف وام کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان
در تیترهای پیشین مقاله، کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان، معرفی گردید و در خصوص شرایط، مدارک و مراحل مربوط به ثبت درخواست این کمک هزینه، توضیح داده شد. پرسشی که در این میان، امکان طرح آن، وجود دارد، مبنی بر این است که سقف وام کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان، چقدر است؟
در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت، در حال حاضر و در سال جاری، سقف وام کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان، 500 میلیون تومان است و از همین رو به آن، گرنت ۵۰۰ میلیونی نیز می گویند. اشاره به این نکته ضروری است که امکان افزایش سقف وام کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان، در سال های آتی، وجود دارد و برای اطلاع از این امر، اشخاص باید سایت های مربوطه، نظیر سایت چلنج یا سایت صندوق نوآوری و شکوفایی را بررسی کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دریافت کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از دریافت کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: برای دریافت کمک هزینه تحقیق و توسعه شرکت ها، نیاز به ثبت نام در پلتفرم چلنج challenge.ir، تکمیل پروپوزال، ارزیابی اولیه و تایید نهایی توسط صندوق نوآوری و شکوفایی است که برای جزئیات بیشتر، به متن مقاله مراجعه شود.