برای مشاوره شرایط رد شدن بیمه از دو کارگاه
برای مشاوره شرایط رد شدن بیمه از دو کارگاه
مطابق با قانون 34 تامین اجتماعی امکان رد شدن بیمه به صورت همزمان از دو یا چند کارگاه وجود داشته و محدودیتی در این باره مشاهده نمی شود. طبق این قانون، افرادی که دو یا چند کارگاه مشغول به فعالیت بوده قادر به دریافت دو یا چند بیمه می باشند. رعایت دریافت حداقل دستمزد از کارگاه اصلی شرط برخورداری از دو یا چند بیمه از کارگاه های مختلف بوده که مورد لحاظ قرار می گیرد.
یکی از ابهامات کاربران عدم اطلاع از مدارک داشتن دو بیمه و همچنین شرایط داشتن دو بیمه همزمان بوده که برای رفع این ابهام بایستی در این موضوع به کسب آگاهی بپردازند. همچنین برخی از افراد از مزایای پرداخت بیمه از دو کارگاه به صورت همزمان اطلاع نداشته که بر همین اساس نیاز به راهنمایی در این خصوص خواهند داشت.
از این رو، در مقاله پیش رو، به این پرسش که آیا امکان دارد از دو جا برای یک شخص بیمه رد شود؛ پاسخ داده شده و به مزایای رد شدن بیمه از دو کارگاه پرداخته خواهد شد. در ادامه مطلب نیز، در ارتباط با شرایط رد شدن بیمه از دو کارگاه و همچنین قوانین مرتبط با رد شدن بیمه از دو یا چندین کارگاه توضیح داده می شود. در ادامه، به نحوه محاسبه مستمری بیمه شدگان با داشتن بیمه در دو یا چند کارگاه، وضعیت سابقه کاری در زمان رد شدن بیمه از دو کارگاهT داشتن همزمان دو بیمه تامین اجتماعی و نیروهای مسلح و جریمه رد شدن بیمه از دو جا ارائه می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
آیا امکان دارد از دو جا برای یک شخص بیمه رد شود؟
سازمان تامین اجتماعی یک سازمان غیردولتی بوده که وظیفه پوشش اجباری بیمه کارگران، حقوق بگیران و همچنین پوشش اختیاری بیمه صاحبان مشاغل دولتی و آزاد را بر عهده دارد. این سازمان طبق قوانین حمایت از حقوق کارگران و افراد تحت پوشش بیمه، قابلیت برخورداری از دو یا چندین بیمه کارگاهی برای متقاضیان ایجاد کرده است.
در پاسخ به این پرسش که آیا امکان دارد از دو جا برای یک شخص بیمه رد شود؟ می توان جواب داد که بله، طبق قانون 34 سازمان تامین اجتماعی امکان رد شدن بیمه به صورت همزمان از دو یا چندین کارگاه وجود دارد. رعایت دریافت حداقل دستمزد از کارگاه اصلی شرط برخورداری از دو یا چند بیمه از کارگاه های مختلف می باشد. در صورتی که در کارگاه اول برای فرد حداکثر سقف بیمه پرداخت گردد، نیازی به پرداخت آنلاین حق بیمه تامین اجتماعی در کارگاه دوم و سوم ندارد. اما در صورتی که در کارگاه اول کمتر از سقف بیمه در آن سال به وی حقوق و دستمزد پرداخت کند، شخص می تواند اقدام به پرداخت حق بیمه در کارگاه های دوم و سوم نموده تا بیمه پرداختی به سقف مورد نظر برسد.
به بیان دیگر تا هنگامی که مجموع حق بیمه های پرداخت شده به سازمان تامین اجتماعی به سقف حقوق آن سال نرسیده باشد، فرد می تواند با کار کردن در کارگاه های دیگر، این مبلغ را به سقف موردنظر اعلامی از سوی سازمان تامین اجتماعی برساند. در صورتی که بیمه شده برای دو یا چند کارفرما کار کنند، کارفرمایان موظف به این بوده تا نسبت به مزد و حقوقی که پرداخت می کنند، حق سهم بیمه شده را از حقوق وی کسر و با سهم خود به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نمایند.
طبق قانون 34 تامین اجتماعی بیمه شده در حالت های مختلف به صورت پاره وقت، خارج از ساعت یا ایامی در طول ماه می تواند برای کارفرمایان کار کرده و از حق بیمه برخوردار گردد. اطلاع از شرایط داشتن دو بیمه همزمان در راستای رد شدن بیمه از دو کارگاه از جمله مواردی بوده که در کنار مزایای پرداخت بیمه در دو کارگاه، در ادامه مورد بررسی قرار می گیرد.
مزایای رد شدن و پرداخت بیمه از دو کارگاه
رد شدن بیمه و ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی از دو کارگاه امکان پذیر بوده و طبق قانون 34 تامین اجتماعی افرادی که در دو یا چندین کارگاه مشغول به فعالیت باشند، قابلیت دریافت دو یا چندین حق بیمه را خواهند داشت. طبق قانون، فرد امکان این را داشته تا در صورت کار پاره وقت، فعال در ایام های مختلف و دیگر موارد برای کارفرمایان مختلف کار کرده و بیمه پردازی داشته باشد. رعایت دریافت حداقل دستمزد از کارگاه اصلی شرط برخورداری از دو یا چند بیمه از کارگاه های مختلف بوده که در قبل به آن اشاره شد. یکی از چالش های پیش روی کاربران عدم اطلاع از مزایای داشتن دو بیمه همزمان می باشد.
از مزایای رد شدن و پرداخت بیمه از دو کارگاه در ابتدا می توان به برخورداری از حقوق و مزایای بیشتر در دوران بازنشستگی اشاره کرد. این مزیت به عنوان مزایای بلند مدت پرداخت بیمه از دو کارگاه شناخته شده که بر اساس آن، فرد در زمان بازنشستگی حقوق بیشتری دریافت می کند. دریافت غرامت و دستمزد بیشتر در زمان بیکاری یا از کار افتادگی نیز به عنوان مزیت کوتاه مدت پرداخت بیمه از دو کارگاه خواهد بود.
در پاسخ به این پرسش که آیا پرداخت حق بیمه از دو کارگاه به صرفه است یا خیر؛ می توان گفت بله، پرداخت حق بیمه از دو کارگاه برای شخص، به صرفه بوده و موجب افزایش حقوق بازنشستگی و همچنین بالا رفتن میزان غرامت در دوران بیکاری و از کار افتادگی می شود. البته بایستی ذکر کرد که پرداخت بیمه از دو یا چند کارگاه در روزهای پرداختی حق بیمه و سابقه افراد تاثیری نخواهد داشت و موجب افزایش سابقه بیمه نمی شود.
شرایط رد شدن بیمه از دو کارگاه
در ارتباط با رد شدن بیمه از دو کارگاه در نرم افزار لیست دیسک، توجه به یکی از نکات مهم این بوده که به این امر، به روزهای پرداختی حق بیمه اضافه نمی کند. در قبل به مزایای پرداخت بیمه از دو کارگاه و همچنین تعریف ماده 34 قانون تامین اجتماعی پرداخته شد. در ادامه نیز؛ در ارتباط با شرایط داشتن دو بیمه همزمان توضیح داده می شود که بایستی مورد توجه افراد قرار گیرد.
از شرایط رد شدن بیمه از دو کارگاه در ابتدا؛ می توان به رعایت شرایط دریافت حداقل دستمزد از کارگاه اصلی اشاره کرد. بر اساس این ضابطه در صورتی که کارگاه اول بیشترین میزان پرداختی را به فرد داشته باشد، وی دیگر نیازی به پرداخت حقی بیمه در کارگاه دوم یا سوم نخواهد داشت. در غیر این صورت و با دریافت میزان پرداختی کمتر، شخص می تواند به کار در یک کارگاه دیگر اشتغال ورزیده و این مبلغ را به سقف مورد نظر برساند. همچنین،
از دیگر شرایط رد شدن بیمه از دو کارگاه، عدم افزوده شدن به تعداد روزهای پرداخت حق بیمه برای کارگر می باشد. به این معنی که حق بیمه تنها برای روزهای کاری برای متقاضی محاسبه شده و تعداد روزهای کاری بیش از 31 روز، از دو یا چند کارگاه، تفاوتی در شرایط حق بیمه ایجاد نمی نماید. علاوه بر این، شرط دیگر آن است که هر کارفرما به صورت مجزا نسبت مزد یا حقوقی که به کارگر پرداخت می کند؛ حق بیمه سهم وی را به سازمان بیمه تامین اجتماعی پرداخت کند.
قوانین مربوط به رد شدن بیمه از دو یا چند کارگاه
در ارتباط با شرایط رد شدن بیمه از دو کارگاه گفته شد که رعایت دریافت حداقل دستمزد از کارگاه اصلی به عنوان اصلی ترین شرایط داشتن دو بیمه همزمان محسوب می شود. همچنین داوطلبان برخورداری از بیمه در دو یا چندین کارگاه نیاز به این داشته تا از قوانین مرتبط با ان نیز اطلاع یابند که بر همین اساس در بخش زیر در ارتباط با این موضوع توضیح داده می شود.
از قوانین مربوط به رد شدن بیمه از دو یا چند کارگاه و دریافت مفاصاحساب بیمه، بایستی به قانون 34 سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد که طبق این قانون رد شدن بیمه به صورت همزمان از دو یا چندین کارگاه مورد توجه قانون گذار قرار گرفته است. بر اساس قانون 34 سازمان تامین اجتماعی، دریافت مبالغ بیشتر از حقوق اصلی کارگر مجاز نبوده و تنها در صورت اضافه کاری پرداخت مبالغ بیشتر قابل انجام می باشد. مجدد با تکیه بر این قانون می توان گفت که هیچ کارفرمایی حق محرومیت کارگر خود از بیمه را ندارد.
حتی در صورتی که کارگر به صورت پاره وقت برای کارفرما کار کند، کارفرما موظف به این بوده تا حق بیمه وی را پرداخت نماید. هم چنین، ثبت اسم فرد در لیست حقوقی برای برخورداری از این قانون الزامی بوده که بایستی این نکته مورد توجه کاربران قرار گیرد. در قسمت بعدی مقاله؛ نحوه محاسبه مستمری بیمه شدگان با داشتن بیمه در دو یا چند مورد بررسی قرار می گیرد.
نحوه محاسبه مستمری بیمه شدگان با داشتن بیمه در دو یا چند
رد شدن بیمه از دو کارگاه دارای مزایای کوتاه مدتی در دوران بیکاری و از کار افتادگی و همچنین، دارای مزایای بلند مدت در دوران بازنشستگی برای افراد می باشد. طبق قانون 34 سازمان تامین اجتماعی، از جمله شرایط داشتن دو بیمه همزمان، رعایت دریافت حداقل دستمزد از کارگاه اصلی می باشد که به مراتب به آن اشاره شد. یکی از سوالاتی که در این میان، برای افراد مطرح می شود این است که فردی که چند جا مشغول به کار است، چگونه بیمه اش محاسبه می شود؟
نحوه محاسبه مستمری بیمه شدگان با داشتن بیمه در دو یا چند کارگاه بدین صورت بوده که در وهله اول بایستی دستمزد هر یک از کارگاه های مشمول کسر حق بیمه در طول روزهای مرتبط، به صورت ماه به ماه، با هم و با رعایت پرداخت سقف حق بیمه جمع شود، سپس میانگین دستمزد مشمول کسر حق بیمه محاسبه به صورت مجزا محاسبه می گردد. در مرحله آخر میانگین به دست آمده برای هر کارگاه در میزان سابقه اشتغال فرد در همان کارگاه ضرب شده و سپس بر عدد 30 تقسیم خواهد شد.
به طور خلاصه بایستی گفت که میانگین به دست آمده از هر کارگاه در میزان سابقه اشتغال ضرب شده و بر عدد 30 تقسیم می شود. مجموع اعداد نهایی نیز به عنوان مستمری به افراد فعال در دو یا چند کارگاه پرداخت می گردد. در واقع به نسبت و یا حقوق هر فرد، سهیمه نهایی وی مشخص شده و به او پرداخت می گردد. بیمه شدگانی که برای دو یا چند کارگاه کار کنند، مستمری بیشتری دریافت خواهند کرد. طبق مواد 72، 75 و 77 قانون بیمه، سهمیه بیمه شدگان محاسبه شده و به آنان پرداخت می شود.
وضعیت سابقه کاری در زمان رد شدن بیمه از دو کارگاه
در مطالب قبل به رد شدن بیمه از دو کارگاه، شرایط داشتن دو بیمه همزمان، مزایای پرداخت دو یا چندین بیمه، قوانین مربوط به رد شدن بیمه از دو کارگاه و نحوه محاسبه مستمری افردی که دو یا چندین بیمه پرداخت می کنند، اشاره شد. یکی از موضوعات مهم برای اشخاص، اطلاع از وضعیت سابقه کاری در هنگام رد شدن بیمه از دو کارگاه بوده که بر همین اساس بایستی در این باره به کسب آگاهی بپردازند.
وضعیت سابقه کاری در زمان رد شدن بیمه از دو کارگاه تغییر نکرده و سابقه کاری فرد را بیشتر نمی کند. افزایش میزان خدمات و دریافتی تنها در مزایای پرداخت بیمه در دو کارگاه نظیر مستمری و بازنشستگی اثر گذاشته و این فعالیت موجب افزایش سابقه بیمه نخواهد شد. در واقع رد شدن بیمه از دو کارگاه به تعداد روزهای بیمه اضافه نکرده و موجب افزایش سابقه بیمه نمی شود و سازمان تامین اجتماعی در هر ماه حداکثر 31 روز (با توجه به تعداد روزهای آن ماه) سابقه را برای شخص لحاظ می نماید.
به عنوان مثال؛ فردی که در کارگاه اول 27 روز فعالیت داشته و در کارگاه دوم 16 روز فعالیت می کند، جمعا 43 روز در ماه فعالیت می کند، اما سابقه فعالیت وی 31 روز در ماه طبق قانون بیمه محاسبه می گردد. حق بیمه تنها برای 31 روز محاسبه شده و فعالیت در 2 یا چندین کارگاه موجب افزایش سابقه بیمه و سابقه کاری نخواهد شد.
داشتن همزمان دو بیمه تامین اجتماعی و نیروهای مسلح
رد شدن بیمه از دو کارگاه طبق قانون 34 سازمان تامین اجتماعی امکان پذیر بوده که در این راستا شرایط داشتن دو بیمه همزمان برای برخورداری از مزایای پرداخت بیمه در دو کارگاه الزامی خواهد بود. رد شدن بیمه از دو کارگاه تاثیری در میزان سابقه بیمه نداشته و تنها میزان دریافت حقوق در زمان بازنشستگی، بیکاری یا از کارافتادگی را افزایش می دهد. برخی افراد با ابهام برخورداری همزمان دو بیمه تامین اجتماعی و نیروهای مسلح مواجه بوده که بر همین اساس در بخش زیر به این مبحث پرداخته خواهد شد.
داشتن همزمان دو بیمه تامین اجتماعی و نیروهای مسلح امکان پذیر بوده و افراد برخوردار از بیمه نیروهای مسلح می توانند با پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی به انجام این کار بپردازند؛ اما افراد باید توجه داشته باشند که از مزایا یا سود خاص برخوردار نمی شود، زیرا شخص قابلیت برخورداری از حقوق بازنشستگی هر دو بیمه به صورت هم زمان را نخواهد داشت.
در صورتی که فرد بازنشسته نیروهای مسلح باشد، با برخورداری از بیمه تامین اجتماعی حقوق بازنشستگی خود را از دست خواهد داد؛ زیرا از طریق سازمان تامین اجتماعی سابقه بیمه جدید برای شخص لحاظ شده و مورد محاسبه قرار می گیرد. با توجه به این مطلب داشتن همزمان دو بیمه تامین اجتماعی نیروهای مسلح علاوه بر اینکه مزایایی نداشته با معایبی نیز همراه می باشد.
جریمه رد شدن بیمه از دو جا
در قسمت های پیشین مقاله، به سوال امکان رد شدن بیمه از دو جا پاسخ داده و مزایا، شرایط و قوانین آن را بیان نمودیم. در این میان، یکی از سوالات پرتکراری که برای متقاضیان مطرح می شود، این است که آیا رد شدن بیمه از دو کارگاه، مشمول جریمه می شود یا خیر؟ و اگر پاسخ به این پرسش مثبت است، میزان جریمه رد شدن بیمه از دو جا به چه صورت می باشد؟
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که مطابق با ماده 34 قانون تامین اجتماعی، رد شدن بیمه برای کارگر از دو کارگاه با رعایت شرایط آن (دریافت حداقل دستمزد از کارگاه اصلی، عدم افزوده شدن به تعداد روزهای پرداخت حق بیمه و ...) بلامانع بوده و از این جهت، جریمه ای برای کارگر یا کارفرما در نظر گرفته نمی شود.
براساس ماده 148 قانون کار، کارفرمایان کارگاه های مشمول قانون کار مکلفند براساس قانون تامین اجتماعی، نسبت به بیمه نمودن کارگران واحد خود اقدام نمایند. این تکلیف هم شامل کارگرانی می شود که از پیش، در کارگاه مشغول فعالیت بوده اند، و هم شامل افرادی می شود که به عنوان نیروی جدید، در واحد مزبور استخدام می شوند. جهت کسب اطلاع در خصوص نحوه معرفی کارمند جدید به بیمه، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط رد شدن بیمه از دو کارگاه در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرایط رد شدن بیمه از دو کارگاه پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: بدین صورت بوده که در وهله اول بایستی دستمزد هر یک از کارگاه های مشمول کسر حق بیمه در طول روزهای مرتبط، به صورت ماه به ماه، با هم و با رعایت پرداخت سقف حق بیمه جمع شود، سپس میانگین دستمزد مشمول کسر حق بیمه محاسبه به صورت مجزا محاسبه می گردد. در مرحله آخر میانگین به دست آمده برای هر کارگاه در میزان سابقه اشتغال فرد در همان کارگاه ضرب شده و سپس بر عدد 30 تقسیم خواهد شد.