برای مشاوره مراحل و نحوه تاسیس و ثبت شرکت تعاونی
برای مشاوره مراحل و نحوه تاسیس و ثبت شرکت تعاونی
مطابق ماده 2 قانون شرکت های تعاونی مصوب سال 1350، شرکت تعاونی شرکتی است از اشخاص حقیقی یا حقوقی که به منظور رفع نیازمندی های مشترک و بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضاء از طریق خودیاری و کمک متقابل و همکاری آنان موافق اصولی که در این قانون مصرح است، تشکیل می شود. بنابراین، به طور کلی می توان بیان داشت که شرکت تعاونی به شرکتی گفته می شود که بین اشخاص حقیقی یا حقوقی برای فعالیت در امور مربوط به تولید و توزیع، تشکیل گردد.
از آن جایی که تشکیل شرکت های تعاونی، عمدتا در جهت رفع نیازهای عمومی مردم و ارتقا سطح زندگی و بهبود وضعیت مادی و معیشی خود اعضای شرکت، می باشد، قانون گذار مقررات خاصی را برای تشکیل این نوع شرکت ایجاد نموده است. رعایت این ضوابط و شرایط برای تشکیل شرکت های تعاونی الزامی بوده و افراد می بایست به هنگام تشکیل شرکت، آن را مورد توجه قرار دهند.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که مزایای تاسیس و ثبت شرکت تعاونی چیست و شرایط و حداقل سرمایه آن چه می باشد؛ به معرفی سامانه تشکیل و ثبت شرکت تعاونی مسکن و روستایی بپردازیم. سپس در خصوص مدارک لازم و هزینه مراحل ثبت و تشکیل یک تعاونی صحبت خواهیم کرد و در انتها، مراحل و نحوه تکمیل فرم تاسیس شرکت تعاونی را به همراه راهنمای تصویری آن، ارائه خواهیم نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
مزایای تاسیس و ثبت شرکت تعاونی
به موجب ماده 190 و 192 قانون تجارت، شرکت های تعاونی می توانند به دو شکل شرکت تعاونی تولید و شرکت تعاونی مصرف تشکیل شوند. شرکت تعاونی تولید به شرکتی گفته می شود که بین عده ای از ارباب حرف تشکیل می شود و شرکاء مشاغل خود را برای تولید و فروش اشیاء یا اجناس به کار میبرند.
شرکت تعاونی مصرف نیز شرکتی است که به قصد فروش اجناس لازمه برای مصارف زندگانی اعم از این که اجناس مزبوره را شرکاء ایجاد کرده یا خریده باشند و همچنین تقسیم نفع و ضرر بین شرکاء به نسبت خرید هر یک از آن ها تشکیل می گردد. در این میان، ممکن است که این سوال در ذهن برخی مخاطبان مطرح شود که مزایای تاسیس و ثبت شرکت تعاونی چه می باشد؟
در پاسخ به پرسش فوق می توان بیان داشت که یکی از مزایای تاسیس و ثبت شرکت تعاونی این است که مطابق ماده 10 قانون راجع به ثبت شرکت ها، شرکت های تعاونی روستایی و سایر شرکت های تعاونی که اساسنامه آن ها طبق مقررات به تصویب رسیده باشد و همچنین سازمان تعاون و مصرف کادر نیروهای مسلح و واحدهای اقتصادی تابع آن و شرکت های دولتی توسعه کشاورزی و شرکت های دولتی کشت و صنعت از پرداخت حقوق ثبتی معاف می باشند.
یکی دیگر از مزایای تاسیس و ثبت شرکت های تعاونی این است که به موجب تبصره 2 ماده 107 قانون شرکت های تعاونی مصوب 1350، وجوهی که شرکت های تعاونی کشاورزی بابت بهای محصول کشاورزی متعلق به اعضاء که به شرکت تحویل می شود، پرداخت میکنند؛ اعم از این که به عنوان پیش پرداخت یا مازاد برگشتی باشد مشمول مالیات شرکت نخواهد بود. این وجوه در محاسبه درآمد مشمول مالیات کشاورزی عضو منظور خواهد شد.
ماده 144 همین قانون در خصوص مزایای دیگر شرکت های تعاونی بیان می دارد: «شرکت ها و اتحادیه های تعاونی از پرداخت حق الثبت و نصف تعرفه آگهی ثبت در روزنامه رسمی کشور معافند.» همچنین، بر اساس ماده 108 قانون شرکت های تعاونی مصوب 1350، شرکت ها و اتحادیه های تعاونی از پرداخت حق تمبر سهام معاف می باشند.
شرایط و حداقل سرمایه ثبت شرکت تعاونی
در قسمت گذشته، در خصوص مزایای تاسیس و ثبت شرکت تعاونی صحبت نموده و بیان کردیم که یکی از امتیازات ثبت شرکت تعاونی این است که این نوع شرکت ها، از پرداخت هزینه حق الثبت معاف می باشند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح مهم ترین شرایط و حداقل سرمایه ثبت شرکت تعاونی تعاونی سهامی عام و سایر شرکت های سهامی عام بپردازیم که شامل موارد زیر می گردد:
ثبت نام در سامانه جامع ثبت شرکت ها
داشتن حداقل سن هیجده سال (در مواردی که شریک در شرکت دارای سمت گردد.)
داشتن خط تلفن همراه به نام هر یک شرکا
داشتن حساب کاربری ثنا به نام هر یک از شرکا
تهیه مدارک و اسناد لازم
تعداد اعضای شرکت تعاونی نباید از هفت عضو کمتر باشد
سرمایه شرکت تعاونی نامحدود و سهام آن از نوع بانام است.
تهیه اساسنامه شرکت، مطابق با اساسنامه نمونه وزارت تعاون
تامین حداقل سرمایه لازم در نظر گرفته شده برای تشکیل برخی از انواع شرکت های تعاونی (حداقل سرمایه اولیه در تشکیل شرکت های تعاونی عام و خاص به ترتیب صد میلیون ریال و ده ریال می باشد)
پرداخت حداقل یک سوم سرمایه شرکت و چنانچه به صورت نقدی و از نوع جنس باشد، تقویم و تسلیم شده باشد.
کسب موافقت اداره تعاون مبنی بر تشکیل شرکت تعاونی
دریافت مجوز فعالیت در موضوع طرح پیشنهادی از مراجع ذیربط (در صورت نیاز به مجوز فعالیت) به نام اعضای هیات موسس تعاونی در شرف تاسیس
همچنین، برای تشکیل هر یک از انواع شرکت های تعاونی، حداقل اعضایی معین گردیده که لازم است به هنگام تشکیل شرکت تعاونی به آن توجه نمود. وجود و احراز کلیه شرایط فوق، برای ثبت و تشکیل شرکت تعاونی الزامی می باشد. بدیهی است که عدم وجود یکی از ضوابط مذکور، مانع از تشکیل شرکت تعاونی خواهد شد.
سامانه تشکیل و تاسیس شرکت تعاونی مسکن و روستایی
تا پیش از راه اندازی سایت تشکیل و تاسیس شرکت تعاونی مسکن و روستایی، افرادی که قصد تاسیس این نوع شرکت از میان شرکت های قانون تجارت را داشتند، باید برای ثبت شرکت تعاونی خود، حضورا به اداره ثبت شرکت های حوزه آن شرکت مراجعه نموده، درخواست ثبت شرکت خود را ثبت نموده و کلیه مراحل آن از تقدیم اظهارنامه ثبت تا ارائه مدارک لازم و در نهایت، انتشار آگهی تاسیس در روزنامه رسمی را به شکل حضوری پیگیری می کردند.
مراجعه حضوری متقاضیان ثبت شرکت تعاونی و همچنین، ثبت تغییرات مربوط به آن ها، علاوه بر این که برای این متقاضیان وقت گیر و هزینه بر بود، با تجمع این افراد در ادارات ثبت شرکت ها و درخواست های متعدد آن ها موجب کندی انجام روند امور ثبت شرکت ها و موسسات در این ادارات نیز می شد. در راستای حل این مشکل، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور که اداره ثبت شرکت ها از زیر مجموعه های آن می باشد، اقدام به راه اندازی سامانه ای نمود که امروزه تحت عنوان سامانه جامع ثبت شرکت ها شناخته می شود.
سامانه جامع ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir عنوان سامانه ای است که به عنوان بخشی از سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، امکانات متعددی را در رابطه با شرکت های تجاری (اعم از شرکت تعاونی) از جمله ثبت اینترنتی تاسیس شخصیت حقوقی، ثبت تغییرات، پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی، ثبت نام اظهارنامه دفتر ثبت تجاری و ثبت اینترنتی انصراف از درخواست در سایت اداره ثبت شرکت ها را برای کاربران خود فراهم نموده است. بنابراین، کاربران باید برای ثبت شرکت تعاونی به سامانه ثبت شرکت ها که در واقع همان سایت irsherkat.ssaa.ir می باشد، مراجعه نمایند.
مدارک لازم برای ثبت شرکت تعاونی
بر اساس اعلام سامانه جامع ثبت شرکت ها، شرکای متقاضی ثبت این گروه از شرکت های تجاری، باید مدارک خاصی را جهت ثبت شرکت مورد نظر خود، فراهم کنند. در این میان، ممکن است که برخی افراد با این اسناد آشنایی نداشته به همین دلیل، در این بخش از مقاله لیست مدارک لازم برای ثبت شرکت تعاونی ارائه شده که شامل موارد زیر می باشد:
سه نسخه اساسنامه ممهور به مهر اداره تعاون مربوطه
دو نسخه صورت جلسه اولین مجمع عمومی
دو نسخه صورتجلسه هیات مدیره
دو نسخه تقاضانامه تعاونی
دو نسخه شرکت نامه تعاونی
تکمیل فرم تعیین نام به ترتیب اولویت نام های پیشنهادی
اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت سرمایه تعهدی (حداقل 35% سرمایه) و اصل گواهی کارشناس رسمی دادگستری، با موضوع قیمت گذاری اموال، در مورد سرمایه غیر نقدی شرکت
اصل مجوز از اداره تعاون مربوطه
تصویر برابر با اصل مدارک احراز اعضا هیات مدیره و بازرسان (شناسنامه و کارت ملی)
علاوه بر مدارک قید شده، دستورالعمل تشکیل تعاونی ها مصوب سال 1388، ارائه برخی مدارک از سوی هیات موسس نیز الزامی می باشد که این اسناد شامل تصویر شناسنامه و مدارک تحصیلی، گواهی پایان خدمت نظام وظیفه عمومی یا معافیت و برگ عدم سوء پیشینه می شود. با این حال، کارکنان رسمی و پیمانی دولت با ارائه گواهی یا حکم کارگزینی از ارائه گواهی پایان خدمت نظام وظیفه عمومی یا معافیت و همچنین، برگ عدم سوء پیشینه معاف می باشند.
هزینه مراحل ثبت و تشکیل یک تعاونی
یکی از پرسش های متداولی که ممکن است افرادی که قصد تاسیس یک شرکت تعاونی را دارند، با آن مواجه شوند، این سوال است که برای ثبت شرکت مورد نظر خود، چه هزینه هایی را باید، متقبل شوند؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت، به طور کلی، هزینه مراحل ثبت و تشکیل یک تعاونی شامل موارد زیر می باشد:
هزینه ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت ها از طریق پست: پس از این که اظهارنامه ثبت شرکت، برای اداره ثبت ارسال گردید و تایید اولیه از جانب این اداره صادر شد، متقاضی ثبت شرکت تعاونی؛ می بایست مدارک لازم در این زمینه را تهیه نموده و به آدرس این اداره ارسال نماید. برای ارسال مدارک به اداره پست، شخص باید مبلغی را تحت عنوان هزینه پست به ماموران پستی پرداخت کند.
هزینه چاپ آگهی تاسیس در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار: پس از این که مراحل ثبت شرکت تعاونی به اتمام رسید، داوطلب باید آگهی تاسیس شرکت را، در روزنامه رسمی و یک روزنامه کثیر الانتشار به چاپ برساند. هزینه چاپ آگهی در روزنامه های مختلف کشور متفاوت بوده و می تواند مقدار آن گوناگون باشد. واضح است که روزنامه های مشهور و پرتیراژ کشور دارای هزینه چاپ بیشتری نسبت به سایر روزنامه ها می باشند. ذکر این نکته در این میان حائز اهمیت است که این نوع شرکت ها، از پرداخت نصف تعرفه آگهی ثبت در روزنامه رسمی کشور معافند.
هزینه ابطال تمبر سرمایه شرکت: پس از آن که مراحل ثبت شرکت نسبی به پایان رسید و آگهی تاسیس آن، صادر شد، موسسین شرکت تعاونی، موظف هستند، میزان تعرفه ای، معادل نیم در هزار سرمایه شرکت تعاونی را به عنوان هزینه ابطال تمبر سرمایه شرکت یا حق تمبر ثبت شرکت به سازمان امور مالیاتی کشور، پرداخت نمایند.
علاوه بر موارد فوق، در صورتی که موضوع فعالیت شرکت از نوع مجوزی می باشد و شرکت هنوز برای دریافت مجوز اقدام ننموده است، لازم است که مبلغی را به منظور دریافت مجوز در نظر گیرد. هزینه اخذ مجوز فعالیت با توجه به نوع فعالیت شرکت و مرجع صادرکننده آن متفاوت بوده و می تواند شامل مبالغ گوناگونی گردد. همچنین، به این مبالغ بایست هزینه ثبت نام در سامانه ثنا، صدور گواهی عدم سوء پیشینه، حق الوکاله وکیل (در مواردی که برای پیگیری امور، وکیل اخذ می شود) و.... را افزود.
مراحل و نحوه تکمیل فرم تاسیس شرکت تعاونی
پس از اطمینان از دارا بودن ضوابط و شرایط لازم برای ثبت شرکت تعاونی و فراهم کردن مدارک لازم، موسسان این نوع از شرکت های تجاری، می توانند برای ثبت شرکت مورد نظر خود اقدام نموده که انجام فرآیند ثبت، نیازمند آگاهی با فرآیند و روند ثبت می باشد. به همین جهت، این بخش از مقاله به بیان مراحل و نحوه تکمیل فرم تاسیس شرکت تعاونی و مراحل ثبت و تشکیل یک تعاونی اختصاص داده شده است.
برای مراحل ثبت و تشکیل یک تعاونی و پاسخ به این سوال که شرکت های تعاونی چگونه تشکیل می شود؛ می توان بیان داشت که، هیات موسس متشکل از متقاضیان حائز شرایط قانونی، نسبت به تهیه طرح پیشنهادی و تنظیم اساسنامه منطبق بر قانون بخش تعاونی، دعوت به عضویت افراد واجد شرایط و تشکیل اولین مجمع عمومی عادی جهت تصویب اساسنامه و تعیین هیات مدیره و بازرس یا بازرسان و سایر وظایف مجمع عمومی عادی اقدام می نماید. موسسین تعاونی باید با قوانین و مقررات تعاونی ها آشنایی کافی داشته باشند و در صورت نیاز در کلاس های آموزشی یک روزه که اداره کل تعاون استان تعیین می کند و زمان تشکیل آن حداکثر یک هفته از تاریخ تسلیم تقاضا خواهد بود، شرکت نمایند.
سپس، هیات موسس در طرح پیشنهادی نظیر نمونه طرح تشکیل تعاونی مسکن، ضرورت تاسیس تعاونی و ارائه دلایل توجیهی مبنی بر تناسب هدف های تشکیل تعاونی با هدف ها و برنامه های مصوب جمهوری اسلامی ایران با ذکر میزان سرمایه ثابت و در گردش مورد نیاز طرح، تعداد و مشخصات داوطلبان، قید میزان سهم لازم التادیه هر عضو، سوابق و مهارت های آنان در رشته فعالیت موردنظر، نام شعبه صندوق تعاون برای افتتاح حساب های تعاونی را ذکر نموده و با معرفی نماینده تام الاختیار به اداره کل تعاون ارائه می نماید.
اداره کل تعاون پس از وصول تقاضای تشکیل تعاونی و بررسی طرح پیشنهادی مانند نمونه طرح تشکیل تعاونی مسکن، در مدت 5 روز نظر مثبت یا منفی خود را به هیات موسسه اعلام و در صورت موافقت، نمونه اساسنامه و فرم های مورد نیاز را در اختیار نماینده هیات موسس قرار خواهد داد. هیات موسس پس از اخذ موافقتنامه تشکیل باید اقدامات زیر را انجام دهد:
دریافت مجوز فعالیت در موضوع طرح پیشنهادی (نظیر نمونه طرح تشکیل تعاونی مسکن) از مراجع ذیربط (در صورت نیاز به مجوز فعالیت) به نام اعضای هیات موسس تعاونی در شرف تاسیس
تدوین اساسنامه پیشنهادی
افتتاح حساب به نام “تعاونی در شرف تاسیس” در صندوق تعاون
دعوت از افراد واجد شرایط عضویت ضمن اعلام خلاصهای از کلیات طرح و اساسنامه پیشنهادی، شرایط عضویت و مهلت پذیرش تقاضای عضویت، شماره و مشخصات حساب افتتاح شده و مبلغ لازم التادیه هر یک از اعضاء و ذکر نحوه صدور آگهی های بعدی تا تشکیل اولین مجمع عمومی عادی
بررسی شرایط داوطلبان و پذیرش واجدین شرایط عضویت و دریافت گواهی واریز وجه لازم التادیه سهام آن ها و صدور برگ اجازه ورود به جلسه اولین مجمع عمومی عادی
ارزیابی آورده های غیر نقدی داوطلبان عضویت که متناسب و مورد نیاز طرح باشد، توسط کارشناس رسمی دادگستری و با انجام تشریفات قانونی لازم
انتشار آگهی دعوت اولین مجمع عمومی عادی با رعایت فاصله زمانی حداقل 15 روز از تاریخ انتشار آگهی دعوت تا تاریخ تشکیل مجمع
ثبت نام نامزدهای تصدی سمت های هئیت مدیره و بازرسی و بررسی شرایط احراز کسانی که ظرف مهلت مقرر مدارک خود را تحویل دادهاند. (با توجه به دستورالعمل چگونگی احراز صلاحیت کاندیدها مصوب انجمن نظارت بر انتخاب تعاونی ها)
ارسال یک نسخه از آگهی دعوت به منظور درخواست از اداره کل/ اداره تعاون جهت معرفی ناظر در اولین جلسه مجمع عمومی عادی
سایر اقدامات مربوط به برگزاری اولین مجمع عمومی عادی تا انتخاب هیات رئیسه مجمع (رئیس، منشی، و دو ناظر) از قبیل اخذ ورقه ورود به جلسه مجمع از داوطلبان و تکمیل فهرست اسامی حاضرین همراه با امضای آنان که باید تحویل هیات رئیسه شود.
هیات موسس هنگام تشکیل اولین مجمع عمومی عادی، ورقه ورود به جلسه را از داوطلبان عضویت اخذ نموده و اسامی حاضرین را با امضای آنان تکمیل و پس از انتخاب هیئت رئیسه مجمع (رئیس، منشی و دو ناظر) برای اعمال کنترل در اختیار آنان قرار می دهد. سپس اساسنامه شرکت تعاونی، با تصویب حداقل دو سوم اعضای اولین مجمع عمومی عادی صورت می پذیرد.
با تصویب اساسنامه، هئیت مدیره در اولین جلسه خود رئیس، نایب رئیس، منشی، مدیر عامل و صاحبان امضای مجاز را انتخاب و به یکی از اعضای هیئت مدیره یا مدیر عامل با حق توکیل به غیر وکالت می دهد تا تشریفات قانونی ثبت تعاونی را انجام دهد. این شخص برای ثبت شرکت تعاونی لازم است ابتدا اظهارنامه ثبت را در سامانه ثبت شرکت ها تکمیل نماید. به این منظور، در ابتدا؛ متقاضی می بایست نشانی سایت ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت وارد گردد. پس از آن، فرد لازم است که از کادر بالا عبارت "تاسیس شخصیت حقوقی" را انتخاب نماید.
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود. برای ثبت شرکت تعاونی، لازم است که گزینه شرکت تعاونی یا گزینه شرکت تعاونی سهامی عام، به تناسب نوع شرکت انتخاب شود. در این قسمت، راهنمای تصویری ثبت شرکت تعاونی آمده است.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی شرکت تعاونی هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت تعاونی به آن ارسال می شود. در قسمت پایین نیز، مشخصات امضا کننده دفتر قانونی درج می شود که غالبا همان اطلاعات متقاضی است.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت تعاونی را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت شرکت تعاونی را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین گردد. در این قسمت، دو نوع سرمایه درج شده که شامل سرمایه نقد و غیر نقد می شود. همچنین، میزان هر یک از سرمایه های مذکور می بایست به دقت ارزشیابی گردیده و مبلغ آن در بخش مربوطه وارد شود.
در مرحله بعدی، فرد باید سرمایه تعهدی شرکت را در قسمت زیر وارد نماید.
در مرحله بعدی، فرد لازم است که اطلاعات مدیران و شرکا شرکت تعاونی را در سامانه وارد نماید. توجه به این نکته در این زمینه حائز اهمیت است که سامانه ثبت شرکت ها به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور و سایت سازمان ثبت احوال متصل بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، سایت خطایی مبنی بر "عدم دریافت اطلاعات" را برای کاربر نمایش می دهد.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت تعاونی را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعد، نوبت به بارگذاری اساسنامه شرکت تعاونی، می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج نماید. امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
پس از آن، شرکتنامه تنظیم شده میان شرکا، برای فرد به نمایش در می آید که می بایست آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت، مشاهده هر گونه ایراد یا نیاز به اصلاح، با ورود به گام مربوطه، اطلاعات را ویرایش نماید.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت نسبی برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در قسمت بعد، متن تقاضانامه تشکیل شرکت تعاونی نشان داده می شود که امکان ویرایش متن به صورت مستقیم در این قسمت وجود نداشته و تنها با مراجعه به مراحل پیشین می توان مندرجات آن را تغییر داد.
پس از آن، خلاصه متن تقاضانامه برای کاربر به نمایش در می آید. این متن صرفا جهت اطلاع اولیه برای شخص بوده و تا تکمیل مراحل قانونی در مراجع ثبت شرکت ها فاقد اعتبار می باشد. در صورت صحیح بودن اطلاعات، باید برای گزینه ارسال که در سمت چپ پایین صفحه قرار گرفته، کلیک نمود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت تعاونی را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت را طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت تعاونی به اتمام می رسد. بنابراین، با توجه به مطالب فوق می توان نتیجه گیری نمود که تکمیل فرم تقاضای ثبت شرکت تعاونی، در سامانه ثبت شرکت ها برای ثبت شرکت کافی نبوده و می بایست مراحل دیگری نیز در این زمینه، طی گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مراحل و نحوه تاسیس و ثبت شرکت تعاونی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از جزئیات مراحل و نحوه تاسیس و ثبت شرکت تعاونی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. دو نسخه