برای مشاوره جزئیات وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانباز بنیاد شهید
برای مشاوره جزئیات وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانباز بنیاد شهید
به طور کلی؛ وام اشتغال فرزندان ایثارگران به آن دسته از افراد اعطا شده که فاقد شغل بوده و به دنبال راهی برای کسب درآمد می باشند. این افراد در صورت استخدام در مراکز خاص، موفق به دریافت وام اشتغال نشده، زیرا تسهیلات با هدف ایجاد شغل اعطا شده و دریافت کننده باید کسب و کار ویژه ای را برای کسب درآمد راه اندازی نماید.
اشخاص بسیاری تمایل به دریافت وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانباز بنیاد شهید داشته؛ اما اطلاعات کافی در خصوص مراحل و نحوه اخذ تسهیلات ندارند. علاوه بر این، کسب اطلاع در خصوص این که شرایط لازم برای دریافت وام چه بوده و مدارک مورد نیاز کدام اند، نیز امری حائز اهمیت در زمینه دریافت تسهیلات اشتغال زایی بنیاد شهید به شمار می رود.
از این رو، در مقاله پیش رو، لیست شرایط و مدارک لازم برای اخذ وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانباز بنیاد شهید ارائه خواهد شد. در ادامه؛ اشخاص از طریق مطالعه این مطلب با نحوه ثبت نام وام آشنا شده و اطلاعاتی در خصوص میزان سود تسهیلات چقدر است؛ کسب خواهند کرد. در انتهای مقاله نیز، نحوه بازپرداخت شرح داده شده و جزئیات وام اشتغال فرزندان جانباز زیر و بالای 25 درصد ارائه خواهد شد.
شرایط دریافت وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانبازان
وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانباز بنیاد شهید به افرادی اعطا شده که برای راه اندازی کسب و کار اقدام کرده یا تمایل به ایجاد شغل برای ساکنان شهرهای متفاوت داشته باشند. به طور کلی؛ راه اندازی کسب و کار مستلزم در اختیار داشتن سرمایه بوده که به همین دلیل طبق بند پ ماده 89 قانون ششم توسعه، هر سال 10 درصد از منابع قرض الحسنه بانک ها و موسسات پولی دولتی، به ایثارگران متقاضی راه اندازی کسب و کار یا علاقمندان به استخدام ایثارگران تحت پوشش بنیاد شهید اختصاص داده می شود.
در خصوص شرایط دریافت وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانبازان می بایست بیان نمود که متقاضیان ایجاد کسب و کار و کارآفرینان می توانند از تسهیلات مربوطه بهره مند شوند. همچنین، متقاضیان استخدام نیرو برای تکمیل پرسنل، مجاز به اخذ وام از بنیاد شهید می باشند. لیست شرایط دریافت به صورت کلی در زیر آورده شده است:
فرزندان شهدا، همسران و والدین آنان می توانند از وام اشتغال بنیاد شهید بهره مند شوند.
فرزندان و همسران جانبازان 25 درصد به بالا مجاز به درخواست وام می باشند.
همچنین همسران و فرزندان آزادگان با سابقه حداقل 1 سال اسارت، از وام بهره مند خواهند شد.
متقاضیان ایجاد یک فرصت شغلی و مدیریت آن واجد شرایط بهره مندی از وام خود اشتغالی می باشند.
صاحبان ایده و آن دسته از کارآفرینان که تمایل به ایجاد فرصت های شغلی متعدد، نوآوری و پذیرش ریسک دارند، امکان درخواست وام کارآفرینی از بنیاد شهید را خواهند داشت.
کارفرمایان می توانند از بنیاد شهید برای استخدام افراد تحت پوشش بنیاد وام دریافت کنند که به این وام، تسهیلات مخصوص استخدام گفته می شود.
اشخاصی که طرح اشتغالزایی فعال دارند، در صورت استخدام فرزندان یا بستگان شهدا، جانبازان و آزادگان تحت پوشش بنیاد برای تکمیل پرسنل، وام کارفرما را از بنیاد شهید دریافت می کنند.
اگر تعداد متقاضیان وام اشتغال ایثارگران بیشتر از ظرفیت صندوق اشتغالزایی بنیاد باشد، به اشخاص دارای امتیازات بالاتر وام اعطا خواهد شد.
اشخاص نباید شاغل به حساب آیند.
امکان درخواست وام برای افرادی که مشغول کسب درآمد هستند؛ وجود نداشته و استعلام های لازم از بیمه تامین اجتماعی، بیمه نیروهای مسلح، بیمه خدمات درمانی و دیگر مراکز گرفته می شود.
اگر متقاضی مشغول تحصیل باشد، درخواست او رد خواهد شد.
سن متقاضیان وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانباز بنیاد شهید حداکثر باید 55 سال باشد.
شرط حداقل سن تعیین نشده، اما متقاضیان باید حداقل 18 ساله بوده تا موفق به افتتاح حساب بانکی به نام خود شوند.
وام از طریق بانک عامل اعطا شده و متقاضیان می بایست در بانک عامل حساب افتتاح کنند.
آقایان نیاز به کارت پایان خدمت یا معافیت دائم داشته و با معافیت موقت وام دریافت نخواهند کرد.
اگر شغل مورد نظر متقاضی موقت و غیردائمی باشد، فاقد شرایط لازم شناخته شده و طرح کسب و کار رد خواهد شد.
پرداخت تسهیلات اشتغال مجدد یا ما به التفاوت آن ممنوع است.
اشخاص باید مجوز فعالیت نظیر پروانه کسب را دریافت کرده و مدارک مربوط به محل کار را ارائه دهند.
اگر افراد تمایل به استفاده از وام برای خرید خودرو داشته باشند، تنها موفق به خرید وسایل نقلیه عمومی خواهند شد. بنابراین نمی توان با تسهیلات خودروی شخصی خرید.
ممکن است زمانبندی خاصی برای ثبت نام وام در نظر گرفته شده که اطلاعات از سوی بنیاد شهید منتشر خواهد شد.
زنان سرپرست خانوار برای دریافت وام در اولویت می باشند.
دارندگان چک برگشتی و اشخاص بدهکار به بانک، وام دریافت نخواهند کرد.
پس از مطالعه لیست شرایط دریافت وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانبازان می توان نتیجه گرفت که افراد یا باید قصد راه اندازی کسب و کار را داشته یا در حال اجرای طرح اشتغالزایی و نیازمند نیروی انسانی بوده تا وام اشتغال زایی ویژه فرزندان جانبازان و شهدا را از بنیاد شهید دریافت نمایند.
مدارک لازم برای اخذ وام اشتغال برای فرزندان جانبازان و ایثارگران
بنیاد شهید از فرزندان کارآفرین ایثارگران فاقد سرمایه، حمایت کرده و وام های متعددی را به متقاضیان ایجاد فرصت شغلی اعطا می نماید. در این میان، این سوال برای برخی از متقاضیان مطرح می شود که مدارک لازم برای اخذ وام اشتغال برای فرزندان جانبازان و ایثارگران چیست و مبلغ تسهیلات چقدر است؟
مدارک لازم برای اخذ وام اشتغال برای فرزندان جانبازان و ایثارگران شامل مدارک هویتی و مستندات مربوط به کسب و کار شده که افراد می بایست بر اساس وضعیت اشتغال و جنسیت موارد متفاوتی را ارائه نمایند. برای مثال آقایان ملزم به ارائه کارت پایان خدمت یا معافیت دائم می باشند. لیست مدارک مورد نیاز جهت دریافت وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانباز بنیاد شهید در ادامه ارائه گردیده است:
اصل و کپی کارت ملی هوشمند و شناسنامه
گواهی عدم اشتغال به تحصیل
اصل و کپی کارت ایثارگری پدر
اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان
اصل و کپی یا تصویر آخرین مدرک تحصیلی
مجوز فعالیت در محل تعیین شده برای فعالیت مانند پروانه کسب و جواز تاسیس
آدرس و کروکی محل کار
پیش فاکتور ابزار مورد نیاز، پیش فاکتور وسایل نقلیه عمومی در صورت لزوم
اصل یا تصویر گواهینامه رانندگی در صورت تمایل به خرید وسیله نقلیه عمومی با وام دریافتی
مدارک دال بر عدم اشتغال در مراکز و عدم کسب درآمد
فرم تکمیل شده از واحدهای بیمه ای متنوع مانند بیمه تامین اجتماعی
فرم درخواست وام اشتغال زایی برای فرزندان ایثارگران و جانباز بنیاد شهید
مدارک مربوط به ضامن یا وثایق مورد نیاز که موارد لازم توسط بانک عامل تعیین می شود.
اصل یا تصویر سند مالکیت محل فعالیت که امکان ارائه اجاره نامه نیز وجود دارد.
طرح کسب و کار، اطلاعات مربوط به ایده و نوآوری
مدارک دال بر نیازمندی به نیروی انسانی برای متقاضیان دریافت وام جهت استخدام اشخاص تحت پوشش بنیاد
اشخاص پس از ثبت درخواست اولیه در بنیاد، مدت زمان کوتاهی برای ارائه کلیه مستندات خواسته شده، فرصت دارند. افراد هم چنین، می توانند جهت کسب اطلاع کافی در خصوص مدارک لازم برای دریافت وام از بنیاد شهید، به صورت حضوری به ادارات بنیاد مراجعه کرده یا از طریق برقراری تماس تلفنی اطلاعات لازم را دریافت نمایند. در صورتی که اعطای وام مستلزم معرفی ضامن باشد، اشخاص می بایست قوانین را رعایت کرده و ضامن رسمی به بانک عامل معرفی نمایند.
نحوه ثبت نام وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانبازان
در خصوص نحوه ثبت نام وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانبازان می بایست شرح داد که این وام از طریق بانک های عامل به متقاضیان اعطا شده، اما ایثارگران ابتدا باید فرم درخواست را در ادارات بنیاد شهید تکمیل نموده و نامه دریافت کنند. در ادامه؛ می توان نامه را به بانک تعیین شده از سوی صندوق ارائه داده و تسهیلات را دریافت کرد.
فرزندان و همسران ایثارگران در حال حاضر می توانند انواع خدمات رفاهی را به شکل آنلاین دریافت نموده؛ اما هنوز سامانه صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران راه اندازی نشده و به همین دلیل؛ خدمات به شکل حضوری ارائه خواهد شد. بنابراین، افراد تنها از طریق حضور در ادارات یا مراکز بنیاد شهید در استان های متفاوت، می توانند درخواست تسهیلات را مطرح کنند. لیست مراحل اخذ وام به شرح زیر است:
مراجعه به مراکز بنیاد شهید
بررسی شرایط و مبلغ وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانباز بنیاد شهید
تکمیل فرم درخواست وام
ارائه اصل و کپی مدارک مورد نیاز
بررسی اطلاعات و مدارک توسط کارشناسان
رد یا تایید تقاضا
اعطای نامه دریافت وام به متقاضی در صورت تایید درخواست
ارائه نامه به بانک عامل تعیین شده توسط متقاضی در طی 7 روز کاری
ارائه وثایق و تضامین لازم
دریافت وام و اجرای طرح کسب و کار یا استخدام افراد تحت پوشش بنیاد شهید در شرکت
از مزایای وام اشتغالزایی فرزندان ایثارگران می توان به سود کم، مبلغ بالا و مدت زمان بازپرداخت طولانی اشاره نمود. لازم به ذکر است که امکان انصراف از درخواست وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانباز بنیاد شهید وجود داشته، اما می بایست علت را به شکل مکتوب در اختیار مراکز بنیاد شهید قرار داده تا در پرونده ذخیره شود.
مبلغ وام اشتغال فرزندان جانباز ۱۴۰۳ چقدر است
در جواب این پرسش که مبلغ وام اشتغال فرزندان جانباز ۱۴۰۳ چقدر است؛ می بایست بیان نمود که مبلغ وام هر سال تغییر کرده و محل اعطای تسهیلات نیز تاثیر زیادی بر روی سقف وام قابل اخذ خواهد گذاشت. افراد بر اساس نوع کسب و کار و وضعیت شغلی خود می توانند از وام های بنیاد شهید بهره مند شده که جدول مبلغ حدودی انواع وام های سال 1403 در زیر آورده شده است:
نوع وام | مبلغ تسهیلات |
سقف تسهیلات فردی قرض الحسنه اشتغالزایی | 150 میلیون تومان |
سقف کارفرمایی به ازای به کارگیری تعداد افراد مددجو متناسب | 4 میلیارد تومان |
سقف فردی تسهیلات برای رسته های اعلامی مدنظر دستگاه های ذی نفع در صورت تایید رسته های شغلی | 300 میلیون تومان |
در سال 1403 طبق آخرین اخبار، 3 هزار و 200 میلیارد تومان منابع به وام اشتغال ایثارگران اختصاص داده شده و اشخاص باید توجه داشته باشند که حوزه فعالیت و موضوع کسب و کار نیز در افزایش یا کاهش مبلغ وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانباز بنیاد شهید تاثیر دارد. لازم به ذکر است که هر یک از وام های بنیاد شهید در بازه های زمانی خاصی ارائه شده و افراد هنگام ثبت درخواست تسهیلات باید مبلغ دقیق وام قابل اخذ را جویا شوند. ممکن است متقاضیان راه اندازی کسب و کارهایی که نیاز به سرمایه زیادی ندارند، از وام کمتری بهره مند گردند. به طور معمول ایجاد کسب و کارهای مجازی سرمایه کمتری نیاز داشته و غالبا بودجه، صرف جذب نیروی انسانی و پرداخت حقوق یا تهیه نرم افزارهای خاص می شود.
سود وام جواز کسب و اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانبازان بنیاد شهید
وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانباز بنیاد شهید انواع متفاوتی داشته و مبلغ و سود هر یک فرق دارد. این تسهیلات با هدف حمایت از فرزندان بیکار ایثارگران و جانبازان اعطا شده و به همین دلیل معمولا به صورت قرض الحسنه می باشد. سود وام جواز کسب و اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانبازان بنیاد شهید به شرح زیر می باشد:
سود وام جواز کسب و اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانبازان بنیاد شهید | |
سود در صورت قرض الحسنه بودن تسهیلات | صفر درصد و تنها با 4 درصد کارمزد |
در خصوص سود وام جواز کسب و اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانبازان بنیاد شهید باید شرح داد که احتمال تغییر میزان کارمزد یا سود در سال های متفاوت وجود داشته که در سال 1403 فرزندان شهدا، آزادگان و جانبازان موفق به بهره مندی از وام قرض الحسنه با کارمزد 4 درصد خواهند شد.
بازپرداخت وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانبازان بنیاد شهید
وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانباز بنیاد شهید توسط بانک های عامل به متقاضیان واجد شرایط اعطا خواهد شد. اشخاص پس از بررسی لیست مدارک لازم و کسب اطلاعات در خصوص این که مبلغ تسهیلات چقدر است، می بایست با جزئیات بازپرداخت نیز آشنا شوند. مدت زمان تسویه بدهی و نحوه پرداخت اقساط بر اساس بانک عامل تفاوت خواهد داشت.
متقاضیان وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانباز بنیاد شهید می بایست هنگام اقدام برای دریافت تسهیلات، مدت زمان بازپرداخت را جویا شوند. معمولا دریافت کنندگان وام با مبالغ بالا مانند کارفرمایان، مهلت بیشتری برای تسویه بدهی خواهند داشت. حداکثر مهلت پرداخت بدهی 7 سال در نظر گرفته شده که احتمال افزایش در شرایط خاص یا تسویه دیرتر به علت استفاده از دوره تنفس وجود دارد.
باید توضیح داد که مدت زمان بازپرداخت وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانبازان بنیاد شهید اغلب 5 الی 7 سال بوده و افراد اقساط را به شکل ماهانه واریز می نمایند. ممکن است اشخاص امکان استفاده از دوره تنفس 6 ماهه را داشته و سپس بازپرداخت را انجام دهند که اطلاعات هنگام ثبت نام وام در اختیار متقاضی قرار می گیرد. حداکثر مهلت بازپرداخت غالبا 7 سال بوده که در صورت بهره مندی از دوره تنفس 6 ماهه، تسویه بدهی 90 ماه طول خواهد کشید.
نحوه واریز اقساط وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانباز بنیاد شهید حضوری یا غیر حضوری بوده و افراد می بایست مبالغ را از طریق روش های تعیین شده توسط بانک عامل پرداخت کنند. اغلب بانک ها صفحه پرداخت اقساط را در برنامه های همراه بانک یا اینترنت بانک فعال کرده تا مشتریان نیاز به مراجعه حضوری نداشته باشند، با این حال امکان پرداخت حضوری و استفاده از خودپردازها نیز وجود دارد.
وام اشتغال فرزندان جانباز زیر و بالای 25 درصد
پس از بررسی شرایط وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانباز بنیاد شهید و پاسخگویی به این سوال که مبلغ تسهیلات چقدر است، باید شرح داد که فرزندان و همسران جانبازان با درصد جانبازی 25 درصد و بالاتر موفق به دریافت وام خواهند شد. امکان دریافت وام رونق تولید نیز برای متقاضیان وجود دارد.
در خصوص ثبت نام وام اشتغال فرزندان جانباز زیر 25 درصد باید توضیح داد که در گذشته، امکان درخواست وام برای فرزندان جانبازان زیر بیست و پنج درصد وجود نداشته و تنها فرزندان شهدا، آزادگان و جانبازان با درصد جانبازی حداقل 25 درصد تسهیلات دریافت می کردند، اما بنابر اعلام رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، با عقد تفاهم نامه با سایر دستگاه ها، زمینه ارائه وام اشتغالزایی به فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد فاقد شغل هم فراهم گردیده است.
پس از بررسی جزئیات وام اشتغال فرزندان جانباز زیر و بالای 25 درصد باید بیان کرد که فرزندان جانبازان زیر 25 درصد، هم چنین، می توانند از سایر مراکز و بانک ها، وام خود اشتغالی دریافت کنند. همچنین فرزندان آزادگان باید توجه داشته باشند که شرط حداقل اسارت پدر، یک سال بوده و در صورت اسارت کمتر، وام اشتغالزایی اعطا نخواهد شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانباز بنیاد شهید در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از وام اشتغال برای فرزندان ایثارگران و جانباز بنیاد شهید پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: مبلغ وام اشتغال فرزندان جانباز با توجه به نوع تسهیلات (فردی یا کارفرمایی) متفاوت می باشد که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.