برای مشاوره طرح ساماندهی نیروهای شرکتی و کارکنان دولت
برای مشاوره طرح ساماندهی نیروهای شرکتی و کارکنان دولت
کارکنان و مشاغل حاکمیتی و غیرحاکمیتی، رسمی و پیمانکاری بر اساس طرح ساماندهی نیروهای شرکتی به صورت مستقیم به استخدام سازمان ها درآمده و شرکت های قراردادی حذف خواهند شد. از اهداف این طرح می توان به بهبود امنیت شغلی کارکنان و همچنین، حذف شرکت های واسط و برخی موارد دیگر اشاره کرد. از مجازات پیروی نکردن از طرح ساماندهی کارکنان شرکتی بایستی از 6 تا 3 سال انفصال از خدمات دوالتی و همچنین برخورد قانونی نام برد.
در این میان، برخی از افراد با طرح ساماندهی کارکنان دولت به واسطه حذف شرکت ها آشنا نبوده و بر همین اساس نیاز به این داشته تا در این باره به کسب آگاهی بپردازند. علاوه بر این، یکی از ابهامات اشخاص عدم اطلاع از سایت ثبت اطلاعات کارکنان شرکتی دستگاه های اجرایی و نیز، زمان اجرای طرح ساماندهی کارکنان دولت می باشد.
از این رو، در مقاله پیش رو؛ به پرسش منظور از طرح ساماندهی کارکنان دولت چیست؛ پاسخ داده شده و به این طرح برای مشاغل حاکمیتی و غیرحاکمیتی و مشاغل موقت پرداخته خواهد شد. در ادامه مطلب نیز در ارتباط با طرح ساماندهی کارکنان برای نیروهای شرکتی و وضعیت چند ساعت پیش نیروهای شرکتی در کمیسیون اجتماعی مجلس و همچنین سامانه ثبت اطلاعات و ارگان های طرح ساماندهی نیروهای شرکتی توضیح داده می شود.
منظور از طرح ساماندهی کارکنان دولت چیست
یکی از دغدغه های مجلس بهبود معیشت کارکنان و کارگران در سطح جامعه در راستای افزایش رونق اقتصادی در زندگی آنان می باشد. در همین راستا؛ بهبود نحوه استخدامی نیروهای انسانی در ارگان های مختلف در دستور کار گرفته و به واسطه آن طرح ساماندهی کارکنان دولت اجرایی می شود.
در پاسخ به سوال منظور از طرح ساماندهی کارکنان دولت چیست؛ بایستی گفت که طرح ساماندهی کارکنان دولت در جهت رفع مشکل نیروهای استخدامی در شرکت های پیمانکاری در نظر گرفته شده است. طرح حذف واسط جهت استخدام نیرو به عنوان طرح ساماندهی کارکنان دولت شناخته می شود. به واسطه این طرح به کارگیری نیروهای انسانی در دستگاه های اجرایی به صورت دائم و تمام وقت ممنوع بوده و غیر قانونی می باشد. سازمان ها اجرایی در جهت جذب نیرو نیاز به این داشته تا از طریق آگهی یا آزمون های استخدامی به انجام این کار بپردازند.
بایستی ذکر کرد که نیروهای شرکتی و قراردادی که قبل از این طرح در سازمان ها به کار گرفته شده اند، تبدیل وضعیت می شوند. طرح ساماندهی کارکنان دولت در راستای از بین بردن شرکت های واسط، بهبود و امنیت اوضاع شغلی و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی اجرایی می شود. بر اساس این طرح در سازمان های اداری، انواع شرکت های واسطه حذف شده و استخدام به صورت رسمی و پیمانی بر حسب شمولیت قانون خدمات کشوری انجام خواهد شد.
تمامی کارکنان قراردادی، نیروهای پیمانی و کارگرانی که با سازمان های دولتی و نهادهای عمومی قرارداد داشته؛ شامل طرح ساماندهی کارکنان دولت می شوند و بایستی از طرح ساماندهی نیروهای شرکتی پیروی کنند. طرح ساماندهی کارکنان دولت شامل تمامی مشاغل از جمله مشاغل حاکمیتی، غیر حاکمیتی و نمونه های مختلف قرارداهای موقتی و شرکتی می شود و عدم رعایت این قانون به عنوان جرم تلفی خواهد شد. از مجازات تخطی از این طرح می توان به 6 ماه تا 3 سال خلع از خدمات دولتی و برخورد قانونی اشاره کرد.
طرح ساماندهی کارکنان دولت برای مشاغل حاکمیتی و غیرحاکمیتی
در طرح ساماندهی کارکنان دولت برای مشاغل حاکمیتی و غیرحاکمیتی، شرکت های واسط استخدام در سازمان های اداری حذف شده و استخدام به صورت مستقیم بر اساس قانون خدمات کشوری انجام می شود. از انواع مشاغل مشمول این طرح می توان به مشاغل حاکمیتی و غیر حاکمیتی اشاره کرد که بر همین اساس در ارتباط با این مبحث در قسمت زیر توضیح داده می شود.
در ارتباط با طرح سازماندهی دولت برای مشاغل حاکمیتی و غیرحاکمیتی بایستی گفت که تمامی مشاغل حاکمیتی و غیرحاکمیتی شامل طرح ساماندهی کارکنان دولت و نیروهای شرکتی می شوند. این مشاغل به واسطه این طرح ملزم به این بوده تا نیروی انسانی مورد نیاز را از طریق آگهی یا آزمون استخدامی گزینش کرده و از جذب نیرو به واسط شرکت های پیمانکاری پرهیز نمایند.
مشاغل حاکمیتی شامل شغل های نظامی، انتظامی، امنیتی، پست های سازمانی به مانند رئیس دفتر، معاون اداری، معاونت مالی و موار دیگر خواهد شد. این مشاغل در جهت جذب نیروی انسانی نیاز به این داشته تا با برگزاری آزمون عمومی و اختصاصی به گزینش افراد شایسته بپردازند. جذب نیرو از طریق شرکت های پیمانکاری ثبت شده در اداره ثبت شرکتها، برای مشاغل حاکمیتی جرم تلقی شده و با متخاطی برخورد خواهد شد.
مشاغل غیر حاکمیتی شامل مشاغل حوزه های حمل و نقل، خدمات رایانه ای، تعمیر و نگهداری، امور آشپزخانه و رستوران، امور تاسیساتی، باغبانی و دیگر موارد می شود. این مشاغل نیز جهت جذب نیرو مستلزم به برگزاری آزمون ورودی بوده و بایستی برای افراد گزینش شده کلاس های آموزشی برگزار کنند. در صورتی که شخص متقاضی قابلیت اثبات توانایی خود را داشته باشد، پس از یک سال با وی قرارداد پیمانی بسته می شود.
طرح ساماندهی کارکنان دولت برای مشاغل موقت
در قسمت قبل به پرسش طرح ساماندهی کارکنان دولت چیست، پاسخ داده شده و در این خصوص توضیحاتی ارائه گردید. از اهداف اجرای این طرح افزایش امنیت شغلی کارکنان دولتی در تمامی مشاغل، حذف شرکت های قراردادی و استخدام شرکت ها به صورت مستقیم می باشد. از جمله مشاغل مشمول طرح ساماندهی کارکنان دولت و نیروهای شرکتی می توان به مشاغل موقت نیز اشاره کرد.
طرح ساماندهی کارکنان دولت برای مشاغل موقت نیز اجرایی شده و کارفرما موظف بوده تا نیروی مورد نیاز خود را بر اساس این طرح استخدام نماید. مشاغل موقت به مشاغلی گفته می شود که میان کارفرما و کارگر یک تعهد کتبی یا شفاهی برای انجام کاری منعقد گردد و بر اساس این قرارداد کارفرما متعهد بوده تا بر اساس اجرای یک پروژه یا ساعت مشخص به پرداخت حقوق بپردازد. در این قرارداد زمان متغییر بوده و به صورت دائم یا موقت در حالت تغییر می باشد. معمولا اخراج در این مشاغل از دیگر مشاغل بیشتر صورت گرفته و به راحتی این کار انجام می شود.
بر اساس طرح ساماندهی کارکنان دولت، در صورتی که دستگاه های اجرایی در راستای پیشبرد خدمات موقت خود نیاز به جذب نیروی موقت داشته باشند، بایستی ابتدا نیاز خود را به رئیس امور استخدامی یا نماینده استانی ارجاع داده، تا درخواست ارائه شده طی یک ماه بررسی، مورد تایید یا رد سازمان مربوطه قرار گیرد. در صورت تایید درخواست جذب، دستگاه اجرایی نیاز به این داشته تا جذب نیرو را به صورت فراخوان عمومی، برگزاری مناقصه، گزینش کرده و اسامی را به سازمان مربوطه ارائه دهد.
طرح ساماندهی کارکنان دولت برای نیروهای شرکتی
تعیین امنیت شغلی کارکنان یکی از اهداف و وظایف دولت بوده و در همین راستا، دولت گام های مهمی برداشته تا طرح ساماندهی کارکنان دولت اجرایی گردد. بر اساس این طرح؛ تمامی مشاغل حاکمیتی و غیرحاکمیتی، مشاغل موقت و همچنین نیروهای شرکت بایستی بدون واسط و تنها با طی مراحل گزینش به استخدام نیروهای اجرایی در می آیند. یکی از ابهامات افراد عدم آگاهی از طرح ساماندهی کارکنان دولت برای نیروهای شرکتی می باشد.
طرح ساماندهی کارکنان دولت برای نیروهای شرکتی در راستای بهبود وضعیت این دسته از شاغلان بوده، زیرا 80 درصد نیروهای مشمول این طرح را نیروهای شرکتی تشکیل می دهند. در این طرح، محدوده استخدام نیروهای شرکتی مشخص شده و شرکت های پیمانکاری در جهت جذب نیرو به صورت کامل حذف می شوند. بر اساس طرح ساماندهی کارکنان دولت و نیروهای شرکتی، نیروهای شرکتی به صورت گزینش استخدام شده و بایستی با آنان قرارداد کار معین، انعقاد گردد.
این طرح دستگاه های اجرایی را موظف ساخته که در جهت جذب نیروی شرکتی اقدام به انتشار فراخوان نموده و نیروی مد نظر را از طریق برگزاری آزمون استخدامی جذب کنند. جذب نیروی شرکتی به واسطه شرکت های پیمانی و همچنین قرارداد با شرکت ها و اشخاص غیرحقوقی بر اساس طرح ساماندهی کارکنان دولت غیر قانونی می باشد.
زمان اجرای طرح ساماندهی کارکنان دولت
از جمله مشاغل شامل این طرح طبق مطالب ذکر شده بایستی به مشاغل حاکمیتی و غیرحاکمیتی، مشاغل موقت و نیروهای شرکتی نام برد. از چالش های پیش روی اشخاص عدم اطلاع از موعد اجرای طرح ساماندهی نیروهای شرکتی بوده که بر همین اساس؛ نیاز به کسب راهنمایی در این خصوص خواهند داشت.
زمان اجرای طرح ساماندهی کارکنان دولت منوط به تصویب این طرح در مجلس بوده که اخیرا احکام آن در مجلس مورد تصویب قرار گرفته، اما طبق ایرادات وارد شده توسط مجمع تشخیص مصلحت نطام و هیئت مجلس، این طرح تاکنون اجرایی نشده است. طرح ساماندهی نیروهای شرکتی با هدف ایجاد تزلزل در امنیت شغلی، حذف شرکت های پیمان کاری و حذف واسط صورت گرفته است.
طبق اطلاعات منتشر شده، کمیسیون تلفیق بودجه در جهت اجرای طرح ساماندهی کارکنان دولت گام برداشته، اما هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق با اجرای این طرح مخالف می باشد. مطابق مطالب گفته شده، زمان اجرای این طرح نامشخص و منوط به این بوده که پس از تکمیل احکام در مجلس و شورای نگهبان و شورای مصلحت نظام مورد تایید قرار بگیرد.
چند ساعت پیش نیروهای شرکتی در کمیسیون اجتماعی مجلس
در قسمت قبل؛ به معرفی طرح ساماندهی کارکنان دولت و نیروهای شرکتی، مشاغل مشمول طرح ساماندهی کارکنان دولت و همچنین موعد اجرای طرح نیروهای شرکتی پرداخته شد. این طرح تا به حال تصویب و اجرایی نشده و در مرحله بررسی قرار دارد. در این میان، برخی از افراد به دنبال اطلاع از آخرین وضعیت طرح ساماندهی نیروهای شرکتی در کمیسیون اجتماعی مجلس بوده که بر همین اساس در بخش زیر به وضعیت چند ساعت پیش نیروهای شرکتی در کمیسیون اجتماعی مجلس پرداخته خواهد شد.
وضعیت چند ساعت پیش طرح ساماندهی کارکنان دولت و نیروهای شرکتی در کمیسیون اجتماعی مجلس بدین صورت بوده که این طرح پس از چندین بار رفت و برگشت میان مجلس و شورای نگهبان مورد اصلاح قرار گرفته و جهت تایید نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده است. دلیل کند شدن سرعت تصویب این طرح مخالف به علت ایجاد بار مالی زیاد برای دولت بوده، اما بایستی گفت شرکت های واسط نیز هزینه پرداخت نیروهای شرکتی را از دولت دریافت می کنند یا در برخی موارد حتی متحمل هزینه های بیشتر نیز می شوند.
وضعیت چند ساعت پیش طرح ساماندهی کارکنان دولت و نیروهای شرکتی در شورای نگهبان مورد اصلاح قرار گرفته و اجرای آن نیاز به تایید مجمع تشخیص مصلحت نظام دارد. همچنین باید اشاره نمود که طرح ساماندهی کارکنان دولت و نیروهای شرکتی در وزارت بهداشت یا ارگان های دیگر مورد بررسی و تحلیل قرار نمی گیرد.
سامانه ثبت اطلاعات کارکنان شرکتی دستگاه های اجرایی
به واسطه طرح ساماندهی کارکنان دولت، دستگاه های اجرایی موظف به این بوده تا بدون واسطه به تامین نیروی انسانی پرداخته که در قسمت قبل به آن اشاره شد. دولت در جهت شفاف سازی مالی و رعایت عدالت در پرداخت های ضروری کارکنان شرکتی را موظف نموده تا اطلاعات خود را در سامانه مربوطه ثبت نمایند.
بنابر اعلام، سازمان اداری و استخدامی کشور از راه اندازی سامانه ای جدید برای ثبت اطلاعات کارکنان شرکتی دستگاه های اجرایی خبر داده است. این سامانه که تا پایان آذرماه 1403؛ راه اندازی و به بهره برداری می رسد؛ به دستگاه های اجرایی مهلت می دهد که اطلاعات تمام نیروهای شرکتی را در آن وارد کنند و پس از آن سازمان طبق تحلیل های کارشناسی در خصوص نحوه برخورد با نیروهای شرکتی تصمیم گیری می نماید.
با این حال؛ تا زمان راه اندازی سامانه جدید، سامانه ثبت اطلاعات کارکنان شرکتی دستگاه های اجرایی، سامانه پاکنا می باشد که با هدف جمع آوری اطلاعات کارکنان نظام اداری راه اندازی شده است. جمع آوری اطلاعات در این سایت یک پایگاه داده مشترک ایجاد کرده که به واسطه آن قابلیت دسترسی کامل و راحت به اطلاعات ثبت شده، وجود دارد. آدرس سامانه پاکنا به نشانی pakna.karmandiran.ir بوده که به صورت شبانه روزی در اختیار شرکت ها و دستگاه های اجرایی قرار دارد.
طرح ساماندهی کارکنان دولت شامل چه ارگان هایی میشود
تزلزل در امنیت شغلی شاغلان یکی از دغدغه های آنان می باشد که مجلس در راستای رفع این مشکل گام های مهمی برداشته که از جمله آن می توان به طرح ساماندهی کارکنان دولت اشاره نمود. این طرح شامل تمام کارکنان قراردادی، کارگران قراردادی، نیروهای پیمانی و شرکتی که طرف قرارداد با سازمان های دولتی و نهادهای عمومی کشور هستند، می شود. پاسخ به این پرسش که طرح ساماندهی کارکنان دولت شامل چه ارگان هایی میشود؛ از جمله موارد مبهم برای اشخاص می باشد.
در پاسخ به پرسش طرح ساماندهی کارکنان دولت شامل چه ارگان هایی می شود؛ می توان جواب داد که کلیه دستگاه های اجرایی کشور و تمامی ارگان های دولتی شامل این طرح می شوند. از جمله این ارگان ها می توان به ارگان های نظامی، وزارت خانه های مختلف اموزشی، علوم پایه تحقیقات، علم و فناوری، ورزش، بانک های دولتی، بیمارستان های دولتی و بسیاری دیگر از موارد اشاره کرد.
تمامی سازمان ها، نهادها و ارگان های دولتی طبق طرح ساماندهی نیروهای دولتی موظف به این بوده تا در راستای جذب نیرو به صورت مستقیم با طی مراحل آزمون استخدامی به گزینش افراد شایسته و استخدام آنان به صورت رسمی یا پیمانی بپردازند. کمک از شرکت های واسط در این حیطه مطابق مطالب ذکر شده غیر قانونی بوده و با متخلفان برخورد قانونی می شود. همه معلمان غیر رسمی نیز مشمول طرح ساماندهی کارکنان دولت و نیروهای شرکتی می شوند که این امر، شامل معلمان خرید خدمات آموزشی، آموزشیاران نهضت سوادآموزی، پیش دبستانی ها و غیره نیز می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد طرح ساماندهی نیروهای شرکتی و کارکنان دولت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از طرح ساماندهی نیروهای شرکتی و کارکنان دولت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. خیر. در خصوص طرح نیروهای شرکتی خبر جدیدی نیامده است.