برای مشاوره جزئیات قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
برای مشاوره جزئیات قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
یکی از دغدغه های کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی دارای پایانه های فروشگاهی، اطلاع از قانون مالیاتی پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان می باشد. مطابق این قانون، مشمولین باید نسبت به عضویت در سامانه مودیان اقدام نموده و پس از صدور صورتحساب الکترونیکی برای کلیه محصولات خود، نسبت به ارسال این صورتحساب ها به سازمان مالیاتی اقدام نمایند.
متقاضیان باید نسبت به بررسی و مطالعه آیین نامه اجرایی قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان اقدام نموده تا از ضمانت های اجرایی این قانون مطلع شوند؛ چرا که عدم اطلاع دقیق متقاضیان از قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان منجر به جریمه های مالیاتی سنگین برای شخص می شود.
از این رو؛ در این مقاله، افراد پاسخ سوال قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان چیست؛ را دریافت نموده و از مشمولین این قانون مالیاتی مطلع می شوند. اشخاص؛ از تاریخ دقیق اجرایی شدن این قانون مطلع می گردند. در ادامه مقاله، امکان دانلود pdf کتاب قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان فراهم گردیده و آیین نامه اجرایی قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان آورده می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان چیست
امروزه یکی از منابع مالی مهم دولت، مالیات می باشد. به طوری که پرداخت به موقع مالیات باعث رونق اقتصادی می شود. به همین دلیل دولت همواره نسبت به وضع قوانین جدیدی اقدام نموده تا اخذ مالیات را از افراد واجد شرایط تسهیل نماید. دولت در راستای افزایش شفافیت مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی نسبت به تصویب قانون پایانه های فروشگاهی اقدام کرده است. با این حال؛ یکی از مواردی که برای متقاضیان اهمیت بالایی داشته، دریافت پاسخ سوال قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان چیست؟ می باشد.
مطابق با قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، مشمولین این قانون باید نسبت به عضویت در سامانه مودیان اقدام نموده و پس از صدور صورتحساب الکترونیکی برای کلیه محصولات خود، نسبت به ارسال این صورتحساب ها برای سازمان امور مالیاتی کشور اقدام نمایند. قانون پایانه های فروشگاهی با عنوان لایحه نحوه استفاده، نگهداری و نظارت بر پایانه های فروشگاهی در سال ۱۳۹۸ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. مهم ترین اهداف تصویب قانون پایانه های فروشگاهی، شفافیت بیشتر معاملات، جلوگیری از فرار مالیاتی، نظارت بر درآمد و ... می باشد.
مطابق با قانون پایانه های فروشگاهی، برخی از مشاغلی که با مصرف کننده سر و کار داشته، ملزم به استفاده از سامانه های صندوق فروش و یا صندوق مکانیزه فروش متصل به سازمان امور مالیاتی می باشند. لازم به ذکر است که منظور از پایانه های فروشگاهی، رایانه، دستگاه کارتخوان بانکی، درگاه پرداخت الکترونیکی و ... می باشد. در مجموع هر وسیله ای که امکان صدور صورتحساب الکترونیکی را فراهم نماید، جزو پایانه های فروشگاهی محسوب می شود. افراد برای اطلاع دقیق از مفاد قانون پایانه های فروشگاهی باید نسبت به دانلود کتاب pdf این قانون مالیاتی اقدام کنند.
مشمولین قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
همانطور که اشاره شد، دولت با اخذ مالیات از اشخاص حقیقی و حقوقی، نسبت به خدمات مختلف به عموم مردم اقدام می کند. به همین دلیل؛ دولت در راستای شفافیت مالی و جلوگیری از فرار مالیاتی، نسبت به تصویب قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان اقدام کرده است. یکی از مواردی که برای متقاضیان اهمیت بالایی داشته، اطلاع از مشمولین قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان می باشد. بنابراین در ادامه اشخاص حقیقی و حقوقی که مشمول این قانون شده، معرفی شده اند.
کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی موظف به ثبت نام در سامانه مودیان می باشند. برای تعیین مشمولین قانون پایانه های فروشگاهی باید به مفاد این قانون مراجعه شود. مطابق قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، مشمولین این قانون به دو دسته مشاغل و اشخاص حقیقی و شرکت ها تقسیم بندی شده است. مشاغل مشمول قانون پایانه های فروشگاهی درواقع اشخاص حقیقی بوده که صاحب کسب و کار خود می باشند و به هر نحو، از پایانه های فروشگاهی استفاده می نمایند.
شرکت های مشمول قانون پایانه های فروشگاهی درواقع شامل اشخاص حقوقی بوده که با ثبت شرکت و یا موسسه، نسبت به اخذ کد اقتصادی و یا شناسه ملی اقدام کرده باشند. لازم به ذکر است که مشمولین قانون پایانه های فروشگاهی باید نسبت به ثبت صورتحساب های خود در سامانه مودیان اقدام نمایند. بند ج ماده 1 این قانون در خصوص تعریف مشمولین بیان می دارد: «کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیرصنفی) و اشخاص حقوقی موضوع فصل های چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیات های مستقیم مصوب 1366/12/03 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مشمول این قانون هستند. در این قانون هرگاه از واژه مودی استفاده می شود، مراد، اشخاص مشمول است؛ مگر خلاف آن تصریح شده باشد.»
تاریخ لازم الاجرا شدن قانون پایانه های فروشگاهی
همانطور که اشاره شد، دولت در سالیان اخیر با وضع قوانین مالیاتی متنوع، نسبت به ساماندهی اخذ مالیات از اشخاص حقیقی و حقوقی اقدام کرده است. قانون پایانه های فروشگاهی در راستای شفافیت مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی مودیان ایجاد شده است. برای پاسخ به سوال قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان چیست؟
می توان گفت که قانون پایانه های فروشگاهی کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی دارای پایانه های فروشگاهی را ملزم به ثبت صورتحساب های الکترونیکی خود در سامانه مودیان می کند. پیش از این افراد با مشمولین قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان آشنا شدند. با این حال یکی از مواردی که برای متقاضیان اهمیت بالایی داشته، تاریخ اجرایی شدن این قانون مالیاتی می باشد. بنابراین در ادامه تاریخ لازم الاجرا شدن قانون پایانه های فروشگاهی توضیح داده شده است.
مطابق با ماده ۲ قانون مدنی، قوانین تصویب شده توسط دولت به طور پیشفرض ۱۵ روز پس از انتشار در سراسر کشور لازم الاجرا می باشد. تاریخ انتشار قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان در روزنامه های کثیر الانتشار، ۱۶ آبان ۱۳۹۸ می باشد. بدین ترتیب تاریخ لازم الاجرا شدن قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، ۱ آبان ۱۳۹۸ می باشد. با این حال با توجه فراهم نبودن زیر ساخت های لازم جهت اجرای قانون پایانه های فروشگاهی، این قانون برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل مشمول مالیات بر ارزش افزوده از 1 مهرماه 1402 و صاحبان مشاغل گروه های اول و دوم و کلیه اشخاص مشمول باقی مانده 1 دی ماه 1402 می باشد.
دانلود pdf کتاب قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
پیش از این افراد با قانون پایانه های فروشگاهی آشنا شده و از مشمولین این قانون مالیاتی مطلع شدند.اشخاصی که در موعد مقرر نسبت به ثبت صورتحساب های الکترونیکی خود اقدام نموده، مشمول جوایز مالیاتی متنوعی می شوند. با این حال افراد می بایست از کلیه مفاد قانون پایانه های فروشگاهی مطلع شده تا دچار جریمه های مالیاتی نشوند. به همین دلیل در ادامه مقاله لینک دانلود pdf کتاب قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان معرفی شده است.
- نویسنده: مجلس شورای اسلامی
- حجم: 185 KB
- منبع: سایت مجلس شورای اسلامی
اشخاص با دانلود کتاب pdf قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان می توانند از فصل های مختلف این قانون مطلع شده و اطلاعات لازم را در مورد این قانون مالیاتی کسب نمایند. لازم به ذکر است که اشخاص حقیقی و حقوقی موظف به ثبت نام، ارسال صورتحساب الکترونیکی و اتصال پایانه های فروشگاهی خود به سامانه مودیان می باشند. یکی از آیین نامه های مهم قانون پایانه های فروشگاهی، آیین نامه اجرایی این قانون مالیاتی می باشد. به همین دلیل در ادامه مقاله آیین نامه اجرایی قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان توضیح داده شده است.
آیین نامه اجرایی قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
همانطور که اشاره شد، برای پاسخ به سوال قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان چیست؛ می توان گفت که قانون پایانه های فروشگاهی کلیه متقاضیان دارای پایانه های فروشگاهی را ملزم به ثبت به موقع صورتحساب های الکترونیکی خود در سامانه مودیان می کند. قانون پایانه های فروشگاهی از فصل های متنوعی تشکیل شده است. یکی از مهم ترین بخش های این قانون مالیاتی، آیین نامه اجرایی قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان می باشد.
برای مشاهده آیین نامه اجرایی قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان کلیک کنید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جزئیات قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از جزئیات قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: مطابق این قانون، مشمولین باید مراحل عضویت در سامانه مودیان را انجام داده و نسبت به ارسال صورتحساب های الکترونیکی برای سازمان مالیاتی اقدام نمایند که اطلاعات بیشتر در متن مقاله ارایه شده است.