برای مشاوره دریافت تسهیلات اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان
برای مشاوره دریافت تسهیلات اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان
بسیاری از دارندگان مدارک تحصیلی تربیت بدنی یا قهرمانان مسابقات با مشکل عدم استخدام در مراکز و عدم کسب درآمد مواجه می باشند. به همین دلیل، وزارت ورزش و جوانان به کارآفرینان و صاحبان باشگاه های ورزشی تسهیلات اشتغالزایی اعطا نموده تا ورزشکاران و علاقمندان به رشته های متفاوت از جمله فوتبال و والیبال، امکان ایجاد شغل و استخدام نیرو را داشته و نسبت به اشتغالزایی اقدام کنند.
در این میان، این سوال برای دارندگان مدارک ورزش و تربیت بدنی یا بهره مند شدگان از مدال های خاص مطرح می شود که شرایط دریافت وام باشگاه خصوصی و اماکن ورزشی چیست و چگونه می توان تسهیلات دریافت کرد. علاوه بر این، باید به بررسی این موضوع پرداخت که مدارک لازم برای اخذ وام چه بوده و مبلغ آن چقدر می باشد.
از این رو، در این مقاله، تسهیلات اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان معرفی شده و سپس، لیست انواع آن ارائه خواهد شد. کاربران با مطالعه این مقاله اطلاعاتی در خصوص سقف وام کسب کرده و با شرایط و مدارک لازم برای دریافت تسهیلات آشنا خواهند شد. در انتهای مقاله به بررسی نحوه دریافت و سود تسهیلات اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان پرداخته شده و جزئیات مربوط به وام ساخت باشگاه خصوصی ارائه خواهد گشت.
تسهیلات اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان چیست
علاقمندان به کارآفرینی و ایجاد شغل می توانند از مراکز متفاوت وام دریافت کرده و بخشی از سرمایه لازم را از این طریق تامین نمایند. یکی از تسهیلات های قابل اخذ در حوزه کارآفرینی، وام باشگاه خصوصی و اماکن ورزشی بوده که با هدف توسعه زیرساخت ها ارائه شده و برای رشد در حوزه ورزش در بخش خصوصی در نظر گرفته شده است.
عدم وجود فرصت شغلی و کمبود درآمد یکی از مشکلات ورزشکاران و علاقمندان به این حوزه بوده و به همین دلیل؛ معاونت جوانان به متقاضیان اشتغالزایی در حوزه ورزش وام اعطا می کند. طبق اعلام مدیرکل دفتر طرح های ملی و فراگیر جوانان وزارت ورزش و جوانان، باید بیان نمود که وام ها انواع متفاوتی داشته و مبالغ هر یک با دیگری فرق دارد.
در جواب این پرسش که تسهیلات اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان چیست، باید اظهار داشت که متقاضیان ساخت باشگاه ها و تجهیز و توسعه باشگاه های خصوصی موفق به دریافت وام باشگاه خصوصی و اماکن ورزشی خواهند شد. برخی از تسهیلات های اشتغالزایی در حوزه ورزش توسط بانک رسالت و صندوق کارآفرینی امید اعطا شده و بعضی دیگر از وام ها، با همکاری وزارت اقتصاد ارائه خواهند شد.
انواع وام اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان
وام باشگاه خصوصی و اماکن ورزشی به دو شکل نقدی و غیر نقدی اعطا شده و برای مثال ممکن است کارآفرینان به جای دریافت وجه از بانک یا صندوق کارآفرینی، تجهیزات لازم را تحویل می گیرند. وام ها، همچنین از لحاظ سقف مبلغ و میزان سود با یکدیگر تفاوت داشته که در ادامه، لیست انواع وام اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان در زیر آورده شده است:
وام تبصره 16 قانون بودجه در دو مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان و ۳۰۰ میلیون تومانی با کارمزد ۴ درصدی به باشگاه های ورزشی خصوصی دارای پروانه فعالیت پرداخت گردیده و کسانی که وام 300 میلیون تومانی را دریافت می کنند، باید حتما برای یک نفر ایجاد اشتغال کنند. تسهیلات تبصره ۱۸، هم برای تجهیزات و توسعه باشگاه های خصوصی و هم برای اجرا و احداث طرح ها و اماکن ورزشی در سطح شهرستان پرداخت می شود که در تبصره ۱۸ سود وام با توجه به محل اجرای طرح (روستایی یا شهری بودن) متفاوت است.
وام تبصره 16 که برای توسعه و تجهیز باشگاه خصوصی اعطا می شود، 4 درصد کارمزد داشته و به علت محدودیت بودجه، هر کارآفرینی که زودتر برای درخواست اقدام کند؛ از وام بهره مند می گردد. بانک رسالت و صندوق کارآفرینی امید وام بدون سود را به متقاضیان اعطا کرده، اما برای کسب اطلاعات در خصوص جزئیات باید با اداره کل ورزش استان ارتباط داشته و اطلاعات را جویا شد.
در خصوص این که کدام وام ها به شکل نقدی یا غیر نقدی اعطا می شوند، اطلاعات دقیقی از سوی وزارت ورزش و جوانان منتشر نشده و اشخاص برای کسب اطلاعات می بایست با اداره کل ورزش و جوانان استان در ارتباط باشند. نیمی از وام های در نظر گرفته شده به شکل غیر نقدی در اختیار قرار خواهد گرفت. منظور از تسهیلات غیر نقدی این است که تجهیزات لازم به جای وجه نقد به فرد ارائه می شود.
پس از معرفی انواع وام اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان باید توضیح داد که وام بدون سود برای توسعه زیرساخت ها در استان های متفاوت اعطا شده و به همین دلیل سهم تسهیلات قابل دریافت توسط کارآفرینان هر استان یکسان و مجموعا 4 میلیارد تومان است. اشخاص برای دریافت وام دارای سود محدودیت نداشته و همچنین باید بیان کرد که سقف مبلغ تسهیلات دارای سود، بر اساس وضعیت هر استان تعیین خواهد شد.
باید اظهار داشت که وام اشتغالزایی، به طور کلی؛ در حوزه های متفاوتی مورد استفاده قرار گرفته، اما دو حوزه که بیشترین وام ها به آن موارد اختصاص داده می شود، حوزه مراکز مشاوره و باشگاه های ورزشی خصوصی است. غالبا صاحبان باشگاه ها برای تجهیز و توسعه از تسهیلات اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان تبصره 18 استفاده می کنند.
سقف مبلغ وام اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان
جهت بررسی سقف مبلغ وام اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان باید وارد سایت وزارت مربوطه شده یا به سامانه اداره کل ورزش استان مراجعه کرد. وام باشگاه خصوصی و اماکن ورزشی انواع متفاوتی داشته که سقف هر یک از طرح های تسهیلاتی با دیگر طرح های در نظر گرفته شده برای توسعه باشگاه ها فرق دارد.
تسهیلات اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان با هدف افزایش تعداد باشگاه های خصوصی و ایجاد فرصت شغلی برای دارندگان مدارک تربیت بدنی در اختیار صاحبان باشگاه ها یا علاقمندان به ساخت اماکن ورزشی قرار می گیرد. این وام طبق دو تبصره 16 و 18 قانون بودجه 1402 به افراد اعطا شده که سقف مبلغ هر یک از انواع وام به شرح زیر است.
نوع تسهیلات | سقف مبلغ وام اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان |
وام تبصره 16 بدون سود | 100 الی 300 میلیون تومان |
تسهیلات تبصره 18 بدون سقف ریالی | توسط کارشناسان و بر اساس وضعیت هر استان تعیین شده که مبلغ از میزان وام تبصره 16 بیشتر است. |
در خصوص سقف مبلغ وام اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان باید بیان کرد که هر فرد بر اساس شرایط خود و استان محل سکونت می تواند از یک وام خاص بهره مند شود. به عنوان مثال صاحبان باشگاه های خصوصی در همدان تنها در صورت برخورداری از پروانه فعالیت، موفق به اخذ وام 100 الی 300 میلیون تومانی خواهند شد. باید شرح داد که امکان دارد متقاضیان به جای دریافت وجه از بانک یا صندوق عامل، تجهیزات لازم برای باشگاه را دریافت کرده و در حقیقت از وام غیر نقدی بهره مند شوند.
شرایط دریافت تسهیلات اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان
شرایط دریافت تسهیلات اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان برای ساکنان هر یک از استان های ایران مشابه نبوده و همچنین باید بیان کرد که قوانین بهره مندی از هر یک از انواع وام ها فرق دارد. جهت کسب اطلاعات در این خصوص باید آیین نامه های منتشر شده از سوی اداره کل ورزش و جوانان استان محل سکونت را دانلود و مطالعه نمود.
به طور کلی؛ باید بیان کرد که تسهیلات اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان به کارآفرینان اعطا شده که این اشخاص ممکن است صاحب باشگاه بوده یا قصد ساخت یک باشگاه و محلی برای ورزش را داشته باشند. در ادامه شرایط دریافت وام به صورت کلی ارائه شده و می توان موارد را بررسی نمود:
اشخاص باید صاحب باشگاه ورزشی بوده و قصد توسعه یا تجهیز آن را داشته یا تمایل به احداث و اجرای طرح های مربوط به ساخت اماکن ورزشی نشان دهند.
صاحبان باشگاه ها معمولا نیاز به ارائه پروانه فعالیت و پروانه کسب داشته و می بایست ثابت کنند که به شکل قانونی مشغول فعالیت می باشند.
احتمال عدم اعطای وام به آن دسته از کارآفرینان که بومی استان نمی باشند، وجود دارد.
ممکن است افراد شاغل در مراکز دولتی یا نهادهای عمومی موفق به دریافت وام نشوند.
دارندگان چک برگشتی یا افرادی که اقساط تسهیلات دریافت شده در گذشته را واریز نکرده اند، واجد شرایط نمی باشند.
در صورت رفع سوء اثر چک برگشتی یا پرداخت اقساط معوقه و ارائه مستندات، شرایط دریافت وام فراهم خواهد شد.
توانایی پرداخت مبلغ و سود وام بر اساس نوع تسهیلات و وضعیت هر استان متفاوت می باشد. ممکن است میزان سود وام برای ساکنان شهرستان ها بیشتر از میزان سود برای کارآفرینان روستاها به حساب آید.
برخی از ادارات کل ورزش استان ها از کارآفرینان خواسته تا برای دریافت وام با مبالغ بالا، حداقل برای یک نفر شغل ایجاد کنند.
معمولا اشخاص باید در بانک عامل حساب افتتاح کرده یا در صندوق کارآفرینی امید ثبت نام نمایند.
تسهیلات وزارت ورزش و جوانان مخصوص صاحبان باشگاه های خصوصی یا متقاضیان تاسیس اماکن ورزشی خصوصی است.
زمان ثبت نام در طرح های تسهیلاتی توسط اداره کل ورزش استان ها اطلاع رسانی خواهد شد.
اشخاص پس از دریافت وام باشگاه خصوصی و اماکن ورزشی می بایست از طریق تماس با بانک یا صندوق عامل مهلت تسویه بدهی و نحوه بازپرداخت را جویا شوند. بدیهی است که مهلت در نظر گرفته شده برای بازپرداخت هر یک از انواع وام متفاوت بوده و نحوه واریز اقساط نیز توسط مرکز ارائه دهنده وام تعیین خواهد شد.
مدارک لازم برای اخذ تسهیلات اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان
مدارک هویتی و مستندات مربوط به برنامه اشتغالزایی و طرح کسب و کار، از مهم ترین مدارک لازم برای اخذ تسهیلات اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان می باشند. صاحبان باشگاه ها باید پروانه فعالیت معتبر را به اداره ورزش و جوانان استان ارائه داده تا واجد شرایط بودن خود را جهت اخذ وام، به مسئولان مربوطه ثابت کنند.
لیست مدارک لازم برای اخذ تسهیلات اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان در اطلاعیه منتشر شده از سوی ادارات کل ورزش و جوانان استان ها درج شده و قابل بررسی می باشد. مستندات مورد نیاز بر اساس نوع وام و نوع فعالیت فرد تعیین شده و برای مثال متقاضی ساخت باشگاه باید برنامه های خود را در خصوص احداث شرح داده، اما صاحب مکان ورزشی نیاز به ارائه لیست تجهیزات لازم دارد. لیست مدارک لازم به شکل کلی در ادامه آمده است:
مدارک | |
کارت ملی هوشمند | مدارک محل سکونت برای اثبات بومی بودن مانند سند منزل یا قبض آب و برق |
شناسنامه | اطلاعات تماس متقاضی |
کارت پایان خدمت یا معافیت در صورت نیاز | اطلاعات تحصیلی و شغلی |
طرح کسب و کار و برنامه های مربوط به ساخت یا طرح توسعه و لیست تجهیزات لازم | مدارک مهارتی مرتبط با ورزش |
جواز تاسیس و پروانه فعالیت برای صاحبان باشگاه ها | فرم درخواست الکترونیکی یا کاغذی |
آدرس باشگاه یا محل ساخت مکان ورزشی در آینده | مدارک دال بر نداشتن چک برگشتی و سابقه بدهی یا مستندات مربوط به رفع سوء اثر |
آدرس محل سکونت و کد پستی | وثایق و تضامین لازم |
امکان دارد اداره کل ورزش و جوانان استان ها از افراد خواسته تا فرم الکترونیکی را با اطلاعات لازم تکمیل نموده و همراه با اسکن مدارک در سایت ثبت تقاضای وام باشگاه خصوصی و اماکن ورزشی بارگذاری کنند. همچنین، ممکن است از متقاضیان خواسته شده تا از طریق حضور در اداره، فرم کاغذی را تکمیل کرده و همراه با اصل مدارک به مسئولان ارائه دهند.
مراحل و نحوه دریافت وام اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان
یکی از سوالات کارآفرینان این بوده که مراحل و نحوه دریافت وام اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان چیست و چگونه باید درخواست تسهیلات را ثبت کرد؟ در پاسخ باید توضیح داد که هر کارآفرین لازم است با اداره ورزش و جوانان استان خود در ارتباط بوده و درخواست تسهیلات اشتغالزایی را با کارشناسان اداره مطرح کند.
برنامه ریزی اعطای تسهیلات اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان توسط وزارت مربوطه صورت گرفته و اطلاعیه های ثبت نام از طریق سایت وزارت به نشانی msy.gov.ir منتشر می شود. افراد همچنین می توانند به سایت ادارات کل ورزش استان ها مراجعه کرده یا با این اداره تماس گیرند که نشانی و اطلاعات ادارات ورزش و جوانان استان ها در جدول زیر آورده شده است:
- نویسنده: سایت وزارت ورزش و جوانان
- حجم: 428 KB
- منبع: وزارت ورزش و جوانان
اشخاص پس از ورود به سایت وزارت ورزش و جوانان یا اداره کل ورزش استان باید به بررسی اخبار و اطلاعیه ها پرداخته تا از نحوه دریافت تسهیلات مطلع شوند، زیرا امکان دارد هر استان روش متفاوتی را برای ثبت نام در نظر گیرد. باید توضیح داد که در صورت عدم مشاهده اطلاعیه نام نویسی در سایت ها، نیاز به برقراری تماس با ادارات می باشد. مراحل و نحوه دریافت وام اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان در هر استان تا حدودی متفاوت بوده اما لیست مراحل کلی در زیر آمده و قابل بررسی می باشد:
مراجعه به سایت msy.gov.ir یا سایت اداره کل ورزش استان ها یا برقراری تماس با مراکز
بررسی اخبار و مطالعه آیین نامه
آماده سازی مدارک لازم برای دریافت وام باشگاه خصوصی و اماکن ورزشی
تکمیل فرم درخواست
ارسال فرم و مدارک برای کارشناسان یا ارائه موارد به روش اعلامی از سوی وزارت ورزش و جوانان استان
بررسی درخواست و تایید یا رد آن
معرفی متقاضی به بانک یا صندوق کارآفرینی عامل در صورت تایید تقاضا
در اختیار قرار دادن وثایق و تضامین تعیین شده
اعطای وام یا تجهیزات به متقاضی
باید بیان نمود که امکان دارد برخی از ادارات، فرم الکترونیکی ثبت نام را در سایت خود فعال کنند. بعضی از ادارات نیز فایل فرم را منتشر کرده تا شخص آن را مورد تکمیل قرار داده و برای مسئولان ارسال نماید. همچنین ممکن است نحوه ثبت نام برای ساکنان برخی از استان ها کاملا حضوری باشد.
سود و کارمزد تسهیلات اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان
وام های اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان فاقد سود یا با نرخ سود پایین بوده و شامل پرداخت کارمزد نیز می شود. همچنین، در این خصوص باید اظهار داشت که امکان دارد از متقاضیان وام باشگاه خصوصی و اماکن ورزشی هزینه ای بابت تشکیل پرونده نیز دریافت شود.
میزان سود و کارمزد تسهیلات اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان به شکل دقیق در آیین نامه دریافت وام درج شده که آیین نامه ممکن است از طریق سایت msy.gov.ir یا سایت ادارات کل استان ها منتشر می گردد. در ادامه میزان سود هر یک از انواع وام اشتغالزایی در حوزه ورزش به صورت حدودی آمده و شرایط مقایسه موارد فراهم شده است.
نوع تسهیلات | میزان سود یا کارمزد |
وام تبصره 16 | غالب بدون سود یا با سود بسیار کم و 4 درصد کارمزد |
تسهیلات تبصره 18 | حدودا 4 درصد برای کارآفرینان روستاها و 11 درصد برای کارآفرینان شهرها که احتمال افزایش میزان سود وجود دارد. |
موسسات مالی و اعتباری و بانک ها شرایطی را برای پرداخت تسهیلات به صاحبان مشاغل و اصناف در نظر گرفته اند. صاحبان کسب و کار و اشخاص حقوقی که دارای جواز کسب باشند، می توانند با مراجعه به بانک ها و موسسات مالی تقاضای وام نمایند که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.
وام باشگاه خصوصی و متقاضیان ساخت اماکن ورزشی
در خصوص وام باشگاه خصوصی و متقاضیان ساخت اماکن ورزشی باید بیان کرد که متقاضیان ساخت باشگاه ها نیز می توانند مانند صاحبان مراکز مذکور از وام بهره مند شوند. این اشخاص غالبا موفق به دریافت تسهیلات بدون سقف مبلغ ریالی مطابق با تبصره 18 قانون بودجه شده و وام با مبلغ مناسبی به آنان اعطا می گردد.
شرایط و مدارک لازم برای دریافت وام اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان جهت ساخت باشگاه، تا حدودی مشابه شرایط و مستندات مورد نیاز برای دریافت وام جهت توسعه باشگاه بوده، اما تفاوت هایی نیز وجود دارد. این اشخاص باید تمرکز بیشتری بر روی تدوین طرح کسب و کار داشته و همچنین محل احداث را نیز انتخاب کنند.
مبلغ و سود وام باشگاه خصوصی و اماکن ورزشی بر اساس استان محل سکونت و توسط کارشناسان تعیین خواهد شد. میزان سود حدودا 4 الی 11 درصد بوده که جهت کسب اطلاعات کافی می بایست با اداره کل ورزش و جوانان استان تماس حاصل کرد. اشخاص باید توجه داشته باشند که هدف از اعطای وام، ایجاد شغل های ورزشی در بخش خصوصی بوده و به همین دلیل بهتر است طرح کسب و کار به گونه ای تدوین شده که امکان استخدام برای تعداد زیادی از جوانان فراهم شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دریافت تسهیلات اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از دریافت تسهیلات اشتغالزایی وزارت ورزش و جوانان پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. خیر.