برای مشاوره راهنمای ورود سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی
برای مشاوره راهنمای ورود سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی
قوه قضاییه به منظور افزایش رفاه شهروندان و کاهش نیاز به مراجعات حضوری، سامانه ثنا را طراحی کرده است. این سامانه به عنوان یک بستر الکترونیکی، امکانات و خدمات متنوعی را ارائه می دهد که نقش مهمی در تسهیل فرآیندهای قضائی دارد. یکی از خدمات این سامانه، «سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی» است. این سامانه به شرکت ها و نهادهای حقوقی این امکان را می دهد که به صورت آنلاین و بدون نیاز به حضور فیزیکی در مراجع قضایی، به خدمات مختلف قضایی دسترسی داشته باشند.
برای ورود به سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی کلیک کنید.
کاربران، برای ورود به سامانه بارفرابران باید، به آدرس adliran.ir مراجعه کنند.
اشخاص حقوقی که قصد دارند بر علیه دیگری دعوا یا شکایتی مطرح کنند، بایستی از طریق سامانه adliran.ir اقدام کنند که لازمه این امر، کسب اطلاع در خصوص این سامانه، نظیر نحوه ورود و امکانات آن می باشد. بدیهی است که بدون اطلاع از این جزئیات، امکان استفاده از سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی امکان پذیر نخواهد بود.
لذا؛ در ابتدا به این سوال که سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی چیست، پاسخ داده می شود. سپس، نحوه و راهنمای ورود به سایت، ثبت نام و احراز هویت اشخاص حقوقی در این سامانه مورد بررسی قرار می گیرد و در انتها؛ نیز اطلاعاتی در رابطه با امکانات و خدمات سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی بیان می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی چیست
قوه قضائیه در سال 1395 به منظور ارائه خدمات و کاهش مراجعه حضوری افراد به مراجع قضایی، سامانه ای را تحت عنوان سامانه عدل ایران راه اندازی کرد. این سامانه خدمات مختلفی را به کاربران ارائه کرده که از جمله این خدمات می توان به مشاهده ابلاغیه های الکترونیکی، استعلام کارشناس، ثبت درخواست گواهی عدم سوء پیشینه و . . . اشاره نمود.
یکی از زیر مجموعه های سامانه عدل ایران، سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی است. حال ممکن است که برخی از افراد از جزئیات این سامانه بی اطلاع بوده و برای آن ها این سوال ایجاد شود که سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی چیست و دارای چه خدماتی می باشد؟
در پاسخ به سوال فوق باید گفت که سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی به منظور ارائه خدمات قضایی به نهاد، موسسات، شرکت یا سازمان ها ایجاد شده است. در واقع اشخاص حقوقی می توانند بدون مراجعه حضوری به محاکم قضایی از طریق سامانه مذکور اقدام به ثبت دادخواست یا شکواییه کنند و از خدمات قضایی آن بهره مند شوند.
مراحل ورود به سایت خودکاربری اشخاص حقوقی
در قسمت قبل به توضیح سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی پرداختیم و بیان نمودیم که این سامانه به منظور ارائه خدمات قضایی به شرکت ها، موسسات و نهادها ایجاد شده است. با توجه به اینکه برای دریافت این خدمات باید به سایت سامانه وارد شد، در این بخش نحوه و مراحل ورود به سایت خودکاربری اشخاص حقوقی را با استفاده از راهنمای تصویری توضیح خواهیم داد.
برای ورود به سایت خودکاربری اشخاص حقوقی در ابتدا لازم است که نماینده شخص حقوقی در مرورگر خود سایت عدل ایران به نشانی adliran.ir را جستجو کرده و پس از ورود به سایت مطابق تصویر زیر، بر روی گزینه سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی، کلیک کند.
سپس شخص به صفحه جدیدی منتقل می شود که لازم است نماینده شخص حقوقی در آن صفحه کد ملی خود را در کادر اول و رمز شخصی خود را در کادر دوم وارد نماید. سپس در کادر بعدی باید شناسه ملی شخص حقوقی را وارد کند. لازم به ذکر است که منظور از شناسه ملی شخص حقوقی، شماره ای یازده رقمی است که مختص به آن شرکت بوده و برای شناسایی آن مورد استفاده قرار می گیرد.
سپس، یک رمز عبور موقت، به شماره همراه نماینده شخص حقوقی ارسال می شود که لازم است آن را در کادر مشخص شده، وارد و بر روی گزینه ورود کلیک کند.
لازم به ذکر است در صورتی که شخص حقوقی رمز عبور خود را فراموش کرده باشد، می تواند آن را بازیابی کند. همچنین اشخاص حقوقی در هر ساعت از شبانه روز می توانند به سامانه خودکاربری خود مراجعه کنند و دادخواست های خود را ثبت و پیگیری نمایند.
راهنمای ثبت نام و احراز هویت در سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی
برای استفاده از خدمات سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی در ابتدا شخص حقوقی باید در سامانه ثنا، ثبت نام نماید. به همین خاطر، در این قسمت از مقاله، به جهت آشنایی بیشتر کاربران به راهنمای ثبت نام و احراز هویت در سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی پرداخته شده است.
طبق اطلاعات موجود در سایت ثنا، ثبت نام اشخاص حقوقی فقط از طریق مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی امکانپذیر است. این در حالی است که اشخاص حقیقی می توانند به صورت اینترنتی و غیر حضوری ثبت نام کنند. بنابراین، اشخاص حقوقی باید با مراجعه به دفاتر مربوطه، مراحل ثبت نام خود را انجام دهند.
همچنین اشخاص حقوقی علاوه بر ثبت نام در سامانه ثنا، بایستی مراحل احراز هویت را نیز در این سامانه به انجام برسانند. اما باید توجه داشت که همانند فرآیند ثبت نام، احراز هویت این اشخاص نیز تنها از طریق مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی امکانپذیر است و بنابراین، احراز هویت اینترنتی برای اشخاص حقوقی قابل انجام نخواهد بود.
امکانات و خدمات سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی
سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی به عنوان یکی از زیر مجموعه های سامانه ثنا، امکانات و تسهیلات متعددی را برای تسهیل فرآیندهای قضائی فراهم کرده است. حال به جهت آشنایی بیشتر کاربران در این قسمت از مقاله، به امکانات و خدمات سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی پرداخته می شود.
یکی از امکانات سامانه خودکاربری انواع شرکت ها، پیگیری دادخواست یا شکوائیه است. در واقع اشخاص حقوقی که قصد دارند علیه فردی دعوا یا شکایتی مطرح کنند، میتوانند به سامانه ثنا مراجعه کرده و مراحل رسیدگی به دادخواست یا شکوائیه خود را پیگیری کنند. برای این منظور، اشخاص حقوقی ابتدا باید به سامانه ثنا وارد شده و مراحل مربوط به پیگیری دادخواست یا شکوائیه را طی کنند. در این فرآیند، اطلاعات لازم مربوط به طرف مقابل و مستندات مرتبط باید به دقت وارد شود.
بعد از ثبت دادخواست یا شکوائیه، شخص یک کد رهگیری دریافت می کند. این کد به شخص حقوقی این امکان را می دهد که به راحتی وضعیت دادخواست یا شکوائیه خود را پیگیری کند. با استفاده از این کد، اشخاص حقوقی می توانند به اطلاعاتی در مورد مراحل رسیدگی به شکایت خود دسترسی پیدا کنند و از وضعیت پرونده آگاهی یابند.
اشخاص حقوقی علاوه بر پیگیری دادخواست یا شکوائیه می توانند مرجع قضایی را در سامانه انتخاب و در صورت نیاز دادخواست خود را در قسمت های خواسته، خواهان، خوانده، نماینده، وکیل، سایر اشخاص، شرح و دلایل اصلاح کنند. همچنین با انتخاب آماده سازی جهت دریافت وجه و اخذ امضای الکترونیک و دریافت هزینه می توانند دادخواست خود را به دفتر خدمات یا مرجع قضایی ارسال نمود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد راهنمای ورود سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از راهنمای ورود سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.