برای مشاوره مراحل گرفتن مجوز راه اندازی فست فود
برای مشاوره مراحل گرفتن مجوز راه اندازی فست فود
در عصر حاضر، با توجه به کمبود وقت و اشتغال خانواده ها، مصرف غذاهای آماده و فست فود؛ رشد چشم گیری داشته است. همین امر، سبب شده است که راهاندازی و تاسیس فست فود به عنوان یک شغل جدید و پردرآمد؛ میان افراد جویای کار طرفداران بسیاری پیدا نماید. نکته قابل توجه در این میان، این است که کسانی که قصد راه اندازی فست فود را در کشور را دارند، می بایست مجوزهای لازم را در این خصوص دریافت کنند.
در صورتی که شخص بدون دریافت پروانه، اقدام به راه اندازی و فروش فست فود و به مشتریان نماید، از سوی راجع تعزیرات به پرداخت جریمه نقدی و گاها پملپ واحد محکوم می شود. از این رو، نیاز است که افراد با شرایط و مدارک لازم برای اخذ جواز فست فود آشنا بوده و از مراحل هزینه دریافت آن مطلع باشند.
از این رو، در این مقاله، ابتدا؛ مزایای اخذ جواز کسب فست فود آمده و به شرایط، مدارک لازم و مراحل گرفتن آن پرداخته می شود. در ادامه، مدت اعتبار و هزینه اخذ این نوع مجوز ارائه گردیده و به این پرسش پاسخ داده می شود که اگر جواز فعال سازی فست فود نداشته باشیم چه می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
مزایای اخذ جواز کسب فست فود
امروز به توجه به تغییر سبک زندگی افراد، صنعت فست و فود و غذاهای آماده، به یکی از صنایع موفق در عرصه کسب و کار تبدیل شده و افراد با توجه به مقرون به صرفه بودن و زمان کم، ترجیح می دهند که از عذاهای سریع و آماه استفاده نمایند. این امر، به نوبه خود، راه اندازی رستوران ها و فروشگاه ها و به ویژه واحدهای فروش فست و فود را دو چندان نموده است. راه اندازی مغازه های فروش فست فود؛ مستلزم اخذ مجوز از اتحادیه صنفی مزبور می باشد. دریافت این مجوز، مزایا و امتیازاتی را نصیب دارنده آن می نماید که عبارت است از:
جذب اعتماد و اعتبار مشتری
امکان دریافت وام و تسهیلات مالی و اعتباری از نهادها و بانک های مختلف برای بهبود کسب و کار
تایید کیفیت، استاندارد و مقررات بهداشتی و ایمنی از سوی مراجع ذی صلاح
تقویت برند و گسترش و پیشرفت کسب و کار
تمایز از سایر رقبا
علاه بر این، تاسیس و راه اندازی فست فود با داشتن جواز کسب، امنیت حقوقی مالی صاحب پروانه را حفظ نموده و در صورت وقوع هر گونه مشکل و مخالفت مراجع قانونی، شخص می تواند جواز کسب خود را به عنوان یک مدرک قانونی ارائه نماید که این امر، خود از مهم ترین مزایای اخذ جواز کسب فست فود به شمار می آید.
شرایط لازم جهت دریافت مجوز راه اندازی فست فود
با توجه به تغییرات ایجاد شده در شرایط اقتصادی، ذائقه عمومی و شیوه زندگی مردم، کسب و کار فست فود به یکی از مشاغل پر درآمد و محبوب تبدیل شده است. نکته قابل توجه در این زمینه این است که اگر فرد، شرایط لازم جهت دریافت مجوز راه اندازی فست فود را نداشته باشد، موفق به ایجاد کسب و کار خود نخواهد شد. شرایط لازم برای اخذ جواز راه اندازی فست فود عبارت است از:
داشتن حداقل سن 18 سال
ارائه گواهی دوره آموزشی احکام تجارت و کسب و کار
گواهی کار برای اتباع خارجی
رعایت الزامات و شرایط بهداشت برای فست فود (نظیر داشتن سیستم دفع فاضلاب، داشتن آب شرب سالم، داشتن یخچال، فریزر و سردخانه سالم برای نگهداری مواد غذایی و...)
رعایت قوانین اماکن برای فست فود (استفاده از قفل و حفاظ مناسب، داشتن تاییدیه اماکن عمومی، قابل رویت بودن داخل واحد صنفی از بیرون و ....)
حداقل متراژ مغازه برای جواز کسب فست فود 18 متر است
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی
داشتن رضایت نامه رسمی و محضری شرکا برای مشارکت های مدنی و قهری
آگهی ثبت و آخرین تغییرات در روزنامه رسمی (در مواردی که متقاضی شخص حقوقی است)
ارائه سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی برای محل تاسیس فست فودی
توجه به این نکته ضروری است که در صورت عدم فعالیت بیش از 6 ماه، تغییر محل کسب، تغییر نوع فعالیت، واگذاری محل صنفی دارای پروانه کسب به غیر و یا در صورت انقضای تاریخ پروانه کسب فست فود، پروانه کسب واحد صنفی به صورت دائم ابطال شده و شخص نمی تواند به فعالیت خود در واحد مربوطه ادامه دهد.
مدارک لازم جهت دریافت مجوز راه اندازی فست فود
به منظور اخذ مجوز فست فودی، متقاضی می بایست مدارک لازم جهت دریافت مجوز راه اندازی فست فودی، را تهیه نموده و مطاب ضوابط تعیین شده در سامانه بارگذاری نماید. از آن جایی که ممکن است برخی افراد با لیست این مدارک آشنایی نداشته باشند، در قسمت زیر، فهرست مدارک لازم جهت دریافت مجوز راه اندازی فست فود ارائه گردیده که عبارت است از:
کارت معاینه بهداشتی
گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی
سند مالکیت، اجاره نامه و....
گواهی دوره های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار
رضایت نامه محضری سایر شرکاء برای صدور پروانه کسب بنام یکی از شرکاء
توجه به این نکته ضروری است که مطابق با مصوبه هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار، مدارک موردنیاز جهت صدور مجوز، می بایست به صورت اینترنتی در سامانه صدور جواز بارگذاری شده و ارائه فیزیکی مدارک به مرجع ذی صلاح نیاز نیست. مرجع صدور مجوز، پس از دریافت مدارک موظف می باشد که در اسرع وقت نسبت به استعلام آن اقدام و پاسخ را به اطلاع متقاضی رساند.
مراحل گرفتن مجوز راه اندازی فست فود
یکی از سوالات متداولی که برای افراد متمایل به تاسیس فست فودی، مطرح می شود؛ این است که مراحل گرفتن مجوز راه اندازی فست فود چگونه می باشد؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که بنابر اعلام هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب وکار، از این پس، مراحل صدور کلیه مجوزها می بایست در سایت درگاه ملی مجوزها به نشانی اینترنتی mojavez.ir صورت می گیرد.
به این منظور، شخص لازم است که در ابتدا، نشانی اینترنتی mojavez.ir را در مرورگر خود وارد نموده و همانند تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود. پس از آن شخص لازم است که عبارت فست فود را در قسمت جست و جو وارد نماید.
پس از آن، شخص لازم است که در صفحه نمایش داده شده گزینه "فروش ساندویچ، پیتزا، مرغ سوخاری و ... را انتخاب نماید.
در مرحله بعدی، شخص لازم است که شرایط و مدارک لازم برای صدور مجوز را مطالعه نموده و سپس، گزینه درخواست صدور مجوز را برگزیند.
در مرحله بعدی، متقاضی باید نوع شخصیت خود را انتخاب نماید.
در نهایت، شخص می تواند با ورود به سایت پنجره ملی خدمات دولت هوشمند سایر مراحل ثبت درخواست را طی نماید.
توجه به این نکته ضروری است که قبل از ثبت درخواست پروانه فست فودی، باید تاییدیه بهداشتی دریافت شود. علاوه بر این، شرایط و مدارک لازم برای دریافت این پروانه (شامل شرایط دریافت گواهی/تاییدیه های لازم) می بایست رعایت شده و سپس، ثبت درخواست صدور الکترونیکی مجوز، در درگاه ملی مجوزها آغاز گردد.
مدت اعتبار پروانه کسب فست فود
آنچه در خصوص صدور پروانه کسب نظیر جواز کسب فست فودی، حائز اهمیت است، این است که این پروانه تنها برای مدت محدودی دارای اعتبار بوده و پس از آن، شخص لازم است که برای تمدید اعتبار پروانه اقدام نماید. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی از افراد مطرح شود که مدت اعتبار پروانه کسب فست فود، چه مقدار است؟
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که مطابق با مندرجات سایت درگاه ملی مجوزها، مدت اعتبار پروانه کسب فست فود 5 سال بوده و پس از آن، شخص لازم است که به منظور تمدید جواز اقدام نماید. تمدید پروانه کسب فست فود، همانند مراحل صدور آن، در سایت mojavez.ir صورت گرفته و شخص لازم است که در این درگاه، درخواست خود را ثبت نماید.
مطابق با تبصره 2 ماده 5 قانون نظام صنفی، اتحادیه صنفی مکلف است با انقضای مدت اعتبار پروانه کسب، اخطاریه یک ماهه برای تبدیل پروانه موقت به پروانه دائم یا تمدید پروانه دائم صادر نماید و در صورت عدم تبدیل یا تمدید پروانه، واحد صنفی در حکم واحد بدون پروانه تلقی می شود.
هزینه گرفتن مجوز راه اندازی فست فود
در قسمت های پیشین مقاله، شرایط و مدارک لازم برای صدور مجوز فست فودی ارائه گردید و مراحل و نحوه دریافت این مجوز توضیح داده شد. در این قسمت از مقاله قصد داریم به توضیح هزینه گرفتن مجوز راه اندازی فست فودی بپردازیم. هزینه جواز کسب فست فود شامل موارد زیر می باشد:
حق عضویت اتحادیه
هزینه صدور پروانه
حق عضویت به اتحادیه برای سال اول در کلان شهرها حداکثر تا 20 میلیون ریال، در سایر مراکز استان ها حداکثر تا 17 میلیون ریال و در سایر شهرستان ها حداکثر تا 14 میلیون ریال برای متقاضیان پروانه کسب موقت به میزان 50 درصد حق عضویت سال اول می باشد. هزینه صدور پروانه کسب فست فودی برای متقاضیان به میزان 6,000,000 ریال تعیین شده است.
اگر جواز فعال سازی فست فود نداشته باشیم چه می شود؟
در برخی مواقع ممکن است که شخص به دلایل گوناگون، نظیر نداشتن شرایط لازم، پرداخت هزینه و ... موفق به دریافت جواز کسب فست فودی نشده و بدون مجوز، واحد خود را تاسیس نماید. در چنین مواردی، اغلب این پرسش برای متقاضیان مطرح می شود که اگر جواز فعال سازی فست فود نداشته باشیم چه می شود؟
در پاسخ به این پرسش، می بایست بیان نمود که اگر شخصی بدون اخذ مجوزهای لازم راه اندازی فست فود، شروع به فعالیت نماید، دچار تخلف قانونی شده و ممکن است که به مجازات هایی نظیر تعطیلی کسب و کار، پلمپ محل و حتی جریمه محکوم شود. درخصوص شدت این مجازات ها نیز می بایست بیان داشت که این مجازات ها میتواند از تعطیلی محل کسب به صورت موقت تا دائمی باشد.
ذکر این نکته در این میان، حائز اهمیت است که تعطیل موقت واحد صنفی با اعلام اتحادیه، راسا از طریق نیروی انتظامی صورت گرفته و هر فرد صنفی که واحد کسب وی تعطیل می شود می تواند به کمیسیون نظارت در این خصوص شکایت کند. در چنین مواردی، نظر کمیسیون نظارت که حداکثر ظرف دو هفته اعلام شده و لازم الاجراء می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مراحل گرفتن مجوز راه اندازی فست فود در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از مراحل گرفتن مجوز راه اندازی فست فود پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. 5 سال