برای مشاوره نحوه دریافت تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ و ارشاد
برای مشاوره نحوه دریافت تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ و ارشاد


وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به منظور اجرای دستورالعمل تبصره 18 قانون بودجه سال ۱۴۰۲ و نیز ایجاد و تثبیت فرصت های شغلی فرهنگی، هنری و رسانه ای و اشتغال و کارآفرینی، در سال جاری، اقدام به ارائه تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی واجد شرایط دارای پروانه و مجوز فعالیت از این وزارت خانه نموده است.
یکی از سوالات متداولی که برای متقاضیان دریافت تسهیلات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح می شود، این است که تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ و ارشاد به چه کسانی تعلق می گیرد؟ و سامانه و نحوه دریافت آن چه می باشد؟ علاوه براین، داوطلبان می بایست با سود و مدت زمان بازپرداخت این تسهیلات نیز آشنایی داشته باشند.
از این رو، در این مقاله، به این سوال که تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ به چه کسانی تعلق می گیرد؛ پاسخ داده شده و در ادامه سامانه و نحوه دریافت این تسهیلات معرفی می شود. پس از آن، سود و بازپرداخت تسهیلات تبصره 18 وزارت فرهنگ و ارشاد ارائه می شود. چهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ و ارشاد با ما همراه باشید.
تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ به چه کسانی تعلق می گیرد؟
به منظور اجرایی شدن برنامه تولید و اشتغال فرهنگ و هنر، و نیز مطابق با قرارداد منعقد شده میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و صندوق کارآفرینی امید، این وزارتخانه، اقدام به ارائه تسهیلاتی تحت عنوان تسهیلات تبصره ۱۸ به متقاضیان واجد شرایط نموده است.
در این میان، یکی از سوالات متداولی که برای متقاضیان مطرح می شود، این است که تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ به چه کسانی تعلق می گیرد؟ و افراد داوطلب دریافت این تسهیلات می بایست چه شرایطی داشته باشند؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی دارای پروانه و مجوز فعالیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور می توانند برای اخذ این تسهیلات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام کنند.
علاوه بر این، داشتن طرح هایی در قالب برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطابق با تبصره 18 قانون بودجه 1402، نظیر برنامه های ایجاد و توسعه، تولید، اشتغال و کارآفرینی بر مبنای رسته فعالیت های صنعت بازی، صنعت رسانه و تبلیغات، صنایع فرهنگی شامل چاپ، نشر و تولید محتوا، صنایع هنری و صنعت سینما الزامی است.
سامانه دریافت تسهیلات تبصره 18 وزارت فرهنگ و ارشاد
در قسمت گذشته، به این پرسش که تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ به چه کسانی تعلق می گیرد؛ پاسخ داده و بیان نمودیم که کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی دارای مجوز فعالیت از وزارت فرهنگ و ارشاد و دارای برنامه در زمینه فرهنگی، می توانند برای دریافت این تسهیلات اقدام کنند.
متقاضیان واجد شرایط، به منظور ثبت درخواست خود، می بایست به سامانه معرفی شده از جانب این وزارتخانه مراجعه نمایند. مطابق با اعلام معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، متقاضیان دریافت این تسهیلات می توانند با مراجعه به سامانه جامع کسب و کار، اشتغال و تسهیلات (کات) به آدرس اینترنتی kat.mefa.ir، نسبت به اخذ دستورالعمل پرداخت تسهیلات اقدام کرده و درخواست خود را برای اخذ وام در سامانه ثبت نمایند.
ثبت درخواست تسهیلات تبصره 18 در سامانه دریافت تسهیلات تبصره 18 وزارت فرهنگ و ارشاد، مستلزم طی نمودن مراحل ثبت نام و ایجاد حساب کاربری در سامانه kat.mefa.ir بوده و سپس، متقاضیان می توانند با نام کاربری و کلمه عبور خود به حساب کاربری وارد شده و درخواست تسهیلات خود را ثبت نمایند.
نحوه دریافت تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ و ارشاد
همانطور که در قسمت گذشته توضیح داده شد، متقاضیان به منظور ثبت درخواست تسهیلات تبصره 18 در وزارت فرهنگ و ارشاد، می بایست وارد سامانه kat.mefa.ir شوند. از آن جایی که ممکن است برخی افراد با مراحل و نحوه دریافت تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ و ارشاد آشنایی نداشته باشند، این قسمت از مقاله به بیان راهنمای تصویری نحوه ثبت درخواست اختصاص داده شده است.
متقاضیان به منظور دریافت تسهیلات تبصره 18 وزارت فرهنگ و ارشاد می بایست نشانی اینترنتی kat.mefa.ir را در مرورگر خود وارد نموده و همانند تصویری زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شوند. پس از آن، شخص لازم است که گزینه ثبت نام متقاضی را برگزیند.
در مرحله بعدی، شخص لازم است که اطلاعات خواسته را در این قسمت درج نموده و گزینه "ثبت نام" را از انتخاب صفحه برگزیند.
در قسمت بعدی، می بایست گزینه "ارسال پیامک جهت تایید تلفن همراه" انتخاب شود.
در مرحله بعدی، شخص لازم است که کد تایید را در این قسمت درج نموده و گزینه "ثبت" را انتخاب کند.
در قسمت بعدی، می بایست گزینه "تبصره ۱۸" از صفحه حساب کاربری انتخاب شود.
در ادامه شخص می تواند سایر مراحل ثبت درخواست تسهیلات تبصره 18 را از حساب کاربری خود دنبال نماید. هم چنین این امکان برای متقاضیان فراهم شده است که از صفحه اصلی پروفایل خود، وضعیت پرونده، نوع تسهیلات و مبلغ دریافتی را مشاهده کرده و نسبت به استعلام و پیگیری آن اقدام نمایند.
سود تسهیلات تبصره 18 وزارت فرهنگ و ارشاد
سود تسهیلات از جمله مبالغی است که می بایست افزون بر مبلغ اصلی وام، به نهاد وام دهنده پرداخت شود. در خصوص این که سود تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ و ارشاد چه قدر می باشد، می بایست بیان نمود که سود این تسهیلات با توجه به نوع طرح و نیز محل اجرای آن متفاوت می باشد. سود تسهیلات تبصره 18 وزارت فرهنگ و ارشاد به شرح زیر می باشد:
نرخ سود تسهیلات در طرح های ایجادی، توسعه ای و تکمیلی (سرمایه ثابت): 15 درصد
نرخ سود تسهیلات در طرح های سرمایه در گردش: ۲۰ درصد
توجه به این نکته در این خصوص الزامی است که بنابر اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد، نرخ سود تسهیلات در مناطق مرزی و غیربرخوردار ۲ درصد از نرخ های اعلام شده کمتر خواهد بود. این امر به این معنی است که نرخ سود تسهیلات در طرح های ایجادی، توسعه ای و تکمیلی در مناطق مرزی و مناطق غیربرخوردار 13 درصد و نرخ سود تسهیلات در طرح های سرمایه در گردش این مناطق، ۱۸ درصد می باشد.
بازپرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ و ارشاد
در قسمت های پیشین مقاله، جزئیات تسهیلات تبصره 18 وزارت فرهنگ و ارشاد ارائه شد و سامانه و نحوه دریافت آن توضیح داده شد. در این بخش از مقاله قصد داریم تا نحوه بازپرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ و ارشاد را بیان نموده و مدت زمان بازپرداخت آن را ارائه نماییم.
بر اساس اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زمان بازپرداخت تسهیلات تبصره 18 این وزارتخانه، برای طرح های سرمایه در گردش حداکثر یک سال و تسهیلات ایجادی، توسعه ای و تکمیلی حداکثر پنج سال (شامل دوره مشارکت و تنفس جمعا حداکثر ۲ سال و بازپرداخت حداکثر ۳ سال) می باشد.
متقاضیان می بایست در مهلت زمانی مشخص شده، نسبت به بازپرداخت مبلغ اصلی تسهیلات و نیز سود آن اقدام نمایند. همانطور که در قسمت فوق مشاهده می شود؛ مدت زمان بازپرداخت تسهیلات ایجادی، توسعه ای و تکمیلی بیشتر از طرح های سرمایه در گردش (حدودا پنج برابر) می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه دریافت تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ و ارشاد در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه دریافت تسهیلات تبصره 18 وزارت فرهنگ و ارشاد پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. نرخ سود تسهیلات در طرح های ایجادی، توسعه ای و تکمیلی (سرمایه ثابت): 15 درصد نرخ سود تسهیلات در طرح های سرمایه در گردش: ۲۰ درصد
پاسخ مشاور: باسلام.بر اساس اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زمان بازپرداخت تسهیلات تبصره 18 این وزارتخانه، برای طرح های سرمایه در گردش حداکثر یک سال و تسهیلات ایجادی، توسعه ای و تکمیلی حداکثر پنج سال (شامل دوره مشارکت و تنفس جمعا حداکثر ۲ سال و بازپرداخت حداکثر ۳ سال) می باشد.
پاسخ مشاور: باسلام. متقاضیان دریافت این تسهیلات می توانند با مراجعه به سامانه جامع کسب و کار، اشتغال و تسهیلات (کات) به آدرس اینترنتی kat.mefa.ir، نسبت به ثبت درخواست خود اقدام نمایند که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.
پاسخ مشاور: باسلام. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی دارای پروانه و مجوز فعالیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا سامانه درگاه ملی مجوزها می توانند برای اخذ این تسهیلات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام کنند که توضیحات بیشتر در متن مقاله ارائه گردیده است.