برای مشاوره مدارک و مراحل تمدید پروانه کسب
برای مشاوره مدارک و مراحل تمدید پروانه کسب
پروانه کسب مجوزی است که طبق مقررات این قانون به منظور شروع و ادامه کسب و کار یا حرفه به صورت موقت یا دائم به فرد یا افراد صنفی برای محل مشخص یا وسیله کسب معین داده می شود. این مجوز، برای مدت معینی دارای اعتبار بوده و پس از پایان مدت، در صورتی که فرد همچنان تمایل به استفاده از آن را در حرفه و کسب و کار خود داشته باشد، می بایست به تمدید آن اقدام نماید.
از آن جایی که عدم تمدید پروانه کسب در حکم واحد صنفی بدون پروانه تلقی می شود، لازم است که متقاضی پس از پایان مدت اعتبار، به تمدید جواز کسب اقدام نماید. در این میان ممکن است که عده ای از افراد با مراحل و نحوه درخواست تمدید جواز کسب آشنایی نداشته و این سوال برای آن ها ایجاد شود که برای ثبت درخواست تمدید، می بایست به کدام سایت مراجعه شود و هزینه تمدید پروانه کسب چقدر است و تمدید جواز کسب چقدر طول میکشه؟
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که سایت تمدید پروانه کسب چه می باشد؛ به بیان مدارک لازم و هزینه آن بپردازیم. سپس در خصوص مراحل و نحوه درخواست تمدید جواز کسب صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ روند پیگیری، تمدید جواز کسب مغازه و متن درخواست تمدید پروانه کسب ارائه خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید
سایت تمدید پروانه کسب
مطابق تبصره یک ماده 5 قانون نظام صنفی کشور مصوب سال 1382، پروانه کسب موقت تنها برای یک بار صادر می شود. مدت اعتبار پروانه کسب موقت یک سال و پروانه کسب دائم پنج سال است. بنابراین، هر دو پروانه دائم و موقت، تنها برای مدت معین صادر گردیده و پس از پایان مدت، فاقد اعتبار تلقی خواهند شد.
به موجب تبصره دو همین ماده، اتحادیه صنفی مکلف است با انقضای مدت اعتبار پروانه کسب، اخطاریه یک ماهه برای تبدیل پروانه موقت به پروانه دائم یا تمدید پروانه دائم صادر نماید و در صورت عدم تبدیل یا تمدید پروانه، واحد صنفی در حکم واحد بدون پروانه تلقی می شود. به توجه به اهمیت این موضوع در این بخش از مقاله به معرفی سایت الکترونیکی تمدید پروانه کسب خواهیم پرداخت.
برای تمدید الکترونیکی پروانه کسب، نیز همانند روند صدور پروانه، شخص می بایست؛ ابتدا به درگاه ملی مجوزهای کشور، به نشانی g4b.ir مراجعه کرده و درخواست خود برای پروانه کسب صنف مورد نظر را، ثبت نماید. پس از انجام مراحل توسط متقاضی و صدور تاییدیه از جانب درگاه ملی مجوزهای کشور، شخص می بایست به سایت ایرانیان اصناف به آدرس iranianasnaf.ir مراجعه کرده و درخواست خود را مبنی بر تمدید جواز کسب ثبت نماید.
بنابراین، با توجه به توضیحات قید شده در قسمت فوق، می توان بیان داشت که یک سامانه واحد برای تمدید پروانه کسب وجود نداشته و شخص می بایست ابتدا؛ درخواست اولیه خود را در درگاه ملی مجوزهای کشور ثبت نموده و سپس برای تکمیل مراحل ثبت درخواست تمدید پروانه کسب، به سایت ایرانیان اصناف مراجعه نماید دارندگان پروانه کسب موقت می بایست پس از گذشت یک سال از زمان صدور و تمام شدن مهلت اعتبار پروانه کسب، طی سی روز نسبت به تمدید پروانه کسب خود اقدام نمایند. دارندگاه جواز کسب نیز دائم لازم است که پس از گذشت پنج سال از تاریخ صدور جواز برای تمدید آن، درخواست دهند.
مدارک لازم برای تمدید پروانه کسب در نوین اصناف
برای این که شخص بتواند برای تمدید الکترونیکی پروانه کسب، درخواست دهد، لازم است که مدارک و اسنادی را گرد آوری نموده و به مراجع ذی صلاح تقدیم نماید. در صورت عدم ارائه اسناد فوق، امکان تمدید پروانه کسب برای متقاضی امکان پذیر نخواهد بود. توجه به این نکته ضروری است که بسته به نوع صنفی که شخص در آن فعالیت می نماید، مدارک موردنیاز نیز متفاوت می باشد. با این حال، به طور کلی می توان بیان نمود که مدارک لازم برای تمدید جواز کسب در نوین اصناف به شرح زیر می باشد:
مشخصات هویتی متقاضی (از قبیل تصویر پرسنلی، تصویر شناسنامه و کارت ملی و...)
کارت پایان خدمت (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی، نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)
گواهی عدم سوء پیشینه
داشتن خط تلفن همراه متعلق به نام متقاضی
اجاره نامه و یا سند مالکیت محل کسب
گواهی فنی حرفه ای (در خصوص مشاغل خدماتی و تخصصی)
ارائه کارت پایان خدمت یا معافیت
اصل پروانه کسب سابق
گواهی اداره امور مالیاتی ذی ربط مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده
اصل و تصویر گذرنامه، پروانه كار برای اتباع خارجی
در صورت هرگونه تغییر در اسناد مالکیت عین و منافع و یا منافع، ارایه اصل و تصویر اسناد مذکور با آخرین تغییرات.
ارائه اصل و تصویر آگهی آخرین تغییرات مندرج در روزنامه رسمی (برای متقاضیانی که شخص حقوقی می باشند.)
در صورت وجود شریک باید فرم رضایت محضری از شرکا تکمیل و ارائه شود.
ممکن است که خود اتحادیه در برخی مشاغل و کسب و کارها، تهیه و ارائه یک سری اسناد و مدارک دیگر را نیز، علاوه مدارک فوق، برای تمدید پروانه کسب ضروری قلمداد نماید، که در این حالت، متقاضی ناگزیر است که این اسناد را نیز، تهیه و ارائه نماید. به منظور آشنایی علاقمندان، در قسمت بعدی، به هزینه تمدید پروانه کسب پرداخته شده است.
هزینه تمدید پروانه کسب
بر اساس ماده 31 قانون نظام صنفی کشور، یکی از منابع مالی هر اتحادیه، اخذ درصدی از وجوه دریافتی بابت صدور و تمدید الکترونیکی پروانه کسب می باشد. در پاسخ به این پرسش که هزینه تمدید پروانه کسب چقدر است؛ می توان بیان داشت که هزینه تمدید الکترونیکی پروانه کسب متقاضیان با توجه به نوع صنفی که فرد در آن فعالیت می نماید، متفاوت بوده و می تواند مبالغ متفاوتی را در بر گیرد. با این حال، به طور کلی می توان بیان داشت که هزینه تمدید پروانه کسب در نوین اصناف شامل موارد زیر می گردد:
هزینه ثبت درخواست در درگاه ملی مجوز های کشور
حق عضویت اتحادیه صنف مزبور
هزینه مربوط به پرداخت مالیات قطعی شده
هزینه اجاره محل کسب و کار
هزینه صدور گواهی عدم سو پیشینه
کسبه می بایست به این موضوع توجه داشته باشند که بنابر اعلام درگاه ملی مجوزها، هر وجهی برای تمدید پروانه کسب، باید در سقف ارقام اعلام شده برای هر صنف و صرفا از سایت نوین اصناف (سامانه ای زیر مجموعه درگاه ملی مجوزها) صورت گیرد. همچنین، اجبار به پرداخت وجهی بالاتر ارقام فوق و خارج از سایت مذکور، به هر بهانه ای جرم است و مورد پیگیری قرار می گیرد.
به موجب تبصره یک ماده 31 قانون نظام صنفی، اتحادیه ها مکلفند هنگام صدور و تمدید پروانه کسب مبالغی را از افراد صنفی وصول و درصدی از آن را به حساب اتاق اصناف شهرستان (موضوع بند 1 ماده 37 مکرر) و درصد دیگری را به حساب اتاق اصناف ایران (موضوع بند 1 ماده 47) واریز کنند.
آموزش مراحل و نحوه تمدید پروانه کسب در نوین اصناف
در قسمت های گذشته، توضیحات جامع و کاملی در خصوص ماهیت پروانه کسب، سامانه و شرایط آن ارائه نمودیم و بیان کردیم که افراد به منظور تمدید پروانه کسب می بایست به درگاه ملی مجوز های کشور و سپس سامانه ایرانیان اصناف مراجعه نمایند. به منظور آشنایی علاقمندان در این قسمت، آموزش مراحل و نحوه درخواست تمدید جواز کسب بیان گردیده است.
همانطور که پیش تر بیان شد، بر اساس تبصره دو ماده 5 قانون نظام صنفی کشور، اتحادیه صنفی مکلف است با انقضای مدت اعتبار پروانه کسب، اخطاریه یک ماهه برای تبدیل پروانه موقت به پروانه دائم یا تمدید پروانه دائم صادر نماید و در صورت عدم تبدیل یا تمدید پروانه، واحد صنفی در حکم واحد بدون پروانه تلقی می شود.
به منظور ثبت درخواست تمدید پروانه کسب، شخص در ابتدا؛ می بایست آدرس درگاه ملی مجوزهای کشور به نشانی g4b.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود و گزینه، کسب و کارهای صنفی را از صفحه اصلی این سایت انتخاب نماید.
پس از آن، داوطلب می بایست نوع کسب و کار مورد نظر خود را انتخاب نموده و بر روی گزینه "صنفی" کلیک نماید.
در مرحله بعدی، شخص می بایست از قسمت پایین صفحه، بر روی گزینه "درخواست مجوز" کلیک نماید.
پس از آن، داوطلب باید نوع شخصیت خود را انتخاب نموده و بر روی آن کلیک نماید.
پس از تکمیل، مراحل ثبت درخواست پروانه کسب در درگاه ملی مجوزها، داوطلب باید به سامانه در نوین اصناف به نشانی iranianasnaf.ir مراجعه کرده و بقیه مراحل تمدید پروانه کسب را از این سایت، پیگیری نماید.
در این مرحله، داوطلب باید گزینه "تکمیل درخواست سامانه پیشخوان مجوزها"، را از صفحه اصلی سایت انتخاب نموده و بر روی آن کلیک نماید.
پس از آن، متقاضی به صفحه ای مطابق تصویر زیر هدایت می شود که لازم است با وارد کردن کد درخواست، کد ملی و تصویر کد امنیتی نسبت به تکمیل درخواست تمدید پروانه کسب اقدام نماید.
مطابق با ماده 2 آیین نامه اجرایی نحوه صدور و تمدید پروانه کسب، مرجع تمدید پروانه كسب موظف است حداكثر ظرف مدت پانزده روز از تاریخ دریافت تقاضا، پاسخ متقاضی را مبنی بر رد یا قبولی تقاضا به وی ابلاغ كند. عدم اعلام نظر در مدت یادشده به منزله پذیرش محسوب می گردد.
پس از قبول تقاضا (یا عدم اعلام نظر مرجع صدور در موعد مقرر) مرجع تمدید پروانه كسب مكلف است، استعلام های مورد نیاز را صادر و دستگاه های استعلام شونده نیز موظفند حداكثر ظرف مدت پانزده روز از تاریخ دریافت استعلام، نظر قطعی خود را اعلام دارند. اعلام نظر موافق دستگاه های استعلام شونده باید بدون ابهام و هرگونه قید و شرط و نظر مخالف نیز مستند به دلایل قانونی باشد.
در غیر این صورت و یا در صورت عدم اعلام نظر در مهلت مقرر، به منزله نظر مثبت تلقی می گردد و پاسخ منفی خارج از موعد مقرر مانع از تمدید پروانه كسب نخواهد شد. پس از آن، متقاضی موظف است حداكثر ظرف سه ماه، مدارك مورد نیاز برای تمدید پروانه كسب را تهیه و از طریق سامانه اصناف ارسال نماید. مرجع تمدید پروانه كسب موظف است پس از دریافت مدارك مورد نیاز و تطبیق با اصل آن، حداكثر ظرف پانزده روز نسبت به تمدید پروانه كسب و تسلیم آن به متقاضی اقدام كند.
پیگیری تمدید پروانه کسب در نوین اصناف
در قسمت های گذشته، توضیحات جامع و کاملی در خصوص سایت، شرایط، مدارک و نحوه تمدید پروانه کسب ارائه گردید و بیان شد که به منظور تمدید این پروانه، شخص باید درخواست خود را در سایت درگاه ملی مجوزهای کشور ثبت نموده و سپس برای تکمیل آن، به سایت ایرانیان اصناف مراجعه نماید.
یکی از سوالات رایجی که ممکن است برای افرادی که درخواست تمدید پروانه کسب داده اند، مطرح شود این است که از چه طریقی می توان نسبت به پیگیری این پروانه اقدام نمود. به جهت پاسخگویی به این پرسش، در این بخش از مقاله، نحوه و فرآیند پیگیری تمدید پروانه کسب در نوین اصناف به همراه راهنمای تصویری آن ارائه گردیده است.
به منظور پیگیری تمدید پروانه کسب در نوین اصناف، افراد می بایست به سامانه ایرانیان اصناف به نشانی iranianasnaf.ir مراجعه کرده و مطابق تصویر زیر بر روی گزینه مشخص شده، کلیک نمایند.
در مرحله بعدی، شخص به صفحه ای مطابق تصویر زیر هدایت گردیده که می بایست کد رهگیری، کد ملی و کد امنیتی را در تصویر وارد نماید تا نتیجه پیگیری تمدید پروانه کسب برای وی به نمایش در آید.
همانطور که در تصویر فوق، مشاهده می شود، تنها داشتن کد ملی برای پیگیری تمدید پروانه کسب کفایت نکرده و فرد باید، اطلاعاتی نظیر کد رهگیری را نیز به همراه داشته باشد. کد رهگیری کدی است که پس از اتمام مراحل ثبت درخواست تمدید پروانه کسب، توسط سامانه به هر فرد اختصاص داده می شود.
مهلت تمدید پروانه کسب الکترونیکی
از جمله سوالاتی که ممکن است برای متقاضیان تمدید پروانه کسب مطرح شود این است که مهلت تمدید پروانه کسب چه قدر است و افراد می بایست، در چه تاریخ و زمانی به منظور تمدید پروانه کسب خود به سامانه نوین اصناف و درگاه ملی مجوزها، مراجعه نمایند؟
همانطور که پیش تر بیان شد؛ دارندگان پروانه کسب موقت می بایست پس از گذشت یک سال از زمان صدور و تمام شدن مهلت اعتبار پروانه کسب، طی سی روز نسبت به تمدید پروانه کسب خود اقدام نمایند. دارندگاه جواز کسب نیز دائم لازم است که پس از گذشت پنج سال از تاریخ صدور جواز برای تمدید آن، درخواست دهند. در پاسخ به این سوال که تمدید جواز کسب چقدر طول میکشه نیز می بایست بیان نمود که تمدید این جواز با توجه به نوع مجوز و مرجع صادر کننده متفاوت بوده از چند روز تا چند هفته می باشد.
تمدید جواز کسب مغازه
کلیه صاحبان مغازه ها موظف می باشند، همانند سایر اصناف و مشاغل، برای واحد شغلی خود پروانه کسب دریافت نمایند. آنچه در خصوص پروانه کسب مغازه حائز اهمیت می باشد، این است که این مجوز، تنها برای مدت معینی دارای اعتبار بوده و پس از آن، شخص لازم است که نسبت به تمدید جواز کسب مغازه خود اقدام نماید.
در خصوص این که تمدید جواز کسب مغازه به چه صورت می باشد، می بایست بیان نمود که شخص برای تمدید این مجوز، ابتدا باید همانند راهنمای تصویری بیان شده در قسمت های قبلی مقاله، به سایت درگاه ملی مجوزهای کشور به نشانی اینترنتی mojavez.ir مراجعه نموده و سپس، سایر مراحل را در سایت iranianasnaf.ir پیگیری نماید.
متقاضیان به منظور تمدید جواز کسب مغازه خود می بایست شرایط و مدارک موردنیاز در این خصوص را نیز مورد رعایت قرار دهند که از جمله آن میتوان به نداشتن سوابق محکومیت های مالی، کارت پایان خدمت دوره ضرورت یا معافیت دائم، گواهی صلاحیت بهداشت فردی و محیطی و ... اشاره نمود.
متن درخواست تمدید پروانه کسب
در قسمت های پیشین مقاله، شرایط و مدارک لازم برای تمدید پروانه کسب ارائه گردید و مراحل و راهنمای تصویری آن توضیح داده شد. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به منظور آشنایی متقاضیان با متن درخواست تمدید پروانه کسب، نمونه ای از این متن درخواست را ارائه نماییم.
- نویسنده: اتحادیه اصناف
- حجم: 55.0 KB
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مدارک و مراحل تمدید پروانه کسب در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون مدارک و مراحل تمدید پروانه کسب پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. با مرکز مشاوره آشاثبت تماس گرفته تا کارشناسان شما را راهنمایی نمایند.