برای مشاوره مراحل ثبت شرکت چند منظوره
برای مشاوره مراحل ثبت شرکت چند منظوره
یکی از دغدغه های افرادی که قصد انجام فعالیت های اقتصادی در زمینه های مختلف را داشته باشند، ایجاد و تاسیس شرکت چند منظوره می باشد. شرکت چند منظوره به شرکت هایی گفته می شود که امکان فعالیت در زمینه های مختلف و موضوعات متفاوت را دارند. ثبت شرکت های چند منظوره نسبت به شرکت های سنتی از سختی ها و پیچیدگی های بیشتری برخوردار می باشد.
تاسیس شرکت چند منظوره به اشخاص حقیقی و حقوقی این امکان را داده تا زمینه های فعالیت شرکت را گسترش داده و محدودیت شرکت های سنتی را دور بزنند. هم چنین، اشخاص از طریق ثبت شرکت های چند منظوره می توانند به مشتریان و بازار بیشتری دسترسی پیدا کنند. تنوع فعالیت شرکت های چند منظوره، امکان دریافت درآمد بالاتر و سرمایه گذاران بیشتری را فراهم می کند.
از این رو، در این مقاله، به سوال منظور از شرکت چند منظوره چیست؛ پاسخ داده شده و مزایا، شرایط و مدارک موردنیاز برای ثبت آن، آورده شده است. در ادامه، نحوه ثبت شرکت چند منظوره توضیح داده شده و نمونه اساسنامه شرکت چند منظوره و نمونه موضوع فعالیت آن آورده می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
منظور از شرکت چند منظوره چیست
امروزه افرادی که قصد انجام فعالیت های اقتصادی در زمینه های مختلفی را داشته باشند، با چالش ها و مشکلات متعددی مواجه می شوند؛ چرا که متقاضیان برای انجام هریک از فعالیت های اقتصادی خود نیاز به صرف زمان و هزینه زیادی جهت دریافت مجوز های مربوطه دارند. افرادی که به طور همزمان قصد فعالیت های تجاری در زمینه های مختلفی را داشته باشند، می بایست نسبت به تاسیس انواع شرکت های چند منظوره اقدام نمایند.
برای پاسخ به این سوال که منظور از شرکت چند منظوره چیست؛ می توان گفت که شرکت چند منظوره به شرکت هایی گفته شده که بدون محدودیت امکان فعالیت در زمینه های مختلفی را پیدا می کنند. تاسیس شرکت چند منظوره به اشخاص حقیقی و حقوقی این امکان را داده تا زمینه های فعالیت شرکت را گسترش داده و محدودیت شرکت های سنتی را دور بزنند. با توجه به فرصت های متنوعی که پیش روی شرکت های چند منظوره قرار گرفته، معمولا این شرکت ها از درآمد بالایی برخوردار می باشند.
ثبت شرکت چند منظوره صرفا با اخذ مجوز های لازم از مراجع مربوطه امکان پذیر می باشد. به همین دلیل ثبت شرکت های چند منظوره نسبت به شرکت های سنتی از سختی ها و پیچیدگی های بیشتری برخوردار می باشد. به همین دلیل اشخاص می بایست از شرایط و مراحل ثبت شرکت های چند منظوره مطلع شده و با نمونه اساسنامه شرکت های چند منظوره نیز آشنا شوند.
مزایای شرکت چند منظوره
همانطور که پیش تر بیان شد؛ شرکت چند منظوره امکان فعالیت اشخاص حقوقی در زمینه های مختلفی را فراهم نموده و محدودیت های موجود را از بین می برد. یکی از مواردی که برای اشخاص اهمیت بالایی داشته، اطلاع از مزایای ثبت شرکت چند منظوره و مراحل ثبت این شرکت ها می باشد. بنابراین در ادامه مزایای شرکت چند منظوره توضیح داده شده است.
یکی از مزایای ثبت شرکت چند منظوره، تنوع بیشتر فعالیت این شرکت ها می باشد. اشخاص از طریق شرکت های چند منظوره می توانند به مشتریان و بازار بیشتری دسترسی پیدا کنند. دیگر مزیت ثبت شرکت چند منظوره، عدم محدودیت برای فعالیت شرکت می باشد.
بدین ترتیب اشخاص می توانند فرصت های متنوعی در زمینه های مختلف را دریافت کنند. تنوع فعالیت شرکت های چند منظوره، امکان دریافت درآمد بیشتر و سرمایه گذاران بیشتر را فراهم می کند. از مزایای دیگر ثبت شرکت چند منظوره می توان به کاهش هزینه ها، افزایش راندمان و ... اشاره نمود.
شرایط ثبت شرکت چند منظوره
معمولا هرچقدر که فعالیت های شرکت ها تنوع بیشتری داشته باشد، درآمد آنان نیز افزایش می یابد. به همین دلیل شرکت ها معمولا قصد گسترش زمینه فعالیت خود را دارند. افرادی که به طور همزمان قصد انجام فعالیت های اقتصادی در زمینه های مختلفی را داشته باشند، می توانند نسبت به تاسیس شرکت چند منظوره اقدام کنند. با این حال ثبت شرکت چند منظوره پیچیدگی های خاص خود را داشته و شرایط و ضوابط معینی دارد. به همین دلیل در ادامه شرایط ثبت شرکت چند منظوره توضیح داده شده است.
اشخاصی که قصد تاسیس شرکت چند منظوره را داشته باشند، باید درخواست تاسیس شرکت خود را در سامانه ثبت شرکتها به ثبت رسانند.
متقاضیان باید از شرایط سنی لازم جهت تاسیس شرکت چند منظوره برخوردار باشند.
داوطلبان می بایست از حداقل مدرک کارشناسی بهره مند باشند.
ارائه کارت پایان خدمت و یا کارت معافیت دایم برای آقایان متقاضی ثبت شرکت الزامی می باشد.
داوطلبان نباید دارای سوء پیشینه و جرایم کیفری باشند.
اشخاص می بایست تمامی مدارک لازم جهت ثبت شرکت چند منظوره را آماده نمایند.
تهیه سرمایه موردنیاز
ثبت اطلاعات شرکای و مدیران شرکت در سامانه ثنا
شرایط لازم جهت ثبت شرکت چند منظوره در زمان های مختلف با تغییراتی همراه می شود. بنابراین اشخاص می بایست پیش از اقدام برای تاسیس شرکت چند منظوره از شرایط و نحوه ایجاد شرکت چند منظوره مطلع شوند. متقاضیان همچنین باید با مراحل ثبت شرکت چند منظوره و نمونه اساسنامه این شرکت ها نیز آشنا باشند که در ادامه به آن ها پرداخته خواهد شد.
مدارک موردنیاز برای ثبت شرکت چند منظوره
از این متقاضیان با شرایط و مزایای تاسیس شرکت چند منظوره آشنا شدند، با این حال صرف برخورداری شرایط و ضوابط لازم جهت تاسیس شرکت چند منظوره کافی نمی باشد. افراد می بایست مدارک لازم جهت ثبت شرکت چند منظوره را نیز به مراجع مربوطه ارائه نموده و با مراحل ثبت شرکت های چند منظوره آشنا شوند. بنابراین در ادامه مدارک موردنیاز برای ثبت شرکت چند منظوره معرفی شده است:
ارائه مدارک هویتی مربوط به تمامی اعضا هیئت مدیره
ارائه فرم درخواست شرکت چند منظوره تکمیل شده
ارائه اساسنامه شرکت چند منظوره همراه با مهر شرکت و امضا کلیه سهامداران
ارائه صورت جلسه مجمع عمومی هیئت مدیره و موسسین
ارائه نسخه تکمیل شده شراکت نامه شرکت چند منظوره
ارائه مدرک تقاضانامه چند منظوره با امضا کلیه سهامداران شرکت
ارائه گواهی عدم سوء پیشینه تمامی اعضای هیئت مدیره
ارائه رسید پرداخت هزینه های ثبت شرکت
ارائه تائیدیه هیئت مدیره اشخاص حقوقی سهامدار
ارائه تقویم نامه کارشناس رسمی دادگستری در صورت غیر نقدی بودن بخشی از سرمایه شرکت
ارائه مستندات مربوط به اموال منقول
مدارک لازم جهت ثبت شرکت چند منظوره با شرکت های عادی متفاوت می باشد. بنابراین افراد باید با دقت کافی مدارک مورد نیاز ثبت شرکت چند منظوره را آماده نموده تا با مشکل مواجه نشوند. چرا که ارائه مدارک ناقص و اشتباه جهت ثبت شرکت چند منظوره، روند دریافت مجوز فعالیت شرکت را با تاخیر مواجه می کند.
نحوه ثبت شرکت چند منظوره
روند ثبت شرکت چند منظوره نسبت به شرکت های عادی پیچیدگی و شرایط خاص خود را دارد. به همین دلیل، مدیران شرکت ها باید با مراحل ثبت شرکت چند منظوره آشنا شوند. از این رو، در ادامه نحوه ثبت شرکت چند منظوره توضیح داده شده است.
شخص در ابتدا مسیر باید به صفحه اصلی سامانه ثبت شرکت ها irsherkat.ssaa.ir مراجعه نموده و می بایست بر روی تاسیس شخصیت حقوقی در سمت راست صفحه کلیک کند. سپس شخص باید بر روی گزینه"پذیرش درخواست شخصیت حقوقی" ضربه بزند.
بدین صورت پنل کشویی نمایان می شود که فرد می تواند با توجه به نیاز خود نوع شرکت موجود را انتخاب کند.
در این مرحله شخص به صفحه اطلاعات عمومی شرکت چندمنظوره منتقل یافته و نیاز بوده که استان واحد ثبتی، شهرستان واحد ثبتی، مدت فعالیت شرکت و غیره را با توجه به مدارک وارد کرد و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
سپس فرد وارد صفحه اطلاعات متقاضی می شود که باید اطلاعات مطابق با شناسنامه در کادر مربوطه پر شود و برای ادامه روی گزینه گام بعدی کلیک کند. ابلاغیه های مورد نیاز به شماره تماسی که درج شده ارسال می گردد.
در مرحله بعدی شخص به صفحه نام های درخواستی هدایت می گردد که می تواند نام های مورد نظر را بر اساس اولویت بندی مشخص شده در کادر قرار دهد.
سپس در این مرحله فرد می تواند موضوع اصلی، گروه و زیر گروه موجود را مشخص کند و همانند باقی مراحل با کلیک بر روی گام بعدی به صفحه بعد انتقال پیدا نماید.
کاربر در این بخش بایستی برای درج کردن دو نوع سرمایه نقد و غیر نقد به درستی آن را ارزیابی کند و سپس در محل مشخص شده وارد نماید.
سپس در این بخش شخص اطلاعات مدیران را وارد می کند. قابل توجه بوده به دلیل متصل بودن سامانه ثبت اسناد و مدارک به سازمان ثبت احوال چنانچه موارد ذکر شده مطابق یکدیگر نباشد، فرد با اخطار مواجه می شود.
در این قسمت، متقاضی باید بخش روزنامه کثیر الانتشار را انتخاب کرده و روزنامه مدنظر را انتخاب کند.
در ادامه روند، داوطلب بایستی اساسنامه شرکت را در بخش مشخص شده بارگذاری کند.
در این بخش شرکتنامه را می توان مشاهده کرد، در صورتی که اطلاعات نادرست باشند بایستی به آن بخش برگشت و اطلاعات را اصلاح نمود.
در ادامه فرد صورت جلسه مجمع عمومی موسسان در ارتباط با تشکیلات شرکت را مشاهده می کند که می بایست آن را مطالعه نموده از صحت مندرجات آن، اطمینان حاصل نماید.
در ادامه متن تقاضانامه تشکیل شرکت را می توان مشاهده کرد. برای ورود به مرحله بعدی، نیاز بوده که فرد برای ادامه روند بر روی گام بعدی کلیک کند.
بعد از چک کردن جزییات و مطمئن شدن از درستی آن می بایست بر روی دکمه "ارسال جهت بررسی نام های پیشنهادی و محتوای الکترونیکی" کلیک کرد. هنگامی که درخواست داوطلب به سازمان ثبت شرکت ها ارسال شد، در صورت مطابق و صحیح بودن اطلاعات پیغام تایید نام در بخش پیگیری نمایان می شود. سپس فرد باید مدارک خواسته شده در طی سه روز به اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. زمانی که مدارک ارسال شده مورد تایید واقع شود آگهی ثبت شرکت چندمنظوره در روزنامه چاپ می گردد.
نمونه اساسنامه شرکت چند منظوره
افراد با ثبت شرکت چند منظوره آزادی عمل بالایی برای فعالیت های اقتصادی خود پیدا کرده و می توانند فعالیت های تجاری خود را گسترش دهند اشخاص با ثبت شرکت چند منظوره می توانند در زمینه های بازرگانی، صادرات، واردات، تولید و ... فعالیت نمایند. اساسنامه شرکت چند منظوره نیز با اساسنامه شرکت های عادی تفاوت زیادی دارد.
اساسنامه شرکت درواقع سندی بوده که نحوه اداره شرکت و حدود اختیارات اعضا شرکت را تعیین می کند. اساسنامه شرکت های چند منظوره اعتبار و هویت شرکت را نمایش می دهند. اساسنامه شرکت های تجاری هویت و اعتبار شرکت را نشان می دهند. معمولا اساسنامه شرکت های تجاری در 5 فصل مختلف تدوین می شود. بنابراین یکی از مواردی که برای متقاضیان اهمیت بالایی داشته، آشنایی با نمونه اساسنامه شرکت های چند منظوره می باشد. بنابراین در ادامه کاربران نمونه اساسنامه شرکت چند منظوره را مشاهده می کنند.
حجم: 77KB | |
منبع: آشا |
متقاضیان در فصل اول اساسنامه شرکت چند منظوره باید نام شرکت، اهداف شرکت، موضوع فعالیت شرکت، آدرس و ... را درج نمایند. کاربران در فصل دوم اساسنامه شرکت های چند منظوره باید کلیه مقررات مربوط به عضویت در شرکت را مشخص کنند. افراد در فصل سوم اساسنامه شرکت های چند منظوره باید ارکان شرکت را تعیین نمایند. اشخاص در فصل چهارم این اساسنامه می بایست قوانین و مقررات مالی شرکت را تعیین نمایند. فصل پنجم اساسنامه شرکت چند منظوره نیز شامل دیگر قوانین و مقررات می باشد.
نمونه موضوع فعالیت شرکت چند منظوره
افرادی که قصد تاسیس شرکت چند منظوره را داشته باشند، می بایست از شرایط و مراحل ایجاد شرکت مطلع شوند. اولین قدم جهت ثبت شرکت چند منظوره، تعیین موضوع فعالیت شرکت می باشد. موضوع فعالیت شرکت چند منظوره باید در اساسنامه شرکت ارائه شود؛ چرا که اشخاص حقوقی صرفا امکان انجام فعالیت های اقتصادی را مطابق با موضوع فعالیت شرکت خواهند داشت.
مدیران شرکت ها پیش از اقدام برای تاسیس شرکت چند منظوره می بایست موضوع فعالیت خود را مشخص نمایند؛ چرا که موضوع فعالیت شرکت های چند منظوره زمینه کاری شرکت را نشان می دهد. موضوع فعالیت شرکت های چند منظوره تنوع بسیاری دارد. به طوری که امکان تعیین مرز داخلی و خارجی برای این شرکت ها وجود ندارد. با توجه به گستردگی موضوع فعالیت شرکت های تجاری، ثبت موضوع فعالیت این شرکت ها دارای پیچیدگی خاصی می باشد. در ادامه چند نمونه موضوع فعالیت شرکت چند منظوره معرفی شده است.
موضوع فعالیت شرکت های چند منظوره شامل صادرات، واردات، تولید، توزیع و ... می باشد. دیگر زمینه تعیین موضوع فعالیت شرکت های چند منظوره، خدمات می باشد. موضوع فعالیت شرکت های چند منظوره می تواند شامل ارائه خدمات مهندسی، پیمانکاری، گردشگری و ... می باشد. موضوع فعالیت شرکت های چند منظوره در بخش تولید شامل تولید محصولات کشاورزی، غذایی، دارویی، صنعتی و ... می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مراحل ثبت شرکت چند منظوره در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از مراحل ثبت شرکت چند منظوره پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. به سامانه ثبت شرکت ها مراجعه کنید.