برای مشاوره نحوه ثبت چک صیادی اشخاص حقوقی
برای مشاوره نحوه ثبت چک صیادی اشخاص حقوقی
چک صیادی، یکی از انواع چک بوده که مطابق با قوانین جدید چک ایجاد شده و تحت نظارت بانک مرکزی از طریق سامانه صیاد برای متقاضیان صادر می شود. نکته قابل توجه در خصوص چک صیادی این است که اشخاص حقوقی نیز می توانند مانند اشخاص حقیقی متقاضی دریافت چک صیادی بوده و از مزایای دسته چک آن استفاده نمایند.
در این میان، برخی مدیران شرکت ها و سازمان ها سوالاتی در خصوص نحوه استعلام و انتقال چک صیادی اشخاص حقوقی داشته و همچنین تمایل به بررسی شرایط استفاده از آن دارند. آشنایی با نحوه تایید و رد چک صیادی در وجه مشتری حقوقی نیز حائز اهمیت بوده و می بایست اطلاعاتی در خصوص ضمانت اجرای عدم ثبت چک ها کسب شود.
از این رو، در این مقاله به سوال چک صیادی اشخاص حقوقی چیست، پاسخ داده شده و سامانه این نوع چک نیز معرفی خواهد شد. افراد از طریق مطالعه این مقاله اطلاعاتی در خصوص شرایط و مدارک لازم برای دریافت چک صیادی، نحوه ثبت و استعلام، تایید و رد چک ها کسب کرده و با جزئیات انتقال چک صیادی اشخاص حقوقی آشنا خواهند گشت. در انتهای مقاله به بررسی ضمانت اجرای عدم ثبت و انتقال پرداخته خواهد شد.
چک صیادی اشخاص حقوقی چیست
به منظور آشنایی با چک صیادی اشخاص حقوقی، ابتدا باید به سوال منظور از چک صیادی چه می باشد، پاسخ داد. به طور کلی؛ می توان بیان کرد که چک صیادی چکی است که مطابق مقررات قانون جدید صدور چک، زیر نظر بانک مرکزی صادر شده و برای صدور آن از سامانه یکپارچه صدور چک یا همان سایت صیاد استفاده می شود. چک یکی از ابزارها برای معامله و تجارت به شمار رفته که معمولا توسط خریدار یا بدهکار، در وجه فروشنده یا گیرنده صادر می شود.
در جواب این پرسش که چک صیادی اشخاص حقوقی چیست، باید بیان کرد که علاوه بر اشخاص حقیقی، اشخاص حقوقی نیز مجاز به دریافت چک صیادی از بانک جهت معامله و ارائه آن به مشتری می باشند. رنگ چک های صیادی صورتی و بنفش بوده و باید توضیح داد که شرایط دریافت و نحوه ثبت آن برای مشتریان حقوقی متفاوت از مشتریان حقیقی است.
استعلام و انتقال چک صیادی اشخاص حقوقی به شکل اینترنتی صورت گرفته و در حال حاضر چک های صیادی، جایگزین چک های سنتی شده اند. اشخاص حقوقی می توانند چک های صیادی را در بانک های متفاوت ثبت کرده که نحوه ثبت در هر بانک متفاوت است.
سامانه چک صیادی
در گذشته افراد از طریق حضور در بانک ها دسته چک دریافت کرده و در ادامه اطلاعات لازم از جمله مبلغ و تاریخ سررسید را روی برگه چک سنتی درج نموده و آن را به گیرنده تحویل می دادند. در حال حاضر، سامانه چک صیادی راه اندازی شده و افراد می توانند پس از کسب اطلاعات در خصوص نحوه ثبت و استعلام، خدمات مربوط به چک صیادی اشخاص حقوقی را از این سامانه دریافت کنند.
شایان ذکر است که چک صیادی به دو گروه از افراد، اعم از اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی ارائه شده که هر دو گروه، مجاز به ورود به سامانه چک صیادی می باشند. سامانه مربوطه خدمات ثبت، استعلام و انتقال چک را ارائه داده و به همین دلیل کلیه افرادی که برای معاملات از چک استفاده می کنند، به خدمات این سامانه نیاز خواهند داشت.
در جواب این پرسش که نشانی سامانه چک صیادی چیست، باید توضیح داد که این سامانه دارای نشانی مستقل نبوده و افراد برای بهره مندی از خدمات این نوع چک، می بایست از سایت ها یا اپلیکیشن های واسطه مانند همراه بانک ها استفاده کنند. متقاضیان استعلام چک صیادی نیز می توانند از طریق ورود به سایت بانک مرکزی برای استعلام گیری اقدام نموده که نشانی آن به آدرس cbi.ir در دسترس متقاضیان بوده و گزینه استعلام در بخش نظام های پرداخت و زیرساخت آن درج شده است.
شرایط دریافت چک صیادی برای اشخاص حقوقی
پیش از شرح نحوه ثبت، استعلام و انتقال چک صیادی باید به کسب اطلاعات در خصوص شرایط دریافت چک صیادی برای اشخاص حقوقی پرداخت. به این منظور ابتدا؛ متقاضیان می بایست برخی از شرایط دریافت چک توسط متقاضیان حقیقی را رعایت کرده، اما باید توجه داشت که برخی از شروط تنها برای اشخاص حقوقی در نظر گرفته شده اند. در زیر لیستی از شرایط دریافت چک صیادی برای اشخاص حقوقی ارائه گردیده است:
اشخاص حقوقی تنها در صورتی مجاز به درخواست چک صیادی بوده که از فعالیت آنان 10 سال بگذرد.
اشخاص حقوقی جهت دریافت چک صیادی می بایست دارای یک حساب جاری در یکی از بانک های معتبر بوده و افتتاح حساب آنان حداقل 1 سال پیش صورت گرفته باشد.
اشخاص حقوقی نیاز به سپرده گذاری بلند مدت در بانک خواهند داشت.
افراد حقوقی خصوصی باید دارای سپرده بلندمدت با موجودی 50 میلیون تومان بوده و حداقل 6 ماه از زمان افتتاح حساب آن ها گذشته باشد.
محل انواع شرکت ها نباید در طی 10 سال گذشته بیش از 2 مرتبه تغییر کرده باشد.
برخورداری از معرف حائز اهمیت است.
اشخاص حقوقی نباید سابقه مالی نامناسبی داشته باشند.
برخورداری از ملک دائمی حائز اهمیت است.
پس از اعمال تغییرات در در مقررات ناظر بر قاعده کنترل چک صیادی اشخاص حقوقی، این افراد پس از ثبت 80 درصد از چک ها صرفا در سامانه صیاد، موفق به درخواست دسته چک جدید خواهند شد.
اشخاص حقوقی برای دریافت چک صیادی باید به شکل حضوری به بانک مراجعه کرده یا از طریق روش های آنلاین درخواست خود را به ثبت برسانند. با این حال باید شرح داد که در حال حاضر اغلب بانک ها خدمات مربوط به اشخاص حقوقی را به شکل حضوری ارائه داده و از این مشتریان خواسته تا در ساعت اداری از طریق ارائه مدارک لازم به شعب، درخواست خود را مطرح نمایند.
یکی از شرایط دریافت چک صیادی برای اشخاص حقوقی، داشتن معرف بوده و در این خصوص، باید بیان کرد که معرف با ضامن تفاوت داشته و در حقیقت تنها وظیفه معرفی شخص حقوقی به بانک را بر عهده می گیرد. این فرد باید خوش حساب به شمار رفته و از گردش حساب مناسبی برخوردار باشد. معرف مسئولیت قانونی خاصی بر عهده نداشته و تنها شخص حقوقی را برای دریافت چک صیادی به بانک معرفی خواهد کرد.
مدارک لازم برای دریافت چک صیادی از سوی اشخاص حقوقی
چک صیادی از جمله امکاناتی است که توسط بانک ها به اشخاص حقوقی ارائه شده و دریافت کنندگان در ادامه امکان معامله با استفاده از چک صیادی بنفش رنگ و معتبر را خواهند داشت. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا مدارک لازم برای دریافت چک صیادی از سوی اشخاص حقوقی را ارائه نماییم که به شرح زیر می باشد:
تقاضانامه صدور چک صیادی که باید توسط صاحبان امضا در شرکت، امضا شده باشد.
تاییدیه درخواست چک صیادی که کلیه صاحبان امضا می بایست درخواست را تایید نمایند.
کارت ملی و شناسنامه اعضای هیئت مدیره و کپی مدارک مذکور
اصل و کپی اظهارنامه یا اساسنامه شرکت
اصل و کپی آخرین آگهی ثبت شرکت و آخرین تغییرات که در روزنامه رسمی به چاپ رسیده باشد.
اصل گواهی ثبت شرکت یا شرکت نامه و کپی آن
مراحل دریافت چک صیادی اشخاص حقوقی شامل مراجعه به یکی از بانک های معتبر، مطرح کردن درخواست و ارائه مدارک لازم، بررسی شرایط و مدارک توسط بانک، ثبت درخواست در سامانه صیاد بانک مرکزی توسط مسئولان و دریافت دسته چک می شود. به طور معمول می بایست یک معرف شخص حقوقی را به بانک معرفی کرده و واجد شرایط بودن او را برای اخذ دسته چک، تایید نماید. در برخی از مواقع/ف پیش از دریافت چک نیاز به رفع سوء اثر چک های برگشتی پیشین و رفع این گونه موانع می باشد.
نحوه ثبت چک های صیادی توسط اشخاص حقوقی
در خصوص صدور و ثبت چک صیادی برای گیرنده باید توضیح داد که به موجب قوانین ایران، ثبت چک در سامانه صیاد اجباری گردیده تا به این طریق میزان کلاهبرداری ها و مشکلات مربوط به استفاده نادرست از چک کاهش یابد. در خصوص این که ثبت چک های صیادی توسط اشخاص حقوقی به چه صورتی می باشد، می بایست بیان نمود که به طور کلی؛ سامانه صیاد ثبت چک یک نشانی مستقل نبوده و اشخاص از طریق روش های مختلفی که در قسمت زیر، به آن ها اشاره شده، موفق به ثبت چک خواهند بود:
مراجعه به همراه بانک ها
استفاده از اینترنت بانک ها
دریافت خدمات از اپلیکیشن های معتبر مانند آپ و .....
چک صیادی اشخاص حقوقی به صورت آنلاین باعث شده تا مشتریان بدون نیاز به حضور در بانک ها جزئیات چک و هویت گیرنده را در سامانه صیاد به ثبت رسانده و به آسانی معامله های قانونی را انجام دهند. اغلب بانک ها خدمات ثبت چک اینترنتی را از طریق همراه بانک و اینترنت بانک ارائه داده، اما امکان دارد برخی از بانک ها مانند بانک سپه، خدمات را تنها از طریق اینترنت بانک ارائه دهند. در ادامه نحوه ثبت چک های صیادی توسط اشخاص حقوقی در بانک های ملی، ملت، سپه، اقتصاد نوین و تجارت به عنوان نمونه شرح داده شده است.
به طور کلی باید بیان کرد هر بانکی که چک صیادی را به مشتریان حقیقی یا حقوقی ارائه می دهد، خدمات ثبت چک را نیز در اختیار قرار خواهد داد. یکی از بانک های کشور ایران که امکان دریافت چک صیادی را برای اشخاص حقوقی فراهم کرده، بانک ملی است. در ادامه راهنمای ثبت چک برای مشتریان حقوقی ارائه گردیده است
متقاضیان ثبت چک در بانک ملی ابتدا باید نشانی sayad.bmi.ir را در مرورگر جستجو نموده و پس از ورود به صفحه اصلی، روی شخص حقوقی کلیک نمایند. در ادامه می توان گزینه ثبت چک را مانند تصویر زیر انتخاب کرد.
حالا افراد باید شماره تلفن همراه، کد ملی و کد امنیتی را جهت احراز هویت در فرم درج نمایند.
درج کد دریافتی از طریق پیامک در فرم ضرورت دارد.
حالا باید اطلاعات کارت بانکی که چک صیادی روی آن صادر شده را در فرم درج کرد.
تایپ شناسه 16 رقمی چک صیادی در فرم ضرورت داشته که شناسه بر روی چک درج شده است.
حالا افراد می توانند شماره سریال یا سری، مبلغ چک و تاریخ سررسید را همراه با توضیحات ثبت نمایند.
در ادامه باید اطلاعات گیرنده از جمله کد ملی و نام گیرنده را در فرم ثبت کرد.
در این قسمت، نیاز به ثبت چک است.
در مرحله بعدی گیرنده می بایست وارد سایت sayad.bmi.ir شده و به بخش تایید یا رد چک مراجعه کند.
سپس شخص باید شناسه چک را در فرم ثبت نماید. در ادامه امکان تایید یا رد چک توسط گیرنده فراهم خواهد شد.
در حال حاضر شرایط ثبت چک در بانک ملی از طریق همراه بانک برای شخص حقوقی وجود نداشته اما می توان در شعب حضور یافته و درخواست خدمات حضوری را مطرح نمود. شایان ذکر است که مراحل و نحوه ثبت چک صیادی یا نحوه انتقال آن از طریق هر بانک تفاوت دارد. شایان ذکر است که ثبت چک توسط شخص حقوقی به معنای اتمام مراحل ارائه چک به سایرین نبوده و در مرحله آخر ذی نفع باید چک را تایید کند. بدیهی است در صورت رد چک، ثبت صورت نخواهد گرفت.
بانک ملت یکی دیگر از بانک هایی است که امکان درخواست چک صیادی را برای اشخاص حقوقی فراهم کرده و این اشخاص پس از دریافت دسته چک، جهت ارائه چک به سایرین نیاز به ثبت آن در سامانه صیاد دارند. امکان استفاده از بانکداری اینترنتی یا همراه بانک ملت برای دسترسی به سامانه صیاد وجود داشته که آن به آدرس اینترنتی bankmellat.ir می باشد.
بانک سپه از طریق دو روش آنلاین و حضوری به مشتریان حقوقی خدمات ارائه می دهد. اشخاص حقوقی در صورت تمایل می توانند در شعب بانک سپه حضور یافته و درخواست ثبت چک را مطرح نمایند. در حال حاضر خدمات ثبت چک برای شخص حقوقی از طریق همراه بانک ارائه نمی گردد.
امکان ثبت چک در بانک اقتصاد نوین از طریق ورود به سامانه نما چک فراهم شده که نشانی ورود به سامانه در سایت enbank.ir درج شده است. باید توضیح داد که اشخاص حقوقی به منظور ثبت چک در سامانه نما نیازی به تاییدیه صاحبان امضا نخواهند داشت، اما می بایست یک بار برای دریافت نام کاربری و رمز عبور جهت ورود به حساب کاربری در شعب بانک حضور یابند. امکان دریافت خدمات از همراه بانک و اینترنت بانک اقتصاد نوین modern.enbank.ir نیز فراهم شده که دریافت خدمات از این دو مورد نیاز به تایید صاحبان امضا دارد.
ورود به سامانه صیاد بانک تجارت به نشانی ib.tejaratbank.ir برای اشخاص حقوقی امکان پذیر بوده و این افراد در ادامه می توانند نسبت به ثبت چک اقدام نمایند. لازم به ذکر است که امکان دریافت خدمات مربوط به چک صیادی از طریق ورود به همراه بانک تجارت نیز وجود دارد. بنابراین مشتریان حقوقی نیاز به مراجعه حضوری به بانک نخواهند داشت.
پس از بررسی شرایط و انواع روش های ثبت چک صیادی برای اشخاص حقوقی، شایان ذکر است که امکان ثبت چک پیامکی نیز فراهم شده و برای این کار افراد می بایست کد مربوطه را برای سرشماره 04040701701 ارسال کنند. کد ثبت چک صیادی در جدول زیر آورده شده و صاحبان امضای شرکت ها می توانند از آن استفاده نمایند:
کد ثبت چک از چپ به راست |
#کدملی گیرنده*مبلغ به ریال*تاریخ سررسید*شناسه 16 رقمی چک*کدملی صادر کننده*3* |
باید اشاره کرد اغلب بانک هایی که خدمات دریافت چک صیادی را ارائه می دهند، شرایط ثبت آنلاین چک را نیز برای مشتریان فراهم کرده اند. بنابراین اشخاص پس از اخذ دسته چک از هر بانک معتبر می توانند از طریق ورود به اینترنت بانک یا همراه بانک مربوطه به جستجوی صفحه خدمات چک صیادی پرداخته و در ادامه نسبت به ثبت اطلاعات در فرم ها اقدام نمایند.
استعلام چک های صیادی برای اشخاص حقوقی
به منظور استعلام چک های صیادی برای اشخاص حقوقی می توان وارد اینترنت بانک یا همراه بانک ها شده یا از خدمات سایت بانک مرکزی استفاده کرد. افراد همچنین امکان دریافت خدمات به شکل پیامکی را داشته و در نهایت نتیجه استعلام را دریافت نموده و می توانند برای تحلیل آن اقدام کنند. در ادامه، روش های مختلف استعلام چک های صیادی برای اشخاص حقوقی ارائه گردیده است:
امکان استعلام گیری چک صیادی از طریق اپلیکیشن هایی مانند آپ، ساد 24 و همراه بانک ها برای اشخاص وجود دارد. بدیهی است که نحوه اخذ خدمات از هر سایت یا اپلیکیشن متفاوت بوده و مراحل استعلام گیری از اینترنت بانک های مختلف نیز متفاوت خواهد بود. راهنمای تصویری اخذ خدمات از سایت بانک مرکزی به عنوان نمونه در زیر آورده شده است:
متقاضیان ابتدا باید نشانی cbi.ir را در مرورگر جستجو کرده و در مرحله بعدی روی نظام های پرداخت و زیرساخت کلیک نمایند. حالا می توان استعلام چک را مورد انتخاب قرار داد.
در ادامه باید روی استعلام چک بر اساس اقلام اطلاعاتی چک کلیک نمود.
در مرحله بعدی می بایست اطلاعات چک از جمله شناسه صیاد، تاریخ سررسید و اطلاعات هویتی گیرنده را در فرم وارد کرد.
باید توجه داشت که یکی از مقادیر لازم جهت استعلام چک های صیادی برای اشخاص حقوقی، شناسه یکتای چک بوده و تنها گیرنده چک مجاز به استعلام وضعیت صادر کننده می باشد. هدف از استعلام گیری کسب اطلاعات در خصوص میزان بدهی ها و سوابق چک برگشتی صادر کننده است که وضعیت با رنگ های سفید، زرد، نارنجی، قهوه ای و قرمز اطلاع رسانی خواهد شد.
در صورت عدم دسترسی به اینترنت، اشخاص می توانند شناسه یکتای چک مورد نظر را به سرشماره 701701 ارسال نمایند. برای این امر می بایست وارد بخش پیامک ها در تلفن همراه شده و سپس مراحل ارسال را طی نمود. در ادامه استعلام انجام شده و نتیجه از طریق پیامک برای فرد ارسال خواهد شد. امکان استعلام گیری با استفاده از کد دستوری نیز وجود داشته که لیست موارد در جدول زیر آورده شده است:
خدمات قابل دریافت | کد استعلام | نحوه استعلام گیری |
استعلام وضعیت اعتباری صادر کننده چک | *1*1* شناسه صیادی | کد دستوری باید به سرشماره 4040701701 ارسال شود. |
استعلام چک توسط صادر کننده | *1*2*1* شناسه صیادی | |
استعلام چک توسط ذی نفع | *2*2*1* شناسه صیادی | |
استعلام اقلام چک | *3*1* شناسه صیادی |
یکی از سوالاتی که در این میان، برای افراد مطرح می شود، این است که تحلیل نتیجه استعلام چک صیادی اشخاص حقوقی چگونه بوده و منظور از رنگ های نمایش داده شده در نتیجه استعلام چیست؟ در ادامه جدول تحلیل نتایج آورده شده تا اشخاص از طریق مطالعه موارد، موفق به کسب اطلاعات دقیق در خصوص وضعیت صادر کننده چک و بررسی میزان بدهی های او شوند.
رنگ | وضعیت صادر کننده چک |
قرمز | فرد بیش از 10 فقره چک برگشتی یا 500 میلیون ریال تعهد برگشتی دارد. |
قهوه ای | شخص دارای 5 الی 10 فقره چک برگشتی یا حداکثر 500 میلیون ریال چک برگشتی است. |
نارنجی | بیانگر این بوده که صادر کننده 2 الی 4 فقره چک برگشتی یا 200 میلیون ریال تعهد برگشتی دارد. |
زرد | دارندگان 1 فقره چک برگشتی یا حداکثر 50 میلیون ریال تعهد برگشتی، با این رنگ شناخته خواهند شد. |
سفید | بیانگر این می باشد که فرد سابقه چک برگشتی نداشته یا مراحل رفع سوء اثر را طی کرده است. |
یکی از مشکلات گیرندگان چک ها عدم نقد شدن چک در تاریخ سررسید بوده که پس از در دسترس قرار گرفتن سامانه صیاد، افراد می توانند نسبت به استعلام وضعیت صادر کننده چک اقدام کرده و در صورت مشاهده سوابق نامناسب، از دریافت چک های جدید امتناع نمایند. این سامانه با هدف جلوگیری از اعطای دسته چک به دارندگان چک برگشتی رفع سوء اثر نشده فعالیت کرده و وضعیت کلیه صادر کنندگان چک و جزئیات انتقال چک ها به سایرین در صیاد ثبت و ذخیره خواهد شد.
تایید و یا رد چک های صیادی در وجه مشتری حقوقی
نحوه ثبت چک های صیادی به این شکل است که ابتدا چک توسط متقاضی معامله ثبت شده و در ادامه گیرنده می بایست به تایید یا رد چک بپردازد. در واقع هر گاه یک شخص حقیقی یا حقوقی نسبت به صدور چک در وجه شخص حقوقی یا سایر افراد اقدام کند، گیرنده می بایست به استعلام چک پرداخته و در صورت صحت مقادیر، آن را تایید نماید. اگر چک دارای مشکل باشد، می توان آن را رد کرده و اشتباهات را اعلام نموده تا صدور مجددا صورت گیرد.
تایید و یا رد چک های صیادی در وجه مشتری حقوقی به صورت آنلاین انجام شده و افراد می توانند از طریق ورود به اینترنت بانک یا همراه بانک ها یا سایر اپلیکیشن ها مراحل لازم را طی نمایند. در ادامه راهنمای تصویری مربوط به بانک ملی به عنوان نمونه آورده شده و امکان مطالعه توضیحات و طی کردن مراحل مطابق با راهنما فراهم شده است.
متقاضیان در گام اول می بایست نشانی sayad.bmi.ir را در مرورگر مورد جستجو قرار داده و سپس روی شخص حقوقی کلیک نمایند. در مرحله بعدی می توان گزینه تایید یا رد را مورد انتخاب قرار داد.
حالا باید شماره تلفن همراه و کد ملی را در فرم تایپ کرد.
در ادامه نیاز به درج کد دریافتی از طریق پیامک در فرم است.
در این قسمت، شماره کارت صاحب حساب نمایش داده شده و شخص می تواند شماره CVV2 را برای دریافت رمز پویا در فرم ثبت نماید.
پس از طی کردن کلیه مراحل احراز هویت، شخص باید شناسه چک را در فیلد مربوطه تایپ نماید.
چک صادر شده در وجه شخص حقوقی نمایش داده شده و امکان تایید یا رد آن فراهم می شود.
امکان درج توضیحات برای تایید چک صیادی اشخاص حقوقی وجود دارد.
باید بیان کرد که صاحبان امضای شرکت ها وظیفه تایید و یا رد چک های صیادی در وجه مشتری حقوقی را داشته که نام صاحبان امضا در اساسنامه و آگهی های مربوط به ثبت شرکت در روزنامه رسمی، درج شده است. به طور معمول همراه بانک ها و اینترنت بانک های متعلق به بانک های ارائه دهنده خدمات چک صیادی امکان تایید یا رد آنلاین را فراهم کرده اما در غیر این صورت باید به شکل حضوری به شعب مراجعه نمود.
انتقال چک های صیادی برای اشخاص حقوقی
افراد پس از کسب اطلاعات در خصوص شرایط و نحوه ثبت و استعلام با سوال نحوه انتقال چک های صیادی برای اشخاص حقوقی چگونه می باشد، مواجه خواهند شد. در پاسخ باید توضیح داد که امکان انتقال وجود داشته و می توان مراحل لازم را به شکل اینترنتی طی کرد. در حقیقت جزئیات انتقال چک صیادی اشخاص حقوقی می بایست در سامانه صیاد به ثبت برسد.
متقاضیان انتقال چک های صیادی برای اشخاص حقوقی می توانند برای طی کردن مراحل لازم به اینترنت بانک ها یا همراه بانک ها مراجعه نموده یا درخواست خود را در اپلیکیشن هایی مانند آپ به ثبت برسانند. به عنوان مثال افراد در صورت جستجوی نشانی سامانه چک صیادی بانک ملی sayad.bmi.ir در مرورگر، وارد صفحه اصلی سایت شده و می توانند روی گرینه انتقال کلیک کنند.
هدف از انتقال چک های صیادی برای اشخاص حقوقی، نقد کردن چک توسط گیرنده می باشد. در حقیقت باید توضیح داد که تنها شخص حقوقی دریافت کننده چک صیادی مجاز به نقد کردن آن بوده، اما در صورت انتقال، گیرنده جدید می تواند از چک استفاده نماید. در گذشته چک از طریق ظهر نویسی یا پشت نویسی انتقال داده شده، اما در حال حاضر کلیه جزئیات باید در سامانه صیاد ثبت گردد.
ضمانت اجرای عدم ثبت و انتقال چک های صیادی
طبق تبصره 1 ماده 8 قانون اصلاح قانون صدور چک مصوب سال 1397، هر فقره چک که 2 سال پس از لازم الاجرا شدن قانون صادر شود، باید در سامانه صیاد نیز به ثبت برسد. در غیر این صورت امکان نقد کردن چک وجود نداشته و گیرنده با مشکل مواجه خواهد شد. تسویه چک ها از طریق سامانه چکاوک صورت گرفته که برای این امر ابتدا از سامانه صیاد استعلام گرفته می شود.
بر اساس قوانین اگر نام متقاضی نقد کردن چک صیادی اشخاص حقوقی در سامانه صیاد ثبت نشده باشد، بانک ها وجه مورد تقاضا را به او پرداخت نمی کنند. باید توجه داشت که در حال حاضر امکان انتقال چک از طریق پشت نویسی وجود نداشته و همچنین نحوه ثبت اینترنتی بوده و افراد برای ثبت و صدور چک، باید وارد سامانه صیاد گردند.
در ارتباط با ضمانت اجرای عدم ثبت و انتقال چک های صیادی می بایست بیان کرد که اگر چک پیش از زمان تصویب قانون اصلاح قانون صدور چک، صادر شده باشد؛ نیاز به ثبت شدن در سامانه صیاد نداشته، اما اطلاعات کلیه چک های جدید می بایست در سامانه صیاد به شکل دقیق ثبت شود. بانک ها برای ارائه وجه به گیرنده چک ابتدا به استعلام ثبت شدن آن در سامانه صیاد خواهند پرداخت. اشخاص حقیقی و حقوقی نیز می توانند با استفاده از سایت بانک مرکزی، اینترنت بانک ها و همراه بانک ها برای استعلام چک اقدام کنند.
اگر مالکیت چک ها به درستی در سامانه صیاد ثبت نگردد، دریافت کننده چک امکان نقد کردن آن را نداشته و در حقیقت موفق به تسویه بدهی نخواهد شد. به همین دلیل توصیه می شود کلیه گیرندگان چک های صیادی از ثبت چک در سامانه صیاد اطمینان حاصل کنند. نکته قابل توجه این است که پس از صدور چک در وجه گیرنده، فرد می بایست نسبت به تایید یا رد آن اقدام نماید. به همین دلیل افراد از ثبت یا عدم ثبت چک در سامانه صیاد مطلع خواهند شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت چک صیادی اشخاص حقوقی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه ثبت چک صیادی اشخاص حقوقی پاسخ دهند.