برای مشاوره صفر تا صد راه اندازی شرکت پخش و توزیع
برای مشاوره صفر تا صد راه اندازی شرکت پخش و توزیع
افرادی که در ایران دارای شرکت تجاری می باشند، بایستی طبق قوانین موجود، برای ثبت شرکت خود اقدام نمایند. فعالیت اصلی شرکت پخش شامل پخش و توزیع محصولات از سمت تولید کننده به خرده فروشان و مصرف کنندگان بوده که به فرآیند فروش و دسترسی به کالا تهسیل می بخشد. این نوع شرکت ها باعث می شوند که افراد به راحتی به محصول مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند و همچنین هزینه های حمل و نقل کاهش می یابد.
موسسان برای ثبت کردن شرکت پخش و توزیع می بایست فرآیند آنلاین و حضوری ثبت شرکت را طی کنند. در این میان، بسیاری از افراد از شرایط و ضوابط موجود باخبر نبوده و به دنبال کسب اطلاعات راجع مراجل و نحوه ثبت شرکت پخش می باشند. درصورتی که فرد دارای ضوابط تعیین شده در این خصوص نباشد، درخواست ثبت شرکت توسط نهاد مربوط رد می شود. در این صورت، شخص باید کلیه فرآیند ثبت را از اول طی نماید که این امر به نوبه خود مستلزم صرف هزینه و زمان زیادی می باشد.
از این رو، در مقاله حال حاضر، به سوال ثبت شرکت پخش و توزیع چیست، پاسخ داده شد و انواع، شرایط و مدارک لازم برای ثبت آن ارائه گردیده است. در ادامه، به صفر تا صد راه اندازی و مراحل ثبت شرکت پخش پرداخته شده و هزینه تاسیس و مجوز ثبت شرکت، ذکر شده است. جهت اطلاع بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
شرکت پخش و توزیع چیست
متقاضیان در وهله اول بایستی بدانند که ثبت شرکت برای به رسمیت شناختن کسب و کار ضروری بوده و اشخاص برای انجام این کار می بایست اقدامات لازم را از اداره ثبت شرکت ها پیگیری نمایند. شرکت های پخش مسئولیت جابجایی کالا را بر عهده دارند و واسطه های کلیدی به شمار می روند. شرکت پخش و توزیع نقش مهمی را در تبلیغات کالا ایفا نموده و با بهره گیری از نیازهای جامعه و مشتریان و شناسایی نیاز افراد محصولات را در سطح کشور توزیع می کنند.
در پاسخ به سوال شرکت پخش و توزیع چیست می توان گفت، شرکت پخش و توزیع وظیفه جابجایی و انتقال محصولات را از سوی تولید کننده به خرده فروشان و مصرف کنندگان به عهده دارد و باعث می شود که مصرف کننده در هر زمان و مکان به کالای مورد نیاز خود دسترسی آسان داشته باشد.این شرکت ها نقش اصلی در تامین کردن کالاها و خدمات برای عموم مردم را ایفا نموده با مدیریت پیشرفته در حمل و نقل، خدمات رسانی و ... به ارتقاء سطح بازار کمک می کند.
شبکه های توزیع شامل دو بخش مستقیم و غیرمستقیم می شوند. فروش آنلاین و حضوری زیرشاخه کانال مستقیم بوده که در آن، فرد بدون واسطه می تواند کالا و خدمات خود را به فروش برساند. فروش غیر مستقیم به عرضه محصولات به مصرف کنندگان از سوی کانال های توزیع و واسطه ها می باشد.
انواع شرکت پخش و توزیع
ثبت شرکت پخش و توزیع این امکان را به داوطلبان می دهد تا از موقعیت اجتماعی، قراردادهای سنگین و مشتریان هدفمند بهره مند گردند. انواع شرکت پخش و توزیع ویژگی و کارکرد خاص خود را داشته، همانطور که در قبل ذکر شد؛ شرکت های پخش و توزیع در دسته فروش مستقیم یا غیرمستقیم قرار می گیرند و از تفاوت این دو می توان گفت که در فروش مستقیم فرد کالا و خدمات را از تولید کننده خریداری می کند، اما در فروش غیرمستقیم مصرف کننده محصول مورد نظر را از توزیع کننده و فروشندگان تهیه می کند. برای طی کردن مراحل بایستی از روند پیش رو مطلع بود و همچنین باید استراتژی و نوع شرکت پخش را شناخت.
انواع شرکت پخش و توزیع | توضیحات |
شرکت پخش عمده | کالا را از تولید کننده خریداری کرده، به خرده فروشان و مصرف کنندگان می رسانند. |
شرکت پخش خرده | کالا را از تولید کننده یا عمده فروشان خریداری و به فروشگاه های زنجیره ایی، سوپر مارکت و سایر مراکز توزیع می کنند. |
شرکت پخش منطقه ایی | کالا را از عمده فروشان و تولید کنندگان خریداری کرده و در مناطق خاص توزیع می کنند. |
شرکت پخش ملی | شرکت های پخش ملی پخش و توزیع کالا را در سطح گسترده تری از یک کشور را به عهده دارند. |
شرکت پخش بین المللی | شرکت پخش بین المللی کالا را از یک کشور به کشور دیگر پخش و توزیع می کنند. |
شرکت پخش تخصصی | پخش تخصصی به پخشی اطلاق می گردد که در زمینه خاص فعالیت و توزیع کنند. |
شرکت پخش دیجیتال | شرکت های پخش دیجیتال در زمینه توزیع محصولات دیجیتالی فعالیت می کنند. |
همانطور که در جدول فوق مشاهده می شود؛ شرکت های پخش به هفت دسته تقسیم می شوند که هر یک وظیفه توزیع کالا را در محدوده مشخص به عهده دارند. شرکت های پخش و توزیع در راستای هدف خود می توانند به دسته بندی های متنوع دسته بندی شوند. انتخاب نوع شرکت به شرایط مختلفی مانند اهداف، مابع مالی و چگونگی بازار بستگی دارد. شناخت معیاب و مزایای هر یک از انواع شرکت ها به فرد داوطلب برای مشخص کردن هدف کمک می کند.
شرایط ثبت شرکت پخش
ثبت کردن شرکت به معنای رعایت قانون و طی کردن فرآیندی در مراکز دولتی بوده که لازمه انجام این کار مطلع بودن از شرایط می باشد. در صورتی که خود فرد قصد طی نمودن مراحل ثبت شرکت را داشته باشد، نیاز بوده که از شرایط ثبت شرکت آگاه بوده، زیرا در صورت عدم رعایت ضوابط، درخواست ثبت شرکت از سوی ارگان مربوطه رد می شود. از این رو، در ادامه به شرایط ثبت شرکت پخش پرداخته می شود:
ثبت اظهارنامه تعیین نام در سایت ثبت شرکت
داشتن سن قانونی
فراهم کردن سرمایه مورد نیاز برای تاسیس و ثبت شرکت
دریافت مجوز از سازمان ذی صلاح
افتتاح حساب بانکی به نام شرکت مذکور
خط تلفن برای اعضا مجموعه
حساب کاربری ثنا برای اعضا مجموعه
یکی از شرایط ثبت شرکت که در قبل ذکر شد؛ داشتن حساب کاربری در سامانه ثنا به نشانی adliran.ir می باشد. به دلیل متصل بودن سایت های قضایی، فرد می بایست اطلاعات شخصی خود را به درستی در سامانه های مذکور ذکر کند. همچنین شخص متقاضی ثبت شرکت پخش برای صادر کردن مجوز و ثبت اطلاعات باید به سایت مدیریت توزیع کالا به نشانی sdpms.ir رجوع بفرماید.
مدارک لازم برای ثبت شرکت پخش
داوطلبان برای ثبت شرکت پخش و توزیع قبل از اقدام بایستی مدارک مورد نیاز را فراهم کنند، بعد از ثبت تقاضانامه ارائه مدارک خواسته شده الزامی می باشد. مدارک هر شرکت بسته به نوع آن متفاوت است و نبود هر یک از موارد باعث پیش نرفتن روند ثبت شرکت می شود. مدارک لازم برای ثبت شرکت پخش به شرح زیر است:
کپی از مدارک شناسایی مدیران و شرکا
دو نسخه از اساسنامه شرکت
دو نسخه از اظهار نامه شرکت
تحویل نسخه اصلی مجوز فعالیت شروع به کار
گواهی عدم سوءپیشینه مدیران و هیئت مدیره
دریافت کد ثنا برای اعضا
ارائه فیش بانکی
دو نسخه صورت جلسه از موسسان شرکت
فرد باید دقت داشته باشد که بسته به نوع شرکت مدارک خواسته شده تغییر می کند. در صورتی که مدارک خواسته شده ارائه نشود یا ناقص باشد، فرد باید تمامی مراحل را باید از اول طی کند که در مواردی با پرداخت جریمه همراه می باشد.
اگر در اطلاعات و مدارک موجود برای ثبت شرکت تغییری ایجاد شود، فرد موظف بوده که به ارگان مربوطه اطلاع دهد تا روند به درستی طی شود. همانطور که در قبل ذکر شد؛ داوطلبان بایستی گواهی عدم سوءپیشینه خود را نیز در موارد لزوم ارائه دهند.
صفر تا صد راه اندازی و مراحل ثبت شرکت پخش
ثبت شرکت یکی از مرحله های مهم برای راه اندازی حرفه جدید بوده که ملزم به پیش بردن روند حقوقی می باشد. افراد برای گذراندن مراحل ثبت شرکت توزیع لازم بوده که از نحوه ثبت شرکت، اطلاعات کافی داشته باشند تا در مراحل آن دچار مشکل نشوند. فرآیند راه اندازی و ثبت شرکت پخش شامل مرحله های متعددی بوده که در ادامه به تفصیل هر یک پرداخته خواهد شد.
برای صفر تا صد راه اندازی و مراحل ثبت شرکت پخش در وهله اول فرد تاسیس کننده باید به دنبال سرمایه گذار و شرکا برای تسهیل بخشیدن در ادامه روند باشد. شرکت بایستی دارای نام مناسب بوده به نحوی که نمایان گر فعالیت ارائه شده از سوی کمپانی باشد. در مرحله بعد نیازمند بوده شرکت خود را در سایت سازمان ثبت اسناد به نشانی irsherkat.ssaa.ir ثبت کند که مراحل فوق در ادامه ذکر شده است.
شخص در ابتدا مسیر باید به صفحه اصلی سامانه اداره ثبت شرکتها irsherkat.ssaa.ir مراجعه نموده و می بایست بر روی تاسیس شخصیت حقوقی در سمت راست صفحه کلیک کند. سپس شخص باید بر روی گزینه"پذیرش درخواست شخصیت حقوقی" ضربه بزند.
بدین صورت پنل کشویی نمایان می شود که فرد می تواند با توجه به نیاز خود نوع شرکت موجود را انتخاب کند.
در این مرحله شخص به صفحه اطلاعات عمومی شرکت منتقل یافته و نیاز بوده که استان واحد ثبتی، شهرستان واحد ثبتی، مدت فعالیت شرکت و غیره را با توجه به مدارک وارد کرد و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
سپس فرد وارد صفحه اطلاعات متقاضی می شود که باید اطلاعات مطابق با شناسنامه در کادر مربوطه پر شود و برای ادامه روی گزینه گام بعدی کلیک کند. ابلاغیه های مورد نیاز به شماره تماسی که درج شده ارسال می گردد.
در مرحله بعدی شخص به صفحه نام های درخواستی هدایت می گردد که می تواند نام های مورد نظر را بر اساس اولویت بندی مشخص شده در کادر قرار دهد.
سپس در این مرحله فرد می تواند موضوع اصلی، گروه و زیر گروه موجود را مشخص کند و همانند باقی مراحل با کلیک بر روی گام بعدی به صفحه بعد انتقال پیدا نماید.
کاربر در این بخش بایستی برای درج کردن دو نوع سرمایه نقد و غیر نقد به درستی آن را ارزیابی کند و سپس در محل مشخص شده وارد نماید.
سپس در این بخش شخص اطلاعات مدیران را وارد می کند. قابل توجه بوده به دلیل متصل بودن سامانه ثبت اسناد و مدارک به سازمان ثبت احوال چنانچه موارد ذکر شده مطابق یکدیگر نباشد، فرد با اخطار مواجه می شود.
در این قسمت، متقاضی باید بخش روزنامه کثیر الانتشار را انتخاب کرده و روزنامه مدنظر را انتخاب کند.
در ادامه روند، داوطلب بایستی اساسنامه شرکت را در بخش مشخص شده بارگذاری کند.
در این بخش شرکتنامه را می توان مشاهده کرد، در صورتی که اطلاعات نادرست باشند بایستی به آن بخش برگشت و اطلاعات را اصلاح نمود.
در ادامه فرد صورت جلسه مجمع عمومی موسسان در ارتباط با تشکیلات شرکت را مشاهده می کند که می بایست آن را مطالعه نموده از صحت مندرجات آن، اطمینان حاصل نماید.
در ادامه متن تقاضانامه تشکیل شرکت را می توان مشاهده کرد. برای ورود به مرحله بعدی، نیاز بوده که فرد برای ادامه روند بر روی گام بعدی کلیک کند.
بعد از چک کردن جزییات و مطمئن شدن از درستی آن می بایست بر روی دکمه "ارسال جهت بررسی نام های پیشنهادی و محتوای الکترونیکی" کلیک کرد. هنگامی که درخواست داوطلب به سازمان ثبت شرکت ها ارسال شد، در صورت مطابق و صحیح بودن اطلاعات پیغام تایید نام در بخش پیگیری نمایان می شود. سپس فرد باید مدارک خواسته شده در طی سه روز به اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. زمانی که مدارک ارسال شده مورد تایید واقع شود آگهی ثبت شرکت در روزنامه چاپ می گردد.
هزینه تاسیس و ثبت شرکت پخش
همانطور که بیان شد، شرکت های پخش و توزیع مسئولیت پخش کردن کالاها و خدمات از تولید کنندگان به مصرف کنندگان را بر عهده دارند. کمپانی های توزیع کالا برای برطرف کردن نیاز های اساسی مردم از کانال های توزیع مختلفی استفاده می کنند که هر یک هزینه ایی را به خود اختصاص می دهد. فردی که برای تاسیس کردن و ثبت شرکت پخش و توزیع اقدام می کند، بایستی در ارتباط با هزینه های برآورد اطلاعات داشته باشد. از این رو، در ادامه هزینه تاسیس و ثبت شرکت پخش توضیح داده می شود.
اولین قدم برای هزینه تاسیس و ثبت شرکت پخش مطلع شدن از قیمتی بوده که به اداره ثبت شرکت ها پرداخت می شود، این هزینه با توجه به سهامی خاص، مسئولیت محدوده و غیره متفاوت می باشد. در صورتی که فرد تقاضای وکیل برای تنظیم اساسنامه و باقی روند را داشته باشد می بایست هزینه آن را نیز در نظر بگیرد.
هزینه های لازم | توضیحات |
هزینه حق الثبت شرکت: | این مبلغ را سازمان های ثبت شرکت از داوطلبان دریافت می کند. |
هزینه حق الوکاله ثبت شرکت: | در صورتی که نیاز به دریافت وکیل باشد. |
هزینه صدور گواهی سوءپیشینه: | ارائه گواهی عدم سوء پیشینه در مواردی که ارائه این گواهی، توسط مراجع ذی صلاح درخواست می شود؛ الزامی است. |
هزینه ابطال تمبر سرمایه شرکت: | پس از ثبت شرکت داوطلب بایستی هزینه ای را برای امور مالیاتی پرداخت کند. |
هزینه تعیین نام شرکت: | این هزینه را در صورتی که ثبت شرکت در مناطق آزاد باشد دریافت می شود. |
برای تاسیس کردن شرکت پخش و توزیع نیازمند به سرمایه گذار و شرکای توانمند در برطرف کردن نیاز های مالی سازمان می باشد. با در نظر گرفتن موقعیت جفرافیایی، نوع فعالیت و نیاز های شرکت هزینه ها متغیر بوده و بایستی برای هر یک برنامه مالی هدفمند تهیه کرد.
مجوز ثبت شرکت پخش و توزیع
فرد پس از طی کردن مراحل ذکر شده بایستی برای دریافت مجوز اقدام کند که مجوز های شرکت پخش با توجه به فعالیت شرکت متفاوت می باشد. برای مثال شرکت پخش دارو بایستی دارای مجوز وزارت و بهداشت باشد. برخی افراد با دریافت مجوز برای ثبت شرکت توزیع آشنا نبوده که در بخش زیر در ارتباط با این موضوع توضیح داده می شود.
فرد برای دریافت مجوز ثبت شرکت پخش و توزیع بایستی از سوی دفتر توسعه بازار مجوز را دریافت کرده همچنین شرکت های پخش استانی نیاز به این داشته تا مجوز خود را از دفاتر استانی دریافت نماید. در دریافت مجوز ثبت شرکت توزیع وپخش ارائه فهرست کالاهای مورد توزیع الزامی می باشد و فرد در این راه نیاز به این داشته تا مدرک هویتی خود را نیز ارائه کند. شخص در صورت تغییر وضعیت شرکت مستلزم این بوده تا تغییرات را به دفاتر دریافت مجوز اطلاع رسانی نماید.
متقاضیان برای دریافت مجوز ثبت شرکت پخش و توزیع می بایست به سایت درگاه ملی به نشانی mojavez.ir مراجعه کنند و از قسمت ورود شروع به طی کردن فرآیند کنند. قابل ذکر بوده که دریافت مجوز نیاز به اساسنامه معتبر مطابق با آخرین قوانین درج شده در روزنامه رسمی کشور دارد و همچنین داشتن شرایط لازم برای توزیع کالا از ضوابط مورد نیاز برای دریافت مجوز می باشد. فرد برای دریافت مجوز و ورود به سامانه درگاه ملی، جهت احراز هویت کاربر نیاز به شماره تلفن به نام خود، کد ملی و کد پستی می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد صفر تا صد راه اندازی شرکت پخش و توزیع در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از صفر تا صد راه اندازی شرکت پخش و توزیع پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. مدارک لازم برای ثبت شرکت پخش شامل دو عدد فتوکپی شناسنامه و کارت ملی موسسان و شرکا، ارائه فیش بانکی، اساسنامه شرکت و اظهار نامه شرکت و... می باشد که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.