برای مشاوره تعیین موضوع فعالیت شرکت
برای مشاوره تعیین موضوع فعالیت شرکت
یکی از دغدغه های متقاضیانی که قصد تشکیل شرکت را دارند، آشنایی با قوانین و مقررات ایجاد شرکت می باشد. اولین اقدام داوطلبان جهت تاسیس شرکت، تعیین موضوع فعالیت شرکت می باشد. موضوع کار شرکت درواقع نشان دهنده اهداف تشکیل شرکت بوده و زمینه کاری و حوزه فعالیت کسب و کار را مشخص می کند.
موضوع کار شرکت در اساسنامه شرکت قید شده و کلیه معاملات شرکت باید مرتبط با موضوع کار شرکت انجام شود. مدیران شرکت ها امکان عبور از حدود موضوع فعالیت شرکت را نخواهند داشت. تعیین موضوع فعالیت شرکت باعث شفافیت بیشتر فعالیت شرکت شده و از انجام فعالیت های غیرقانونی و مجرمانه جلوگیری می کند. موضوع کار شرکت به دو بخش با مجوز و بدون مجوز تقسیم بندی می شود. به همین دلیل افراد می بایست با موضوع کار شرکت با مجوز و بدون مجوز آشنا شوند.
از این رو، در این مقاله به سوال موضوع فعالیت شرکت چیست و موضوع فعالیت شرکت های تجاری و غیر تجاری چه می باشد، پاسخ داده و لیست موضوع فعالیت شرکت بدون نیاز به اخذ مجوز و نیازمند اخذ مجوز ارائه شده است. در ادامه، نمونه موضوع فعالیت شرکت، تعیین موضوع فعالیت شرکت هنگام ثبت شرکت و استعلام آن توضیح داده شده و در نهایت، به نکات مهم در انتخاب موضوع شرکت پرداخته می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
موضوع فعالیت شرکت چیست
کلیه افرادی که قصد تشکیل شرکت مورد نظر خود را دارند، باید با شرایط و قوانین لازم جهت تاسیس شرکت، آشنا شوند؛ چرا که اطلاع از قوانین و مقررات لازم جهت تاسیس شرکت، به متقاضیان برای رسیدن به اهداف شرکت کمک شایانی می کند. یکی از اقدامات مهم جهت تاسیس شرکت، تعیین نمونه موضوع فعالیت شرکت می باشد.
در پاسخ به این پرسش که موضوع فعالیت شرکت چیست؛ میتوان بیان نمود که موضوع کار شرکت در واقع نشان دهنده اهداف تشکیل شرکت بوده و زمینه کاری و حوزه فعالیت کسب و کار را مشخص می کند. موضوع کار شرکت ها بسیار گسترده می باشد. مدیران شرکت ها پیش از ثبت قانونی شرکت می بایست نسبت به تعیین موضوع فعالیت خود اقدام نمایند. تعیین موضوع فعالیت شرکت صرفا با نظر جمعی شرکا صورت می گیرد. اشخاص حقوقی صرفا در حوزه فعالیت شرکت، امکان فعالیت خواهند داشت. لازم به ذکر است که معمولا شرکت ها موضوع فعالیت خود را به صورت گسترده تعریف نموده تا امکان انجام امور مختلف را پیدا کنند.
موضوع کار شرکت در اساسنامه شرکت قید شده و کلیه معاملات شرکت باید مرتبط با موضوع کار شرکت انجام شود. مدیران شرکت های مختلف امکان عبور از حدود موضوع کار شرکت را نخواهند داشت، با این حال امکان تغییر موضوع شرکت با تصمیم شرکا وجود دارد. اشخاص می توانند حوزه فعالیت خود را گسترش داده و یا اصلاح نمایند. لازم به ذکر است که تغییر موضوع کار شرکت روند قانونی مشخصی دارد.
موضوع فعالیت شرکت های تجاری و غیرتجاری
ثبت شرکت بدون اطلاع از شرایط و قوانین مربوطه امکان پذیر نمی باشد. یکی از اولین اقداماتی که متقاضیان جهت تشکیل شرکت خود باید انجام داده، مشخص نمودن موضوع کار شرکت می باشد. نمونه موضوع فعالیت شرکت درواقع نشان دهنده اهداف تشکیل شرکت بوده و حوزه فعالیت شرکت را مشخص می کند. اشخاص حقوقی صرفا امکان فعالیت در زمینه مرتبط با موضوع کار شرکت خود را خواهند داشت. شرکت ها معمولا در دو زمینه تجاری و غیر تجاری اقدام به فعالیت می کنند. در این قسمت از مقاله، به توضیح موضوع فعالیت شرکت های تجاری و غیرتجاری پرداخته خواهد شد.
شرکت های تجاری از جهت موضوع و نوع فعالیت شرکت به دو دسته شرکت های شکلا تجاری و شرکت های موضوعا تجاری تقسیم می شوند. شرکت های شکلا تجاری، شرکت هایی هستند که صرف نظر از نوع فعالیت آن ها به صرف این که در قالب معین شده در قانون تجارت تشکیل شوند، تجاری محسوب می شوند.
اما شرکت های موضوعا تجاری، شرکت هایی هستند که برای تجاری محسوب شدن نیاز به انجام امور تجاری دارند؛ یعنی موضوع شرکت باید تجاری باشد تا شرکت تجاری محسوب گردد. شرکت های غیرتجاری، شرکت هایی هستند که جنبه غیرتجاری قبیل امور علمی، ادبی، امور خیریه و امثال آن را دارند.
لیست موضوع فعالیت شرکت بدون نیاز به اخذ مجوز
یکی از مباحث مهمی که متقاضیان تشکیل شرکت باید به آن توجه نمایند، موضوع کار شرکت می باشد. اشخاص پیش از ثبت قانونی شرکت خود ملزم به تعیین نمونه موضوع فعالیت شرکت می باشد. موضوع کار شرکت درواقع حوزه کاری شرکت را نشان داده و اهداف شرکت را تعیین می کند.
مطابق قوانین و مقررات ثبت شرکت ها، موضوع کار شرکت ها به دو دسته بدون نیاز به مجوز و با مجوز تقسیم بندی شده است. بسیاری از موضوع کار شرکت ها پیش از ثبت نیاز به دریافت مجوز های قانونی خاصی نداشته و صرفا قانون گذار بر فعالیت های شرکت نظارت می کند. بدین ترتیب افراد بدون طی روند قانونی جهت اخذ مجوز، امکان شروع فعالیت شرکت را پیدا می کنند. امکان تعیین موضوع کار شرکت بدون نیاز به اخذ مجوز، در راستای بهبود کسب و کار ها ایجاد شده است. لیست موضوع فعالیت شرکت بدون نیاز به اخذ مجوز در جدول زیر ارائه شده است:
حجم: 60KB | |
منبع: آشا |
اشخاصی که موضوع فعالیت آنان جزوی از موضوع فعالیت های بدون نیاز به اخذ مجوز باشد، می توانند بدون نیاز به تکمیل روند طولانی اخذ مجوز های قانونی، کسب و کار خود را رونق ببخشند. لازم به ذکر است اشخاص می بایست بعد از تعیین موضوع کار شرکت خود، عبارت در صورت ضرورت قانونی، انجام موضوعات پس از اخذ مجوز های لازم را نیز درج نمایند.
لیست موضوع فعالیت شرکت نیازمند به اخذ مجوز
پیش از این اشخاص با موضوع فعالیت هایی که نیاز به اخذ مجوز های لازم نداشته، آشنا شدند. با این حال متقاضیان برای تعیین اکثر موضوع کار شرکت ها می بایست مجوز های قانونی را از مراجع مربوطه دریافت کنند. یکی از مواردی که برای اشخاص اهمیت بالایی داشته، اطلاع از موضوع فعالیت های شرکت هایی که اخذ مجوز در آن ها ضروری می باشد. افراد همچنین باید با انواع موضوع فعالیت شرکت و نحوه استعلام کار شرکت نیز آشنا شوند. بنابراین در ادامه لیست موضوع فعالیت شرکت نیازمند به اخذ مجوز ارائه شده است.
حجم: 87KB | |
منبع: آشا |
لیست موضوع فعالیت های شرکت هایی که نیاز به اخذ مجوز داشته، بسیار متنوع و گسترده می باشد. مطابق قوانین و مقررات ثبت شرکت ها، متقاضیان پیش از ثبت شرکت می بایست نسبت به دریافت مجوز های قانونی از مرجع مربوطه اقدام کنند، چرا که افراد امکان ثبت شرکت خود در سامانه ثبت شرکت ها را صرفا با ارائه مدارک مربوط به مجوز های قانونی پیدا می کنند.
نمونه موضوع فعالیت شرکت
موضوع کار شرکت درواقع حوزه و اهداف فعالیت های شرکت را نشان می دهد. به جهت اطلاع علاقمندان با نمونه موضوع فعالیت شرکت، در قسمت زیر، نمونه موضوعات ثبت شرکت برای انواع شرکت ها، اعم از شرکت سهامی، با مسئولیت محدود و ... ارائه گردیده است:
شرکت های سهامی با وجود تعیین موضوع فعالیت های تجاری، امکان فعالیت تجاری و غیرتجاری را خواهند داشت. موضوع کار شرکت های سهامی معمولا به صورت انتفاعی تعیین می شود. موضوع فعالیت شرکت های سهامی نباید مخالف قانون می باشد. نمونه موضوع فعالیت شرکت برای شرکت سهامی شامل خرید و فروش، واردات و صادرات، ترانزیت کالا، انتقال تکنولوژی از خارج و ... می باشد.
مهم ترین هدف تشکیل شرکت های با مسئولیت محدود، فعالیت های تجاری می باشد. موضوع فعالیت های شرکت با مسئولیت محدود بسیار متنوع و گسترده می باشد. نمونه موضوع کار شرکت با مسئولیت محدود شامل صنایع پتروشیمی، صنایع شیمیایی، اطلاعات، فناوری و ... می باشد.
افرادی که قصد ثبت شرکت بازرگانی را داشته باشند، باید موضوع فعالیت خود را در اساسنامه خود ذکر کنند. شرکت های بازرگانی معمولا در زمینه های مختلفی فعالیت می کنند. به همین دلیل اشخاص می بایست موضوع کار شرکت بازرگانی را به صورت گسترده تعیین نمایند. نمونه موضوع فعالیت شرکت بازرگانی شامل ترخیص کالا، سرمایه گذاری، بازاریابی، خرید سهام و ... می باشد.
افرادی که به صورت همزمان قصد فعالیت در زمینه های مختلفی نظیر صادرات، واردات، توزیع، تولید و ... را داشته باشند، باید نسبت به ثبت شرکت چند منظوره اقدام کنند. نمونه موضوع کار شرکت چند منظوره بسیار گسترده بوده و امکان تعیین مرز داخلی و خارجی برای فعالیت این شرکت ها مشخص نمی باشد. نمونه موضوع فعالیت شرکت چند منظوره شامل تجهیزات پزشکی، عمرانی و ... می باشد.
هر شرکتی که خدمات خاصی را به افراد ارائه نماید، شرکت خدماتی نامیده می شود. شرکت های خدماتی با استخدام نیروهای مختلف می توانند به سازمان ها و یا شهروندان خدمت خاصی را ارائه دهند. موضوع کار شرکت خدماتی نیز متنوع می باشد. نمونه موضوع فعالیت شرکت خدماتی شامل نظافت، تعمیرات، خدمت در فضای سبز، حمل و نقل و ... می باشد.
موسسات غیرتجاری معمولا در چارچوب مشخصی فعالیت می کنند. بنابراین، اشخاصی که قصد ثبت موسسات غیرتجاری را داشته باشند، باید از محدودیت های این موسسات آگاه باشند. از نمونه موضوع فعالیت موسسات غیرتجاری می توان به موسسات فرهنگی و هنری اشاره نمود. موسسات فرهنگ و هنری امکان فعالیت در امور سینمایی، مطبوعات، فرهنگ و هنر و ... را خواهند داشت.
تعیین موضوع فعالیت شرکت هنگام ثبت شرکت
همانطور که اشاره شد، متقاضیانی که قصد تشکیل شرکت را داشته باشند، باید با قوانین و مقررات راه اندازی شرکت آشنا شوند. یکی از مهم ترین اقدامات جهت تشکیل شرکت، تعیین موضوع فعالیت شرکت می باشد. موضوع کار شرکت هویت و اهداف تاسیس شرکت را نشان می دهد. اهمیت تعیین موضوع کار شرکت بدین منظور بوده که اشخاص حقوقی صرفا امکان فعالیت در زمینه مرتبط با موضوع فعالیت خود را خواهند داشت. در ادامه اطلاعات لازم را در مورد تعیین موضوع کار شرکت هنگام ثبت شرکت بیان خواهد گردید.
تعیین نمونه موضوع فعالیت شرکت هنگام ثبت شرکت بدین منظور بوده که چارچوب فعالیت شرکت پیش از شروع فعالیت اشخاص حقوقی مشخص شود. مدیران شرکت بدین ترتیب امکان عبور از چارچوب فعالیت های تعیین شده را نخواهند داشت.
تعیین موضوع کار شرکت با نظر جمعی شرکا انجام می شود. تعیین موضوع کار شرکت، اهداف و سیاست های کسب و کار مربوطه را معین می کند. تعیین موضوع فعالیت شرکت هنگام ثبت شرکت در سامانه جامع ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir پس از ثبت نام های انتخابی و در صفحه ای مطابق با تصویر زیر صورت می گیرد:
تعیین موضوع کار شرکت باعث شفافیت بیشتر فعالیت شرکت شده و از انجام فعالیت های غیرقانونی و مجرمانه جلوگیری می کند. تعیین موضوع فعالیت شرکت به مدیران شرکت برای مشخص نمودن وظایف و اختیارات کارکنان خود کمک می کند. تعیین موضوع کار شرکت باید قانونی و در راستای اهداف قرارداد شرکت باشد. لازم به ذکر که معمولا اشخاص برای تعیین موضوع کار شرکت باید مجوز های قانونی را اخذ نمایند. هر چند که تعیین موضوع فعالیت برخی شرکت ها بدون اخذ مجوز نیز امکان پذیر می باشد
استعلام موضوع فعالیت شرکت
یکی از اقدامات مهم جهت تشکیل شرکت، تعیین موضوع کار شرکت می باشد. موضوع فعالیت شرکت زمینه کاری شرکت را نشان داده و اهداف و هویت شرکت را نمایان می کند. اشخاصی که نسبت به تعیین موضوع کار شرکت اقدام نموده، امکان تکمیل مراحل ثبت شرکت را خواهند داشت. با این حال یکی از مواردی که برای افراد اهمیت بالایی داشته، اطلاع از چگونگی پیگیری موضوع کار شرکت می باشد.
امکان استعلام موضوع کار شرکت به صورت مجزا و از طریق سامانه اختصاصی فراهم نشده است. اشخاص هنگام ثبت اساسنامه شرکت، باید موضوع کار شرکت را نیز تعیین نمایند. کلیه مراحل پیگیری موضوع کار شرکت نیز مشابه با استعلام شرکت می باشد. اشخاص با مراجعه به سامانه روزنامه رسمی به نشانی اینترنتی rrk.ir امکان استعلام موضوع فعالیت شرکت را خواهند داشت. در ادامه نحوه پیگیری موضوع کار شرکت توضیح داده شده است.
افراد در ابتدا باید عبارت سایت روزنامه رسمی rrk.ir را وارد نموده و به صفحه زیر وارد شوند. متقاضیان در ادامه می بایست گزینه "جستجو در آگهی های قانونی" را برگزیند. چنانچه اطلاعات اشخاص حقوقی در روزنامه رسمی ثبت شده باشد، با درج نام شرکت یا متن آگهی می توان به اطلاعات آن، نظیر موضوع فعالیت دسترسی یافت.
توجه به این نکته ضروری است که درج نام شرکت یا متن آگهی برای جست و جو در این قسمت کافی می باشد، اما در صورتی که شخص به اطلاعات فوق دسترسی ندارد، می بایست مواردی نظیر شماره ثبت شرکت، شناسه ملی شرکت، نوع اگهی، شماره روزنامه و یا شماره پیگیری و یا کد آگهی را در این قسمت وارد نماید.
نکات مهم در انتخاب موضوع شرکت
افرادی که قصد تاسیس شرکت را داشته باشند، باید با شرایط و قوانین ایجاد شرکت آشنا شوند. اولین قدم برای تشکیل شرکت، تعیین موضوع کار شرکت می باشد. موضوع فعالیت شرکت می بایست در اساسنامه شرکت درج شده تا محدوده فعالیت شرکت را تعیین نماید. اشخاصی که قصد تعیین موضوع فعالیت خود را داشته باشند، باید از جزییات مربوط به انتخاب موضوع شرکت و انواع موضوع شرکت مطلع شوند. بنابراین در ادامه نکات مهم در انتخاب موضوع شرکت توضیح داده شده است.
افراد همگام تعیین موضوع کار انواع شرکت ها باید به دانش،مهارت و تجربه نیرو های شرکت توجه نمایند، چرا که انتخاب موضوع کار شرکت متناسب با تجربه و تخصص اعضای شرکت می تواند موفقیت شرکت را تضمین نماید. اشخاص هنگام انتخاب موضوع کار شرکت باید به بازار هدف خود نیز توجه نموده تا امکان کسب سود مناسب را از فعالیت های خود پیدا کنند.
افراد هنگام تعیین نمونه موضوع فعالیت شرکت باید نسبت به بررسی رقابت بازار اقدام نمایند. اشخاص در صورتی که به بازار اشباع شده وارد شوند، ضرر و زیان جبران ناپذیری را متحمل می شوند. متقاضیان باید موضوع کار شرکت را به صورت واضح و مشخص تعیین نموده و از کلی گویی جهت تعیین موضوع کار شرکت خودداری کنند.
متقاضیان باید موضوع کار شرکت خود را مطابق با قوانین و مقررات وضع شده تعیین نمایند. چرا که موضوع فعالیتی که با قوانین و مقررات کسب و کار منافات داشته باشد، تایید نمی شود. اشخاص همچنین باید از انتخاب موضوع فعالیت مرتبط با امور حاکمیتی نیز خودداری نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تعیین موضوع فعالیت شرکت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از تعیین موضوع فعالیت شرکت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. افرادی که به صورت همزمان قصد فعالیت در زمینه های مختلفی نظیر صادرات، واردات، توزیع، تولید و ... را داشته باشند، باید نسبت به ثبت شرکت چند منظوره اقدام کنند. نمونه موضوع کار شرکت چند منظوره بسیار گسترده بوده و امکان تعیین مرز داخلی و خارجی برای فعالیت این شرکت ها مشخص نمی باشد. نمونه موضوع فعالیت شرکت چند منظوره شامل تجهیزات پزشکی، عمرانی و ... می باشد.