برای مشاوره نحوه محاسبه مالیات حقوق شغل دوم
برای مشاوره نحوه محاسبه مالیات حقوق شغل دوم
امکان فعالیت در دو سازمان یا شرکت و دریافت حقوق از هر دو مرکز وجود دارد، اما افراد غالبا می بایست مالیات حقوق شغل دوم را نیز پرداخت کنند. فعالیت در برخی از حوزه ها از جمله مشاغل هنری یا مطبوعاتی فرد را از واریز مالیات معاف نموده، اما در غیر این صورت پرداخت مبالغ تعیین شده به سازمان امور مالیاتی ضرورت دارد.
در این میان، برای برخی از افراد این پرسش مطرح می شود که مالیات حقوق شغل دوم چیست و بعضی از اشخاص نیز با پرسش مالیات حقوق شغل دوم به چه کسانی تعلق می گیرد، مواجه شده اند. باید توجه داشت که طبق قوانین افرادی که کمتر از یک حد معین حقوق دریافت می کنند، نیاز به پرداخت مالیات نداشته، اما سایرین باید طبق قانون مالیات حقوق شغل اول و دوم را پرداخت نمایند.
از این رو، در این مقاله، به سوال مالیات حقوق شغل دوم چیست و به چه کسانی تعلق می گیرد، پاسخ داده شده و سپس اطلاعاتی در خصوص میزان آن شرح داده خواهد شد. افراد با مطالعه مطلب پیش رو، با نحوه محاسبه مالیات و قوانین معافیت از پرداخت آشنا شده و اطلاعاتی در خصوص مشاغل معاف کسب خواهند کرد. در انتهای مقاله، نیز به شرح نحوه محاسبه در سال ۱۴۰۳ و شیوه مطلع شدن سازمان امور مالیاتی از دریافت حقوق دوم پرداخته شده و حداکثر تعداد معافیت مالی بررسی خواهد شد.
مالیات حقوق شغل دوم چیست
افراد هر ماه بخشی از حقوق خود را به سازمان امور مالیاتی اعطا کرده و در حقیقت مالیات پیش از واریز حقوق به حساب، از آن کسر خواهد شد، اما سوال مطرح شده این است که مالیات حقوق شغل دوم چیست و به چه کسانی تعلق می گیرد؟ در پاسخ باید توضیح داد که دارندگان شغل دوم می بایست بخشی از دومین حقوق خود را نیز به اداره مالیات پرداخت کنند.
به مالیات حقوق، مالیات بر دستمزد نیز گفته شده و برخی از افراد فعال در حوزه های خاص مانند مطبوعاتی یا فرهنگی نیاز به پرداخت مالیات ندارند. همچنین اگر فرد 12 میلیون تومان یا کمتر در ماه سال جاری حقوق بگیرد، از او مالیات دریافت نخواهد شد. لازم به ذکر است که نحوه محاسبه مالیات و حداقل میزان درآمد در هر سال تفاوت داشته و حداقل حقوق 12 میلیون تومانی مربوط به سال 1403 می شود.
دریافت حقوق از دو سازمان و رد شدن بیمه در دو مرکز برای افراد، مزیت کسب درآمد بالاتر و بهره مندی از پوشش های بیمه ای مناسب تر را در پی دارد، اما این اشخاص باید توجه داشته باشند که پرداخت مالیات شغل اول، شخص را از واریز مالیات حقوق شغل دوم معاف نخواهد کرد. هر فردی که از طریق فعالیت در مراکز حقوق دریافت می نماید، ملزم به پرداخت مالیات می باشد.
در خصوص مالیات حقوق شغل دوم و نحوه محاسبه در سال ۱۴۰۳ باید توضیح داد که به طور کلی، کلیه درآمدهای افراد با یکدیگر جمع شده و سپس نسبت به محاسبه مالیات اقدام خواهد شد. بنابراین، شیوه محاسبه مالیات شغل اول و دوم یکسان بوده و ملاک برآورد مالیات، میزان درآمد است. اگر افراد از طریق فعالیت در دو مرکز بیش از 12 میلیون تومان در سال 1403 درآمد داشته باشند، موظف به پرداخت مالیات شده و افرادی که در دو شرکت مشغول کار بوده و همچنان کمتر از حد تعیین شده حقوق می گیرند، نیاز به واریز مالیات نخواهند داشت.
مالیات حقوق شغل دوم به چه کسانی تعلق می گیرد
پس از بررسی این که مالیات حقوق شغل دوم چیست، باید در خصوص این که مالیات به چه کسانی تعلق می گیرد اطلاعات کسب کرد. به طور کلی ،هر فردی که در ماه درآمدی بیشتر از حداقل حقوق تعیین شده دریافت می نماید، نیاز به پرداخت مالیات بر دستمزد خواهد داشت. با این حال؛ برخی از افراد حتی در صورت کسب درآمد بالاتر، از واریز معاف خواهند شد.
یکی از سوالات افرادی که در دو سازمان دولتی یا خصوصی مشغول کار شده اند، این است که مالیات حقوق شغل دوم به چه کسانی تعلق می گیرد؟ در پاسخ باید توضیح داد که نوع دولتی یا خصوصی بودن سازمان محل فعالیت تاثیری بر روی نحوه محاسبه در سال 1403 نداشته، اما در برخی موارد، بعضی اشخاص از واریز مالیات معاف می باشند. در ادامه به سوال چه کسانی باید مالیات حقوق شغل دوم پرداخت کنند، پاسخ داده شده است که عبارتند از:
آن دسته از شاغلان که از دو شرکت یا سازمان حقوق دریافت می کنند.
افرادی که مجموع درآمد آنان در ماه بیشتر از 12 میلیون تومان می باشد.
اشخاصی که شغل دوم آنان یکی از شغل های معاف از مالیات به حساب نمی آید.
افرادی که شریک نداشته و هر دو شغل اول و دوم آنان معاف از مالیات است، زیرا هر شخص حقیقی تنها یک بار در سال از مزیت عدم پرداخت مالیات مربوط به شغل معاف بهره مند خواهد شد.
هر فردی که مشغول کار بوده و در خدمت شخصی دیگر اعم از حقیقی یا حقوقی خدمت رسانی می کند، موظف به پرداخت مالیات بر درآمد است. بنابراین، همواره مالیات شغل اول یا دوم از دستمزد کارکنان مراکز کسر شده و در ادامه حقوق آنان واریز می شود. افرادی که شغل دوم دارند، می بایست درآمد شغل دوم را نیز هنگام محاسبه مالیات در نظر بگیرند.
مالیات شغل دوم چقدر است؟
بسیاری از افراد برای کسب درآمد بالاتر و تهیه مایحتاج، در دو محل متفاوت مشغول فعالیت بوده و در واقع از دو اداره حقوق دریافت می کنند. این اشخاص ابهاماتی در خصوص مالیات داشته و پرسیده اند که مالیات شغل دوم چقدر است؟ در جواب این پرسش باید توضیح داد که مالیات به درآمد هر فرد تعلق گرفته و میزان مالیات شغل دوم کمتر یا بیشتر از شغل اول نمی باشد.
در ارتباط با نحوه محاسبه در سال ۱۴۰۳ باید توضیح داد که به طور کلی به حقوق 12 میلیون تومانی افراد مالیات تعلق نگرفته و اشخاص تنها موظف به پرداخت مالیات حقوق 1403 بر دستمزد برای میزان درآمد خود پس از کسر 12 میلیون تومان دارند. برای مثال اگر شخصی 15 میلیون تومان درآمد کسب کند، باید مالیات متعلق به 3 میلیون تومان دستمزد را پرداخت نماید.
در جواب این پرسش ها که مالیات حقوق شغل دوم چیست و به چه کسانی تعلق می گیرد، باید بیان کرد که جدول محاسبه مالیات شغل دوم مشابه شغل اول بوده و افرادی که از دو مرکز حقوق دریافت می نمایند، ملزم به پرداخت مالیات می باشند. باید توجه داشت که درصد مالیات بر اساس میزان درآمد تعیین شده و برای هر گروه از افراد متغیر است. جدول محاسبه مربوط به سال 1403 بر اساس بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ و با توجه به تبصره 15 در زیر آورده شده و باید اشاره داشت که جدول مالیات حقوق هر سال با سال پیشین تفاوت دارد:
میزان حقوق از | تا سقف | نسبت به مازاد | درصد مالیات |
1 ریال | 144 میلیون تومان | -------- | معاف است. |
144 میلیون تومان+ 1 ریال | 198 میلیون تومان | 76 میلیون تومان | 10 درصد |
198میلیون تومان + 1 ریال | 324 میلیون تومان | 126 میلیون تومان | 15 درصد |
324 میلیون تومان + 1 ریال | 480 میلیون تومان | 156 میلیون تومان | 20 درصد |
نسبت به مازاد 480 میلیون تومان | 30 درصد |
اشخاص لازم است بدانند که در گذشته کارکنان مراکز دولتی و خصوصی 10 درصد مالیات پرداخت کرده، اما از کارمندان سازمان ها یا مراکز غیر دولتی 35 درصد مالیات تصاعدی نیز اخذ می شد. در حال حاضر میزان مالیات شغل دوم برای کلیه کارمندان مراکز دولتی و خصوصی یکسان است.
نحوه محاسبه مالیات شغل دوم
پس از بررسی این که مالیات حقوق شغل دوم چیست و به چه کسانی تعلق می گیرد، می بایست به بررسی نحوه محاسبه در سال ۱۴۰۳ پرداخت. اشخاص ابهاماتی در خصوص میزان مالیات داشته و سوال آنان این است که چگونه مالیات شغل دوم محاسبه می شود؟ در پاسخ باید توضیح داد که مالیات بر دستمزد بر اساس جدول منتشر شده برای هر سال محاسبه خواهد شد.
باید اشاره کرد که طبق قوانین افراد نیاز به پرداخت مالیات برای حداقل حقوق معینی نداشته، اما می بایست مالیات متعلق به درآمد بیشتر از حد تعیین شده را واریز نمایند. باید توجه داشت که میزان مالیات برای 144 میلیون تومان + 1 ریال تا 198 میلیون تومان درآمد در یک سال 10 درصد، برای 198میلیون تومان + 1 ریال تا 324 میلیون تومان حقوق در سال 15 درصد و برای 324 میلیون تومان + 1 ریال تا 480 میلیون تومان درآمد سالانه 20 درصد می باشد. افرادی که بیش از 480 میلیون تومان حقوق دریافت می کنند، نیز باید 30 درصد مبلغ دریافتی را به سازمان مالیاتی اعطا نمایند.
نکته قابل توجه در خصوص درصدهای ذکر شده برای محاسبه مالیات این است که درآمد هر فرد در سال ابتدا منهای مبلغ تعیین شده برای معافیت از مالیات شده و سپس در یکی از گروه های 10 الی 30 درصدی قرار می گیرد. قانون تعیین شده برای معافیت از مالیات در سال 1403 کسب 144 میلیون تومان درآمد یا کمتر در یک سال است. بنابراین اگر فردی 160 میلیون تومان حقوق دریافت کند، موظف به پرداخت مالیات برای 16 میلیون تومان از درآمد بوده و حقوق او در گروه 10 درصدی قرار خواهد گرفت.
لازم به ذکر است که اشخاص دارای چند شغل غالبا باید اظهارنامه مالیاتی ارائه داده و میزان درآمد خود را بیان نمایند. میزان حقوق کارکنان سازمان ها و مراکز غالبا توسط مدیر سازمان تعیین شده و گردش حساب آنان نیز بررسی شده، اما فردی که دو فروشگاه متفاوت را ارائه می کند، ملزم به ارائه اظهارنامه مالیاتی دقیق می باشد.
باید اشاره کرد که نحوه محاسبه مالیات شغل دوم تا حدودی بر اساس نوع قرارداد کارمند متفاوت است. به عنوان مثال؛ پیمانکاران مراکز و سازمان ها باید 4 الی 5 درصد مالیات مربوط به قرارداد پیمانی را نیز به سازمان امور مالیاتی پرداخت نمایند. به طور کلی، مالیات تنها به حقوق اصلی تعلق گرفته و انواع مزایای شغلی یا فوق العاده ها برای محاسبه مالیات در نظر گرفته نخواهند شد.
قوانین معافیت های مالیاتی حقوق شغل دوم
آشنایی با قوانین معافیت های مالیاتی حقوق شغل دوم و مالیات شرکت ها اهمیت زیادی داشته، زیرا کلیه افراد ملزم به پرداخت مالیات نمی باشند. یکی از مهم ترین شرایط لازم برای عدم واریز مالیات، کسب درآمد به میزان 12 میلیون تومان یا کمتر در ماه است، اما قوانین دیگری نیز برای معافیت وجود داشته که لیست موارد به شرح زیر می باشد:
افرادی که در حوزه های معاف از مالیات فعالیت می کنند، نیاز به پرداخت مالیات ندارند.
برخی از بازنشستگان کشوری یا لشگری می توانند مالیات شغل دوم را پرداخت نکنند.
دریافت 144 میلیون تومان حقوق یا بهره مندی از حقوق کمتر شخص را از پرداخت مالیات معاف خواهد کرد.
اگر کارفرمای دوم به فرد هزینه معالجه، مزایای غیر نقدی، عیدی یا فوق العاده اعطا نماید، به آن مبلغ مالیات تعلق نمی گیرد.
افراد نیاز به پرداخت مالیات مبالغ دریافتی از شرکت بیمه ندارند.
پس از بررسی این که مالیات حقوق شغل دوم چیست و به چه کسانی تعلق می گیرد، باید اشاره کرد که بازنشستگان دارای شغل دوم مجاز به عدم پرداخت مالیات مربوط به درآمد حاصل از شغل دوم می باشند، اما این قانون غالبا برای بازنشستگان کشوری و لشگری اجرا می شود. بازنشستگان باید به صورت پیمانکاری، ساعتی یا غیر پرسنلی در یک مرکز مشغول کار بوده و حقوق آنان کمتر از حد تعیین شده توسط سازمان مالیاتی بوده تا از این مزیت استفاده کنند.
باید اظهار داشت که سن اشخاص در میزان مالیات بر دستمزد و نحوه محاسبه در سال ۱۴۰۳ تاثیری نگذاشته و منجر به کاهش یا افزایش آن نخواهد شد. تنها مواردی که هنگام محاسبه در نظر گرفته می شود، میزان درآمد شاغلان و حوزه کاری آنان است. هر شخص با هر سنی در سال 1403 کمتر از 144 میلیون تومان درآمد داشته باشد، از پرداخت مالیات معاف خواهد شد.
مشاغل معاف از مالیات حقوق شغل دوم
برخی از مشاغل فرهنگی، هنری یا مطبوعاتی معاف از مالیات به شمار رفته که به همین دلیل اشخاص با سوال انواع مشاغل معاف از مالیات حقوق شغل دوم چیست، مواجه شده اند. در ادامه لیستی از مشاغل معاف از پرداخت مالیات آورده شده که باید توضیح داد اغلب شغل ها در دسته های هنری، آموزشی، پژوهشی یا خیریه قرار می گیرند.
حوزه شغلی | لیست انواع مشاغل و درآمدهای معاف از مالیات |
انتشاراتی | حروف چینی، ویراستاری، خطاطی، نشر کتاب، طراحی جلد، صفحه آرایی، نویسندگی، بازنویسی، ترجمه، گردآوری و تصحیح |
مطبوعاتی | تولید خبر، نشر خبر، عکاسی، تفسیر و نقد اخبار، خبرنگاری، گزارش گری، پخش و بازاریابی کتب، نویسندگی و سایر موارد مرتبط |
فرهنگی | مشاغل کتابخانه ای، مشاغل مربوط به مساجد، درآمدهای حاصل از برگزاری رویدادها و مسابقات فرهنگی، درآمد کسب شده از برگزاری جلسات شعر و داستان، مشاغل مربوط به انجمن های فرهنگی، درآمد حاصل از برگزاری جلسه نقد داستان و فیلم یا بزرگداشت ها و دیگر موارد |
هنری | آهنگسازی، خوانندگی، نوازندگی، ساخت صنایع دستی، نقاشی، طراحی، گویندگی، دوبلوری، تدوین گری، فیلمنامه نویسی، انیمیشن سازی، بدلکاری، مجسمه سازی، عروسک سازی، نمایش های عروسکی و سایر موارد |
خیریه | شرکت های تعاونی مصرف عام، شرکت های تعاونی ارائه دهنده خدمات به گروه های خاص مانند دانش آموزان و دانشجویان و صیادان و تولیدات روستایی، درآمد حاصل از مراکز خیریه و موسسات نگهداری از معلولان و اشخاص بی سرپرست و سایر موارد مرتبط |
آموزشی | درآمد حاصل از انواع آموزشگاه ها مانند فنی حرفه ای یا حقوق دریافتی از برگزاری رویدادهای آموزشی، درآمد فرهنگسراهای دانش آموزشی و بنیادهای علمی و دیگر موارد |
پژوهشی | تحقیق در خصوص موضوعات متفاوت، تالیف کتاب، چاپ مقاله، برگزاری رویدادهای پژوهشی، درآمد آزمایشگاه های علمی و سایر موارد مرتبط |
سایر مشاغل | درآمد حاصل از دفاتر زیارتی و گردشگری، مبالغ دریافتی از صادرات محصولات کشاورزی، مشاغل مربوط به ترانزیت، مشاغل خانگی، برخی از مشاغل تولیدی و معدنی و عشایری و روستایی و کشاورزی، درآمدهای برخی از صادر کنندگان و سرمایه گذاران در مراکز تولیدی، مشاغل موجود در مناطق آزاد تجاری و صنعتی و هر مورد دیگری که توسط سازمان امور مالیاتی تعیین شود. |
پس از بررسی این که مالیات شغل دوم به چه کسانی تعلق می گیرد و نحوه محاسبه در سال ۱۴۰۳ چگونه می باشد، باید اشاره کرد که انواع شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های علم و فناوری نیز در بازه زمانی کوتاهی از مزیت معافیت از پرداخت مالیات بهره مند خواهند شد. انواع کارخانه های تازه تاسیس نیز به مدت محدود نیاز به پرداخت مالیات نداشته تا موفق به توسعه کسب و کار شوند. اینفلوئنسرها و بلاگرها جزو افرادی بوده که نیاز به پرداخت مالیات دارند.
شایان ذکر است که اگر درآمد مربوط به مشاغل معاف از مالیات حقوق شغل دوم در سال 1403 بیشتر از 144 میلیون تومان گردد، همچنان افراد نیاز به پرداخت مالیات نخواهند داشت. این قانون برای حمایت از فرهنگ و هنر، انجام کار خیر و رشد آموزش و پژوهش در کشور اجرا شده و همچنین باید توضیح داد که اخذ مالیات از اشخاص فعال در حوزه های مربوطه منجر به کاهش میزان سود قابل توجه یا از دست رفتن سود می شود.
مالیات حقوق شغل دوم بازنشستگان چگونه محاسبه می شود؟
بازنشستگان بسیاری پس از بازنشستگی در یک سازمان یا مرکز دیگر مشغول کار و کسب درآمد می گردند، پرسش مطرح شده این بوده که مالیات حقوق شغل دوم بازنشستگان چگونه محاسبه می شود؟ باید شرح داد که مالیات شغل دوم این اشخاص مانند شغل اول محاسبه شده و اگر فرد بیش از 12 میلیون تومان درآمد در ماه داشته باشد، موظف به پرداخت مالیات است.
باید اشاره کرد که به مستمری دریافتی پس از بازنشستگی، مالیات تعلق نگرفته و مبلغی با عنوان مالیات از آن کسر نخواهد شد، اما به درآمد حاصل از شغل دوم مالیات تعلق گرفته که اگر شغل دوم یکی از مشاغل معاف از مالیات به شمار رود، نیازی به پرداخت مالیات نمی باشد. بنابراین؛ مستمری حقوق به حساب نیامده و به همین دلیل قوانین مالیات بر دستمزد ارتباطی با مستمری ندارند.
لازم به ذکر است که اگر فرد بازنشسته پس از بازنشستگی و اخذ مستمری از صندوق بازنشستگی در یک اداره یا سازمان دیگر مشغول کار شود، باید مالیات مربوط به شغل دوم را پرداخت کند، زیرا مستمری اعطا شده به بازنشسته یا وراث، معاف از مالیات به حساب آمده، اما قوانین مالیات برای درآمد حاصل از شغل دوم مانند شغل اول است. با این حال بازنشستگان کشوری و لشگری در صورت رعایت شرایط لازم موفق به عدم پرداخت مالیات خواهند شد. شرایط عدم پرداخت شامل فعالیت به شکل پیمانکاری، ساعتی یا غیر پرسنلی در یک اداره یا سازمان و کسب درآمدی کمتر از حد تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی می باشد.
پس از پاسخگویی به این سوالات که مالیات حقوق شغل دوم چیست و به چه کسانی تعلق می گیرد، باید بیان کرد که نحوه محاسبه در سال ۱۴۰۳ برای بازنشستگان و سایر افراد یکسان است. بنابراین هر بازنشسته شاغل در صورت کسب درآمد بیش از 144 میلیون تومان در سال، می بایست 10 الی 30 درصد مالیات به سازمان امور مالیاتی پرداخت کند.
سازمان امور مالیاتی چگونه از شغل دوم افراد مطلع میشود؟
پس از پاسخدهی به پرسش هایی مانند این که مالیات حقوق شغل دوم چیست، نحوه محاسبه در سال 1403 چگونه بوده و مالیات به چه کسانی تعلق می گیرد، لازم است بیان کرد که سازمان امور مالیاتی افراد شاغل در ادارات را شناسایی نموده و در صورت عدم پرداخت مالیات، با متخلفان برخورد خواهد شد. با این حال برخی از اشخاص ابهاماتی در این خصوص داشته و این پرسش برای آن ها مطرح می شود که سازمان امور مالیاتی چگونه از شغل دوم افراد مطلع میشود؟
در پاسخ باید اظهار داشت که هر گاه فرد برای استخدام در یک مرکز اقدام می کند، برخی از اطلاعات هویتی خود را در اختیار سازمان قرار می دهد. در ادامه مدیر یا کارشناس مرکز اطلاعات فرد را در سیستم های متفاوت به ثبت رسانده و به او به عنوان کارمند شرکت دسترسی های لازم به برنامه ها و سامانه های سازمان را خواهد داد. مدیران یا کارشناسان همچنین اطلاعات هویتی کارمند را پس از ثبت درخواست رد کردن بیمه، به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه نموده و برای او مالیات ثبت خواهند کرد.
به طور کلی؛ تمامی سازمان ها لازم است کارکنان خود را بیمه نمایند که مرحله پس از تشکیل پرونده در تامین اجتماعی، ارائه مدارک کارکنان به اداره مالیات می باشد. کارشناسان سازمان امور مالیاتی وظیفه ارزیابی وضعیت مالی شخص را بر عهده داشته و غالبا گردش حساب دارندگان شغل دوم را به شکل دقیق بررسی می نمایند.
به طور کلی؛ باید توضیح داد که ثبت اطلاعات کارمند در سازمان امور مالیاتی توسط مدیران صورت گرفته و عدم ثبت اطلاعات، معایبی مانند عدم رد شدن بیمه را در پی دارد. همچنین اگر کارفرما اطلاعات کارکنان را به درستی ثبت نکند، با مشکل مواجه شده و با او برخورد می شود. در حال حاضر کلیه اطلاعات در سیستم ها ثبت و ذخیره شده و به همین دلیل سازمان امور مالیاتی مانعی برای کسب اطلاعات دقیق در خصوص تعداد کارمندان شرکت ها و میزان حقوق هر یک ندارد. بنابراین می بایست از قوانین پیروی کرده و مالیات را پرداخت نمود.
حداکثر تعداد معافیت مالیاتی مشاغل
پس از بررسی جزئیات مالیات حقوق شغل دوم و نحوه محاسبه در سال 1403 در ارتباط با حداکثر تعداد معافیت مالیاتی شرکت ها و مشاغل باید توضیح داد که هر فرد با یک کد ملی تنها یک بار در سال موفق به بهره مندی از مزیت معافیت از پرداخت مالیات به علت فعالیت در حوزه های خاص از جمله هنری یا فرهنگی خواهد شد. بنابراین افرادی که شغل اول آنان در دسته شغل های معاف قرار گرفته، دیگر امکان بهره مندی از مزیت مربوطه را ندارند.
باید بیان نمود که اگر افراد برای درآمد حاصل از شغل اول مالیات پرداخت کرده، اما شغل دوم آنان جزو موارد معاف از مالیات باشد، نیاز به پرداخت مالیات نخواهند داشت، اما هر گاه فرد از شغل اول معاف از مالیات برخوردار بوده و شغل دوم او نیز یکی از موارد معاف به حساب آید، باید مالیات بر دستمزد حاصل از شغل دوم را پرداخت کند.
در جواب این پرسش ها که مالیات حقوق شغل دوم چیست و به چه کسانی تعلق می گیرد، باید بیان نمود که مالیات به کلیه دارندگان شغل دوم تعلق گرفته که افراد فعال در حوزه های فرهنگی، هنری، آموزشی و پژوهشی و افرادی که 12 میلیون تومان یا کمتر در ماه درآمد دارند، از پرداخت مالیات معاف می باشند. افراد امکان فعالیت در 2 مرکز یا بیشتر و دریافت حقوق را داشته، اما تنها یک بار در سال امکان استفاده از مزیت معافیت سالانه مشاغل معاف فراهم خواهد شد.
شایان ذکر است که اگر در یک سازمان یا شرکت چند شریک شغلی فعالیت کرده و درآمد کسب نمایند، می توان از 2 معافیت سالانه در یک سال استفاده کرد. میزان معافیت های قابل استفاده با افزایش تعداد شرکا بیشتر نشده و حداکثر تعداد معافیت در نظر گرفته شده 2 مورد می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه محاسبه مالیات حقوق شغل دوم در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه محاسبه مالیات حقوق شغل دوم پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. حداکثر تعداد معافیت مالیاتی شرکت ها و مشاغل باید توضیح داد که هر فرد با یک کد ملی تنها یک بار در سال موفق به بهره مندی از مزیت معافیت از پرداخت مالیات به علت فعالیت در حوزه های خاص از جمله هنری یا فرهنگی خواهد شد. بنابراین افرادی که شغل اول آنان در دسته شغل های معاف قرار گرفته، دیگر امکان بهره مندی از مزیت مربوطه را ندارند.