برای مشاوره نحوه دریافت کدینگ گمرک
برای مشاوره نحوه دریافت کدینگ گمرک
کلیه متقاضیانی که قصد ترخیص کالا در گمرک را داشته باشند، باید با کدینگ گمرک آشنا شوند. برای پاسخ به این سوال که کدینگ گمرک چیست؛ می توان بیان داشت که اطلاعات اشخاص حقیقی و حقوقی متقاضی ترخیص کالا در سیستم گمرک درج شده و به افراد کدی توسط گمرک ارائه می شود. گمرک از طریق این کد می تواند تمام اطلاعات اشخاص حقیقی و حقوقی را استخراج و استفاده نماید.
دریافت کدینگ کارت بازرگانی برای کلیه صاحبان کالا، کارگزاران و نمایندگان قانونی آنان الزامی می باشد. اظهارنامه افرادی که در سیستم کدینگ گمرک ثبت نام نکرده باشند، پذیرفته نمی شود. همچنین کدینگ کالا برای واردات و صادرات کالا ضروری می باشد. متقاضیان در صورتی امکان اخذ کدینگ گمرک را داشته که با مراحل دریافت این کد شناسایی آشنا شوند.
از این رو، در این مقاله به این سوال که کدینگ گمرک چیست؛ پاسخ داده شده و سامانه و نحوه دریافت آن ارائه می گردد. در ادامه، امکان دانلود نمونه فرم کدینگ گمرک فراهم گردیده و به این پرسش پاسخ خواهیم داد که کدینگ کارت بازرگانی چیست. در انتهای مقاله نیز، مدارک لازم جهت کدینگ کارت بازرگانی و نحوه اخذ آن ارائه خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
کدینگ گمرک چیست
آشنایی با کلیه شرایط و قوانین فعالیت در گمرک برای اشخاصی که قصد واردات و صادرات کالا را داشته باشند، ضروری می باشد. چرا که در صورت بی اطلاعی افراد از قوانین و مقررات گمرگ، اشخاص با ضرر و زیان های غیر قابل جبرانی مواجه می شوند. کدینگ به معنای فرآیند شناسایی، طبقه بندی و کد گذاری اشخاص حقیقی و حقوقی می باشد. کلیه متقاضیانی که قصد ترخیص کالا از گمرک را داشته باشند، باید با کدینگ گمرک آشنا شوند. چرا که گمرک جمهوری اسلامی ایران برای شناسایی صاحبان کالا و نمایندگان آن ها از سیستم کدینگ استفاده می کند.
در پاسخ به این سوال که کدینگ گمرک چیست؛ باید بیان داشت که کدینگ گمرک بدین صورت بوده که اطلاعات اشخاص حقیقی و حقوقی متقاضی ترخیص کالا در سیستم گمرک درج شده و به افراد کدی توسط گمرک ارائه می شود. گمرک از طریق این کد می تواند تمام اطلاعات اشخاص حقیقی و حقوقی را استخراج و استفاده نماید. بدین ترتیب دیگر نیازی به اظهارنامه برای درج مشخصات صاحبان کالا و نمایندگان آن ها نبوده و مشخصات آنان از طریق سیستم کدینگ گمرک قابل دریافت می باشد. لازم به ذکر است که گمرک هم اکنون از شناسه ملی به عنوان شماره کدینگ اشخاص حقوقی و از شماره ملی برای شماره کدینگ اشخاص حقیقی استفاده می کند. با این حال به زودی متقاضیان حقوقی از شناسه ملی ۱۱ رقمی بهره مند می شوند.
کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی متقاضی فعالیت در گمرک می بایست مراحل ثبت نام سیستم کدینگ کارت بازرگانی را نیز انجام دهند. چرا که اظهارنامه افرادی که در سیستم کدینگ گمرک ثبت نام نکرده باشند، پذیرفته نمی شود. همچنین متقاضیان برای ثبت نام در سامانه گمرک جمهوری اسلامی ایران باید دارای کدینگ گمرک باشند. کدینگ کالا برای واردات و صادرات کالا ضروری می باشد.
سامانه کدینگ گمرک
امروزه ارگان ها و سازمان های مختلف با طراحی و توسعه سامانه های متعدد نسبت به ارائه خدمات غیرحضوری و اینترنتی اقدام می کنند. سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز در راستای جلب رضایت صاحبان کسب و کار نسبت به ایجاد سامانه اختصاصی خود اقدام نموده است. افراد با مراجعه به وبسایت اختصاصی گمرک می توانند بسیاری از خدمات مورد نظر خود را به صورت الکترونیکی و غیر حضوری دریافت کنند.
بنابراین، متقاضیان امکان ارائه مدارک و اسناد لازم را به صورت اینترنتی و غیرحضوری داشته و نیازی به صرف وقت و هزینه برای مراجعه حضوری به گمرک نمی باشد. در خصوص توضیح این که آدرس اینترنتی سامانه کدینگ گمرک چه می باشد، باید بیان داشت که سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۲ نسبت به ایجاد سامانه epl اقدام نموده است. متقاضیان بعد از انجام مراحل کدینگ گمرک از طریق یکی از نمایندگی های گمرک امکان دریافت یوزر پسورد و نام کاربری ورود به سامانه epl را پیدا می کنند. بنابراین سامانه کدینگ گمرک در واقع همان سامانه اینترنتی epl بوده که متقاضیان با ورود به این وبسایت امکان دریافت خدمات گمرکی را خواهند داشت.
سامانه epl که به نام پنجره واحد فرامرزی نیز مشهور بوده، برای تسهیل در روند ترخیص کالا در گمرک ایجاد شده است. افراد از طریق سایت اینترنتی epl امکان انجام عملیات گمرکی را بدون مراجعه حضوری به این سازمان خواهند داشت. متقاضیان برای استفاده از امکانات این سامانه به کدینگ گمرک نیاز پیدا می کنند. اشخاص همچنین می بایست با نحوه دریافت کدینگ گمرک نیز آشنا شوند.
نحوه دریافت کدینگ گمرک برای صادرات و واردات
کلیه افرادی که قصد دریافت هرگونه خدمات از گمرک را داشته باشند، باید با قوانین و مقررات این سازمان آشنا شوند. داوطلبان در صورتی امکان استفاده از خدمات گمرک را داشته که مراحل کدینگ گمرک را طی کرده باشند. متقاضیان با ارائه اطلاعات و مدارک لازم امکان دریافت کدینگ گمرک را خواهند داشت. بنابراین در ادامه نحوه دریافت کدینگ گمرک برای صادرات و واردات توضیح داده شده است.
مراحل دریافت کدینگ گمرک روند چندان پیچیده ای ندارد. کلیه مراحل کدینگ گمرک به صورت حضوری و از طریق یکی از نمایندگی های گمرک جمهوری اسلامی ایران انجام می شود. اولین مرحله برای ورود به گمرک ثبت اطلاعات صاحبان کالا، کارگزاران و کارمندان در سیستم کدینگ می باشد. چرا که اشخاص برای فعالیت در گمرک نیاز به احراز هویت دارند. داوطلبان در ابتدا می بایست فرم های الف، ب، ج و د که در نمایندگی گمرک به آن ها اعطا می شود؛ را پر نموده و همراه با اسناد و مدارک لازم به مسئول مربوطه در گمرک تحویل دهند. در ادامه دو کد به متقاضیان ارائه شده که کد اول یک کد نه رقمی بوده که به شرکت مربوطه ارائه می شود و کد دوم نیز شماره ملی صاحب کالا می باشد.
اشخاص در هریک از مراکز گمرک امکان دریافت کدینگ را خواهند داشت. متقاضیان بعد از طی مراحل کدینگ امکان دریافت یوزر پسورد سامانه epl را داشته و می توانند از خدمات گمرکی پنجره تجارت فرامرزی بهره مند شوند. بنابراین افراد بدون طی روند کدینگ گمرک امکان استفاده از خدمات حضوری و غیرحضوری گمرک جمهوری اسلامی ایران را پیدا نمی کنند.
دانلود نمونه فرم کدینگ گمرک
کلیه اشخاصی که قصد فعالیت در گمرک را داشته باشند، باید قوانین و مقررات گمرک جمهوری اسلامی ایران آشنا شوند. پیش از این متقاضیان پاسخ سوال کدینگ گمرک چیست؛ را دریافت نموده و با مراحل دریافت کدینگ گمرک آشنا شدند. یکی از مدارکی که متقاضیان برای دریافت کدینگ باید ارائه نمایند، فرم تکمیل شده کدینگ می باشد. به منظور آشنایی متقاضیان با این فرم، در ادامه لینک دانلود نمونه فرم کدینگ گمرک ارائه شده است.
دانلود نمونه فرم کدینگ گمرک | |
فرم الف : ورود اطلاعات اشخاص حقوقی در سیستم کدینگ | دانلود |
فرم ب : ورود اطلاعات اشخاص حقیقی در سیستم کدینگ | دانلود |
فرم ج : ورود اطلاعات کارت بازرگانی در سیستم کدینگ | دانلود |
یکی از بخش های فرم کدینگ گمرک، بخش مشخصات هویتی می باشد. متقاضیان در این بخش باید اسم حقوقی و آدرس و مشخصات سکونتی خود را وارد کنند. بخش دیگر فرم کدینگ گمرک شامل ارائه مشخصات مالکیت شرکت می باشد. افراد در این بخش می بایست اطلاعات یکی از بخش های دولتی، نیمه دولتی و یا خصوصی را متناسب با نوع مالکیت شرکت خود تکمیل نمایند. در نهایت، متقاضیان می بایست فرم مربوطه را امضا نموده و تحویل گمرک دهند. چنانچه صحت اطلاعات متقاضیان تایید شود، آنان امکان دریافت کدینگ کارت بازرگانی را خواهند داشت. متقاضیان بعد از دریافت مراحل کدینگ گمرک می توانند وارد سامانه epl گمرک شده و از خدمات الکترونیکی گمرک جمهوری اسلامی ایران بهره مند شوند.
کدینگ کارت بازرگانی چیست
افرادی که قصد فعالیت در گمرک ایران را داشته باشند، باید با قوانین و مقررات این سازمان آشنا شوند. یکی از قوانینی که برای استفاده از خدمات گمرک اهمیت داشته، دریافت کدینگ کارت بازرگانی می باشد. سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران در راستای شناسایی صاحبان کالا، اظهار کنندگان و نمایندگان قانونی آن ها نسبت به ارائه سیستم کدینگ کارت بازرگانی اقدام نموده است. با این حال یکی از مواردی که برای اشخاص اهمیت بالایی داشته، دریافت پاسخ به سوال کدینگ کارت بازرگانی چیست؛ می باشد. بنابراین در ادامه سیستم کدینگ کارت بازرگانی معرفی شده است.
کدینگ کارت بازرگانی در واقع نوعی سیستم شناسایی برای بررسی اطلاعات صاحبان کالا و نمایندگان آن ها می باشد. اشخاص حقیقی و حقوقی با ارائه کارت بازرگانی و اطلاعات هویتی خود در گمرک می توانند کدی را دریافت نموده که امکان استخراج اطلاعات متقاضیان از طریق این کد وجود دارد. در واقع بدین ترتیب دیگر نیاز ی به ارائه مدارک و اطلاعات در مراحل مختلف ترخیص کالا نبوده و گمرک از طریق این کد امکان شناسایی افراد را خواهد داشت.
شماره کدینگ اشخاص حقوقی، شناسه ملی و شماره کدینگ اشخاص حقیقی،کد ملی آنان می باشد. با این حال طبق اطلاعیه گمرک به زودی کلیه کدینگ های ۹ رقمی غیر فعال شده و متقاضیان حقوقی باید شناسه ملی ۱۱ رقمی را دریافت نمایند. افراد با دریافت کدینگ کارت بازرگانی می توانند برای انجام فرایند اظهار و ترخیص کالا اقدام نمایند.
مدارک لازم جهت کدینگ گمرک
سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران در راستای شناسایی اطلاعات صاحبان کالا، اظهار کنندگان و نمایندگان قانونی آن ها نسبت به ایجاد سیستم کدینگ کارت بازرگانی اقدام نموده است. اشخاص در صورتی امکان اخذ کدینگ کارت بازرگانی را داشته که از مدارک لازم جهت اخذ این کد بهره مند باشند. بنابراین یکی از مواردی که برای اشخاص اهمیت بالایی داشته، اطلاع از مدارک لازم جهت اخذ کدینگ کارت بازرگانی می باشد. مدارک کدینگ کارت بازرگانی اشخاص حقیقی و حقوقی با یکدیگر متفاوت می باشد. بنابراین در ادامه مدارک لازم جهت کدینگ گمرک معرفی شده است.
ارائه اصل و عکس انواع کارت بازرگانی
ارائه عکس کارت ملی
ارائه اصل و عکس وکالت نامه
ارائه معرفی نامه از طرف شخص حقوقی
پر نمودن فرم های مربوطه و تایید آن
ارائه عکس کارت ملی مدیر عامل شرکت
ارائه اصل و عکس کارت بازرگانی
پر نمودن فرم های ب ، ج ، د و تایید آن توسط احراز هویت
ارائه فرم تکمیل شده پیش نویس
ارائه اصل و کپی کارت بازرگانی
ارائه اصل کپی وکالت نامه و معرفی از شرکت
ارائه پروانه بهره برداری
ارائه روزنامه رسمی شرکت
ارائه اصل کپی و گواهینامه ثبت نام مودیان مالیاتی
ارائه معرفی نامه موضوع ماده ۳۸۲ آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی
با توجه به اینکه کلیه مراحل دریافت کدینگ کارت بازرگانی به صورت حضوری بوده، متقاضیان باید پیش از اقدام جهت دریافت این کد نسبت به آماده کردن مدارک لازم اقدام نمایند. چرا که هرگونه نقص و اشتباه در مدارک متقاضیان، امکان دریافت کدینگ کارت بازرگانی را از آنان سلب می نماید. افراد بعد از دریافت کدینگ کارت بازرگانی باید وارد سامانه epl شده تا امکان استفاده از خدمات الکترونیکی گمرک را پیدا کنند.
نحوه اخذ کدینگ کارت بازرگانی
فعالیت در گمرک بدون آشنایی با قوانین و مقررات گمرک امکان پذیر نمی باشد. سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران در راستای ارائه خدمات الکترونیکی و غیرحضوری به متقاضیان نسبت به طراحی و توسعه سامانه epl اقدام نموده است. با این حال؛ افراد در صورتی امکان استفاده از پنجره واحد فرامرزی را داشته که مراحل دریافت کدینگ کارت بازرگانی را انجام دهند. پیش از این، افراد پاسخ سوال کدینگ گمرک چیست را دریافت نموده و مدارک لازم جهت دریافت این کد آشنا شدند. با این حال یکی از مواردی که برای متقاضیان اهمیت بالایی داشته، اطلاع از چگونگی دریافت کدینگ کارت بازرگانی می باشد. بنابراین در ادامه نحوه اخذ کدینگ کارت بازرگانی توضیح داده شده است.
نحوه دریافت کدینگ کارت بازرگانی به صورت حضوری انجام می شود. صاحبان کالا، دارندگان کارت حق العمل کاری و نمایندگان قانونی آنان می بایست نسبت به مراجعه به یکی از مراکز گمرک اقدام نمایند. اشخاص می بایست با مراجعه به بخش احراز هویت گمرک، مدارک لازم برای کدینگ کارت بازرگانی را ارائه نموده و فرم دریافتی را تکمیل نمایند. در صورتی که مدارک متقاضیان ناقص و یا اشتباه نباشد، آنان امکان دریافت کدینگ کارت بازرگانی را خواهند داشت.
اشخاص پس از اتمام مراحل کدینگ کارت بازرگانی، دو کد مختلف را دریافت نموده که کد ۹ رقمی اول به نماینده قانونی داده شده و کد دوم نیز شماره ملی اظهار کننده می باشد. در ادامه به متقاضیان یوزر و پسورد اختصاصی ورود به سامانه epl داده می شود. متقاضیان با ورود به پنجره واحد فرامرزی امکان دریافت خدمات گمرک را به صورت غیر حضوری خواهند داشت.
شناسه ملی گمرکات جمهوری اسلامی ایران
در بخش های یپشین مقاله، به سوال کدینگ گمرک چیست؛ پاسخ داده و سامانه و نحوه دریافت آن توضیح داده شد. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا شناسه ملی گمرکات جمهوری اسلامی ایران را ارائه نماییم که جدول آن به شرح زیر می باشد:
شناسه ملی گمرکات جمهوری اسلامی ایران |
گمرک فرودگاه امام خمینی (ره): 14000268224 |
گمرک استان قزوین: 14004940579 |
گمرک تهران: 14000268224 |
گمرک استان اردبیل: 14004940598 |
گمرک استان البرز: 14004940638 |
گمرک استان آذربایجان غربی: 14004949689 |
گمرک غرب تهران: 14000268224 |
گمرک استان یزد: 14004940619 |
گمرک استان همدان: 14004940545 |
گمرک استان لرستان: 14004940623 |
گمرک استان قم: 14004940550 |
گمرک استان اصفهان: 14004936040 |
گمرک استان زنجان: 14004936069 |
گمرک استان سمنان: 14004936109 |
گمرک استان کردستان: 14004940507 |
گمرک استان ایلام: 14004940526 |
گمرک استان آذربایجان شرقی: 14004935982 |
گمرک استان مرکزی: 14004935979 |
گمرک استان گلستان: 14004935944 |
گمرک استان مازندران: 14004935930 |
گمرک استان خراسان جنوبی: 14004935925 |
گمرک استان فارس: 14004935910 |
گمرک استان خراسان شمالی: 14004935890 |
گمرک استان کرمان: 14004935866 |
گمرک استان خوزستان: 14004949733 |
گمرک استان چهارمحال و بختیاری: 14004956623 |
گمرک استان کرمانشاه: 14004949693 |
گمرک استان گیلان: 14004949700 |
گمرک استان هرمزگان: 14004949714 |
گمرک استان خراسان رضوی: 14004949729 |
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد خرید نحوه دریافت کدینگ گمرک در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه دریافت کدینگ گمرک پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. مراحل دریافت کدینگ گمرک به صورت حضوری و از طریق یکی از نمایندگی های گمرک جمهوری اسلامی ایران انجام می شود که اطلاعات بیشتر در متن مقاله آورده شده است.