برای مشاوره سامانه و شرایط ثبت موسسه حقوقی
برای مشاوره سامانه و شرایط ثبت موسسه حقوقی
از جمله اقدامات و مسیر های شغلی فارغ التحصیلان رشته حقوق، ثبت موسسه حقوقی به منظور انجام فعالیت هایی در حوزه امور حقوقی، علمی، آموزشی و... می باشد. این موسسات از جمله موسسات غیرتجاری می باشند که می توانند به دو صورت انتفاعی و یا غیرانتفاعی تشکیل گردند. بنابراین، موسسات حقوقی نمی توانند به امور تجاری اشتغال ورزند.
با توجه به قوانین حال حاضر در کشور، کلیه موسسات حقوقی، به منظور آغاز فعالیت، نیازمند ثبت توسط مراجع ذی صلاح می باشند و عدم ثبت، می تواند موسسه مذکور را با خسارات جبران ناپذیری رو به رو سازد. از این رو، اطلاع از جزئیات ثبت موسسات حقوقی از جمله سامانه، شرایط و مدارک لازم برای آن امری الزامی قلمداد می گردد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که سامانه ثبت موسسه حقوقی چه می باشد؛ به بیان شرایط و مدارک لازم برای تاسیس و ثبت این موسسات بدون پروانه وکالت و با لیسانس بپردازیم. سپس در خصوص مراحل و نحوه ثبت و تاسیس موسسه حقوقی صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ بخشنامه جدید موسسه حقوقی، شرایط ثبت موسسه حقوقی بدون پروانه وکالت، ثبت موسسه حقوقی با لیسانس حقوق و نمونه اساسنامه موسسه حقوقی بدون پروانه وکالت ارائه خواهد گردید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
سامانه ثبت موسسه حقوقی
بنابر ماده 1 آیین نامه اصلاحی ثبت تشکیلات و موسسات غیر تجارتی، مقصود از تشکیلات و موسسات غیر تجارتی مذکور در ماده 584 قانون تجارت کلیه تشکیلات و موسساتی است که برای مقاصد غیر تجارتی از قبیل امور علمی یا ادبی یا امور خیریه و امثال آن (اعم از آن که موسسین و تشکیل دهندگان قصد انتفاع داشته یا نداشته باشند) تشکیل می شود.
مطابق با تبصره این ماده، تشکیلات و موسسات مزبور می توانند عناوینی از قبیل انجمن، کانون یا بنگاه و امثال آن اختیار نمایند، اما اتخاذ عناوینی که اختصاص به تشکیلات دولتی و کشوری دارد از طرف موسسات مزبور ممکن نخواهد بود. با توجه به متن ماده فوق، می توان چنین، نتیجه گیری نمود که منظور از موسسات حقوقی، موسسات و تشکیلات غیر تجاری هستند که به منظور انجام فعالیت های حقوقی نظیر آموزش، مشاوره، وکالت و... تشکیل شده باشند.
در این میان، ممکن است که این سوال در ذهن برخی افراد ایجاد شود که سامانه ثبت موسسه حقوقی، چه می باشد و داوطلب می بایست درخواست ثبت موسسه خود را در چه سایتی به مطرح نمایند؟ از این رو، این بخش از مقاله به معرفی سامانه ثبت موسسه حقوقی اختصاص داده شده است.
سامانه ثبت موسسه حقوقی در واقع همان سایت جامع ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir می باشد. به منظور ثبت موسسه حقوقی، شخص در ابتدا؛ می بایست آدرس این سایت؛ یعنی irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود وارد نموده و در صفحه اصلی سامانه، بر روی گزینه تاسیس شخصیت حقوقی کلیک نماید. بعد از انتخاب این گزینه، فهرستی از شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای متقاضی نمایش داده می شود که لازم است فرد، از میان آن ها، گزینه موسسه غیرتجاری را انتخاب نماید تا بتواند روند ثبت موسسه حقوقی خود را آغاز نماید.
شرایط ثبت موسسه حقوقی
در قسمت گذشته، سامانه ثبت موسسه حقوقی را معرفی نموده و بیان کردیم که برای این که شخص بتواند روند ثبت موسسه حقوقی خود را آغاز نماید، می بایست ابتدا به ثبت اینترنتی درخواست در سامانه جامع ثبت شرکت ها اقدام نماید. در این بخش از مقاله قصد داریم تا به بیان شرایط ثبت موسسه حقوقی بدون پروانه وکالت و با پروانه وکالت و لیسانس بپردازیم که این شرایط عبارتند از:
غیرتجاری بودن موضوع فعالیت
تکمیل فرم ثبت موسسه حقوقی در سامانه جامع ثبت شرکت ها
اخذ مجوز از ارگان مربوطه
ثبت نام هر یک از اعضا در سامانه ثنا
وجود دو نفر عضو بالای 18 سال برای تعیین به عنوان هیئت مدیره
داشتن شماره تلفن همراه به نام
ارائه مدارک مربوط به تاسیس شرکت (من جمله نمونه اساسنامه موسسه حقوقی، صورت جلسه مجمع عمومی موسس و....)
ارائه پروانه وکالت از کانون وکلا (در صورت عدم داشتن پروانه وکالت، اخذ مجوز موسسه حقوقی از قوه قضاییه ضروری می باشد.)
داشتن حداقل یک میلیون ریال سرمایه نقدی
نداشتن هیچ گونه دفتر وکالت و عضویت در هیچ موسسه مشابه
عدم سابقه محکومیت کیفری هر یک از اعضا (این محکومیت، محکومیت انتظامی از درجه ۴ به بالا را نیز شامل می شود)
یک نفر از اعضای موسسه به عنوان وکیل دارای حداقل ۱۰ سال سابقه کاری در حیطه وکالت دادگستری باشد (در مواردی که موسسات حقوقی با عناوین مشاوره حقوقی، دفتر وکالت و نظایر این ها به ثبت رسیده و نوع فعالیت موسسه، در این زمینه ها می باشد.)
بر اساس رای شماره 2754 هیات عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ 14 بهمن ماه 1398، تاسیس و ثبت موسسات حقوقی، برای آن دسته از فارغ التحصیلان رشته حقوق که فاقد پروانه وکالت از کانون وکلای دادگستری هستند، به اخذ مجوز از قوه قضاییه (مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوره خانواده قوه قضاییه) منوط می باشد.
ماده 187 قانون برنامه پنج ساله سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، در این رابطه مقرر می دارد که: «به منظور اعمال حمایت های لازم حقوقی و تسهیل دستیابی مردم به خدمات قضایی و حفظ حقوق عامه، به قوه قضاییه اجازه داده شده تا نسبت به تایید صلاحیت فارغ التحصیلان رشته حقوق جهت صدور مجوز تاسیس موسسات مشاوره حقوقی اقدام کند. همچنین، به موجب تبصره 2 ماده 21 آیین نامه اجرایی قانون مذکور مصوب 1381/6/13 مقرر شده است که: « ثبت موسسات حقوقی موکول به ارائه پروانه تاسیس از قوه قضاییه برای مدتی که در پروانه تعیین شده است خواهد بود.»
شرایط ثبت موسسه حقوقی بدون پروانه وکالت
موسسه حقوقی در زمره موسسات غیر تجاری بوده و باید حتما در سامانه ثبت شرکت ها به ثبت برسد. ثبت موسسه حقوقی شرایط خاص خود را دارد و تابع قانون می باشد. در رابطه با شرایط ثبت موسسه حقوقی بدون پروانه وکالت باید گفت ثبت موسسه حقوقی بدون پروانه وکالت امکان پذیر نبوده و در صورت تاسیس موسسه حقوقی بدون پروانه وکالت متخلف مورد پیگرد قانونی قرار می گیرد.
طبق ماده 55 قانون وکالت: «وکلای معلق و اشخاص ممنوع الوکاله و به طور کلی هر شخصی که دارای پروانه وکالت نباشد از هرگونه تظاهر و مداخله در عمل وکالت ممنوع است اعم از اینکه عناوین تدلیس از قبیل مشاور حقوق و غیره اختیار کند یا اینکه به وسیله شرکت و سایر عقود یا عضویت در موسسات خود را اصیل دعوی قلمداد نماید متخلف از یک الی شش ماه به حبس تادیبی محکوم خواهد شد.»همچنین بر اساس رای شماره 2754 هیات عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ 14 بهمن ماه 1398، تاسیس و ثبت موسسات حقوقی مستلزم اخذ مجوز از قوه قضائیه (مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوره خانواده قوه قضاییه) می باشد.
بنابر این فارغ التحصیلان رشته حقوق اجازه ثبت موسسه حقوقی بدون وکالتنامه دادگستری را نخواهند داشت. علاوه بر موسسات حقوقی امروزه با توجه به افزایش نرخ مهاجرت به کشور های دیگر و همچنین در جهت گسترش روابط بین المللی موسسات مهاجرتی هم درامد زایی نسبتا خوبی دارند. در ادامه برای اشنایی بیشتر با موسسات مهاجرتی مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
ثبت موسسه حقوقی با لیسانس حقوق
همانطور که پیش از این نیز گفتیم از جمله مدارک ضروری برای تاسیس موسسه حقوقی اصل وکالتنامه وکیل دادگستری می باشد. متقاضیان تاسیس موسسه حقوقی با ارائه مدارک و مستندات خود می توانند اقدام به ثبت موسسه نمایند. همچنین در رابطه با ثبت موسسه حقوقی با لیسانس حقوقی باید بگوییم این امر زمانی امکان پذیر است که شخص فارغ التحصیل دارای پروانه وکالت باشد.
اگر هر شخصی که دارای پروانه وکالت نباشد، اقدام به انجام هر نوع امور حقوقی نماید وفق ماده 55 قانون وکالت یک الی شش ماه حبس تادیبی خواهد داشت که متن ماده در این خصوص بیان می دارد: «وکلای معلق و اشخاص ممنوع الوکاله و به طور کلی هر شخصی که دارای پروانه وکالت نباشد از هرگونه تظاهر و مداخله در عمل وکالت ممنوع است اعم از اینکه عناوین تدلیس از قبیل مشاور حقوق و غیره اختیار کند یا اینکه به وسیله شرکت و سایر عقود یا عضویت در موسسات خود را اصیل دعوی قلمداد نماید متخلف از یک الی شش ماه به حبس تادیبی محکوم خواهد شد.»
فارغ التحصیلان رشته حقوق در صورتی می توانند موسسه حقوقی ثبت نمایند که یا پروانه وکالت داشته باشند یا اقدام به اخذ مجوز موسسه حقوقی از قوه قضائیه نموده باشند؛ در غیر اینصورت تاسیس موسسه حقوقی غیر قانونی می باشد. در ادامه برای آشنایی با شرایط و مراحل ثبت موسسه خیریه مطالعه مقاله زیر به علاقه مندان توصیه می گردد.
مدارک لازم برای ثبت موسسه حقوقی
ثبت موسسه حقوقی و تاسیس دفتر مشاوره حقوقی نیازمند وجود اوراق و اسنادی می باشد که می بایست بعد از تکمیل مدارک لازم برای ثبت موسسه، به امضاء کلیه شرکا و اعضا رسیده و به اداره ثبت شرکت ها ارسال گردد. در صورتی که این اسناد در مهلت مقرر به اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری ارسال نشود، درخواست متقاضی رد شده و وی می بایست کلیه مراحل را از ابتدا پیگیری نماید. مدارک لازم برای ثبت موسسه حقوقی به شرح زیر می باشد:
دو نسخه تقاضانامه مؤسسات غیرتجاری حاوی بارکد و شماره پیگیری پرینت گرفته شده از سامانه با امضاء تمامی موسسین و در صورت وجود بازرسان ذیل تمامی صفحات آن.
نسخه نمونه اساسنامه موسسه حقوقی موسسات غیرتجاری حاوی بارکد و شماره پیگیری پرینت گرفته شده از سامانه با امضاء تمامی موسسین ذیل تمامی صفحات آن.
دو نسخه صورت جلسه مجمع عمومی موسسین حاوی بارکد و شماره پیگیری پرینت گرفته شده از سامانه با امضاء تمامی موسسین و اعضای هیات مدیره و در صورت وجود بازرسان ذیل تمامی صفحات آن.
دو نسخه صورت جلسه هیات مدیره با امضاء تمامی موسسین و اعضای هیات مدیره ذیل تمامی صفحات آن.
ارائه فهرست اموال با ذکر ارزش ریالی هر یک و امضای تمامی موسسین ذیل آن (در صورتی که مقداری از سرمایه شرکت به صورت غیر نقدی اعم از اموال منقول و یا غیرمنقول اعلام گردد).
ارائه معرفی نامه جهت نمایندگان اشخاص حقوقی (در صورتی که موسسین و یا اعضای هیئت مدیره و یا بازرسان از بین اشخاص حقوقی باشند).
ارائه مجوز از مراجع ذی صلاح (در صورتی که نام و یا موضوع فعالیت یکی از مصادیق مندرج در جدول مربوط به موضوعات فعالیت در سامانه ثبت شرکت ها باشد. به طور مثال، ایجاد موسسه حقوقی جهت ارائه خدمات حقوقی و لیسانس به عنوان مشاوره حقوقی و وکالت یا لیسانس در دعاوی کیفری و حقوقی مستلزم کسب مجوز موسسه حقوقی از مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه و یا کانون های وکلا دادگستری می باشد.)
ارائه اصل یا برابر اصل وکالت نامه یا قیم نامه (در مواردی که امضاء یکی از موسسین وکالتا و یا قیمومیتا صورت گرفته باشد).
ارائه اصل یا برابر اصل وکالت نامه در مواردی که وکیل (اعم از وکیل مدنی یا وکیل دادگستری) به عنوان امضاء کننده ذیل دفاتر در سامانه جامع ثبت شرکت ها معرفی می گردد.
متقاضیان ثبت موسسه حقوقی یا دفتر مشاوره حقوقی می بایست کلیه مدارک فوق را در مهلت مشخص شده توسط اداره ثبت شرکت ها که عموما، سه روز پس از ثبت درخواست در سامانه جامع ثبت شرکت ها، می باشد؛ به آدرس این اداره ارسال نمایند. عدم ارسال اسناد در مدت زمان معین شده، به معین انصراف از درخواست تلقی می گردد.
مراحل و نحوه ثبت و تاسیس موسسه حقوقی
اولین مرحله از مراحل ثبت موسسات حقوقی، ثبت درخواست تایید نام در سامانه جامع ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir می باشد. انجام کلیه مراحل تایید نام در سایت ثبت شرکت ها، به صورت اینترنتی صورت گرفته و به صورت کاملا رایگان می باشد. به منظور آگاهی متقاضیان از مراحل و نحوه ثبت و تاسیس موسسه حقوقی در این سایت، در این بخش، فرآیند و چگونگی ثبت این موسسات به همراه راهنمای تصویری آن ارائه گردیده است.
به منظور ثبت کلیه موسسات حقوقی، شخص در ابتدا می بایست آدرس سامانه ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت وارد شود. پس از آن، داوطلب لازم است که بر روی گزینه تاسیس شخصیت حقوقی کلیک نماید.
در مرحله بعدی، شخص لازم است که بر روی گزینه پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی کلیک نموده و گزینه ادامه که در پایین صفحه قرار گرفته را انتخاب نماید.
پس از آن، نوبت به انتخاب نوع شخصیت حقوقی می رسد. در صورتی که داوطلب تمایل به ثبت موسسه حقوقی را دارد، می بایست از میان گزینه های نمایش داده شده؛ بر روی گزینه "موسسه غیر تجاری" کلیک نماید.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی موسسه حقوقی هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات موسسه وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه ها به آن ارسال می شود. در قسمت پایین نیز، مشخصات امضا کننده دفتر قانونی درج می شود که غالبا همان اطلاعات داوطلب است.
درگام بعدی، فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت موسسه حقوقی را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام موسسه حقوقی لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت موسسه را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین شود. در این قسمت، دو نوع سرمایه درج شده که شامل سرمایه نقد و غیر نقد می گردد. همچنین، میزان هر یک از سرمایه های مذکور می بایست به دقت ارزشیابی گردیده و مبلغ آن در قسمت مربوطه وارد گردد.
پس از آن در مرحله بعدی، شخص لازم است که اطلاعات مدیران و شرکا را در سامانه وارد نماید. توجه به این نکته در این زمینه حائز اهمیت است که سامانه ثبت موسسات غیرتجاری به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور و سایت سازمان ثبت احوال متصل بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، سایت خطایی مبنی بر "عدم دریافت اطلاعات" را برای کاربر نمایش می دهد. همچنین در صورتی که مدیران شرکت در این قسمت حساب کاربری ثنا نداشته باشند، امکان ورود به مرحله بعد برای متقاضی امکان پذیر نخواهد بود.
پس از درج اطللاعات مدیران، شخص لازم است که اطلاعات مربوط به شعب، نام روزنامه کثیرالانتشار و نمونه اساسنامه موسسه حقوقی بدون پروانه وکالت و با پروانه وکالت را نیز تکمیل نموده و به اداره ثبت شرکت ها ارسال دارد. با ارسال اطلاعات، سامانه جامع ثبت شرکت ها، یک کد پیگیری منحصر به فرد به درخواست متقاضی اختصاص داده که می توان از طریق آن، برای پیگیری امور اقدام نمود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت موسسه حقوقی را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. به موجب ماده 7 آیین نامه اصلاحی ثبت تشكیلات و موسسات غیر تجاری، در صورتی كه ظرف 15 روز بعد از وصول اظهارنامه معلوم گردد كه تقاضای ثبت دارای نواقصی می باشد، دفتر اداره ثبت موسسات به متقاضی اخطار می دهد كه نواقص را ظرف مدت پانزده روز رفع كند.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
چنانچه در ظرف مدت مذكور، متقاضی اقدامی برای رفع نواقص نكند و یا اصولا تقاضای ثبت غیر قابل قبول باشد، رئیس اداره ثبت شركت ها اقدام به رد آن خواهد كرد در شهرستان ها این اقدام بر عهده ادارات ثبت می باشد. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت موسسات حقوقی را طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت موسسه حقوقی در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت موسسه حقوقی به اتمام رسد.
بخشنامه جدید ثبت موسسه حقوقی
در قسمت های گذشته توضیحات جامع و کاملی در خصوص سامانه، شرایط، مدارک، مراحل ثبت موسسه حقوقی و دفتر مشاوره حقوقی ارائه گردید و بیان شد که برای این که شخص بتواند، ذیل موسسه حقوقی خود به فعالیت رسمی بپردازد، لازم است که آن را مطابق با قانون و مقررات مربوطه، در سامانه جامع ثبت شرکت ها به ثبت رساند. در این بخش از مقاله، قصد داریم به توضیح بخشنامه جدید ثبت موسسه حقوقی بپردازیم.
لایحه و بخشنامه نحوه تشکیل و فعالیت موسسات حقوقی ارائه دهنده خدمات وکالتی از سوی قوه قضاییه تهیه و از طریق وزارت دادگستری به جهت سیر مراحل بررسی و تصویب به هیئت دولت ارائه شده است. در حال حاضر این لایحه، مراحل و فرآیند بررسی خود را در کمیسیون لوایح هیات دولت طی می کند. در جدول زیر متن کامل بخشنامه و لایحه جدید ثبت موسسات حقوقی یا به عبارت کامل تر "لایحه نحوه تشکیل و فعالیت موسسات حقوقی ارائه دهنده خدمات وکالتی" ارائه گردیده است.
- نویسنده: آشا
- حجم:120KB
- منبع: آشا
علاوه بر موسسات حقوقی موسسات دیگری نیز هستند که فعالیت غیر تجاری دارند. از جمله این موسسه ها موسسات ترک اعتیاد می باشد.موسسه درمانی است که به افراد کمک می کند تا از اعتیاد به مواد مخدر، الکل و دخانیات نجات یابند. این موسسه از روش های مختلف درمانی استفاده می کند و بسیاری از افراد با هدف بهبود کیفیت زندگی افراد و کاهش خطرات و آسیب های ناشی از اعتیاد اقدام به تاسیس این موسسات می کنند. برای مطالعه بیشتر در این خصوص مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
نمونه اساسنامه موسسه حقوقی
به هنگام ثبت درخواست تاسیس در سامانه جامع ثبت شرکت ها، سامانه یک اساسنامه پیشنهادی به متقاضیان ارائه می دهد تا در صورت تمایل استفاده نمایند ولی این امر به معنای ضرورت استفاده از اساسنامه سامانه ثبت شرکت ها نمی باشد. متقاضیان می توانند خود بر حسب نیاز هایشان اقدام به تنظیم اساسنامه نمایند. ممکن است برای متقاضیان این سوال مطرح شود که تنظیم نمونه اساسنامه موسسه حقوقی بدون پروانه وکالت چگونه است؟ در پاسخ باید گفت اساسنامه موسسات بر حسب پروانه وکالت تنظیم می گردد. در ادامه نمونه اساسنامه موسسه حقوقی ارائه شده است:
- نویسنده: آشا
- حجم: 120 KB
- منبع: آشا
به هنگام ثبت موسسه حقوقی متقاضی باید مستندات و مدارک خود را ثبت نماید، از جمله این مدارک ارائه اساسنامه موسسه حقوقی می باشد. پس از تایید اساسنامه و ثبت موسسه، در صورت لزوم اعضای موسسه می توانند اقدام به تغییر مواد اساسنامه نموده و باید حتما این تغییرات را در سامانه جامع ثبت شرکت ها به ثبت برسانند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سامانه و شرایط ثبت موسسه حقوقی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه و شرایط ثبت موسسه حقوقی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. به سایت ثبت شرکت ها مراجعه نمایید.