برای مشاوره شرایط اخذ پروانه کارگزاری گمرک
برای مشاوره شرایط اخذ پروانه کارگزاری گمرک
یکی از دغدغه های متقاضیانی که قصد فعالیت به عنوان کارگزاری گمرک را دارند، دریافت مجوز رسمی گمرک می باشد. افرادی که در آزمون کارگزاری گمرک سازمان سنجش پذیرفته می شوند، امکان ارائه درخواست صدور پروانه کارگزاری گمرک را پیدا می کنند. پروانه کارگزاری گمرک به عنوان مجوزی شناخته شده که به اشخاص امکان انجام امور گمرکی دیگران را تحت اختیارات مشخص می دهد.
افرادی که به قوانین گمرکی اشراف کامل داشته باشند، با اخذ پروانه کارگزاری گمرک، امکان فعالیت به عنوان واسط بین صاحب کالا و گمرک را پیدا می کنند. اشخاص با دریافت این مدرک می توانند به صورت رسمی به امور مربوط به صادرات، واردات و ترخیص کالا گمرک رسیدگی نمایند.
از این رو، در این مقاله، به سوال پروانه کارگزاری گمرک چیست، پاسخ داده شده و سامانه، شرایط و مدارک لازم آورده می شود. در ادامه، مراحل و نحوه اخذ پروانه کارگزاری گمرک ارائه گردیده و زمان لازم برای صدور مجوز و هزینه آن آورده می شود.
پروانه کارگزاری گمرک چیست
سازمان گمرک ایران کلیه قوانین مربوط به گمرک را تنظیم نموده و به امور مربوط به صادرات، واردات و ترخیص کالا نظارت می کند. سازمان گمرک ایران در سال های اخیر نسبت به برگزاری آزمون کارگزاری گمرک اقدام نموده است. سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران برای پذیرفته شدگان آزمون حق العمل کاری پروانه کارگزاری صادر می کند. بدین ترتیب؛ اشخاص امکان فعالیت رسمی در گمرک را خواهند داشت.
فردی که در حوزه گمرک تخصص کافی را داشته و به قوانین گمرکی اشراف کامل داشته باشد، امکان فعالیت به عنوان واسط بین صاحب کالا و گمرک را پیدا می کند. با این حال کارگزاران گمرک برای فعالیت در گمرک نیاز به مجوز خاصی داشته که به نام پروانه کارگزاری گمرک شناخته می شود. یکی از مواردی که برای متقاضیان اهمیت بالایی داشته، این است که پروانه کارگزاری گمرک چیست؟
متقاضیانی که در آزمون حق العمل کاری گمرک سازمان سنجش پذیرفته شوند، قادر به ارائه درخواست صدور پروانه کارگزاری گمرک می باشند. پروانه کارگزاری گمرک به عنوان مجوزی شناخته شده که به اشخاص به صورت وکالتی، امکان انجام امور گمرکی افراد دیگر را تحت اختیارات مشخص می دهد. اخذ پروانه کارگزاری گمرک تحت شرایط و مدارک خاصی صورت گرفته و اشخاص می بایست با نحوه دریافت این مجوز نیز آشنا شوند. کلیه مراحل درخواست صدور پروانه کارگزاری گمرک نیز از طریق درگاه ملی مجوز های کسب و کار انجام می گیرد.
سامانه صدور پروانه کارگزاری گمرک
اخذ پروانه کارگزاری گمرک برای افرادی که قصد فعالیت در گمرک را داشته باشند، اهمیت بالایی دارد. چرا که دریافت این مجوز به کارگزار گمرک اجازه فعالیت در امور صادرات، واردات و ترخیص کالا در گمرک را می دهد. با توجه به مراحل پیچیده گمرک، صاحبان کالا معمولا ترجیح داده تا چنین اموری را به کارگزاران رسمی گمرک بسپارند. صرفا افرادی امکان ارائه درخواست صدور پروانه کارگزاری گمرک را داشته که در آزمون کارگزاری گمرک سازمان سنجش پذیرفته شده باشند. با این حال یکی از مواردی که برای متقاضیان اهمیت بالایی داشته، اطلاع از سایت صدور پروانه کارگزاری گمرک می باشد. بنابراین در ادامه سامانه صدور پروانه کارگزاری گمرک معرفی شده است.
متقاضیانی که قصد ارائه درخواست صدور پروانه کارگزاری گمرک را دارند، باید نسبت به مراجعه به درگاه ملی مجوز های کسب و کار اقدام نمایند. این سامانه تحت نظارت دبیرخانه هیات مقررات زدایی و بهبود کسب و کار فعالیت ایجاد شده است. افراد با مراجعه به سامانه مجوز های کسب و کار می توانند از شرایط، مدارک، استعلامات لازم، مدت زمان و هزینه صدور پروانه کارگزاری گمرک مطلع شوند
توجه به این نکته ضروری است که امکان دریافت پروانه کارگزاری گمرک بدون قبولی در آزمون کارگزاری گمرک فراهم نمی باشد. بنابراین؛ اشخاص باید ابتدا نسبت به حضور در آزمون کارگزاری گمرک سازمان سنجش اقدام نمایند. پذیرفته شدگان آزمون کارگزاری گمرک سازمان سنجش با مراجعه به وبسایت مجوز های کسب و کار می توانند درخواست صدور مجوز کارگزاری گمرک را ثبت نمایند. افراد از طریق سامانه مجوز های کسب و کار امکان اطلاع از شرایط، مدارک و نحوه دریافت مجوز کارگزاری گمرک را پیدا می کنند.
شرایط لازم برای صدور پروانه کارگزاری گمرک
کارگزاران گمرک به نمایندگی از صاحبان کالا امکان انجام کلیه تشریفات کالا را در گمرک پیدا می کنند. با این حال فعالیت در کارگزاری گمرک به مجوز رسمی نیاز دارد. اشخاص امکان اخذ پروانه کارگزاری گمرک را از درگاه ملی مجوز های کسب و کار خواهند داشت. با این حال سازمان گمرک، شرایط و مدارکی را جهت اخذ این مجوز کسب و کار در نظر گرفته است. اطلاع از این شرایط و ضوابط و نحوه دریافت این مدرک برای متقاضیان دریافت پروانه کارگزاری گمرک اهمیت بالایی دارد. بنابراین در ادامه شرایط لازم برای صدور پروانه کارگزاری گمرک معرفی شده است.
برخورداری از تابعیت جمهوری اسلامی ایران
نداشتن سوء پیشینه کیفری و قضایی
عدم سابق قاچاق گمرکی متقاضیان
برخورداری از حداقل مدرک تحصیلی کاردانی رشته های امور گمرکی و یا کارشناسی سایر رشته ها
برخورداری از گواهینامه پایان خدمت و یا معافیت دایم از خدمت
عدم اشتغال در مشاغل دولتی
برخورداری از شرایط سنی حداقل 25 سال تمام
پذیرفته شدن در آزمون کارگزاری گمرک
کلیه شرایط لازم جهت اخذ پروانه کارگزاری گمرک در آیین نامه اجرایی امور گمرکی به اطلاع متقاضیان رسیده است. لازم به ذکر است که متقاضیانی که از هریک از شرایط لازم برای دریافت پروانه کارگزاری گمرک برخوردار نباشند، امکان دریافت این مجوز رسمی را پیدا نمی کنند. دیگر مواردی که برای متقاضیان دریافت پروانه کارگزاری گمرک اهمیت داشته، اطلاع از مدارک، هزینه، زمان و مراحل صدور این مجوز می باشد.
مدارک لازم برای دریافت پروانه کارگزاری گمرک
پروانه کارگزاری گمرک به عنوان مجوزی جهت وکالت دادن به افراد برای انجام امور گمرکی صاحبان کالا شناخته می شود، چرا که معمولا صاحبان کالا خود را درگیر امور گمرکی نمی کنند. داوطلبانی که قصد اخذ پروانه کارگزاری گمرک را دارند، باید نسبت به مراجعه به درگاه ملی مجوز های کسب و کار اقدام نمایند. در سامانه درگاه ملی مجوز های کسب و کار کلیه اطلاعات لازم نظیر شرایط، مدارک و نحوه دریافت مجوز کارگزاری گمرک، به اطلاع متقاضیان می رسد.
صرف برخورداری از شرایط و صلاحیت های لازم جهت اخذ مجوز کارگزاری گمرک کافی نبوده و متقاضیان می بایست مدارک مورد نیاز را نیز تهیه نمایند. از مهم ترین مدارک لازم برای دریافت پروانه کارگزاری گمرک، گواهی قبولی در آزمون کارگزاری گمرک می باشد. همچنین، اشخاص از طریق درگاه ملی مجوز های کسب و کار امکان استعلام اطلاعات و مدارک را به صورت اینترنتی خواهند داشت. بنابراین در ادامه مهم ترین استعلامات لازم جهت دریافت پروانه کارگزاری گمرک معرفی شده است:
استعلام وضعیت کارمندی
استعلام اصالت مدرک تحصیلی
استعلام اصالت گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
استعلام اصالت وضعیت نظام وظیفه
استعلام احراز هویت متقاضیان حقیقی ایرانی
استعلام مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی
استعلام اصالت گواهی پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده
استعلام نشانی و کد پستی
استعلام احراز هویت کاربران
استعلام وضعیت محکومیت مالی
استعلام برخط احراز هویت و اساسنامه شرکت و اطلاعات عمومی اشخاص حقوقی خصوصی
استعلام نشانی و موقعیت مکانی
کلیه استعلامات لازم برای دریافت مجوز کارگزاری گمرک به صورت اینترنتی و غیر حضوری و از طریق درگاه ملی مجوز های کسب و کار انجام می شود. با این حال متقاضیان صرفا برای دریافت استعلام آنلاین احراز هویت خود باید به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند مراجعه نمایند.
مراحل و نحوه اخذ پروانه کارگزاری گمرک
کارگزاران گمرک برای رسمی نمودن فعالیت خود در گمرک نیاز به پروانه کارگزاری گمرک دارند. مراحل و نحوه اخذ پروانه کارگزاری گمرک روند چندان پیچیده ای نداشته و از طریق درگاه ملی مجوز های کسب و کار انجام می شود. با این حال متقاضیانی امکان دریافت پروانه کارگزاری گمرک را داشته که پیش از این حائز شرایط قبولی در آزمون کارگزاری سازمان سنجش باشند. در ادامه مراحل اخذ پروانه کارگزاری گمرک توضیح داده شده است.
داوطلبان واجد شرایط باید ابتدا نسبت به ثبت نام آزمون کارگزاری گمرک سازمان سنجش اقدام نمایند.
متقاضیان باید نسبت به حضور در آزمون کارگزاری گمرک سنجش شرکت نمایند.
پذیرفته شدگان آزمون گمرک سازمان سنجش باید اطلاعات لازم جهت دریافت پروانه کارگزاری گمرک را از طریق سامانه ملی مجوز های کسب و کار بررسی نمایند.
اشخاص از طریق درگاه مجوز های ملی کسب و کار امکان ارائه درخواست صدور پروانه کارگزاری گمرک را خواهند داشت.
در صورت تایید کارشناسان سایت مجوز های کسب و کار، متقاضیان امکان دریافت پروانه کارگزاری گمرک را پیدا می کنند.
یکی از مواردی که برای متقاضیان اهمیت بالایی داشته، اطلاع از چگونگی دریافت پروانه کارگزاری گمرک می باشد؛ زیرا برخی افراد به سادگی امکان ارائه درخواست مجوز کارگزاری مدرک را نخواهند داشت. بنابراین، در ادامه نحوه دریافت پروانه کارگزاری گمرک به صورت تصویری توضیح داده شده است.
داوطلبان بعد از پذیرفته شدن در آزمون کارگزاری گمرک باید آدرس اینترنتی mojavez.ir را از طریق مرورگر خود وارد نموده و عبارت کارگزاری گمرک را جستجو نمایند.
اشخاص در ادامه باید گزینه درخواست صدور مجوز را انتخاب کنند.
متقاضیان در این بخش می بایست گزینه اشخاص حقیقی ایرانی را انتخاب کرده تا امکان ورود از طریق پنجره خدمات دولتی را پیدا نمایند.
کاربران در ادامه باید شماره همراه و کد امنیتی را وارد کرده و گزینه ارسال رمز یکبار مصرف را انتخاب کنند.
افراد در این قسمت می بایست کد ارسالی به شماره همراه خود را وارد کرده تا وارد مرحله بعد شوند.
اشخاص در ادامه باید قوانین را تایید نموده و بعد از وارد کردن شماره همراه کسب و کار خود و کد امنیتی، بر روی گزینه تایید امنیتی کلیک کنند.
متقاضیان بعد از تایید استعلامات و پرداخت هزینه صدور مجوز کارگزاری مدارک باید منتظر صدور مدرک خود باشند. افراد بدین ترتیب امکان دریافت پروانه کارگزاری گمرک را پیدا می کنند. اشخاص با دریافت این مدرک مجوز فعالیت در گمرک را به عنوان کارگزاری رسمی پیدا می کنند. افراد می توانند به عنوان واسط بین صاحبان کالا و گمرک، کلیه امور گمرکی صاحبان کالا را انجام دهند.
زمان لازم برای صدور مجوز کارگزاری گمرک
امکان فعالیت در گمرک بدون برخورداری از مجوز های لازم امکان پذیر نمی باشد. افراد در صورتی امکان فعالیت به عنوان کارگزاری رسمی گمرک را داشته که از پروانه کارگزاری گمرک برخوردار باشند. داوطلبانی که کلیه مراحل درخواست پروانه کارگزاری گمرک را تکمیل نموده باشند، باید منتظر تایید کارشناسان درگاه ملی مجوز های کسب و کار باشند.
همچنین، سامانه مجوز های کسب و کار امکان ارائه مدارک مجوزهای دیگر کسب و کار ها را نیز فراهم نموده است. به همین دلیل، رسیدگی به درخواست متقاضیان زمان بر می باشد. پیش از این اشخاص با شرایط، مدارک و نحوه دریافت مجوز کارگزاری گمرک آشنا شدند. با این حال یکی از مواردی که برای متقاضیان اهمیت بالایی داشته، اطلاع از زمان لازم برای صدور مجوز کارگزاری گمرک می باشد. بنابراین در ادامه مدت زمان لازم جهت اخذ پروانه کارگزاری گمرک معرفی شده است.
اطلاعات مربوط به مدت زمان صدور مجوز کارگزاری گمرک از طریق سامانه مجوز های کسب و کار به اطلاع افراد رسیده است. با توجه به اطلاعات منتشر شده در درگاه ملی مجوز های کسب و کار، صدور مجوز کارگزاری گمرک حداکثر ۶۰ روز طول می کشد. متقاضیان از طریق سایت مجوز های کسب و کار باید از روند درخواست خود مطلع شوند. چرا که در بسیاری از اوقات زمان صدور پروانه کسب و کار بسیار کمتر از زمان اعلام شده می باشد. لازم به ذکر است که پروانه کارگزاری گمرک ۲۴ ماه اعتبار دارد. پس از پایان اعتبار این مجوز، متقاضیان امکان تمدید پروانه کارگزاری گمرک را از طریق سامانه مجوز های ملی کسب و کار خواهند داشت.
هزینه پروانه کارگزاری گمرک
سازمان گمرک ایران قوانین و مقررات مشخصی را جهت فعالیت کارگزاران رسمی گمرک تعیین نموده است. چنان چه متقاضیان در صورتی امکان فعالیت در گمرک را به عنوان کارگزاری رسمی داشته که از پروانه کارگزاری گمرک برخوردار باشند.
افرادی که در آزمون کارگزاری سنجش پذیرفته شوند، امکان ارائه درخواست مجوز کارگزاری گمرک را از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور کسب و کار خواهند داشت. کلیه اطلاعات لازم جهت اخذ پروانه کارگزاری گمرک، از طریق سامانه مجوز های کسب و کار به اطلاع متقاضیان رسیده است. یکی از مواردی که برای افراد اهمیت بالایی داشته، هزینه صدور مجوز می باشد. بنابراین، در ادامه هزینه پروانه کارگزاری گمرک معرفی شده است.
با توجه به اطلاعات منتشر شده در درگاه ملی مجوز های کسب و کار، هزینه لازم جهت صدور پروانه کارگزاری گمرک، مبلغ ۱۰ هزار تومان می باشد. بنابراین، اشخاص با صرف هزینه کمی امکان دریافت این مجوز معتبر را خواهند داشت. متقاضیان بعد از دریافت پروانه کارگزاری گمرک می توانند به عنوان کارگزاری رسمی گمرک فعالیت نمایند. کارگزاران گمرک به عنوان واسطه بین صاحبان کالا و گمرک شناخته می شوند؛ چرا که معمولا صاحبان کالا از روند قانونی ترخیص کالا از گمرک مطلع نبوده و امور گمرکی خود را به کارگزاران گمرک می سپارند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط اخذ پروانه کارگزاری گمرک در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرایط اخذ پروانه کارگزاری گمرک پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. از مهم ترین مدارک لازم برای دریافت پروانه کارگزاری گمرک، گواهی قبولی در آزمون کارگزاری گمرک می باشد که برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.