برای مشاوره نحوه اخذ مجوز نشر برخط دیجیتال
برای مشاوره نحوه اخذ مجوز نشر برخط دیجیتال
یکی از دغدغه های افرادی که قصد فعالیت در حوزه رسانه دیجیتال را دارند، آشنایی با قوانین مربوط به نشر دیجیتال می باشد. عرضه اطلاعات از طریق رسانه های دیجیتالی را نشر دیجیتال می نامند. داوطلبان با تاسیس واحدهای فرهنگی و آموزشی و یا تاسیس وب سایت، امکان تولید محتوای دیجیتالی را خواهند داشت.
تاسیس مراکز فرهنگی و آموزشی دیجیتال بدون اخذ مجوز امکان پذیر نمی باشد. اشخاص با دریافت مجوز پروانه نشر دیجیتال می توانند به صورت قانونی نسبت به عرضه اطلاعات از طریق رسانه دیجیتال اقدام نموده و در صورت بروز مشکلات کپی رایت و سوء استفاده از محتوای دیجیتال، از حق خود در مراجعه قضایی دفاع نماید. افراد، همچنین باید از نحوه دریافت مجوز نشر دیجیتال مطلع شوند.
از این رو، در این مقاله، به این سوال که نشر دیجیتال چیست و مجوز نشر دیجیتال چه می باشد؛ پاسخ داده و مزایا، انواع و سامانه مجوز نشر دیجیتال آورده می شود. در نهایت، نیز شرایط، مدارک لازم و نحوه دریافت مجوز نشر دیجیتال ارائه می گردد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
نشر دیجیتال چیست
در گذشته افراد از لوازم دیجیتالی استفاده محدودی داشته و این لوازم الکترونیکی نقش کوچکی در زندگی اشخاص داشتند. با این حال در سالیان اخیر لوازم الکترونیکی و دیجیتالی پیشرفته ای تولید شده است. اشخاص در همه سنین از لوازم دیجیتالی در زندگی روزمره خود بهره می برند. به همین دلیل؛ کاربران در زمان کوتاهی به محتوای مورد نظر خود دست پیدا می کنند. هر وسیله ای که از ابزار دیجیتال برای انتقال مفاهیم خود بهره برده را رسانه دیجیتال می نامند. به همین دلیل شرکت های مختلف نسبت به ارائه رسانه های دیجیتال از روش های مختلفی اقدام می کنند.
به دلیل حجم عظیم اطلاعات منتشر شده در رسانه های دیجیتال، نیاز به نهادی جهت نظارت برای این رسانه ها احساس می شود. چرا که عدم نظارت بر محتوای رسانه های دیجیتال، آسیب های عمیق فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را به دنبال دارد. رسانه های دیجیتال چالش ها، فرصت ها و مزایای مختلفی داشته که باید بررسی شود. یکی از مواردی که برای متقاضیان اهمیت بالایی داشته، دریافت اطلاعاتی در مورد نشر دیجیتالی می باشد.
در پاسخ به این سوال که نشر دیجیتال چیست؛ می توان گفت که عرضه اطلاعات از طریق رسانه های دیجیتالی را نشر دیجیتال می نامند. متقاضیان با تاسیس واحد های فرهنگی و آموزشی دیجیتال می توانند نسبت به عرصه رسانه های دیجیتالی اقدام نمایند. اشخاص همچنین می توانند با تاسیس وب سایت نسبت به ارائه محتوای آموزش اقدام کنند. با این حال تاسیس مراکز فرهنگی و آموزشی دیجیتال بدون اخذ مجوز نشر برخط دیجیتال امکان پذیر نمی باشد. اشخاص با دریافت انواع مجوز پروانه نشر دیجیتال می توانند نسبت به عرضه اطلاعات از طریق رسانه دیجیتال اقدام نمایند. افراد همچنین باید با نحوه دریافت این مجوز معتبر آشنا شوند.
مجوز نشر دیجیتال چه می باشد
امروزه افراد در کوتاه ترین زمان امکان دسترسی به اطلاعات مختلفی را در بستر دیجیتال دارند. با این حال پیشرفت اطلاعات عرضه شده در رسانه های دیجیتال با سرعت بسیار بالایی همراه است. به همین دلیل، در ابتدا نظارت دقیقی روی محتوای منتشر شده در رسانه های دیجیتال اعمال نمی شد. عدم نظارت بر رسانه دیجیتال موجب بروز مشکلات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی متنوعی می شود. به همین دلیل؛ دولت در سالیان اخیر همواره از راهکارهای مختلفی برای نظارت بر اطلاعات منتشر شده در رسانه های دیجیتال استفاده می کند.
دولت همواره تلاش نموده تا محتوای عرضه شده در رسانه های دیجیتال مطابق با فرهنگ و عرف جامعه باشد. تطابق محتوای تولید شده در رسانه دیجیتال با فرهنگ اصیل بومی، ایرانی و اسلامی می تواند فضای امنی را برای خانواده ها ایجاد کند. به همین دلیل انتشار محتوا در رسانه های دیجیتال بدون اخذ انواع مجوز امکان پذیر نمی باشد. برای پاسخ به سوال مجوز نشر دیجیتال چه می باشد؟ می توان گفت که تولید کنندگان محتوا در رسانه های دیجیتال با دریافت این مجوز می توانند به صورت قانونی نسبت به نشر دیجیتال محتوای خود اقدام نمایند.
متقاضیان با اخذ مجوز نشر برخط دیجیتال امکان عرضه محصولات خود را در فروشگاه های فیزیکی خواهند داشت. متقاضیانی که قصد عرضه محتوا در بستر اینترنت را داشته باشند، نیز نیاز به دریافت مجوز نشر دیجیتال دارند. داوطلبان از طریق مرکز توسعه فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران امکان دریافت مجوز نشر دیجیتالی را داشته و می توانند از مزایای اخذ این مجوز بهره مند شوند. بنابراین اطلاع از نحوه دریافت این مجوز برای اشخاص اهمیت دارد.
مزایای مجوز نشر دیجیتال
همانطور که اشاره شد، افرادی که قصد عرضه محتوای خود در رسانه های دیجیتال را داشته باشند، ملزم به دریافت اطلاعاتی در مورد نحوه دریافت مجوز نشر دیجیتال می باشند. با این حال، نظارت بر اخذ مجوز نشر برخط دیجیتال بیشتر بر روی وب سایت های ارائه دهنده محتوای آموزشی اعمال می شود. با این حال دریافت انواع مجوز نشر دیجیتال، مزایای خاصی را به دارندگان آن ارائه می کند. در ادامه برخی از مهم ترین مزایای مجوز نشر دیجیتال معرفی شده است.
داوطلبان با دریافت مجوز نشر دیجیتال می توانند بدون دغدغه نسبت به انتشار محتوای آموزشی خود در بستر اینترنت اقدام نمایند. چرا که محتوای تولید شده توسط متقاضیان از منظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قانونی تلقی شده است. اشخاص بدین ترتیب در صورت مشاهده هرگونه سوءاستفاده از محتوای تولیدی خود امکان مراجعه به مراجعه قضایی و دفاع از حقوق محتوای دیجیتالی خود را خواهند داشت.
امروزه بسیاری از کاربران رسانه های دیجیتال، پیش از اقدام برای دریافت محتوا های عرضه شده در بستر اینترنت، نسبت به بررسی مجوز سامانه مربوطه اقدام می کنند. اشخاص با دریافت مجوز نشر دیجیتال می توانند خیال کاربران را از قانونی بودن فعالیت وبسایت راحت نموده و اعتماد آنان را جلب نمایند.
یکی از مزایای دریافت مجوز نشر دیجیتال، معافیت از پرداخت مالیات شرکت ها می باشد. کلیه شرکت ها و موسساتی که نسبت به انتشار محتوا در رسانه های دیجیتال اقدام نموده، با دریافت مجوز نشر دیجیتال از پرداخت مالیات معاف می شوند. این مزیت مدیران شرکت ها را برای دریافت مجوز نشر دیجیتال ترغیب می کند.
دولت همواره از متقاضیانی که در راستای عرضه محتوا در رسانه دیجیتال مطابق با فرهنگ و عرف جامعه اقدام نموده، حمایت های ویژه ای را انجام می دهد. با این حال، اشخاص برای فعالیت قانونی در بستر رسانه دیجیتال باید نسبت به دریافت مجوز نشر دیجیتال اقدام نمایند. یکی از مهم ترین مزایای دریافت مجوز نشر دیجیتال، ارائه تسهیلات قرض الحسنه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می باشد.
انواع مجوز نشر دیجیتال
کلیه افرادی که قصد تولید محتوا در رسانه های دیجیتال را داشته باشند، باید نسبت به اخذ مجوز لازم اقدام نمایند. چرا که اشخاص با اخذ مجوز نشر برخط دیجیتال می توانند علاوه بر قانونی نمودن فعالیت خود، از مزایای ویژه داشتن این مجوز نیز بهره مند شوند. اشخاص پیش از اقدام برای تولید و عرضه محتوا در رسانه های دیجیتالی باید مجوز های لازم را از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت نمایند. با این حال یکی از مواردی که برای متقاضیان اهمیت بالایی داشته، دریافت اطلاعاتی در مورد نحوه دریافت مجوز های مختلف نشر دیجیتال می باشد. در ادامه انواع مجوز نشر دیجیتال معرفی شده است.
نوع مجوز | نوع فعالیت |
نشر دیجیتال مبتنی بر حامل | تولید و انتشار نرم افزار های آموزشی، کتاب های دیجیتال (ای – بوک) کتاب های صوتی، نرم افزارهای کاربردی و همراه در بستر CD/DVD و … |
نشر دیجیتال برخط | وب سایت ها وبلاگ ها، فروشگاه های آنلاین و … |
تصدی رسانه برخط پیامده | تامین محتوا و پیامک های ارزش افزوده، مسابقات ، پیامکی ، سرویس های ارزش افزوده تصویری (MMS)، (MNS) و … |
تصدی رسانه برخط تلفن هوشمند | خطوط تلفن هوشمند IN و خطوط گویا و … |
تصدی رسانه برخط کاربر محور | سامانه های پیام رسان همراه، شبکه های اجتماعی، سرویس دهندگان وبلاگ ها، سامانه های اشتراک صدا و تصویر، تالارهای گفت و گو و …. |
تکثیر حامل های دیجیتال | تکثیر محدود(داپلیکیتور) / استمپری(نامحدود) لوح فشرده |
متقاضیان با مراجعه به سامانه اختصاصی مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می توانند از مجوزهای مختلف نشر دیجیتال مطلع شوند. چرا که کلیه اطلاعات لازم در مورد روند اخذ مجوز نشر دیجیتال از طریق این سامانه توضیح داده شده است. به دلیل اهمیت دریافت اطلاعات کافی در مورد مجوز نشر دیجیتال، در ادامه سامانه دریافت مجوز نشر دیجیتال و مدارک و شرایط لازم برای دریافت این مجوز شرح داده شده است.
سامانه دریافت مجوز نشر دیجیتال
با وجود ضوابط و قوانین مشخصی که برای فعالیت در حوزه های فرهنگی سنتی اعمال شده، همواره نبود قوانین تولید محتوا در رسانه های دیجیتال احساس می شد. چرا که آشفتگی های مشخصی در رسانه های دیجیتالی ایجاد شده بود. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای نظارت بر تولید محتوا در رسانه دیجیتال، نسبت به تدوین قوانین مشخصی در زمینه قوانین نشر دیجیتال اقدام نموده است. متقاضیانی که قصد اخذ مجوز نشر برخط دیجیتال را داشته باشند، باید با سامانه دریافت مجوز نشر دیجیتال آن آشنا شوند.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در راستای ارائه خدمات اینترنتی و غیرحضوری در حوزه رسانه دیجیتال، وبسایت ساماندهی محتوای فضای مجازی را طراحی و توسعه داده است. اشخاص با مراجعه به وبسایت ساماندهی به نشانی اینترنتی samandehi.ir می توانند از مزایا متنوع این سامانه کاربردی بهره مند شوند. یکی از قابلیت های وبسایت ساماندهی، دریافت انواع مجوز نشر دیجیتال به صورت غیر حضوری و اینترنتی می باشد.
متقاضیان با دریافت مجوز نشر دیجیتال از طریق وبسایت ساماندهی می توانند امکان فعالیت قانونی در رسانه دیجیتال را پیدا کنند. دریافت مجوز نشر دیجیتال بیانگر تایید صلاحیت محتوا و رعایت قوانین رسانه دیجیتال می باشد. داوطلبان همچنین امکان استفاده از خدماتی نظیر ثبت کانال و صفحه در شبکه اجتماعی، ثبت وبسایت، ثبت نرم افزار های موبایلی و ... را نیز خواهند داشت. لازم به ذکر است که دریافت مجوز نشر دیجیتال از طریق وبسایت ساماندهی بدون برخورداری از شرایط و مدارک لازم امکان پذیر نمی باشد. بنابراین در ادامه مقاله شرایط و مدارک لازم برای دریافت مجوز نشر دیجیتال توضیح داده شده است.
شرایط دریافت مجوز نشر دیجیتال
داوطلبان با اخذ مجوز نشر برخط دیجیتال می توانند محتوای خود را به صورت قانونی در بستر رسانه دیجیتال منتشر نموده و از مزایای دریافت این مجوز بهره مند شوند. اشخاص از طریق وبسایت ساماندهی محتوای فضای مجازی امکان دریافت انواع مجوز نشر دیجیتال را خواهند داشت. با این حال متقاضیان در صورتی امکان اخذ مجوز نشر دیجیتالی را داشته که از شرایط و صلاحیت های لازم برای دریافت این مجوز معتبر برخوردار باشند. شرایط دریافت مجوز نشر دیجیتال برای متقاضیان حقیقی و حقوقی تفاوت دارد. بنابراین در ادامه شرایط اخذ مجوز نشر دیجیتال اشخاص حقیقی و حقوقی معرفی شده است.
مشخصات پنل حقیقی باید مشابه با متقاضی دریافت مجوز باشد.
متقاضیان حقیقی امکان دریافت پروانه فعالیت را نداشته و صرفا درخواست آنان به عنوان ناشر تایید می شود.
اطلاعات مشخصات واحد باید با اطلاعات ثبت نام اولیه در سامانه یکسان باشد.
حداقل مدرک متقاضیان حقیقی باید دیپلم باشد.
متقاضیان برای اخذ مجوز نشر دیجیتال باید دارای شرایط سنی حداقل 25 سال تمام باشند.
مدت زمان صدور مجوز نشر دیجیتال اشخاص حقیقی 90 روز می باشد.
امکان تبدیل پنل حقیقی به حقوقی و بالعکس وجود ندارد.
شرکت های حقوقی باید در سامانه ثبت شرکت ها ثبت شده باشند.
موسسات فرهنگی هنری چند منظوره و موسسات فرهنگی قرآن و عترت دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امکان اخذ مجوز نشر دیجیتال را خواهند داشت.
سازمان های دولتی که نامه ای خطاب به مرکز فرهنگ و هنر در فضای مجازی تنظیم و نماینده خود را در آن نامه معرفی نموده باشند، امکان دریافت مجوز نشر دیجیتال را خواهند داشت.
پروانه فعالیت متقاضیان حقوقی به صورت الکترونیک صادر و فایل پی دی اف آن در پنل متقاضیان قابل مشاهده، دانلود و چاپ می باشد.
متقاضیان حقوقی باید انواع شرکت ها یا موسسه خود را مشخص نمایند.
امکان تبدیل پنل حقیقی به حقوقی و بالعکس وجود ندارد.
داوطلبان برای اطلاع دقیق شرایط اخذ مجوز نشر دیجیتال می بایست به وبسایت ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران مراجعه نمایند. چرا که در این سامانه کلیه شرایط لازم جهت دریافت مجوز نشر دیجیتال شرح داده شده است. افراد همچنین امکان اطلاع از نحوه دریافت مجوز نشر دیجیتال را نیز از طریق این سامانه خواهند داشت.
مدارک لازم برای اخذ مجوز نشر دیجیتال
با توجه به آشفتگی محتوای منتشر شده در بستر رسانه دیجیتال، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران متقاضیان فعالیت در رسانه دیجیتال را ملزم به اخذ مجوز نشر برخط دیجیتال می کند. پیش از این اشخاص با مزایا، شرایط و صلاحیت های لازم جهت اخذ انواع مجوز نشر دیجیتالی آشنا شدند. با این حال داوطلبان می بایست مدارک خاصی را جهت دریافت مجوز نشر دیجیتال ارائه دهند. با توجه به اینکه روند دریافت مجوز نشر دیجیتال به صورت اینترنتی و غیر حضوری بوده، متقاضیان باید نسبت به آپلود مدارک لازم جهت اخذ مجوز نشر دیجیتال اقدام نمایند. مدارک لازم برای اخذ مجوز نشر دیجیتال اشخاص حقیقی و حقوقی با یکدیگر متفاوت می باشد. بنابراین در ادامه مدارک دریافت مجوز نشر دیجیتال متقاضیان حقیقی و حقوقی به طور مجزا معرفی شده است.
ارائه کلیه صفحات شناسنامه
ارائه کارت ملی
ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
ارائه عکس پرسنلی
ارائه مدرک نظام وظیفه
ارائه آخرین مدرک تحصیلی مورد تایید وزارت علوم
ارائه گواهی اشتغال به تحصیل برای دانشجویان
ارائه مستندات مربوط به سوابق، تجربیات، امکانات، دوره های آموزشی، تقدیرنامه ها و...
ارائه فرم حراست تکمیل شده
ارائه کلیه صفحات شناسنامه همه اعضا هیئت مدیره شرکت
ارائه کارت ملی همه اعضا هیئت مدیره شرکت
ارائه گواهی عدم سوء پیشینه همه اعضا هیئت مدیره شرکت
ارائه عکس پرسنلی همه اعضا هیئت مدیره شرکت
ارائه مدرک نظام وظیفه همه اعضا هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت
ارائه تصویر آخرین مدرک تحصیلی مورد تایید وزارت علوم اعضا هیئت مدیره شرکت
ارائه مستندات مربوط به سوابق، تجربیات، امکانات، دوره های آموزشی گذرانده شده، تقدیرنامه های شرکت
ارائه فرم حراست تکمیل شده
داوطلبان باید پیش از تکمیل مراحل دریافت مجوز نشر دیجیتال، نسبت به آماده کردن مدارک لازم برای دریافت این مجوز معتبر اقدام نمایند. لازم به ذکر است که داوطلبان با مراجعه به وبسایت ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می توانند از مدارک دقیق اخذ مجوز نشر دیجیتالی مطلع شوند. در ادامه نحوه دریافت مجوز نشر دیجیتال توضیح داده شده است.
مراحل و نحوه دریافت مجوز نشر دیجیتال
افرادی که قصد فعالیت در بستر رسانه دیجیتال را داشته باشند، باید نسبت به اخذ مجوز نشر برخط دیجیتال اقدام کنند. چرا که متقاضیان با دریافت انواع مجوزهای رسانه دیجیتال می توانند به طور قانونی در این بستر فعالیت نموده و از مزایای این مجوز بهره مند شوند. کلیه مراحل اخذ نشر دیجیتال از طریق سایت ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به صورت اینترنتی و غیرحضوری انجام می شود. یکی از مواردی که برای متقاضیان اهمیت بالایی داشته، اطلاع از مراحل و نحوه دریافت مجوز نشر دیجیتال می باشد. در ادامه مراحل دریافت مجوز نشر دیجیتال شرح داده شده است.
ثبت اطلاعات و بارگذاری مدارک در وبسایت اینترنتی login.saramad.ir
بررسی مدارک توسط کارشناسان به مدت یک تا دو روز کاری
بررسی و تایید درخواست و استعلام حراست به مدت حداکثر 2 ماه کاری
شرکت داوطلبان در آزمون آنلاین
بررسی اطلاعات و مدارک متقاضیان توسط کارگروه امور واحدهای فرهنگی دیجیتال
تایید مجوز نشر دیجیتال و صدور این مجوز با اعتبار ۵ سال
اشخاص حقیقی و حقوقی به طور مجزا باید نسبت به اخذ مجوز نشر دیجیتال اقدام نمایند. با این حال روند دریافت مجوز انتشار دیجیتالی از طریق سایت ساماندهی وزارت بهداشت تفاوت زیادی ندارد. به همین دلیل در ادامه نحوه دریافت مجوز نشر دیجیتال توضیح داده شده است.
افراد در ابتدا باید وبسایت اینترنتی login.samandehi.ir/Pages/default.aspx را از طریق مرورگر خود وارد نموده و بعد از وارد کردن شناسه کاربری و رمز عبور خود بر روی دکمه ورود کلیک نمایند.
اشخاص در ادامه می بایست گزینه صدور مجوز نرم افزار و محتوای دیجیتال را انتخاب نمایند.
کاربران باید از منوی سمت راست گزینه درج مشخصات نرم افزار و محتوای دیجیتال را انتخاب نمایند.
متقاضیان در این قسمت باید نسبت به تکمیل اطلاعات نرم افزار اقدام نموده و گزینه تایید و هدایت به مرحله بعد را انتخاب نمایند.
افراد در ادامه باید اطلاعات بخش دست اندرکاران حقیقی را تکمیل نموده و گزینه تایید و هدایت به مرحله بعد را انتخاب نمایند.
داوطلبان بعد از تکمیل مشخصات فنی نرم افزار باید در بخش اجزای محتوایی نسبت به تکمیل اطلاعات اقدام نموده و گزینه تایید و هدایت به مرحله بعد را انتخاب نمایند.
اشخاص می بایست اطلاعات بخش اجزای غیر محتوایی را نیز مطابق با تصویر زیر تکمیل نموده و گزینه تایید و هدایت به مرحله بعد را انتخاب نمایند.
کاربران بعد از تایید نهایی باید درخواست خود را با آیکون سبز رنگ مشاهده نمایند.
متقاضیان در ادامه باید مراحل ثبت درخواست و تعیین نوع مجوز را تکمیل نمایند. افراد بدین ترتیب امکان اخذ مجوز نشر دیجیتال را پیدا می کنند. لازم به ذکر است که امکان تبدیل پنل حقیقی به حقوقی و برعکس وجود ندارد. به طور مثال اشخاص حقیقی که مجوز نشر دیجیتالی را دریافت نمودند، چنان چه قصد دریافت این مجوز را با نقش متقاضی حقوقی داشته باشند، می بایست مراحل اخذ مجوز را مجدد انجام دهند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه اخذ مجوز نشر برخط دیجیتال در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه اخذ مجوز نشر برخط دیجیتال پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام.تولید و انتشار نرم افزار های آموزشی، کتاب های دیجیتال (ای – بوک) کتاب های صوتی، نرم افزارهای کاربردی و همراه در بستر CD/DVD و …