برای مشاوره شرایط و مدارک ثبت شرکت کشت و صنعت
برای مشاوره شرایط و مدارک ثبت شرکت کشت و صنعت
از جمله شرکت های قابل ثبت در کشور، شرکت های فعال در زمینه کشت و صنعت می باشند. شرکت کشت و صنعت به شرکتی گفته می شود که مواد اولیه موردنیاز مجموعه خود را، خودش تولید می کند.آماده سازی، مطالعه و احیاء اراضی به منظور فعالیت در زمینه کشاورزی، دامپروری، زراعت، باغداری و آبزیان و هم چنین، مشارکت با سایر شرکت ها و اشخاص حقیقی و حقوقی داخل و خارج کشور از جمله زمینه های فعالیت شرکت های کشت و صنعت می باشد.
ثبت شرکت در حوزه کشت و صنعت، مزایای متعددی به همراه را دارد که از جمله آن میتوان به برخورداری از حمایت های دولتی، دریافت تسهیلات بانکی، فعالیت به طور رسمی و قانونی و نیز، کسب اعتبار در بازار رقابت اشاره نمود. با توجه به مزایای فراوان ثبت این گونه شرکت ها، متقاضیان می بایست با شرایط و مدارک ثبت شرکت کشت و صنعت آشنا بوده از مراحل و نحوه ثبت آن، مطلع باشند.
از این رو، در این مقاله، به سوال شرکت کشت و صنعت چیست؛ پاسخ داده شده و انواع، شرایط و مدارک لازم برای ثبت آن آمده است. در ادامه مقاله، مراحل و نحوه ثبت شرکت کشت و صنعت ارائه گردیده و مجوزهای لازم برای تاسیس این نوع شرکت، آمده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
شرکت کشت و صنعت چیست
گسترش واحدهای کشاورزی تحت عنوان کشت و صنعت از طریق جلب سرمایه های ایرانی و خارجی، از جمله مهم ترین برنامه های دولت، بوده است. در توضیح این که شرکت کشت و صنعت چیست و به منظوری تشکیل می شود، می توان بیان داشت که شرکت کشت و صنعت، شرکتی است که با فراهم آوردن امکانات، تاسیسات و زمینه بهره برداری مناسب از منابع آب و خاک نسبت به تولید، نگهداری و فرآوری محصولات کشاورزی و همچنین بازاریابی، توزیع و فروش آن اقدام می کند. از جمله مهم ترین اهداف تشکیل شرکت کشت و صنعت می توان به موارد زیر اشاره نمود:
افزایش بهره وری عوامل و منابع تولید (آب، خاک و.....)
اقتصادی نمودن تولید
جلوگیری از خرد شدن اراضی
بهره گیری از امکانات بالقوه از آب و خاک و انرژی و...
شرکت های کشت و صنعت به منظور فعالیت های قانونی در این زمینه، ابتدا می بایست در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده و مجوزهای قانونی لازم را دریافت نمایند. جواز تاسیس و تشکیل شرکت های کشت و صنعت، مطابق با ضوابط و مقررات مندرج در نظام تشکیل و استقرار شرکت های کشت و صنعت ابلاغی توسط وزارت جهاد کشاورزی صورت می گیرد.
انواع شرکت کشت و صنعت
در قسمت قبلی، به توضیح این پرسش که شرکت کشت و صنعت چیست، پرداخته و بیان نمودیم که هدف از تاسیس این نوع شرکت ها، چه می باشد. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا انواع شرکت کشت و صنعت را معرفی نموده و توضیح دهیم که این گونه شرکت ها در چند قالب می توانند به ثبت برسند.
به طور کلی می توان بیان داشت که شرکت های کشت و صنعت، از لحاظ قالب تشکیل می توانند در هفت نوع تاسیس شوند که شامل شرکت سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط سهامی، شرکت مختلط غیرسهامی، شرکت نسبی و شرکت تعاونی تولید و مصرف اشاره نمود.
اگر چه متقاضیان می توانند شرکت خود را در هر یک از هفت قالب فوق، به ثبت رسانند، اما غالبا ثبت شرکت کشت و صنعت به صورت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود و نیز، شرکت تعاونی صورت می گیرد. هر یک از شرکت های فوق، شرایط و مدارک خاص خود را برای ثبت نیاز داشته و مسئولیت شرکا و سهامداران در آن، متفاوت می باشد.
شرایط تاسیس شرکت کشت و صنعت
کلیه افرادی که قصد تاسیس شرکت در زمینه کشت و صنعت را دارند، لازم است که در ابتدا، با شرایط و ضوابط در نظر گرفته شده در این خصوص، از سوی اداره ثبت شرکت ها آشنا بوده و آن را مورد رعایت قرار دهند. به جهت طلاع علاقمندان، در این قسمت از مقاله، شرایط تاسیس شرکت کشت و صنعت ارائه گردیده که عبارت است از:
تکمیل اظهارنامه تعیین نام در سایت ثبت شرکت ها
تهیه و ارائه مدارک موردنیاز
تامین سرمایه لازم برای تاسیس شرکت
ثبت نام در سامانه ثنا
داشتن خط تلفن همراه به نام متقاضی
دریافت مجوز فعالیت از وزارت جهاد کشاورزی
پرداخت هزینه های مربوط به ثبت شرکت
توجه به این نکته ضروری است که شرایط فوق، ضوابط کلی برای ثبت شرکت کشت و صنعت بوده و متقاضی لازم است که شرایط خاصی را که برای ثبت شرکت در هر یک از انواع هفتگانه شرکت ها وضع گردیده، را نیز مورد رعایت قرار دهد. به طور مثال برای ثبت شرکت کشت و صنعت در قالب شرکت سهامی عام، تهیه طرح اعلامیه پذیره نویسی و نیز، مجوز اولیه و ثانویه سازمان بورس نیز الزامی است.
مدارک لازم برای ثبت شرکت کشت و صنعت
همانطور که در قسمت پیشین مقاله، توضیح داده شد، متقاضیان به منظور ثبت شرکت کشت و صنعت خود، می بایست مدارک و اسناد لازم را تهیه نموده و به اداره ثبت شرکت ها ارائه نمایند. لیست مدارک لازم برای ثبت شرکت کشت و صنعت به شرح زیر می باشد:
دو نسخه تکمیل شده از اساسنامه؛ دو نسخه تکمیل شده شرکت نامه، فرم تعیین نام تکمیل شده؛ فتوکپی برابر با اصل مدارک هویتی تمام شرکا، مدیران و هیات نظارت؛ اصل وکالتنامه وکیل دادگستری (در مواردی که ثبت شرکت توسط وکیل انجام می شود)؛ دو نسخه تکمیل شده از تقاضانامه؛ اصل گواهی عدم سو پیشینه اعضای هیات مدیره و مدیر عامل؛ اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط؛ دو نسخه صورتجلسه هیات مدیره؛ دو نسخه صورتجلسه از مجمع عمومی موسسین و رسید پرداخت هزینه ها.
در مواردی که شرکت به صورت سهامی خاص، به ثبت می رسد، لازم است که متقاضی علاوه بر مدارک فوق الذکر، طرح اعلامیه پذیره نویسی و نیز مجوز اولیه و ثانویه سازمان بورس (برای شرکت سهامی عام) و اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت حداقل 35% سرمایه شرکت و نیز به همراه مدارک فوق، به مرجع ثبت ارائه گردد.
مراحل و نحوه ثبت شرکت کشت و صنعت
در توضیح مراحل و نحوه ثبت شرکت کشت و صنعت، می بایست بیان نمود که ثبت کلیه شرکت ها، من جمله شرکت کشت و صنعت، در سامانه ثبت شرکت ها به نشانی اینترنتی irsherkat.ssaa.ir صورت می گیرد. از آن جایی که ممکن است برخی افراد با فرآیند ثبت در این سایت آشنایی نداشته باشند، این قسمت از مقاله به بیان مراحل و نحوه ثبت شرکت کشت و صنعت اختصاص داده شده است که به شرح زیر است:
در ابتدا متقاضی می بایست نشانی سایت ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر و راهنمای زیر به صفحه اصلی سایت وارد گردد. پس از آن، فرد لازم است که از کادر بالا عبارت "تاسیس شخصیت حقوقی" را انتخاب نماید.
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را برای ثبت شرکت کشت و صنعت فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها برای ثبت شرکت کشت و صنعت انتخاب شود.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی شرکت کشت و صنعت هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت کشت و صنعت به آن ارسال می شود. در قسمت پایین نیز، مشخصات امضا کننده دفتر قانونی درج می شود که غالبا همان اطلاعات متقاضی است.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت کشت و صنعت را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت شرکت کشت و صنعت را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین گردد. در این قسمت، دو نوع سرمایه درج شده که شامل سرمایه نقد و غیر نقد می شود. همچنین، میزان هر یک از سرمایه های مذکور می بایست به دقت ارزشیابی گردیده و مبلغ آن در بخش مربوطه وارد شود.
در مرحله بعدی، فرد لازم است که اطلاعات مدیران و شرکا شرکت کشت و صنعت را در سامانه وارد نماید. توجه به این نکته در این زمینه حائز اهمیت است که سامانه ثبت شرکت ها به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور و سایت سازمان ثبت احوال متصل بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، سایت خطایی مبنی بر "عدم دریافت اطلاعات" را برای کاربر نمایش می دهد.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت کشت و صنعت را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
پس از آن، نوبت به بارگذاری اساسنامه شرکت کشت و صنعت، می رسد. متقاضی باید در این بخش، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج نماید.
پس از آن، شرکتنامه تنظیم شده میان شرکا، برای فرد به نمایش در می آید که می بایست آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت، مشاهده هر گونه ایراد یا نیاز به اصلاح، با ورود به گام مربوطه، اطلاعات را ویرایش نماید.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت کشت و صنعت برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش کرد. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در قسمت بعد، متن تقاضانامه تشکیل شرکت کشت و صنعت نشان داده می شود که امکان ویرایش متن به صورت مستقیم در این قسمت وجود نداشته و تنها با مراجعه به مراحل پیشین می توان مندرجات آن را تغییر داد.
پس از آن، خلاصه متن تقاضانامه برای کاربر به نمایش در می آید. این متن صرفا جهت اطلاع اولیه برای شخص بوده و تا تکمیل مراحل قانونی در مراجع ثبت شرکت ها فاقد اعتبار می باشد. در صورت صحیح بودن اطلاعات، باید برای گزینه ارسال که در سمت چپ پایین صفحه قرار گرفته، کلیک نمود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت کشت و صنعت را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت کشت و صنعت به اتمام رسد.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
مجوزهای لازم برای ثبت شرکت کشت و صنعت
همانطور که پیش تر بیان شد، یکی از مدارک لازم برای ثبت شرکت کشت و صنعت دریافت مجوزهای لازم در این خصوص می باشد. صدور این مجوزها بر عهده وزارت جهاد کشاورزی می باشد و این نهاد، پس از احراز شرایط لازم و نیز تکمیل بودن مدارک، اقدام به صدور این نوع مجوز می نماید.
مجوزهای لازم برای ثبت شرکت کشت و صنعت شامل پروانه بهره برداری و جواز تاسیس می شود. جواز تاسیس، مجوزی است که به متقاضیان حقیقی و حقوقی اجازه می دهد که واحدهای تولیدی خود را تاسیس و راه اندازی نموده و مراحل ساخت و ساز و ایجاد واحد خود را آغاز نمایند.
مجوز دیگر برای فعالیت شرکت کشت و صنعت، پروانه بهره براری می باشد. در توضیح پروانه بهره برداری می بایست بیان نمود که این مجوز، گواهی است که پیش از آغاز فعالیت و پس از تکمیل مراحل تاسیس واحد صنعتی اخذ شده و اجازه تولید انبوه را به واحد های صنعتی آماده فعالیت، می دهد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و مدارک ثبت شرکت کشت و صنعت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرایط و مدارک ثبت شرکت کشت و صنعت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام.دو نسخه تکمیل شده از اساسنامه؛ دو نسخه تکمیل شده شرکت نامه، فرم تعیین نام تکمیل شده؛ فتوکپی برابر با اصل مدارک هویتی تمام شرکا، مدیران و هیات نظارت؛ اصل وکالتنامه وکیل دادگستری (در مواردی که ثبت شرکت توسط وکیل انجام می شود)؛ دو نسخه تکمیل شده از تقاضانامه؛ اصل گواهی عدم سو پیشینه اعضای هیات مدیره و مدیر عامل؛ اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط؛ دو نسخه صورتجلسه هیات مدیره؛ دو نسخه صورتجلسه از مجمع عمومی موسسین و رسید پرداخت هزینه ها.