برای مشاوره نحوه صدور سند الکترونیک اشخاص حقوقی
برای مشاوره نحوه صدور سند الکترونیک اشخاص حقوقی
استعلام شرکت ها و اشخاص حقوقی از طرق مختلف امکان پذیر می باشد که از جمله آن می توان به مراجعه به سامانه ثبت شرکتها، مراجعه به سامانه استعلام شناسه ملی و نیز سایت روزنامه رسمی شرکت ها اشاره نمود. دولت به تازگی، به منظور استعلام برخط و آنلاین شرکت ها، به خصوص شرکت های کاغذی و صوری، از صدور سندی تحت عنوان سند الکترونیک اشخاص حقوقی خبر داده است.
متقاضیان با دریافت این سند، قادر خواهند بود که نسبت به اصالت سنجی اطلاعات اشخاص حقوقی و شرکت ها اقدام نموده و بدین ترتیب، ریسک فعالیت خود را با این گونه شرکت ها کاهش دهند. در این راستا، اطلاع از مراحل و نحوه دریافت سند الکترونیک اشخاص حقوقی و نیز سامانه صدور آن، امری ضروری قلمداد می شود.
از این رو، در این مقاله قصد داریم تا ابتدا، به این پرسش که سند الکترونیک اشخاص حقوقی چیست، پاسخ داده و سپس، سامانه صدور و مراحل و نحوه دریافت آن را ارائه نماییم. در ادامه مقاله نیز، پیگیری و ثبت درخواست مشاهده سند الکترونیک اشخاص حقوقی توضیح داده می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
سند الکترونیک اشخاص حقوقی چیست
به منظور پاسخ به این پرسش که سند الکترونیک اشخاص حقوقی چیست، در ابتدا، لازم است که سند الکترونیکی را شناخت. سند الکترونیکی، به اسنادی گفته می شود که از طریق واسطه های الکترونیکی ایجاد شده و به دو صورت رسمی و عادی تنظیم می شود. سند الکترونیکی عادی، سندی است که بدون دخالت مامور رسمی تولید و امضا شده باشد، و در مقابل، سند الکترونیک رسمی، سندی است که توسط مامورین رسمی دولت، تهیه و تنظیم شده باشد.
سند الکترونیک اشخاص حقوقی، نیز نوعی سند الکترونیک رسمی است که توسط سازمان ثبت شرکت اسناد و املاک کشور صادر شده و به منظور اصالت سنجی برخط و الکترونیکی اطلاعات اشخاص حقوقی مورد استفاده قرار می گیرد. با کمک این سند، افراد قادر خواهند بود که به مشاهده و تحلیل اطلاعات اشخاص حقوقی (من جمله شرکت ها و موسسات غیرانتفاعی و همچنین مدیران، سهامداران، سرمایه و تغییرات شرکت، دیون مالیاتی و سایر موارد مورد نیاز) به شیوه برخط و آنلاین اقدام نمایند.
استعلام و شناسایی شرکت های کاغذی و صوری، غیرفعال کردن این گونه شرکت ها، قابلیت استناد به اطلاعات مندرج در سند الکترونیک، بهبود فضا و محیط کسب و کار، شفاف سازی و پیشگیری از جعل و کلاهبرداری و جلوگیری از ایجاد جرایم اقتصادی از جمله مهم ترین آثار صدور سند الکترونیک اشخاص حقوقی به شمار می آید.
سامانه صدور سند الکترونیک اشخاص حقوقی
در قسمت پیشین مقاله، به این سوال که سند الکترونیک اشخاص حقوقی چیست، پاسخ داده و آثار صدور این سند، را بیان نمودیم. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح این موضوع بپردازیم که سامانه صدور سند الکترونیک اشخاص حقوقی، چه سایتی می باشد و آدرس الکترونیکی آن چه می باشد.
متقاضیان به منظور ثبت درخواست صدور، پیگیری و مشاهده سند الکترونیک اشخاص حقوقی می بایست به سامانه کاتب به نشانی اینترنتی kateb.ir مراجعه نمایند. سامانه کاتب به منظور ارائه خدمات آنلاین به مخاطبان و تسهیل و تسریع دریافت خدمات الکترونیکی مرتبط با سامانه، ایجاد گردیده و منجر به حذف فرآیندهای کاغذی و دستی و کاهش مراجعات حضوری شده است.
متقاضیان با ثبت نام و احراز هویت در این سامانه می توانند وارد حساب کاربری خود شده و از قسمت اشخاص حقوقی، نسبت به ثبت درخواست خود برای صدور سند الکترونیک اشخاص حقوقی اقدام نمایند. توجه به این نکته ضروری است که در حال حاضر، این امکان در سایت کاتب، فعال شده و زیرساخت های لازم توسط مراجع ذی صلاح ارائه گردیده است.
مراحل و نحوه دریافت سند الکترونیک اشخاص حقوقی
همانطور که پیش تر بیان شد، متقاضیان به منظور دریافت سند الکترونیک اشخاص حقوقی می بایست به سامانه کاتب مراجعه نمایند. از آن جایی که ممکن است برخی افراد با راهنما و فرآیند ثبت ثبت درخواست صدور این سند، آشنایی نداشته باشند، این قسمت از مقاله به بیان مراحل و نحوه دریافت سند الکترونیک اشخاص حقوقی اختصاص داده شده است.
به منظور دریافت سند الکترونیک اشخاص حقوقی متقاضی در ابتدا، لازم است که نشانی اینترنتی kateb.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و همانند تصویر زیر وارد صفحه اصلی سایت شود. پس از آن، شخص لازم است که گزینه ورود به سایت کاتب را انتخاب کند.
پس از آن، متقاضی می بایست کد ملی خود را در قسمت مشخص شده، درج نموده و دریافت کد تایید را انتخاب کند.
در مرحله بعدی، کاربر لازم است که کد تاییدی که به شماره همراه وی پیامک می شود، را در این قسمت وارد کند.
پس از طی موفقیت آمیز این مراحل، شخص وارد حساب کاربری خود می شود و سیستم، وی را به صفحه اصلی سایت هدایت می کند. در این قسمت می بایست گزینه اشخاص حقوقی و سپس، صدور سند الکترونیکی را انتخاب شود.
در مرحله بعدی، کاربر لازم است که گزینه درخواست صدور سند الکترونیکی انتخاب شود.
پس از آن، شخص لازم است که شناسه ملی شرکتی که قصد دریافت سند الکترونیکی آن را دارد را وارد نموده و بر روی دکمه اعتبار سنجی کلیک نماید.
در مرحله بعدی، لازم است که رمز یکبار مصرفی که به شماره مدیر عامل شرکت، ارسال می شود در این قسمت وارد شود.
در فرم درخواست، شخص می تواند با تکمیل پنج بخش (اطلاعات عمومی شرکت، اطلاعات سرمایه، اطلاعات مدیران، اطلاعات سهامداران و اسناسنامه) نسبت به ثبت درخواست اقدام کند. در اولین قسمت، اطلاعات مرتبط با شرکتی که شخص قصد دریافت سند الکترونیکی برای آن را دارد، نمایش داده می شود، که لازم است در صورت صحیح بودن اطلاعات، گزینه تایید انتخاب شود.
پس از آن، باید اطلاعات سرمایه شرکت درج شود.
در مرحله بعدی، نوبت به تایید اطلاعات مدیران شرکت می رسد.
در قسمت بعد، کاربر لازم است که اطلاعات سهامداران و شرکا وارد شود.
پس از آن، شخص باید نسبت به تایید، ویرایش و یا حذف مواد اسناسنامه اقدام کند.
در نهایت، شخص لازم است که گزینه متوجه شدم را در تصویر زیر برگزیند. در صورتی که مراحل صدور سند الکترونیک با موفقیت به اتمام برسد، کد پیگیری موقت جهت پذیرش موقت دریافت می گردد.
پس از طی چند روز، درخواست فرد بررسی می شود و نتیجه از طریق پیامک ارسال می شود. توجه به این نکته ضروری است که چنانچه درخواست فرد از طرف سازمان رد شود، دلایل رد توسط کارشناس ثبت شده و متقاضی در زمان پیگیری درخواست می تواند آن را مشاهده کند.
پیگیری درخواست صدور سند الکترونیک اشخاص حقوقی
ممکن است که بسیاری از متقاضیان درخواست خود را برای دریافت سند الکترونیک اشخاص حقوقی در سامانه کاتب ثبت نموده و اکنون قصد پیگیری درخواست خود را داشته باشند. کلیه کاربران می توانند به منظور پیگیری درخواست صدور سند الکترونیک اشخاص حقوقی، همانند روند ثبت درخواست، به سامانه کاتب مراجعه نمایند.
در این راستا، شخص لازم است که همانند راهنمای تصویری قید شده در قسمت های قبلی مقاله، وارد حساب کاربری خود در سامانه کاتب kateb.ir شده و گزینه پیگیری درخواست را برگزیند.
پس از آن، در این قسمت، شخص باید کد پیگیری موقت که در انتهای ثبت درخواست صدور سند الکترونیکی درج شده را وارد نموده و بر روی اعتبار سنجی کلیک کند.
در نهایت، شخص می تواند وضعیت درخواست خود را پیگیری نمایید. استعلام شناسه ملی به افراد کمک می نماید که نسبت به فعال بودن یا نبودن شرکت، صحیح ثبت شدن یا نشدن آن و هم چنین، دیگر اطلاعات مهم و ضروری، آگاهی لازم را کسب نمایند که جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
نحوه درخواست مشاهده سند الکترونیک اشخاص حقوقی
در قسمت های پیشین مقاله، توضیحات جامع و کاملی در خصوص سند الکترونیک اشخاص حقوقی ارائه گردید و بیان شد که سامانه و مراحل و نحوه دریافت به چه صورت می باشد. در این بخش از مقاله، نحوه درخواست مشاهده سند الکترونیک اشخاص حقوقی را ارائه نماییم.
درصورتی که شخص قصد مشاهده سند الکترونیکی صادرشده خود را دارد، لازم است که طبق مراحل قبل، وارد سامانه کاتب kateb.ir شده و بر روی درخواست مشاهده سند، کلیک کند.
پس از آن، شخص باید شناسه ملی شرکتی که قصد مشاهده سند آن را دارد را وارد کرده و بر روی اعتبارسنجی کلیک کند.
در مرحله بعد، رمز یکبار مصرف به شماره همراه مدیرعامل ارسال می شود. شخص باید آن را وارد نموده و بر روی دکمه ی ثبت کلیک کند.
در نهایت، پیغام زیر برای متقاضی ارسال می شود.
پس از ثبت شرکت، شرکا ممکن است تغییراتی را در شرکت ایجاد کنند. از جمله این تغییرات، تغییر در آدرس شرکت، سرمایه شرکت، نام شرکت، تعداد مدیران و بازرسان و.... می باشد. متقاضیان می توانند جهت اطلاع از نحوه استعلام تغییرات شرکت و سامانه آن، به مطالعه مقاله زیر اقدام نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه صدور سند الکترونیک اشخاص حقوقی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه صدور سند الکترونیک اشخاص حقوقی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله