برای مشاوره نحوه حذف پرونده مالیاتی کارتخوان
برای مشاوره نحوه حذف پرونده مالیاتی کارتخوان
امروزه بسیاری از کسب و کارهای کوچک و بزرگ، به منظور انجام تبادلات مالی خود، از دستگاه های کارتخوان استفاده می نمایند. این دستگاه ها به دلیل کوچک و قابل حمل بودن و نیز استفاده آسان، مورد توجه بوده و به کمک آن، می توان به راحتی اقدام به انجام پرداخت های الکترونیکی نمود. آنچه در خصوص استفاده از دستگاه های پوز یا کارتخوان، حائز اهمیت می باشد، این است که بسته به میزان درآمد، صاحبان دستگاه پوز موظف می باشند که مالیات متعلقه را پرداخت نمایند.
در این میان، ممکن است که بسیاری از افراد، به دلایل مختلف قصد غیر فعالسازی و حذف دستگاه کارتخوان را داشته و این سوال برای آن ها مطرح شود که آیا امکان غیر فعال سازی دستگاه کارتخوان بانکی و یا درگاه پرداخت پس از تایید نهایی وجود دارد یا خیر و اگر پاسخ به این پرسش مثبت است؛ مراحل و نحوه حذف دستگاه پوز به چه صورت می باشد؟
از این رو، در این مقاله، به این سوال که منظور از غیر فعال کردن پرونده مالیاتی کارتخوان چیست و آیا امکان ویرایش و یا غیر فعال کردن دستگاه کارتخوان بانکی و یا درگاه پرداخت پس از تایید نهایی وجود دارد؛ پاسخ داده و در ادامه، حذف کد مالیاتی کارتخوان و سایت غیر فعال سازی دستگاه کارتخوان آورده می شود. در ادامه، به پاسخ این پرسش خواهیم پرداخت که لغو مالیات کارتخوان چطور صورت می گیرد و مراحل و نحوه بستن آن، به چه صورت است. در نهایت؛ نیز توضیحات لازم در مورد گام ۳ پرونده مالیاتی آورده خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
منظور از غیر فعال کردن پرونده مالیاتی کارتخوان چیست
براساس ماده بند ب ماده 1 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان؛ منظور از دستگاه پوز: رایانه، دستگاه کارتخوان بانکی (POS)، درگاه پرداخت الکترونیکی یا هر وسیله دیگری است که امکان اتصال به شبکه های الکترونیکی پرداخت رسمی کشور و سامانه مودیان را داشته و از قابلیت صدور صورتحساب الکترونیکی برخوردار باشد.
به موجب قانون مذکور، متقاضیانی که از دستگاه کارتخوان برای انجام پرداخت های خود استفاده می نمایند، ملزم شده اند که در سامانه مودیان ثبت نام نموده و دستگاه کارتخوان خود را به پرونده مالیاتی متصل نمایند. در این میان، ممکن است که عده ای از افراد دستگاه پوز را به پرونده مالیاتی خود متصل نموده و اکنون به هر دلیلی نظیر عدم استفاده از دستگاه مزبور، قصد غیر فعالسازی آن را داشته و این سوال برای آن ها مطرح شود که منظور از غیر فعال کردن پرونده مالیاتی کارتخوان چیست؟
در پاسخ به پرسش مزبور می توان بیان داشت که منظور از غیر فعال کردن پرونده مالیاتی کارتخوان، این است که مودی با مراجعه به سازمان امور مالیاتی کشور و انجام مراحل مقتضی، ضمن انتخاب پرونده مالیاتی کارتخوان خود، اقدام به بسته نمودن و حذف پرونده مالیاتی مزبور نماید. بدیهی است که حذف پرونده مالیاتی، منجر به قطع مالیات متعلقه مربوطه به دستگاه کارتخوان می شود.
آیا امکان ویرایش و یا غیر فعال سازی دستگاه کارتخوان بانکی و یا درگاه پرداخت پس از تایید نهایی وجود دارد؟
به منظور اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، دارندگان دستگاه کارتخوان می توانند با مراجعه به حساب کاربری خود در سامانه درگاه ملی خدمات مالیاتی، اقدام به مشاهده کارتخوان های به نام خود و نیز تعیین تکلیف آن نمایند. توجه به این نکته ضروری است که ورود به سامانه درگاه ملی خدمات مالیاتی مستلزم ثبت نام و احراز هویت در این سایت می باشد.
یکی از سوالات پرتکراری که در زمینه دستگاه پوز یا کارتخوان های بانکی مطرح می شود، این است که آیا امکان ویرایش و یا غیر فعال سازی دستگاه کارتخوان بانکی و یا درگاه پرداخت پس از تایید نهایی وجود دارد؟ یا خیر؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که مودیان مالیاتی می توانند با مراجعه به درگاه ملی خدمات مالیاتی و از طریق گزینه ساماندهی پذیرنده های بانکی در حساب کاربری، و حتی بعد از ثبت دکمه «تایید نهایی»، نسبت به مشاهده پرونده های مالیاتی متصل به دستگاه کارتخوان اقدام نموده و در صورت لزوم، نسبت به ویرایش و یا غیرفعال سازی دستگاه های کارتخوان بانکی و یا درگاه های پرداخت الکترونیکی الصاق شده به پرنده خود به طریق حضوری اقدام نمایند.
توجه به این نکته ضروری است که بنابر اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، کسانی که نسبت به غیرفعال سازی کارتخوان های خود که پرونده مالیاتی ندارند، اقدام نکنند، بانک مرکزی یا سازمان امور مالیاتی اقدام لازم در این زمینه را انجام داده و برای مودی جریمه مالیاتی در نظر گرفته می شود.
حذف کد مالیاتی کارتخوان
کد رهگیری مالیاتی یا کد مالیاتی، یک کد ده رقمی می باشد که پس از انجام مراحل نام نویسی در سامانه مالیاتی به متقاضی و دارنده دستگاه پوز اختصاص داده می شود. به عبارت دیگر، کد مالیاتی، یک کد اختصاصی متصل به دستگاه کارتخوان و پرونده مالیاتی صاحب دستگاه است که بر مبنای آن، مالیات محاسبه گردیده و قابل استعلام و پرداخت می باشد.
با توجه به این که مودی می بایست با دریافت کد مالیاتی نسبت به پرداخت مالیات متعلقه اقدام نماید، ممکن است که برخی افراد، به دلایل مختلف، نظیر عدم توانایی پرداخت مالیات، تمایل به حذف کد مالیاتی کارتخوان خود داشته و بخواهند که دستگاه پوز را از پرونده مالیاتی کارتخوان خود حذف نمایند.
در حال حاضر؛ امکان حذف کد مالیاتی کارتخوان، از سامانه درگاه ملی خدمات مالیات وجود نداشته و به منظور حذف کد مالیاتی کارتخوان، متقاضی می بایست ابتدا، با شرکت پشتیبانی کارتخوان خود تماس گرفته و درخواست ابطال پایانه کارتخوان را ارائه دهد. پس از قطع شدن پایانه فروشگاهی، شخص لازم است که به صورت حضوری، به اداره مالیات منطقه خود مراجعه نموده و ضمن اعلام قطع شدن پایانه فروشگاهی، درخواست ابطال و یا حذف کد مالیاتی کارتخوان خود را ارائه نماید.
سایت بستن و غیر فعال سازی دستگاه کارتخوان
در گذشته، توضیحات جامع و کاملی در خصوص غیرفعال کردن پرونده مالیاتی کارتخوان ارائه گردید و بیان شد که متقاضیان می توانند در صورت عدم استفاده از دستگاه کارتخوان، آن را غیر فعال نمایند. در این میان ممکن است که برای برخی از متقاضیان این سوال مطرح شود که آیا امکان غیرفعالسازی دستگاه کارتخوان، به صورت الکترونیکی و غیرحضوری امکان پذیر می باشد یا خیر؟ و اگر پاسخ به این پرسش، مثبت است، سایت بستن و غیر فعال سازی دستگاه کارتخوان چه سامانه ای است؟
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که در گذشته، مودیان مالیاتی دارنده کارتخوان، می توانستند از طریق مراجعه به سایت درگاه ملی خدمات مالیاتی به نشانی اینترنتی my.tax.gov.ir نسبت به بستن و غیر فعال سازی دستگاه کارتخوان اقدام نموده و مراحل مقتضی را طی نمایند.
با این حال؛ مدتی است که این خدمت، از فهرست امکانات سایت my.tax.gov.ir برداشته شده و متقاضی با ورود این سامانه، نمی تواند نسبت به غیرفعالسازی دستگاه کارتخوان خود به صورت غیرحضوری اقدام کند. از این رو، نیاز است که شخص به صورت حضوری به اداره مالیات حوزه خود مراجعه نموده و اقدامات لازم را به طور مستقیم دنبال نماید.
نحوه غیرفعال کردن و حذف پرونده مالیاتی کارتخوان
همانطور که در قسمت های پیشین مقاله، توضیح داده شد، متقاضیان به منظور غیر فعال کردن و حذف پرونده مالیاتی کارتخوان، ابتدا؛ می بایست با شرکت پشتیبانی کارتخوان خود تماس گرفته و درخواست ابطال پایانه کارتخوان دهند. پس از آن، متقاضی لازم است که به صورت حضوری به اداره مالیات مراجعه کرده و سایر مراحل غیر فعال کردن و حذف پرونده کارتخوان را در این اداره طی نماید.
ذکر این نکته ضروری است که در گذشته، افراد می توانستند با ورود به حساب کاربری خود در سایت درگاه ملی خدمات مالیات، به صورت انلاین کارتخوان خود را غیرفعال نمایند. با این که این خدمت، چند سالی است که از سامانه حذف گردیده، اما ممکن است که در آینده، امکان بستن پرونده مالیاتی کارتخوان مجددا در سایت فراهم شود که در این صورت مراحل و نحوه غیرفعال کردن و حذف پرونده مالیاتی کارتخوان از سامانه به شرح زیر است:
به این منظور، متقاضی در ابتدا لازم است که نشانی اینترنتی my.tax.gov.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق با تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود. پس از آن، شخص باید اطلاعات خواسته را در قسمت مشخص شده درج کرده و گزینه ورود به درگاه ملی را برگزیند.
در این مرحله، کاربر بایستی کد پیامک شده به شماره همراه خود را در این قسمت درج نماید.
پس از ورود به حساب کاربری، لازم است که از منوی سمت راست صفحه، گزینه مدیریت پرداخت ها و پذیرنده ها برگزیده شود.
در این مرحله، شخص باید گزینه ساماندهی پذیرنده های بانکی را برگزیند.
در ادامه، تمامی درگاه های پرداخت اینترنتی که به نام متقاضی ثبت شده اند؛ نمایش داده می شوند.
در نهایت، شخص می تواند با انتخاب گزینه درخواست غیر فعال کردن به صورت الکترونیکی نسبت به انجام مراحل لازم اقدام کند. توجه به این نکته ضروری است که همانطور که پیش تر بیان شد، در حال حاضر، فرآیند غیر فعالسازی و بستن پرونده مالیاتی کارتخوان، به صورت الکترونیکی از طریق سامانه درگاه ملی مالیات، امکان پذیر نبوده و متقاضیان به این منظور، می بایستبه صورت حضوری به اداره مالیات مراجعه نمایند.
گام ۳ پرونده مالیاتی چیست
تاکنون در خصوص جزئیات حذف کد مالیاتی و غیر فعال کردن پرونده مالیاتی کارتخوان توضیح داده شد و آدرس سایت و مراحل آن معرفی گردید. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به منظور آشنایی مودیان مالیاتی به پاسخ این پرسش بپردازیم که گام ۳ پرونده مالیاتی چیست و در این گام، چه اقداماتی صورت می گیرد.
به منظور تشکیل پرونده مالیاتی، لازم است که مودی، گام ها و مراحل مختلفی را طی نماید که به طور کلی شامل گام یک: پیش ثبت نام الکترونیکی؛ گام دو: ثبت نام الکترونیکی؛ گام سه: راستی آزمایی اطلاعات و گام چهار، دریافت پیامک از سازمان امور مالیاتی کشور می شود. همانطور که در این قسمت مشاهده می شود، گام سوم مربوط به راستی آزمایی اطلاعات ثبت شده توسط کاربر در سامانه سازمان مالیات و نیز رفع نواقص می شود.
در این مرحله، اطلاعات متقاضی توسط سازمان استعلام می شود و شخص می تواند موارد ثبت شده را در پایگاه داده سازمان امور مالیاتی ببیند. در صورتی که اطلاعات وارد شده در پرونده نقصی داشته باشد، در این مرحله نمایش داده شده و برای رفع نواقص اطلاعاتی، تنها لازم است روی این گزینه ها کلیک شده و اطلاعات خواسته شده وارد سامانه شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه حذف پرونده مالیاتی کارتخوان در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه حذف پرونده مالیاتی کارتخوان پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله