برای مشاوره ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی
برای مشاوره ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی
در دنیای امروز، توسعه اقتصادی و اجتماعی به عنوان یکی از مهم ترین اهداف جوامع به شمار می آید. یکی از ابزارهای موثری که در این راستا وجود دارد، تشکیل شرکت های تعاونی است که نقش به سزایی در بهبود معیشت و افزایش اشتغال ایفا می کنند.
تشکیل و ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی، از این حیث اهمیت دارد که یک فرصت جدید برای ایجاد اشتغال افراد کم درآمد و فاقد سرمایه محسوب می شود. از این رو، پاسخ به این سوال که شرکت تعاونی فراگیر ملی چیست و شرایط ثبت و دستورالعمل تشکیل آن چگونه می باشد؛ بسیار حائز اهمیت است.
به همین دلیل، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که شرکت تعاونی فراگیر ملی چیست و اهداف ثبت این نوع شرکت چه می باشد؛ به شرایط و قوانین و مدارک لازم برای ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی بپردازیم. سپس در خصوص مراحل و نحوه ثبت و تشکیل شرکت تعاونی فراگیر ملی و هزینه آن صحبت خواهیم کرد و در انتها، دستور العمل تشکیل این شرکت و نمونه اساسنامه آن را ارائه و پرداخت تسهیلات به تعاونی های فراگیر ملی را مورد بررسی قرار می دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
شرکت تعاونی فراگیر ملی چیست
شرکت های تعاونی به منظور رفع نیازمندی های مشترک و بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضاء از طریق خودیاری و همکاری آنان ایجاد شده است. شرکت های تعاونی انواع مختلفی دارد که یکی از آن، شرکت تعاونی فراگیر ملی است. حال ممکن است که در ذهن برخی از افراد این پرسش مطرح شود که منظور از شرکت تعاونی فراگیر ملی چیست؟
در پاسخ به سوال فوق باید گفت که شرکت تعاون فراگیر ملی، در قانون اجرای سیاس تهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی معرفی شده است و بند ۱۰ ماده ۱ این قانون، شرکت تعاونی فراگیر ملی را این گونه تعریف کرده است: « نوعی تعاونی متعارف یا سهامی عام است که برای فقرزدایی از سه دهک پایین درآمدی تشکیل می شود. عضویت سایر افراد در این تعاونی آزاد است ولی در بدو تشکیل حداقل هفتاد درصد (۷۰٪) اعضاء آن باید از سه دهک پایین درآمدی باشند.»
بنابراین هدف اصلی از تشکیل این شرکت، حمایت و فقر زدایی از 3 دهک پایین جامعه است. بدین صورت که كلیه واجدین شرایط اعم از اشخاص حقیقی و یا حقوقی غیردولتی كه نیاز به خدمات تعاونی دارند؛ می توانند به عضویت این شرکت در بیایند. البته باید توجه داشت که صرفا 70 درصد اعضا می توانند که جز سه دهک پایین جامعه باشند.
اهداف ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی
شرکت تعاونی فراگیر ملی دارای اهداف متعددی است که یکی از مهم ترین اهداف آن، حمایت از افراد کم درآمد جامعه می باشد. حال در این قسمت از مقاله قصد داریم که سایر اهداف ثبت انواع شرکت های تعاونی فراگیر ملی اختصاص را بیان کنیم و در خصوص آن توضیحات مفصلی ارائه دهیم.
اهداف شرکت تعاونی فراگیر ملی عمدتا بر پایه تامین منافع مشترک اعضای آن و فقر زدایی شکل گرفتهاند. به عبارت دیگر؛ شرکت تعاونی فراگیر ملی به عنوان یک نوع خاص از شرکت های تعاونی است که با هدف تامین نیازهای مشترك اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اعضاء و كمك به تحقق عدالت اجتماعی در جامعه تاسیس می شود.
بنابراین؛ هدف اصلی شرکت تعاونی فراگیر ملی، ارتقاء سطح زندگی اعضا می باشد. این نوع شرکت ها با تامین نیازهای اساسی اعضا و افزایش قدرت خرید آنان باعث بهبود کیفیت زندگی اعضای کم درآمد می شوند. همچنین پیشگیری و جلوگیری از انحصار، احتكار، تورم و اضرار به غیر و سرمایه گذاری در فعالیت های تولیدی، خدماتی، معدنی، كشاورزی، بهداشتی و آموزشی با استفاده از مشاركت های اقتصادی داخلی و خارجی از دیگر اهداف ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی است.
شرایط و قوانین ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی
در قسمت گذشته، در خصوص اهداف تاسیس و ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی صحبت نموده و بیان کردیم که یکی از مهم ترین اهداف ثبت این شرکت حمایت از افراد کم درآمد می باشند. حال در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح مهم ترین شرایط و قوانین ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی بپردازیم که شامل موارد زیر می گردد:
70% از اعضاء شرکت تعاونی فراگیر ملی باید از سه دهک پایین درآمدی جامعه باشند.
تامین حداقل سرمایه لازم که این سرمایه برای تشکیل شرکت های تعاونی فراگیر ملی، یکصد میلیون ریال می باشد. باید توجه داشت در هنگام تشکیل و ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی، پرداخت حداقل یک سوم سرمایه ضروری می باشد.
ثبت نام در سامانه ثبت شرکت ها
تهیه مدارک و اسناد لازم
در تابلو ها وسربرگ های تعاونی ها ذکر عنوان "تعاونی فراگیرملی" ضروری است
تنظیم اساسنامه منطبق بر قانون بخش تعاون
دریافت مجوز فعالیت در موضوع طرح پیشنهادی از مراجع ذیربط (در صورت نیاز به مجوز فعالیت)
افتتاح حساب به نام تعاونی در شرف تاسیس
حداقل تعداد اعضا برای تشکیل تعاونی فراگیر ملی تعداد ۵۰ نفر می باشد.
ایمان و تعهد به اسلام، نداشتن منع قانونی و محجور نبودن، عدم عضویت در گروه های محارب و عدم ارتكاب جرائم علیه امنیت کشور و عدم محکومیت به جعل اسناد، عدم سابقه محكومیت به ارتشاء، اختلاس، كلاهبرداری، خیانت در امانت، تدلیس، تصرف غیرقانونی در اموال دولتی و ورشكستگی به تقصیر از جمله شرایط لازم برای عضویت در شرکت تعاونی فراگیر ملی است.
نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که برای عضویت سه دهک پایین در آمدی در شرکت تعاونی فراگیر ملی لازم است که سازمان های حمایتی در این مورد تاییدیه بدهند. همچنین یک فرد نباید در ۲ تعاونی با موضوع فعالیت مشابه عضویت همزمان داشته باشد.
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی
متقاضیان برای ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی، باید مدارک خاصی را فراهم کنند. حال در این میان، ممکن است که برخی افراد با این اسناد آشنایی نداشته به همین دلیل، در این بخش از مقاله لیست مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی ارائه شده که شامل موارد زیر می باشد:
سه نسخه اساسنامه شرکت ممهور به مهر اداره تعاون مربوطه
دو نسخه صورت جلسه اولین مجمع عمومی و هیات مدیره
دو نسخه تقاضا نامه و شرکت نامه تعاونی فراگیر ملی
تکمیل فرم تعیین نام به ترتیب اولویت نام های پیشنهادی
اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت سرمایه
اصل مجوز از اداره تعاون مربوطه
تصویر برابر با اصل مدارک احراز اعضا هیات مدیره و بازرسان (شناسنامه و کارت ملی)
لازم به ذکر است که تهیه تمامی مدارک فوق الزامی می باشد و اگر در مدارک نقصی وجود داشته باشد؛ امکان ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی وجود ندارد و اداره ثبت شرکت ها درخواست متقاضی را رد می کند و شخص مجبور است که پس از تکمیل مدارک درخواست خود را ارائه بدهد.
مراحل و نحوه ثبت و تشکیل شرکت تعاونی فراگیر ملی
مراحل و نحوه ثبت و تشکیل شرکت تعاونی فراگیر ملی بدین صورت است که در گام اول هیات موسس باید نسبت به تهیه طرح پیشنهادی و تنظیم اساسنامه منطبق بر قانون بخش تعاونی، دعوت به عضویت افراد واجد شرایط، درخواست معرفی نامه سه دهک پایین درآمدی از سازمان های حمایتی، تشکیل اولین مجمع عمومی عادی جهت تصویب اساسنامه و تعیین هیات مدیره و بازرس یا بازرسان و سایر وظایف مجمع عمومی عادی اقدام نماید.
لازم به ذکر است که هیات موسس باید طرح پیشنهادی خود را به وزارت تعاون ارائه نماید. اداره کل تعاون پس از وصول تقاضای تشکیل تعاونی و بررسی طرح پیشنهادی، حداکثر ظرف مدت 2 روز نظر خود را به هیات موسس اعلام و آن را به بانک برای افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس معرفی می نماید.
از جمله اقدامات دیگری که هیات موسس باید انجام دهد می توان به تدوین اساسنامه پیشنهادی، بررسی شرایط داوطلبان و پذیرش واجدین شرایط عضویت و دریافت گواهی واریز وجه لازم التادیه سهام آن ها و صدور برگ اجازه ورود به جلسه اولین مجمع عمومی عادی، تعیین نام از اداره ثبت شرکت ها، ارزیابی آورده غیر نقدی توسط کارشناس رسمی دادگستری، انتشار آگهی دعوت اولین مجمع عمومی عادی با رعایت فاصله زمانی حداقل 15 روز از تاریخ انتشار آگهی دعوت تا تاریخ تشکیل مجمع، ارسال یک نسخه از آگهی دعوت به منظور درخواست از اداره کل/ اداره تعاون جهت معرفی ناظر در اولین جلسه مجمع عمومی عادی و . . . می باشد.
پس از انجام موارد فوق وظایف هیات موسس تمام و در ادامه آن هیات مدیره تشکیل می شود. هیات مدیره موظف است که فهرست اسامی و مشخصات کامل اعضا را به وزارت تعاون تحویل دهد. در نهایت وزارت تعاون پس از دریافت کلیه مدارک تکمیل شده، متقاضیان را برای ثبت به اداره ثبت شرکت ها ارجاع می دهد. به این منظور، در ابتدا؛ متقاضی می بایست نشانی سایت ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت وارد گردد. پس از آن، فرد لازم است که از کادر بالا عبارت "تاسیس شخصیت حقوقی" را انتخاب نماید.
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود. برای ثبت شرکت تعاونی، لازم است که گزینه شرکت تعاونی از این قسمت انتخاب شود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت تعاونی را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت را طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نموده و آگهی تاسیس را در روزنامه به چاپ برساند.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
هزینه ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی
یکی از پرسش های متداولی که ممکن است افرادی که قصد تاسیس یک شرکت تعاونی فراگیر ملی را دارند، با آن مواجه شوند، این سوال است که برای ثبت شرکت مورد نظر خود، چه هزینه هایی را باید، متقبل شوند؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت، به طور کلی، هزینه ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی شامل موارد زیر می باشد:
همانطور که گفته شد؛ ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی نیازمند پرداخت هزینه های مختلفی است و در این مورد نمی توان هزینه ثابت و دقیقی را بیان نمود؛ زیرا نرخ این هزینه ها هر سال با توجه به شرایط اقتصادی تغییر پیدا می کند به همین خاطر توصیه می شود که برای دریافت اطلاعات دقیق تر، افراد با اداره ثبت شرکت ها تماس بگیرند.
اما به طور کلی انواع هزینه ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی شامل هزینه ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت ها از طریق پست، هزینه چاپ آگهی تاسیس در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار، تامین سرمایه اولیه، حق الثبت، اجاره محل، حقوق کارکنان و . . . می باشد.
دستور العمل تشکیل شرکت های تعاونی فراگیر ملی
در بخش های قبلی به شرایط، مدارک و نحوه تشکیل و ثبت شرکت های تعاونی فراگیر ملی پرداخته شد. در این میان باید توجه داشت که در خصوص تاسیس شرکت یاد شده، دستور العمل خاصی وجود دارد. به جهت آشنایی بیشتر خوانندگان، در قسمت زیر فایل دستور العمل تشکیل شرکت های تعاونی فراگیر ملی بارگذاری شده است .
حجم: 88KB | |
منبع: آشاثبت |
افراد بهتر است بدانند که بر اساس ماده 6 دستور العمل فوق الذکر، حداقل ارزش اسمی هر سهم در تعاونی فراگیر ملی، یک هزار تومان است. همچنین اعضای این شرکت موظف هستند که حداکثر ظرف 2 سال مبلغ تعهد شده سهم خود را پرداخت نمایند.
نمونه اساسنامه شرکت تعاونی فراگیر ملی
همانطور که در بخش های قبلی نیز گفته شد؛ یکی از مدارک های مهمی که برای ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی لازم است وجود داشته باشد، اساسنامه است. حال در ادامه مقاله؛ نمونه اساسنامه شرکت تعاونی فراگیر ملی آورده شده تا افراد با مطالعه آن از محتوا و مفاد آن مطلع شوند.
حجم: 98KB | |
منبع: آشاثبت |
همانطور که در اساسنامه فوق مشاهده می شود از جمله فعالیت های شرکت تعاونی فراگیر ملی سرمایه گذاری و مشاركت و همكاری و انجام كلیه فعالیت های اقتصادی، بازرگانی، خدماتی و ساخت و احداث و اجرای پروژه ها و طرح های عمرانی و . . . عنوان شده است.
پرداخت تسهیلات به تعاونی های فراگیر ملی
دولت حمایت های زیادی از شرکت تعاونی می کند که یکی از مهم ترین این حمایت ها، ایجاد سهولت در پرداخت تسهیلات به این شرکت ها می باشد. حال در این بخش از مقاله به جهت آشنایی بیشتر کاربران به بیان جزئیات پرداخت تسهیلات به تعاونی های فراگیر ملی اختصاص پیدا کرده است.
دریافت کمک بلاعوض و پرداخت تسهیلات قرض الحسنه برای تامین تمام یا بخشی از آورده شرکت های تعاونی یکی از مزیت های مهم ثبت شرکت تعاونی های فراگیر ملی است. در واقع قانون گذار این اجازه را به افراد کم توان داده که با دریافت تسهیلات، بتوانند شرکت تعاونی فراگیر ملی را تاسیس کنند.
در همین راستا متقاضیان می توانند به سامانه جامع بخش تعاون به نشانی taavoni.mcls.gov.ir مراجعه کرده و نسبت به ثبت نام و تکمیل فرم دریافت وام تعاونی از وزارت تعاون اقدام نمایند. همچنین برای دریافت این وام داشتن اسناد و مدارک شرکت نظیر اساسنامه، صورتجلسه مجمع، آگهی تغییرات شرکت و مدارک هویتی مدیران و ضامنین ضروری می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد خرید برای مشاوره ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: هزینه ثبت شامل مواردمختلفی می شود که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.