برای مشاوره شرایط و مدارک ثبت شرکت زیارتی
برای مشاوره شرایط و مدارک ثبت شرکت زیارتی
در دین اسلام، به خصوص مذهب شیعه، زیارت اماکن مقدس و مذهبی، از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و هر ساله افراد زیادی از طریق مراکز گردشگری مذهبی، برای ادای احترام، به این اماکن راهی می گردند. با توجه به افزایش تعداد زائران داخلی و خارجی در سال های اخیر و نیز رونق ایجاد کسب و کار در این حوزه، تاسیس مراکز و مجموعه هایی برای ثبت نام، تنظیم و انجام مسافرت های زیارتی در سراسر کشور، بسیار متداول شده است.
قانون گذار، به منظور نظم بخشیدن به فعالیت این گونه موسسات و نیز، رسمی شدن کسب و کار آن ها، ثبت شرکت زیارتی در اداره ثبت شرکت ها را امری الزامی دانسته است. از این رو، آشنایی با انواع و قالب های ثبت شرکت زیارتی، شرایط و مهارت های لازم برای تاسیس این نوع شرکت بسیار حائز اهمیت بوده و افراد می بایست با مراحل تاسیس و ثبت آن، آشنا باشند.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر قصد داریم به پاسخ این پرسش بپردازیم که شرکت زیارتی چیست و انواع، شرایط و مدارک لازم برای ثبت آن چه می باشد. در ادامه، راهنمای مراحل ثبت شرکت زیارتی آورده شده و دریافت و صدور مجوز و جواز فعالیت دفتر زیارتی ارائه می گردد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
شرکت زیارتی چیست
در عصر حاضر، مسلمانان زیادی در سراسر جهان، خواهان مسافرت و اعزام به سفرهای زیارتی نظیر حج، عتبات عالیات، مشهد، قم و ... می باشند. با توجه به افزایش و نیز رفاه حال مسافرین، مجموعه ها و دفاتری، تحت عنوان شرکت های زیارتی، صفر تا صد برنامه ریزی سفر را انجام داده و به مسافران، در تشرف به این امکان مقدس یاری می رسانند.
با توجه به توضیحات فوق، در پاسخ به این پرسش که شرکت زیارتی چیست؛ می توان بیان نمود که شرکت زیارتی، شرکتی است که به منظور تسهیل و تنظیم شرایط سفر به امکان مقدسه و زیارتی در داخل و خارج کشور فعالیت می کند. ذکر این نکته در این میان، حائز اهمیت است که کلیه شرکت های زیارتی باید مجوز فعالیت و همچنین تاسیس دفتر، را از وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دریافت نمایند.
حوزه فعالیت شرکت های ارائه دهنده خدمات زیارتی عمدتا شامل مواردی نظیر رزرو بلیط، رزرو هتل، تهیه خوراک مسافران، حمل و نقل و به طور کلی؛ صفر تا صد کلیه اموری که برای یک سفر زیارتی نیاز است، می گردد. برای ثبت یک شرکت زیارتی، متقاضی لازم است که شرایطی را رعایت نموده و مدارکی را تهیه نماید که در قسمت های بعدی مقاله، به طور مفصل به آن پرداخته خواهد شد.
انواع شرکت زیارتی در ایران
یکی از سوالات پرتکراری که در زمینه ثبت شرکت و دفاتر ارائه کننده خدمات زیارتی مطرح می شود، این است که این نوع شرکت ها را در چند قالب می توان به ثبت رساند؟ به عبارت دیگر؛ انواع شرکت زیارتی در ایران شامل چه مواردی می شود؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که ماده 20 قانون تجارت، هفت نوع قالب برای تشکیل و ثبت شرکت بیان نمود که شامل شرکت سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیرسهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت نسبی و شرکت تعاونی تولید و مصرف است.
با این که متقاضیان می توانند شرکت زیارتی خود را در قالب هر از انواع هفت گانه شرکت ها به ثبت رسانند، اما غالبا افراد شرکت خود را در قالب شرکت سهامی خاص و نیز شرکت با مسئولیت محدود به ثبت می رسانند. در شرکت سهامی، سرمایه به قطعات مساوی به نام سهام تقسیم می شود و مسئولیت سهامداران محدود به مبلغ اسمی سهام آن هاست.
در شرکت با مسئولیت محدود نیز، مسئولیت هر شریک به اندازه میزان آورده آن می باشد. به عبارت دیگر، در این نوع شرکت؛ هر شریک فقط به میزان سهم الشرکه خود در قبال کلیه قروض و دیون شرکت مسئول بوده و مازاد بر آن مسئول نیست. این نوع شرکت می تواند حداقل با دو شریک و سرمایه صد هزار تومان تشکیل شود.
شرایط ثبت شرکت زیارتی
در قسمت های پیشین مقاله، به توضیح این پرسش که شرکت زیارتی چیست؛ پاسخ داده و انواع این شرکت ها را بیان نمودیم. از آن جایی که قانون گذار، برای ثبت شرکت های زیارتی شرایط و قوانین خاصی در نظر گرفته است، در این قسمت از مقاله، به منظور آشنایی متقاضیان، شرایط ثبت شرکت زیارتی در دو قالب سهامی خاص و با مسئولیت محدود ارائه می گردد:
ثبت اظهارنامه ثبت شرکت در سامانه جامع ثبت شرکت ها، داشتن حداقل سن هیجده سال (در مواردی که سهامدار در شرکت دارای سمت گردد.)، برخورداری از حداقل سرمایه لازم برای تاسیس (ثبت شرکت زیارتی در قالب سهامی خاص که این مبلغ در زمان تاسیس سرمایه شرکت های سهامی خاص، یک میلیون ریال است)، دریافت مجوز ارائه خدمات زیارتی از وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افتتاح حساب شرکت سهامی خاص، داشتن حساب کاربری ثنا و خط تلفن همراه، از جمله مهم ترین شرایط ثبت شرکت زیارتی در قالب سهامی خاص به شمار می آید.
برای ثبت شرکت زیارتی در قالب مسئولیت محدود، لازم است که متقاضی شرایط مقرر در این زمینه را مورد رعایت قرار دهد که مهم ترین موارد آن، عبارتند از: افتتاح حساب به نام شرکت مسئولیت محدود در نزد یکی از بانک ها، داشتن خط تلفن همراه به نام هر یک شرکا، داشتن حساب کاربری ثنا به نام هر یک از شرکا، صد هزار تومان سرمایه اولیه، داشتن حداقل هجده سال تمام، ثبت اظهارنامه در سامانه جامع ثبت شرکت ها.
مدارک لازم برای ثبت شرکت زیارتی
از جمله مهم ترین شرایط ثبت شرکت زیارتی تهیه و ارائه مدارک مورد نیاز می باشد. در صورتی که مدارک متقاضی ناقص بوده یا در تناقص با اطلاعات واقعی باشد، درخواست ثبت شرکت وی از سوی سازمان ثبت شرکت ها لغو می گردد. به جهت اطلاع علاقمندان در قسمت زیر، مدارک لازم برای ثبت شرکت زیارتی ارائه شده که عبارتند از:
2 نسخه اساسنامه تکمیل شده
2 نسخه صورت جلسه هیات مدیره
2 نسخه شرکت نامه تکمیل شده
2 نسخه تقاضانامه تکمیل شده
تصویر برابر با اصل مدارک احراز هویتی شرکا، مدیران و بازرسان شرکت
تکمیل فرم تعیین نام در سامانه ثبت شرکت ها
رسید فیش واریزی
اصل مجوز فعالیت شرکت
اصل گواهی عدم سوء پیشینه جهت اعضاء هیات مدیره، مدیرعامل
2 نسخه صورت جلسه مجمع عمومی موسسان
وکالت نامه دادگستری (در موارد اخذ وکیل
توجه به این نکته ضروری است که در زمانی که شرکت در قالب سهامی خاص، به ثبت می رسد، متقاضی لازم است که علاوه بر اسناد فوق الذکر، مدارکی نظیر اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت سرمایه با افتتاح حساب شرکت و نیز مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار و طرح اعلامیه پذیره نویسی (در شرکت سهامی عام) ارائه شود.
راهنمای مراحل ثبت شرکت زیارتی
متقاضیان ثبت شرکت ارائه کننده خدمات زیارتی می بایست به سامانه اداره ثبت شرکت ها به نشانی اینترنتی irsherkat.ssaa.ir مراجعه نموده و پس از انتخاب گزینه تاسیس شخصیت حقوقی و نوع شرکت، فرم ثبت نام و تعیین نام شرکت را تکمیل نمایند. به منظور اطلاع علاقمندان، در قسمت زیر، راهنمای مراحل ثبت شرکت زیارتی در قالب سهامی خاص به صورت تصویری ارائه گردیده است.
آموزش تصویری و راهنمای مراحل ثبت شرکت زیارتی به این گونه است که ابتدا متقاضی می بایست نشانی سایت ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت وارد گردد. پس از آن، فرد لازم است که از کادر بالا عبارت "تاسیس شخصیت حقوقی" را انتخاب نماید.
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها برای ثبت شرکت زیارتی انتخاب شود.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی شرکت زیارتی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی شرکت هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت زیارتی به آن ارسال می شود.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت زیارتی را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت شرکت زیارتی را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه، سهام شرکت زیارتی و مبلغ آن معین گردد. همچنین لازم است که نوع، ارزش هر سهم و مشخصات سرمایه پرداخت شده و .... در این قسمت به دقت مشخص شود.
در این مرحله، متقاضی باید اطلاعات موسسان شرکت زیارتی، نظیر تعداد آن ها، تاریخ جلسه و اطلاعات هویتی آن ها را در این قسمت وارد نموده و بر روی گزینه ذخیره اطلاعات شخص کلیک کند.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت زیارتی را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعدی، نوبت به بارگذاری طرح اساسنامه شرکت زیارتی، می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت زیارتی را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج کند.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت زیارتی برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در مرحله بعدی، اظهارنامه ثبت شرکت زیارتی بر روی صفحه زیر، نمایش داده شده و داوطلب باید آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت مشاهده هرگونه ایراد یا نیاز به اصلاح، می بایست با ورود به گام مربوطه اطلاعات را ویرایش نماید.
در قسمت بعدی، خلاصه اظهارنامه برای داوطلب نمایش داده می شود که لازم است در صورت تایید آن، بر روی گزینه "ارسال جهت بررسی نام های پیشنهادی و محتوای الکترونیکی" کلیک شود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها مطابق آموزش تصویری و راهنمای ثبت آن، فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت زیارتی را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت زیارتی به اتمام می رسد.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
صدور مجوز فعالیت دفتر زیارتی
تاسیس شرکت، به معنای دریافت مجوز فعالیت نبوده و متقاضی لازم است که به صورت جداگانه برای اخذ مجوز فعالیت حوزه کاری خود اقدام نماید. ثبت شرکت ارائه کننده خدمات زیارتی نیز از این قاعده مسثنی نبوده و لازم است که در این خصوص، متقاضی به سامانه صدور مجوز فعالیت دفتر زیارتی یا به عبارت دیگر، درگاه ملی مجوزها مراجعه نماید. به منظور ثبت درخواست، شخص می بایست در ابتدا، نشانی اینترنتی mojavez.ir را در مرورگر خود وارد نموده و در قسمت جست و جو، عبارت زیارتی را درج نماید.
در مرحله بعدی، شخص لازم است که بر روی قسمت "فعالیت دفتر خدمات زیارتی" کلیک نماید.
در مرحله بعدی، شرایط و مدارک لازم برای اخذ جواز ارائه شده و متقاضی می تواند برای شروع فرآیند ثبت نام، گزینه درخواست صدور مجوز را از قسمت انتهای صفحه برگزیند.
داشتن حداقل 25 سال سن، داشتن حداقل 3 سال سابقه کار مرتبط با فعالیت زیارتی و صلاحیت شغلی، داشتن محل فعالیت دفتر زیارتی با مساحت حداقل 40 متر مربع، ارائه گواهی قبولی زبان عربی یا یکی از زبان های بین المللی، تاییدیه اماکن، گواهی عدم اعتیاد و ... از جمله مهم ترین شرایط و مدارک لازم برای صدور مجوز فعالیت دفتر زیارتی به شمار می آید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و مدارک ثبت شرکت زیارتی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرایط و مدارک ثبت شرکت زیارتی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام از سایت درگاه ملی مجوزها