برای مشاوره ثبت شرکت در افغانستان
برای مشاوره ثبت شرکت در افغانستان
از جمله کشورهای همسایه به ایران، کشور افغاستان می باشد. افغانستان از اهمیت استراتژیک زیادی برخوردار است، زیرا میان حوزه خاورمیانه، آسیای میانه و شبه قاره هند قرار گرفته است و از این جهت که راه قدیمی ابریشم از خاک آن می گذرد، از نظر تجاری اهمیت بسیاری یافته است. این امر، سبب شده است که بسیاری از افراد به ایجاد تجارت و ثبت شرکت خود در کشور افغانستان مشتاق گردند.
ثبت شرکت در کشورهای توسعه یافته دارای مراحل پیچیده و ضمانت های بیش تری می باشد، اما کشورهای در حال توسعه نظیر افغانستان، اغلب قوانین و شرایط سهل تری را برای متقاضیان ثبت شرکت در خود در نظر گرفته تا آن ها را به سرمایه گذاری در این کشور جلب نماید. از آن جایی که، ثبت شرکت در افغانستان، کشوری در حال رشد و توسعه اقتصادی به شمار می آید، می تواند از بلند مدت ترین سرمایه گذاری های متقاضیان محسوب شود.
به همین دلیل؛ در این مقاله، در ابتدا به بررسی مزایا و معایب ثبت شرکت های خارجی در افغانستان و آشنایی با انواع ثبت شرکت در افغانستان پرداخته می شود. پس از آن در مورد قانون و شرایط اخذ مجوز ثبت شرکت در آن کشور، مدارک مورد نیاز برای انجام این امر، مراحل و نحوه ثبت شرکت های مختلف در کشور افغانستان مطالبی بیان خواهد شد. سپس هزینه ثبت شرکت در این کشور و در نهایت موضوع مهاجرت و اقامت به افغانستان از طریق ثبت شرکت و نیز جواز شرکت در آن، بررسی می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص قیمت جواز تجارتی افغانستان و اخذ جواز شرکت در افغانستان با ما همراه باشید.
مزایا و معایب ثبت شرکت در افغانستان
کشور افغانستان یکی از اقتصادهای در حال رشد در دنیا محسوب می شود و دولت این کشور در تلاش است که با جذب شرکت ها و سرمایه گذاران خارجی، به بهبود اقتصاد این کشور کمک نماید. این امر سبب شده است که اشخاص بسیار زیادی خواهان تاسیس شرکت در این کشور و به دنبال آن دریافت اقامت آن شوند. بنابراین کسب اطلاع از مزایا و معایب ثبت شرکت در افغانستان برای اشخاص متقاضی سرمایه گذاری بسیار مهم می باشد. مزایا و معایب ثبت شرکت در افغانستان عبارت است از:
برخورداری از حمایت قانونی از جانب دولت این کشور
امکان شرکت در مناقصات و مزایدات برگزار شده در این کشور
برخورداری از فرصت های جدید تجاری و رشد و توسعه کسب و کار
جذب مشتریان بین المللی و افزایش درآمد شرکت
استفاده از تسهیلات مالی در نظر گرفته شده برای سرمایه گذاران خارجی
فعالیت به طور رسمی و قانونی
در همین حین؛ متقاضیان نباید از معایب ثبت شرکت در این کشور نیز غافل شوند. این کشور نیز مانند بسیاری از کشورهای دیگر جهان، شرایط خاصی را برای ثبت شرکت در نظر گرفته که ممکن است برای برخی افراد مشکل ساز شود که از جمله آن می توان به دریافت جواز تاسیس شرکت اشاره نمود. علاوه بر این، این کشور در سال های گذشته با مشکلات فراوانی من جمله جنگ، تغییر حکومت و ... مواجه بوده است که همین امر، می تواند ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار در این کشور را با ریسک و مشکلات مواجه سازد.
انواع شرکت ها در افغانستان
افغانستان یکی از کشورهای پر طرفدار برای سرمایه گذاران خارجی برای ثبت شرکت و ایجاد کسب و کار محسوب می شود. با این حال؛ یکی از مهم ترین دغدغه متقاضیان ثبت شرکت در این کشور، این است که انواع شرکت ها در افغانستان شامل چه مواردی می شود و افراد می توانند شرکت خود را در چه غالب هایی به ثبت برسانند؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که ماده 116 قانون تجارت این کشور، شرکت های تجاری به پنج نوع تقسیم بندی می شوند که عبارتند از: شرکت تضامنی، شرکت تضامنی مختلط، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت سهامی و شرکت های تضامنی مختلط سهامی.
شرکت تضامنی: بر اساس ماده 135 این قانون، شرکت تضامنی شرکتی است که در تحت عنوان معین برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود. اگر دارایی شرکت برای تادیه تمام قروض کافی نباشد، هر یک از شرکاء مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است.
شرکت تضامنی مختلط: مستند به ماده 243 قانون تجارت کشور افغانستان، شرکتی که در تحت عنوان معین به مقصد اجرای تجارت تشکیل می شود و مسئولیت یک یا چند نفر از شرکاء آن در مقابل بدهکاران شرکت غیرمحدود و مسئولیت شریک یا شرکاء دیگر آن به یک سرمایه معین محدود باشد، شرکت مذکور تضامنی مختلط نامیده می شود.
شرکت با مسئولیت محدود: شرکت های تجارتی که سرمایه آن غیر منقسم به سهام بوده و مسئولیت هر شریک محدود به اندازه سرمایه متعهده او در شرکت باشد، شرکت با مسئولیت محدود نامیده می شود. در شرکت های با مسئولیت محدود، تعداد شرکا حداقل دو حداکثر 50 نفر است و سرمایه نیابد کمتر از یک صد هزار افغانی (واحد پول این کشور) باشد.
شرکت سهامی: شرکت سهامی شرکتی است که تحت یک عنوان معین برای معاملات تجارتی تشکیل شده، سرمایه آن معین و منقسم به سهم بوده و اندازه مسئولیت هر شریک به اندازه سهم آن محدود باشد. بــرای تـشـکـیـل یـک شـرکـت سهامی حداقل وجـود پـنـج نـفـر موسس صـاحـب سـهـم شـرط اسـت.
شرکت های تضامنی مختلط سهامی: شرکت های تضامنی مختلط سهامی عبارت از شرکت هایی است که در آن، یک یا تعداد بیشتری از شرکا در مقابل دیون شرکت با مسئولیت تضامنی غیر محدود دارند؛ در حالی که عده دیگری از شرکا فقط به اندازه سهامی که به شرکت دارند مسئول می باشند.
قانون و شرایط اخذ مجوز ثبت شرکت های خارجی در افغانستان
در قسمت های پیشین مقاله به بیان مزایا و معایب ثبت شرکت در کشور افغانستان پرداخته و انواع شرکت های قابل ثبت در این کشور را بیان نمودیم. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به منظور آشنایی متقاضیان به بیان قانون و شرایط اخذ مجوز ثبت شرکت های خارجی در افغانستان بپردازیم که عبارت است از:
ثبت در خواست جواز تجارتی و دریافت آن
پرداخت هزینه های موردنیاز
مشخص بودن موضوع فعالیت شرکت
رعایت قوانین کشور افغانستان
ارائه نامه رسمی از سفارت کشور خود در کابل به نام وزارت امور خارجه افغانستان و معرفی شرکت
گواهی عدم سوء پیشینه برای مدیر عامل شرکت و اعضای هیات مدیره که به تایید سفارت کشور متبوع رسیده باشد.
تامین سرمایه موردنیاز
افتتاح حساب در یکی از بانک های کشور افغانستان
ذکر این نکته در این میان، حائز اهمیت است که فعالان اقتصادی و نمایندگان شرکت های خارجی، به شرط آن که در کشور محل ثبت خود، شرکت قانونی شناخته شوند و نیز به شرط عمل متقابل از سوی کشور متبوع، در زمینه هایی که توسط دولت کشور افغانستان، تعیین می شود، در ضمن رعایت قوانین، ضوابط و مقررات، می توانند اقدام به ثبت شعبه و نمایندگی در کشور افغانستان نمایند.
مدارک لازم برای ثبت شرکت در افغانستان
بر اساس مطالبی که بیان شد، متقاضیان ثبت و راه اندازی شرکت در کشور افغانستان بایستی پس از این که شرایط را برای این امر مهیا کردند، مدارکی را فراهم کنند و سپس اقدام به ثبت شرکت مورد نظر خود نمایند. در نتیجه بهتر است متقاضیان با مدارک لازم برای ثبت شرکت در افغانستان آشنا شوند و سپس دست به اقدام بزنند. مدارک مربوطه برای ثبت شرکت در افغانستان عبارتند از:
مدارک هویتی اعضا و شرکای شرکت نظیر پاسپورت
مدارک و اسناد مربوط به شرکت نظیر اساسنامه شرکت، شرکت نامه، صورتجلسه، آدرس محل شرکت و ....
جواز تجارتی
گواهی عدم سوء پیشینه
مدارک و اسناد دال بر افتتاح حساب به نام شرکت در افغانستان
معرفی نامه شرکت از سفارت متبوع
ارائه بیزنس پلن یا طرح توجیهی کسب و کار
علاوه بر مدارک فوق الذکر، در مواردی که وکیل به نمایندگی از متقاضی اقدام به ثبت شرکت در افغانستان می نماید؛ لازم است که وکالت نامه نیز به همراه مدارک و اسناد فوق الذکر، به مراجع ذی صلاح این کشور و نیز اداره ثبت شرکت تحویل داده شود. علاوه بر مدارک مربوط به ثبت شرکت، متقاضی لازم است که اسناد مربوط به دریافت جواز تجاری را نیز که برای ثبت شرکت الزامی بوده، تهیه نماید که در قسمت های بعدی مقاله به طور مفصل به آن پرداخته خواهد شد.
نحوه ثبت شرکت های خارجی در افغانستان
یکی از سوالات متداولی که در خصوص ثبت شرکت در افغانستان مطرح می شود؛ این است که فرآیند ثبت شرکت در این کشور به چه صورت می باشد و متقاضیان به چه طریقی می توانند به ثبت شرکت در این کشور اقدام نمایند؟ به منظور پاسخگویی به این پرسش، این قسمت از مقاله به بیان نحوه ثبت شرکت های خارجی در افغانستان اختصاص داده شده است که عبارتند از:
کلیه شرکت ها، اعم از شرکت های با مسئولیت محدود، شرکت سهمی خاص و ... که قصد تجارت و به ثبت رسیدن در افغانستان را دارند در ابتدا لازم است که ابتدا در اداره ثبت مرکزی و مالکیت های فکری این کشور به ثبت برسند. به این منظور متقاضی لازم است که مدارک و اسناد موردنیاز را به صورت حضوری به این اداره تسلیم نماید.
پس از بررسی مدارک و پرداخت هزینه های مربوطه تصدیق نامه و جواز موجودیت برایی شرکت تازه تاسیس از سوی وزارت تجارت این کشور صادر می شود. هم چنین، در صورت عدم پذیرش درخواست ثبت شرکت، این حق برای متقاضیان در نظر گرفته شده است که با ارائه درخواست به اداره ثبت مرکزی و مالکیت فکری این کشور، خواهان بررسی مجدد و تجدید نظر برای رد درخواست ثبت شوند.
قیمت جواز تجارتی افغانستان
ثبت شرکت و کسب و کار پروسه ای طولانی و چندین مرحله ای است، خصوصا اگر توسط یک سرمایه گذار خارجی در کشوری دیگر انجام گیرد. زیرا، علاوه بر طی کردن پروسه های اداری کشور مقصد، بایستی چندین گواهی و ضمانت از سوی متقاضی ارائه شود. به هر حال، این پروسه از ابتدای شروع تا پایان هزینه هایی در بر دارد که برای شناخت بهتر متقاضیان، این قسمت از مقاله به بیان قیمت جواز تجارتی افغانستان و هزینه ثبت شرکت در افغانستان اختصاص داده شده است.
همانطور که پیش تر بیان شد، از جمله مدارک موردنیاز برای متقاضیان ثبت شرکت در این کشور، دریافت جوازنامه تجارتی می باشد. اخذ این جوازنامه از وزارت تجارت این کشور، مستلزم پرداخت هزینه هایی می باشد. اخذ جواز تجارتی برای کلیه اتباع خارجی، اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی با مراجعه به مرکز وزارت تجارت در کابل امکان پذیر بوده و در صورت قبولی درخواست اخذ جواز تجارتی، هزینه ای به مبلغ 400 دلار هزینه می بایست پرداخت شود.
هم چنین، علاوه بر هزینه دریافت جواز تجارتی، متقاضی لازم است که هزینه سرمایه اولیه برای ثبت شرکت توسط متقاضی فراهم آید. در حال حاضر سرمایه اولیه برای ثبت شرکت های خارجی در این کشور، هزینه ای به مبلغ 100 هزار دلار تعیین شده است. علاوه بر هزینه های فوق الذکر، هزینه تهیه محل شرکت، اسناد و مدارک موردنیاز و.... نیز می بایست به هزینه های فوق الذکر افزوده شود.
اقامت و مهاجرت به افغانستان از طریق ثبت شرکت
در قسمت های پیشین مقاله به توضیح فرآیند و نحوه ثبت شرکت در کشور افغانستان پرداخته و شرایط، مدارک و مراحل ثبت شرکت در این کشور را بیان نمودیم. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح این موضوع بپردازیم که آیا دریافت اقامت این کشور، با ثبت شرکت امکان پذیر می باشد یا خیر؟
در پاسخ به این پرسش و امکان اقامت و مهاجرت به افغانستان از طریق ثبت شرکت می بایست بیان نمود که متقاضیان می توانند با ثبت شرکت و هم چنین ثبت برند در این کشور، اقامت موقت آن را به دست آورند. علاوه بر این، در صورتی که متقاضی می تواند پس از گذشت مدتی، اقامت دائم این کشور را نیز به دست آورد.
دریافت اقامت دائم برای متقاضی، مزایای بی شماری را با خود به همراه دارد که از جمله آن می توان به دریافت پاسپورت و تابعیت افغانستان اشاره نمود. علاوه بر این، ثبت شرکت های خارجی در کشور افغانستان، امکان دریافت اقامت این کشور برای همسر متقاضی و فرزندان زیر سن قانونی وی را نیز فراهم می آورد.
جواز شرکت در افغانستان
همانطور که پیشتر بیان شد، کلیه اشخاصی که قصد تاسیس شرکت در افغانستان را دارند، لازم است که ابتدا نسبت به اخذ جواز تجارتی، از وزارت تجارت این کشور اقدام نمایند. به این منظور جواز شرکت در افغانستان، متقاضی لازم است که درخواست خود را مرکز وزارت تجارت واقع در شهر کابل تقدیم نماید.
در صورت قبول درخواست جواز نامه تجارتی، این مجوز در مقابل دریافت 400 دلار آمریکا به متقاضی ارائه می شود. تقدیم درخواست کتبی به همراه سه کپی، ارائه تصدیق عدم مسئولیت از مراجع قانونی کشور متبوع درخواست دهنده، توضیح اسم شرکت، تاریخ تاسیس، اندازه سرمایه و آدرس مرکز اصلی در کشور متبوع درخواست دهنده، ارائه تصدیق یکی از بانک های کشور متبوع در مورد داشتن اعتبار مالی متقاضی در این خصوص الزامی است.
علاوه بر شرایط فوق الذکر، ضمانت شرکت مورد تاسیس در افغانستان از جانب دفتر مرکزی شرکت در کشور متبوع و اتاق تجارت آن و نیز تصدیق وزارت امور خارجه کشور متبوع متقاضی به همراه تایید سفارت افغانستان که مقیم در آن کشور است، نیز در خصوص دریافت این جواز الزامی است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرکت و انواع آن در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرکت و انواع آن پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. اخذ جواز تجارتی برای کلیه اتباع خارجی، اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی با مراجعه به مرکز وزارت تجارت در کابل امکان پذیر است.