برای مشاوره جزئیات سامانه کاتب kateb.ir
برای مشاوره جزئیات سامانه کاتب kateb.ir
دولت به منظور دسترسی شهروندان به کلیه خدمات ثبتی، سامانه های متعددی را راه اندازی نموده است که از جمله آن می توان به سامانه ثبت شرکت ها، سامانه ثبت مالکیت معنوی، سامانه ثبت من و ... اشاره نمود. با این حال، با توجه به حجم بالای درخواست ها و تنوع خدمات تقاضا شده، نیاز به بستری یکپارچه برای دسترسی کامل و آسان این خدمات بیش از پیش گشت که این امر، موجب راه اندازی سامانه ای تحت عنوان سامانه کاتب از سوی دولت شد.
برای ورود به سامانه کاتب کلیک کنید.
کاربران، برای ورود به سامانه کاتب باید، به آدرس kateb.ir مراجعه کنند.
متقاضیان با ورود به کاتب سامانه، امکان دریافت کلیه خدمات ثبتی سکوی کاتب اعم از استعلام ملک، مالک، اسناد رسمی، ازدواج و طلاق، مالکیت معنوی، تعیین نام شرکت و... به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری در هر زمان و مکانی را خواهند داشت. استفاده از خدمات سامانه کاتب ثبت اسناد و املاک، مستلزم ثبت نام در این سایت و اطلاع از آدرس سایت کاتب املاک و نیز پشتیبانی سامانه کاتب می باشد.
از این رو، در این مقاله به این سوال که سامانه کاتب قوه قضاییه چیست؛ پاسخ داده شده و به مراحل ورود و ثبت نام در سامانه kateb.ir پرداخته می شود. در ادامه، استفاده از سکوی خدمات دیجیتال ثبتی کاتب از طریق کد دستوری آورده شده و فرآیند دانلود و نصب اپلیکیشن سامانه کاتب سازمان ثبت ارائه می گردد. پس از آن، امکانات و تفاوت سامانه خودنویس و کاتب توضیح داده شده و در نهایت، به سامانه کاتب مشاورین املاک و ثبت دفاتر اسناد رسمی و نیز استعلام آنلاین ممنوع الخروجی در سامانه کاتب و نیز ثبت قرارداد در آن پرداخته می شود. جهت کسب اطلاع بیشتر در خصوص ثبت نام کاتب با ما همراه باشید.
سامانه کاتب چیست
به منظور رفع چالش های موجود در حوزه ارائه خدمات دیجیتال ثبتی، دولت سامانه ای را تحت عنوان سامانه کاتب طراحی و مورد بهره برداری قرار داده است. این سامانه دسترسی متقاضیان به خدمات ثبتی را، در هر زمان و به صورت غیرحضوری؛ امکان پذیر نموده و نیازی به مراجعه حضوری برای دریافت خدمات در این مسیر نمی باشد.
در پاسخ به این پرسش که سامانه کاتب چیست؛ می توان پاسخ داد که سایت www.kateb، یک پلتفرم دیجیتال بوده که توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و به منظور ارائه خدمات ثبتی به صورت آنلاین و در کلیه ساعات شبانه روز راه اندازی گردیده است. متقاضیان می توانند به سه صورت وب سامانه، اپلیکیشن و نیز کد دستوری، به خدمات این سایت دسترسی یابند.
خدمات ارائه شده در سامانه کاتب به طور عمده، شامل انواع استعلامات در خصوص اسناد رسمی تنظیم شده و املاک کشور، امور مربوط به ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری، ثبت مالکیت معنوی، ثبت ازدواج و طلاق، امور مربوط به اشخاص حقوقی و پیگیری در خواست های ثبت شده می باشد.
ورود به سامانه کاتب kateb.ir
سامانه کاتب به نشانی اینترنتی Kateb.ir به عنوان جامع ترین روش برای دسترسی به خدمات غیرحضوری ثبتی در کنار سامانه ثبت شرکت ها، سامانه ثبت مالکیت معنوی و ... شناخته می شود. کاربران می توانند با مراجعه به سایت Kateb.ir، به سادگی وارد سامانه کاتب شده و از خدمات آن استفاده نمایند. مراحل ورود به سامانه کاتب kateb.ir به شرح زیر می باشد:
متقاضیان به منظور ورود به سامانه کاتب می بایست در ابتدا، نشانی اینترنتی kateb.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و همانند تصویر زیر، به صفحه اصلی سایت وارد شوند. پس از آن، متقاضی لازم است که گزینه "ورود به سایت کاتب" را برگزیند.
پس از آن، شخص لازم است که کد ملی خود را در قسمت مشخص شده، درج نماید و دریافت کد تایید را انتخاب نماید.
در قسمت بعدی، متقاضی لازم است که کد تاییدی که به شماره همراه وی پیامک می شود، را در این قسمت وارد کند.
همانطور که در قسمت فوق مشاهده می شود، تا زمانی که متقاضی در سامانه کاتب ثبت نام ننموده باشد، قادر به استفاده از خدمات و امکانات آن نخواهد بود. توجه به این نکته ضروری است که اگر، اطلاعات شخص در سامانه کاتب تغییر کند، لازم است که این اطلاعات در سامانه اصلاح شود.
ثبت نام سامانه کاتب املاک kateb.ir
همانطور که در بخش های پیشین مقاله، مورد اشاره قرار گرفت؛ لازمه ورود به سامانه کاتب مشاورین املاک و استفاده از خدمات سامانه کاتب، این است که متقاضی در سایت ثبت نام نماید. از آن جایی که ممکن است، برخی افراد با نحوه ثبت نام سامانه کاتب املاک kateb.ir آشنایی نداشته باشند؛ این قسمت از مقاله، به بیان فرایند ثبت نام در سامانه کاتب اختصاص داده شده است که عبارت است از:
متقاضیان به منظور ثبت نام در سایت کاتب می بایست در ابتدا، نشانی اینترنتی kateb.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و همانند تصویر زیر، به صفحه اصلی سایت وارد شوند. پس از آن، متقاضی لازم است که گزینه "ورود به سایت کاتب" را برگزیند.
در مرحله بعدی، متقاضی باید گزینه ثبت نام را از قسمت انتهای صفحه انتخاب کند.
پس از آن، کاربر لازم است که اطلاعات خواسته شده، نظیر کد ملی، تاریخ تولد و نیز شماره همراه را وارد کرده و گزینه "دریافت کد تایید" را بزند.
در نهایت، شخص می تواند با وارد کردن کد پیامک شده به شماره همراه، به امکانات سایت کاتب دسترسی یابد.
توجه به این نکته ضروری است که شماره همراهی که در این قسمت وارد می شود، می بایست با شماره ملی متقاضی همخوانی داشته و متعلق به وی باشد. هم چنین کد ملی وارد شده نیز می بایست مربوط به فردی با ملیت ایرانی و نیز، در قید حیات باشد.
استفاده از سکوی خدمات دیجیتال ثبتی کاتب از طریق کد دستوری
در قسمت های پیشین مقاله، به سوال سامانه کاتب چیست؛ پاسخ داده شده و مراحل ورود و ثبت نام در سایت kateb ir ارائه گردید. همانطور که بیان شد، متقاضیان می توانند به منظور دسترسی به خدمات این سامانه، از کد دستوری آن نیز استفاده کنند. استفاده از سکوی خدمات دیجیتال ثبتی کاتب از طریق کد دستوری #2282* فراهم می باشد.
بنابر اطلاعات مندرج در سامانه کاتب، متقاضیان می توانند با شماره گیری کد دستوری #2282* از کلیه خدمات ثبتی فراهم شده در این سایت، بدون نیاز اتصال به اینترنت و به صورت غیرحضوری استفاده نمایند. دسترسی به سامانه کاتب از طریق کد دستوری به صورت آفلاین بوده و در همه ساعات شبانه روز میسر می باشد.
علی رغم اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و اطلاعات مندرج در سایت kateb.ir، در خصوص امکان دسترسی به سامانه کاتب از طریق کد دستوری، متقضایان با شماره گیری کد دستوری #2282* با پیغام خطا مواجه شده و لیست خدمات برای آن ها نمایش داده نمی شود. به محض راه اندازی و امکان استفاده از سکوی خدمات دیجیتال ثبتی کاتب از طریق کد دستوری، اطلاع رسانی در متن مقاله انجام شده و راهنمای آن ارائه می گردد. در قسمت بعدی مقاله، به نحوه نصب web.kateb.ir پرداخته خواهد شد.
نصب سامانه کاتب
یکی از روش های دسترسی به امکانات و خدمات سایت کاتب، دانلود و نصب اپلیکیشن سامانه کاتب می باشد. اپلیکیشن کاتب قابلیت نصب و استفاده بر روی دستگاه های موبایلی را داشته و پاسخگوی کلیه نیازهای متقاضیان در استفاده از خدمات ثبتی می باشد. کاربران می توانند با توجه به نوع سیستم عامل موبایل خود (اندروید) فایل این برنامه را دانلود نموده و سپس اقدام به نصب سامانه کاتب نمایند. لینک دانلود این اپلیکیشن در جدول زیر فراهم شده است و افراد می توانند برای دانلود سامانه کاتب املاک از جدول زیر اقدام نمایند:
دانلود اپلیکیشن سامانه کاتب | |
اپلیکیشن سامانه کاتب نسخه اندروید | دانلود |
پس از این که متقاضی اپلیکیشن کاتب را دانلود نمود، می بایست آن را بر روی تلفن همراه خود نصب نموده و وارد سایت شود. ورود و ثبت نام در اپلیکیشن کاتب و نیز نصب برنامه کاتب املاک، مشابه نسخه وب سایت آن بوده و به این منظور، متقاضی لازم است که کد ملی و کد تاییدی را به منظور ورود به سایت و نیز، کد ملی، تاریخ تولد و شماره همراه را به منظور ثبت نام در آن، درج کند. (راهنمای تصویری ثبت نام و ورود به سایت، در قسمت های قبلی مقاله ارائه گردیده است.)
توجه به این نکته ضروری است که علی رغم اعلام سازمان ثبت مبنی بر ایجاد اپلیکیشن کاتب، برای کلیه سیستم های تلفن همراه (اعم از اندروید و آیفون)؛ تاکنون این برنامه تنها برای نسخه اندروید راه اندازی گردیده و کاربران دارای سیستم عامل آیفون امکان دانلود و نصب برنامه و هم چنین، نصب برنامه کاتب املاک را نخواهند داشت. این افراد می بایست از نسخه تحت وب این سامانه استفاده نمایند.
امکانات سایت کاتب kateb.ir
سامانه کاتب، خدمات غیرحضوری بسیاری را در حوزه مسائلی ثبتی به کاربران خود ارائه می نماید. از آن جایی که ممکن است، برخی افراد با امکانات و خدمات این سایت، آشنایی نداشته باشند، این قسمت از مقاله به بیان امکانات سایت کاتب kateb.ir اختصاص داده شده است:
بخش اسناد الکترونیک: مشاهده اسناد الکترونیک من، تصدیق اصالت اسناد الکترونیک و چاپ اسناد الکترونیک
بخش اسناد رسمی: مشاهده اسناد رسمی من، استعلام وضعیت الکترونیک ملک، تصدیق اصالت اسناد رسمی، محاسبه هزینه سند و درخواست تنظیم سند
بخش مشاورین املاک: ثبت پیش نویس قرارداد، ثبت قراردادهای خارج از شمول قانون الزام، کارتابل مشاور املاک، بلااثر نمودن قرارداد، ثبت متمم و استعلام کد رهگیری و شناسه ثبت
بخش املاک و کاداستر: تصدیق اصالت سند ملک، مشاهده املاک من، گواهی مالکیت ملک، تصدیق اصالت گواهی مالکیت ملک
علاوه بر امکانات فوق الذکر، هم چنین از بخش استعلام کاتب امکان استعلام شرکت ها، دریافت سند الکترونیک اشخاص حقوقی، تصدیق اصالت ازدواج، مشاهده وقایع ازدواج و طلاق، تصدیق اصالت گواهینامه، استعلام ممنوع الخروجی و... نیز در این سامانه میسر می باشد. هم چنین، این سایت، امکان مشاهده اخبار و اطلاعیه ها را در صفحه اصلی سایت خود، برای متقاضیان فراهم نموده است.
تفاوت سامانه خودنویس و کاتب چیست؟
سامانه خودنویس، به نشانی اینترنتی khodnevis.mrud.ir از جمله سامانه های پر کاربرد در کشور، می باشد که توسط وزارت راه و شهرسازی به منظور ایجاد و ثبت قراردادهای ملکی ایجاد شده است. فرآیند ثبت قرارداد و صدور کد رهگیری در این سامانه، به صورت رایگان صورت گرفته و در این خصوص، هیچ مبلغی از متقاضی درخواست نخواهد شد.
از آن جایی که یکی از امکانات سامانه کاتب نیز ثبت قراردهای مربوط به ملک می باشد؛ ایجاد دو سایت (سایت خودنویس و سایت کاتب) برای ثبت عقود مربوط به اجاره، خرید و فروش مسکن، به طور همزمان، سبب شده که برخی افراد در خصوص این دو سامانه دچار سردرگرمی شده و این سوال برای آن ها مطرح شود که تفاوت سامانه خودنویس و کاتب چیست؟
در بیان تفاوت سامانه خودنویس و سامانه سکوی خدمات دیجیتال ثبتی کاتب، می بایست بیان نمود که افراد فاقد مجوز و افراد عادی نمی توانند در سامانه کاتب kateb.ir قرارداد ثبت کنند و تنها مشاوران املاک دارای مجوز پس از ثبت نام در سایت امکان استفاده از خدمات آن را خواهند داشت، اما کلیه دلالان سرپایی، افراد فاقد مجوز املاک و افرادی که احراز هویت آن ها دچار اشکالاتی است، و همچنین اشخاص فاقد دانش حقوقی و نیز کافی نت ها، امکان ثبت قرارداد در سامانه خودنویس را دارند.
سامانه کاتب مشاورین املاک
در پاسخ به این پرسش که سامانه کاتب املاک چیست؛ می توان پاسخ داد که سامانه کاتب مشاورین املاک؛ که در واقعی بخشی از سامانه کاتب می باشد، این امکان را برای مشاوران املاک فراهم نموده تا از خدمات ثبتی در حوزه شغلی خود استفاده نمایند. کلیه مشاورین املاک دارای مجوز قانونی می توانند با ثبت نام و ورود در سامانه کاتب مشاور املاک kateb.ir از خدمات آن استفاده نمایند. امکانات سایت کاتب املاک عبارت است از:
ثبت پیش نویس قرارداد
ثبت قراردادهای خارج از شمول الزام
بلا اثر نمودن قرارداد و یا پیش نویس
استعلام کد رهگیری یا شناسه ثبت
علاوه امکانات فوق الذکر، سامانه کاتب املاک، دارای بخشی به نام کارتابل و ثبت متمم نیز می باشد که متقاضیان با ورود به آن، از امکانات آن استفاده نمایند. آنچه در خصوص استفاده از امکانات سامانه کاتب املاک حائز اهمیت می باشد، این است که حتما باید با شماره ملی متقاضی، مشاور املاکی به نام وی، ثبت شده باشد. بنابر اعلام دولت، دفاتر مشاوران املاکی که در فرصت اعطا شده، به سامانه ثبت الکترونیک اسناد (سامانه کاتب) متصل نشده و اقدام به ثبت پیش نویس قراردادها در سامانه یاد شده نکنند، پلمب گردیده و از ادامه فعالیت آنان جلوگیری به عمل خواهد آمد.
سامانه کاتب دفاتر اسناد رسمی
در توضیح سامانه کاتب ثبت دفاتر اسناد رسمی نیز می بایست بیان نمود که این بخش، برای استفاده متقاضیان در خصوص اسنادی است که در دفاتر اسناد رسمی به ثبت رسیده اند. متقاضیان می توانند با ورود به حساب کاربری خود در سامانه کاتب و از بخش "اسناد رسمی" به امکاناتی نظیر استعلام وضعیت الکترونیک ملک و تصدیق اصالت سند اسناد رسمی دسترسی یابد.
علاوه بر این، کاربران می توانند از سامانه کاتب دفاتر اسناد رسمی، به محاسبه هزینه سند و نیز درخواست تنظیم سند نیز بپردازند. برای محاسبه هزینه سند، شخص لازم است که وارد حساب کاربری خود شده و از قسمت اسناد رسمی، گزینه محاسبه هزینه سند را انتخاب کند. پس از آن، می بایست نوع سند انتخاب شده و اصحاب سند و تعداد اوراق وارد شود.
برای درخواست تنظیم سند نیز شخص لازم است نوع سند رسمی، یا خدمتی را که قصد دریافت آن را دارد، وارد کرده و مراحل ثبت درخواست را طی نماید. ارائه مدارک هویتی نظیر کارت ملی، و گواهی امضا و هم چنین، تصویر متن سند، از جمله مدارک موردنیاز در این خصوص، می باشد.
استعلام آنلاین ممنوع الخروجی در سامانه کاتب
در قسمت های پیشین مقاله، به ارائه توضیحات جامع و کاملی در خصوص سامانه کاتب پرداخته شد و توضیح داده شده که مراحل و نحوه و ثبت نام و ورود به سایت و نیز امکانات و خدمات آن چه می باشد. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح نحوه استعلام آنلاین ممنوع الخروجی در سامانه کاتب بپردازیم.
متقاضیان به منظور استعلام آنلاین ممنوع الخروجی در سامانه کاتب می بایست نشانی اینترنتی kateb.ir در مرورگر خود جست و جو نموده و همانند راهنمای تصویری ارائه شده در قسمت های پیشین مقاله به حساب کاربری خود وارد شود. پس از آن، شخص لازم است که از صفحه اصلی حساب کاربری خود، همانند تصویر زیر گزینه استعلام ممنوع الخروجی را برگزیند.
پس از آن شخص باید بر روی گزینه استعلام ممنوع الخروجی برای خودم یا دیگران را انتخاب نماید.
در نهایت، نیز نتیجه استعلام ممنوع الخروجی برای متقاضی نمایش داده می شود.
توجه به این نکته ضروری است که استعلام ممنوع الخروجی در سامانه کاتب تنها برای پرونده هایی امکان پذیر است که در ادارات اجرای اسناد رسمی وجود دارند و اگر شخص به دلایل دیگری ممنوع الخروج شده باشد، نمی تواند در این سامانه، نسبت به استعلام آن اقدام نماید.
ثبت قرارداد در سامانه کاتب
همانطور که پیش تر بیان شد، یکی از مهم ترین امکانات سامانه کاتب، ثبت قرارداد می باشد. متقاضیان به منظور ثبت قرارداد خود در سامانه کاتب، لازم است که در ابتدا، در آن ثبت نام نموده و نام کاربری و رمز عبور دریافت نمایند. پس از آن، شخص باید مطابق با تصویر زیر به حساب کاربری خود وارد شوند.
پس از آن، شخص لازم است که از صفحه اصلی پروفایل خود، گزینه ثبت پیش نویس قرارداد و یا ثبت قراردادهای خارج از شمول قانون الزام را انتخاب کرده و نسبت به ثبت قرارداد خود اقدام نماید. توجه به این نکته ضروری است که این امکان، تنها برای مشاوران املاک امکان پذیر است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جزئیات سامانه کاتب kateb.ir در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از جزئیات سامانه کاتب kateb.ir پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله