برای مشاوره نحوه اخذ جواز کسب شراکتی
برای مشاوره نحوه اخذ جواز کسب شراکتی


به منظور مدیریت یک کسب و کار یا شرکت به شکل مشارکتی، باید جواز کسب شراکتی دریافت کرد. برخورداری از شرایط دریافت و ارائه مدارک مورد نیاز این نوع جواز، به مراکز مانند اتحادیه ها حائز اهمیت بوده و می بایست قوانین اخذ پروانه را رعایت نمود؛ زیرا در غیر این صورت مجوز صادر نشده و امکان فعالیت قانونی فراهم نمی شود.
پروانه کسب و کار ممکن است به شکل دائم یا موقت برای افراد دارای صلاحیت فعالیت صادر شده که جواز شراکتی نیز یکی از انواع پروانه های دائم یا موقت به حساب می آید. دراین میان، ممکن است که این سوال برای برخی افراد مطرح شود که شرایط و مدارک لازم برای اخذ جواز کسب شراکتی چیست و نحوه اخذ پروانه کسب در صورت داشتن شریک چگونه می باشد؟
در این مقاله به سوالات پروانه کسب در مشارکت های مدنی به چه صورت است و جواز کسب شراکتی و و پروانه کسب به نام دو نفر چیست، پاسخ داده شده و شرایط و مدارک لازم برای دریافت پروانه معرفی خواهند شد. هم چنین، اشخاص از طریق مطالعه این مطلب با نحوه اخذ پروانه کسب در صورت داشتن شریک و نحوه استعلام شریک جواز کسب آشنا خواهند شد. جزئیات مالکیت پروانه در صورت مدیریت شرکت به شکل مشارکتی در این مقاله شرح داده شده و متن رضایت صدور پروانه به نفع شریک آورده خواهد شد. در انتها؛ نحوه ابطال رضایت و فرق مباشر و شریک در پروانه کسب نیز مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
پروانه کسب در مشارکت های مدنی به چه صورت است
در مشارکت های مدنی امکان صدور پروانه به نام کلیه شرکای تجاری و مدیران شرکت وجود نداشته و معمولا افراد در خصوص صدور مجوز به نام یکی از افراد به توافق خواهند رسید. بنابراین امکان اخذ مجوز برای کسب و کار شراکتی وجود داشته، اما باید بررسی کرد که پروانه کسب در مشارکت های مدنی به چه صورت است؟
نحوه اخذ پروانه کسب در صورت داشتن شریک و شرایط دریافت جواز کسب شراکتی تا حدودی مشابه نحوه و قوانین بهره مندی از سایر پروانه های کسب می باشد؛ برای مثال شخص باید تابعیت ایرانی داشته یا در غیر این صورت، از پروانه کار و مجوز اقامت در ایران برخوردار باشد. اعلام رضایت کلیه شرکای تجاری جهت صدور پروانه به نفع یکی از اعضا الزامی بوده و در غیر این صورت مجوز صادر نخواهد شد.
جواز کسب شراکتی به افراد صنفی واجد شرایط دریافت جهت راه اندازی کسب و کار یا آغاز فعالیت اعطا شده و معمولا مربوط به محل مشخص کسب و کار یا وسیله ای خاص می شود. برخورداری از مدارک عدم سوء پیشینه و عدم اعتیاد علاوه بر مدارک هویتی حائز اهمیت بوده و ممکن است نیاز به ارائه مدارک پزشکی و گواهی صلاحیت بهداشتی باشد.
جواز کسب شراکتی چیست
هرگاه کسب و کار توسط بیش از یک شخص یا مدیر اداره شود، مشارکتی به حساب آمده و می بایست برای آن جواز شراکتی دریافت کرد. در پاسخ به این سوال که جواز کسب شراکتی چیست، باید توضیح داد که این پروانه اجازه آغاز فعالیت و کسب درآمد را به گروهی از صاحبان کسب و کار داده و شرایط فعالیت قانونی را برای آن ها فراهم می کند.
پیش از بررسی نحوه اخذ پروانه کسب در صورت داشتن شریک، می بایست اشاره کرد که انواع جواز کسب شراکتی شامل موارد موقت و دائم می شود. نوع موقت تنها یک بار صادر شده و 1 سال اعتبار داشته، اما نوع دائم از 5 سال اعتبار برخوردار می باشد. متقاضی جواز کسب شراکتی باید مدیر عامل شرکت یا یکی از صاحبان امضا به حساب آمده و سایر اعضا نیز از صدور مجوز به نام او راضی بوده و رضایت را به شکل کتبی اعلام کنند.
طبق ماده 5 قانون نظام صنفی کشور، باید توضیح داد که پروانه کسب و کار برای محل مشخص یا وسیله کسب معین اعطا شده و به یک یا چند فرد صنفی واجد شرایط دریافت، ارائه می شود. امکان ثبت شرکت دارای چند مالک و کسب و کار مشارکتی وجود داشته، اما مجوز تنها به نام یک مدیر عامل یا یکی از صاحبان امضا صادر خواهد شد.
لازم به ذکر است که امکان دریافت جواز کسب برای یک ملک که دارای شریک می باشد نیز وجود داشته؛ اما می بایست رضایت شریک جهت صدور پروانه کتبا اعلام شود. در حقیقت می بایست رضایت در قالب سندی غیر مالی در دفتر اسناد رسمی ثبت شده که امکان ابطال رضایت نیز وجود خواهد داشت. برای ابطال می توان پیش از صدور پروانه یا مدتی پس از صدور مجوز اقدام کرد.
شرایط دریافت پروانه کسب مشارکتی
شرایط دریافت پروانه کسب مشارکتی تا حدودی مشابه شرایط اخذ پروانه کسب و فعالیت برای یک شخص می باشد، با این حال تفاوت هایی وجود داشته که بررسی موارد حائز اهمیت است. به طور کلی جهت فعالیت قانونی در کشور ایران نیاز به پروانه و مجوز قانونی بوده که صاحبان کسب و کار مشارکتی، نیاز به پروانه شراکتی و رعایت شرایط دریافت زیر دارند:
متقاضی جواز کسب شراکتی باید ایرانی باشد. (البته اتباع خارجی دارای مجوز از سوی وزارت کار موفق به دریافت پروانه خواهند شد.)
هر فرد با یک کد ملی می تواند چند پروانه کسب دریافت کرده، اما پس از اقدام برای اخذ بیش از یک مجوز، برای هر کسب و کار باید یک مباشر معرفی نمود.
برای راه اندازی کسب و کار در هر استان می بایست شرایط لازم را از اتحادیه صنف استان جویا شد، زیرا ممکن است قوانین فعالیت در هر استان متفاوت باشد.
کلیه شرکا باید در خصوص صدور پروانه کسب و کار به نام یکی از صاحبان کسب و کار به توافق رسیده و رضایت خود را به شکل کتبی اعلام کنند.
اشخاص می بایست از نیروی انتظامی گواهی صلاحیت فردی دریافت کرده و فاقد سوء پیشینه بوده و به مواد مخدر اعتیاد نداشته باشند.
اشخاص باید حداقل سواد لازم برای خواندن و نوشتن را داشته که جهت فعالیت در حوزه های تخصصی، نیاز به اخذ پروانه فنی و تخصصی از مراجع ذی صلاح است.
اخذ موافقت از اداره اماکن نیروی انتظامی الزامی است.
معمولا افراد ابتدا از جواز کسب موقت 1 ساله بهره مند شده که پس از پایان اعتبار آن، 30 روز برای دریافت جواز دائم فرصت دارند.
شرایط اخذ پروانه موقت ساده تر بوده و افراد نیاز به گذراندن دوره های آموزشی نداشته، اما معمولا برای دریافت مجوز دائم فعالیت در حوزه های مختلف نیاز به گذراندن دوره های مرتبط می باشد.
باید توضیح داد که اتباع خارجی نیز موفق به اخذ جواز کسب شراکتی پس از آشنایی با نحوه اخذ پروانه کسب در صورت داشتن شریک شده اما ابتدا باید از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مجوز کار دریافت نمایند. هم چنین، ممکن است که شرایط فعالیت در برخی از حوزه ها متفاوت و اختصاصی بوده که جزئیات کامل در سایت درگاه ملی مجوزهای کشور درج شده و قابل بررسی می باشد.
شرایط دریافت پروانه کسب مشارکتی شامل کلیه شرایط اخذ پروانه عادی شده و همچنین برخی از قوانین ویژه مانند جلب رضایت شرکای تجاری برای صدور پروانه به نفع یک شریک، جزو قوانین به حساب می آیند. باید توجه داشت که احتمال مشاهده تفاوت در شرایط اخذ پروانه در یک استان با قوانین صدور مجوز در استانی دیگر وجود داشته و اتحادیه هر استان وظیفه اطلاع رسانی کلیه قوانین و مقررات را بر عهده دارد.
مدارک لازم برای اخذ جواز کسب شراکتی
تهیه مدارک لازم برای اخذ جواز کسب شراکتی از جمله شرایط دریافت مجوز شراکتی به شمار می آید. در ادامه لیست مستندات مورد نیاز اعم از مدارک هویتی و مستندات مربوط به شرکت و موارد دال بر داشتن صلاحیت اخلاقی فرد آورده شده و می توان پیش از بررسی نحوه اخذ پروانه کسب در صورت داشتن شریک و اقدام برای تقاضای صدور پروانه، به بررسی موارد آن پرداخت که به شرح زیر است:
اطلاعات و مدارک هویتی شرکای تجاری و نماینده شرکت و مدیران مانند کارت ملی هوشمند و شناسنامه
اطلاعات شخص حقوقی مانند شناسه ملی
رضایت نامه کتبی شرکای تجاری برای صدور پروانه به نفع شریک که در دفتر اسناد رسمی به ثبت رسیده باشد.
گواهی عدم سوء پیشینه و عدم اعتیاد
آخرین مدرک تحصیلی و پروانه فنی تخصصی اخذ شده از مراجع ذی صلاح
موافقت نامه دریافتی از اداره اماکن نیروی انتظامی
کارت معاینه پزشکی، برگه مربوط به سلامت و بهداشت یا گواهی بهداشتی
اطلاعات ثبت شرکت
اطلاعات و اصل جواز موقت برای کسب جواز دائم
اطلاعات محل سکونت
اطلاعات مالیاتی نظیر پرونده مالیاتی
گواهی شرکت در دوره های آموزشی
ممکن است صاحبان برخی از کسب و کارهای خاص، به مدارک و گواهینامه های ویژه نیاز داشته باشند؛ برای مثال ارائه گواهی صلاحیت بهداشتی برای متقاضیان فعالیت در حوزه آرایشی و غذایی الزامی می باشد. متقاضیان اخذ پروانه برای فعالیت در حوزه های تخصصی، می بایست از پروانه فنی و تخصصی لازم بهره مند بوده و همچنین در برخی از مواقع؛ شرکت در دوره های آموزشی نیز ضروری است.
هم چنین؛ باید توضیح داد که شرایط دریافت پروانه کسب مشارکتی موقت ساده تر از شرایط اخذ پروانه دائم بوده و همچنین تعداد مدارک مورد نیاز، کمتر می باشد. به طور معمول افراد نیازی به ارائه گواهی شرکت در دوره های آموزشی مرتبط برای دریافت پروانه مشارکتی موقت نداشته و می توانند پس از آغاز کسب و کار، مراحل شرکت در دوره های آموزشی را طی کنند. یک سال پس از اخذ مجوز موقت، نیاز به دریافت نوع دائم آن می باشد.
نحوه اخذ پروانه کسب در صورت داشتن شریک
نحوه اخذ پروانه کسب در صورت داشتن شریک به این شکل است که یکی از شرکا ابتدا باید رضایت سایرین را جهت دریافت مجوز به نام خود به دست آورد. در ادامه می توان مراحل صدور جواز کسب شراکتی را به ترتیب طی کرده که در ادامه ابتدا لیست مراحل آمده و سپس راهنمای تصویری تقاضای مجوز قابل مشاهده می باشد:
بررسی شرایط دریافت: راه اندازی کسب و کار به صورت شراکتی میزان دغدغه ها را کاهش داده و همچنین افراد فاقد بودجه مالی کافی معمولا به صورت شراکتی برای راه اندازی شرکت اقدام می کنند. هیچ مانعی جهت اعطای پروانه فعالیت به صاحبان کسب و کارهای مشارکتی وجود نداشته، اما بررسی شرایط دریافت الزامی بوده؛ زیرا قوانین صدور پروانه شراکتی تا حدودی متفاوت است.
دریافت رضایت صدور پروانه به نفع شریک: کلیه امضا داران و صاحبان یک کسب و کار باید رضایت خود را جهت صدور پروانه به نام یکی از شرکا اعلام کنند. به این منظور می بایست در این خصوص، سند غیرمالی در دفتر اسناد رسمی ثبت شده و فرم های رضایتنامه توسط کلیه شرکا امضا شوند.
تهیه سایر مدارک لازم: در گام بعدی نیاز به تهیه باقی مستندات مورد نیاز از جمله مدارک پزشکی و گواهی بهداشتی می باشد. کسب موافقت از اداره اماکن الزامی بوده و همچنین می بایست موارد دال بر بهره مندی از سواد و دانش کافی را ارائه داد.
ثبت درخواست پروانه کسب: معمولا افراد جهت اخذ پروانه کسب به سایت درگاه ملی مجوزها به نشانی mojavez.ir مراجعه کرده و درخواست خود را به شکل الکترونیکی به ثبت می رسانند. ممکن است برخی از اتحادیه های صنفی نحوه اخذ پروانه کسب در صورت داشتن شریک را متفاوت دانسته که جزئیات مربوط به نحوه اخذ را از طریق سایت خود اطلاع رسانی کرده یا اطلاعات لازم را به شکل حضوری در اختیار قرار می دهند.
تکمیل فرم ها در سامانه اصناف ایرانیان: در اغلب مواقع اشخاص پس از ثبت تقاضا در درگاه ملی مجوزها، به سامانه ایرانیان اصناف ارجاع داده شده و می بایست باقی فرم ها را تکمیل کنند. پس از گذراندن کلیه مراحل و تکمیل فرم ها، جزئیات مربوط به صدور یا عدم صدور مجوز اطلاع رسانی خواهد شد.
استعلام از ادارات و بازدید از محل: معمولا جهت اعطای مجوز به کسب و کارها ابتدا از محل یا وسایل بازدید شده و همچنین گواهی های متقاضی مانند گواهی عدم سوء پیشینه مورد استعلام قرار خواهند گرفت. در صورت عدم برخورداری از شرایط لازم، تقاضا رد شده و تایید نمی گردد.
شایان ذکر است که در صورت نیاز به انجام اقدامات اضافه و حضور در مراکز متفاوت، اتحادیه اشخاص را راهنمایی می کند. توصیه می شود افراد پس از انتخاب حوزه کسب و کار و تعیین اتحادیه مربوطه، به بررسی قوانین و مقررات پرداخته و جزئیات نحوه اخذ را جویا شوند. اشخاص برای ثبت درخواست الکترونیکی مجوز ابتدا باید نشانی سامانه mojavez.ir را در مرورگر تایپ کرده و سپس نام کسب و کار را در فرم، جستجو نمایند.
در مرحله بعدی باید نوع مجوز درخواستی انتخاب شود.
پس از آن، شخص لازم است که گزینه درخواست مجوز را انتخاب کند.
در مرحله بعدی افراد باید به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی وارد حساب کاربری خود در سایت شوند.
تصویر فرم ورود اشخاص حقیقی به عنوان نمونه در زیر آورده شده است. افراد پس از کلیک بر روی گزینه ورود شخص حقیقی، وارد درگاه دولت خواهند شد. در ادامه باید شماره تلفن همراه و کد امنیتی را در فرم درج کرد.
سپس می توان کد تایید دریافتی را در فرم به ثبت رساند.
حالا اشخاص باید با قوانین و مقررات موافقت کنند. در ادامه می توان شماره تلفن همراه کسب و کاری را در فرم درج نموده تا به مراحل بعدی راه یافت.
در ادامه امکان تکمیل فرم ها فراهم خواهد شد.
در مراحل بعدی افراد باید کلیه اطلاعات لازم را در سایت درج کرده و در صورت لزوم باقی فرم ها را در سایت iranianasnaf.ir تکمیل نمایند. معمولا 15 روز پس از ثبت تقاضا در درگاه ملی مجوزها پاسخ اولیه درخواست داده شده و می توان باقی مراحل را از طریق ورود به سامانه اصناف ایرانیان طی کرد. مهم ترین مرحله اخذ جواز کسب شراکتی، دریافت رضایتنامه از شرکای تجاری می باشد.
استعلام شریک جواز کسب
نحوه استعلام شریک جواز کسب اینترنتی بوده و افراد واجد شرایط دریافت مجوز، برای استعلام جواز کسب و کار باید وارد سایت iranianasnaf.ir شوند. شایان ذکر است که افراد می توانند از سامانه استعلام برای دریافت خدمات استفاده کنند. لازم به ذکر است که امکان دارد اتحادیه ها یا مراکز صادر کننده مجوز در برخی از مواقع خاص خدمات را به شکل حضوری ارائه دهند.
اشخاص جهت استعلام الکترونیکی، می بایست پس از ورود به سامانه iranianasnaf.ir ابتدا روی سامانه های الکترونیکی کلیک نموده و سپس گزینه سامانه استعلام برخط نوین اصناف را مورد انتخاب قرار دهند.
در ادامه باید فرم ورود به حساب کاربری شخص حقیقی یا سازمان ها را تکمیل کرد.
حالا امکان استعلام مباشر یا شریک از طریق انتخاب گزینه مربوطه فراهم می شود.
پس از آشنایی با نحوه اخذ پروانه کسب در صورت داشتن شریک، در ارتباط با استعلام شریک جواز کسب باید توضیح داد که شریک به نوعی یکی از صاحبان کسب و کار به حساب آمده در حالی که مباشر لزوما یکی از شرکای تجاری نمی باشد. شریک کسی است که در سود و زیان کسب و کار با سایر مالکان شریک بوده، اما مباشر معمولا با هدف انجام امور اداری استخدام می شود.
برای استعلام شریک جواز کسب، نیاز به کد ملی، شناسه صنفی یا کد پستی واحد کسب و کار می باشد. شناسه صنفی که یک کد ده رقمی است، معمولا پس از صدور پروانه به هر کسب و کار تعلق خواهد گرفت. افراد در صورت لزوم می توانند با اتحادیه صنف مربوطه تماس حاصل کرده یا از طریق مراجعه حضوری سوالات خود را در خصوص جواز کسب شراکتی مطرح نمایند.
مالکیت جواز کسب در پروانه کسب به نام دو نفر
در پاسخ به این سوال که شرایط دریافت جواز کسب شراکتی چیست و مالکیت جواز کسب در پروانه کسب به نام دو نفر به چه صورت می باشد، باید توضیح داد که در حال حاضر امکان صدور مجوز به نام چند شخص وجود نداشته و تنها یک نفر موفق به بهره مندی از جواز کسب خواهد شد. بنابراین جواز کسب و کار به نام یکی از صاحبان امضا صادر شده اما شرط آن این است که سایر شرکا رضایت کتبی خود را اعلام نمایند.
متقاضیان جواز کسب شراکتی پس از بررسی قوانین و مقررات و آشنایی با نحوه اخذ پروانه کسب در صورت داشتن شریک، می بایست رضایت شرکا را جلب نمایند. شایان ذکر است که امکان ابطال رضایت شریک نیز وجود داشته و در صورت بروز هر گونه مشکل، می توان مراحل ابطال قانونی را پشت سر گذاشت.
جواز کسب شراکتی به نام یکی از شرکای تجاری صادر شده و در حقیقت به مباشر و فردی که وظیفه انجام امور اداری را بر عهده دارد، تعلق نمی گیرد. بنابراین حتی در صورت برخورداری از مباشر، جواز به صاحب کسب و کار یا یکی از صاحبان اعطا خواهد شد. جواز موقت 1 سال و جواز دائم 5 سال اعتبار داشته که امکان تمدید نوع دائم نیز وجود دارد.
متن رضایت صدور پروانه کسب واحد تجاری به نفع شریک
متن رضایت صدور پروانه کسب واحد تجاری به نفع شریک بر اساس نوع کسب و کار و محل فعالیت به نگارش درآمده و برای مثال لازم است نام استان یا شهر محل فعالیت در متن درج شود. درج اطلاعات محل کسب و کار و اطلاعات هویتی در فرم رضایت نامه الزامی بوده و هر متقاضی می بایست نسبت به درج اطلاعات شخصی در فرم اقدام نماید.
متن رضایت صدور پروانه کسب واحد تجاری به نفع شریک مورد تایید اغلب اتاق های اصناف، مشابه بوده و محتوای فرم رضایت نامه باید بیانگر رضایت شرکا از اخذ پروانه توسط مدیر عامل یا یکی از صاحبان امضا باشد. در ادامه امکان دانلود متن رضایت صدور پروانه کسب واحد تجاری به نفع شریک فراهم شده است:
حجم: 89KB | |
منبع: آشا |
علت الزامی بودن نگارش متن رضایت صدور پروانه کسب واحد تجاری به نفع شریک و دریافت امضا از شرکای تجاری این است که طبق شرایط دریافت و نحوه اخذ پروانه کسب در صورت داشتن شریک، کلیه شرکای تجاری باید با یکدیگر توافق داشته و برای اخذ پروانه به توافق برسند. شایان ذکر است که افراد می توانند فرم رضایت نامه صدور پروانه و جواز کسب شراکتی را از سایت اتحادیه مربوط به کسب و کار و محل فعالیت دانلود کرده و سپس آن را ویرایش نمایند.
ابطال رضایت شریک در جواز کسب
در جواب این پرسش که آیا امکان ابطال رضایت شریک در جواز کسب وجود دارد، باید توضیح داد که شرایط اقدام برای ابطال به صورت قانونی فراهم شده است. اشخاص در زمان های متفاوت می توانند برای مطرح کردن درخواست ابطال اقدام کنند که لیستی از انواع نحوه باطل کردن رضایت نامه در زیر آورده شده و قابل مطالعه می باشد:
ابطال رضایت پیش از صدور پروانه: اگر شرکا رضایت نامه صدور پروانه یا جواز کسب شراکتی به نفع شریک را امضا کرده، اما در ادامه پشیمان شوند، لازم است ابتدا تقاضای ابطال سند غیر مالی ثبت شده در دفتر اسناد رسمی را مطرح نمایند. در ادامه باید ابطال را به اطلاع اتحادیه رسانده تا مجوز صادر نشود.
درخواست ابطال پس از صدور مجوز کسب و کار: در صورت صدور پروانه کسب و کار به نفع یکی از شرکا، برای ابطال باید متقاضیان به صورت حضوری به اتحادیه صنفی مربوطه مراجعه و درخواست خود را به ثبت برسانند.
بهتر است افراد پیش از صدور پروانه موقت یا دائم، شرایط دریافت را به دقت بررسی کرده و به توافق های لازم با شرکا دست یافته تا در آینده نیاز به ابطال رضایت نداشته باشند. طی کردن مراحل ابطال پیش از صدور پروانه فعالیت ساده تر بوده، اما پس از صدور، می بایست برای ثبت درخواست به اتحادیه صنفی مراجعه کرد.
فرق مباشر و شریک در پروانه کسب
پس از بررسی شرایط دریافت و نحوه اخذ پروانه کسب در صورت داشتن شریک، می بایست به کسب اطلاعات در خصوص فرق مباشر و شریک در پروانه کسب پرداخت. به طور کلی مباشر به فردی گفته شده که مسئولیت انجام بخشی از امور یا کل فعالیت ها را بر عهده می گیرد. این شخص در غیاب صاحب شرکت موظف به انجام فعالیت ها بوده، اما مالک شرکت به حساب نمی آید.
فرق مباشر و شریک در پروانه کسب این است که مجوز به نام مباشر صادر نشده و حتی در صورت الزامی بودن معرفی مباشر، نیازی به صدور مجوز به نام او نمی باشد. برای مثال خانم ها جهت راه اندازی برخی از کسب و کارها مانند فروش لوازم یدکی، نیاز به معرفی مباشر مرد دارند. مجوز شرکت به نام خانم صاحب کسب و کار صادر شده و مباشر تنها وظیفه اداره امور را بر عهده می گیرد. باید توجه داشت که شراکت متفاوت از مباشرت بوده و هر شریک به نوعی صاحب کسب و کار به حساب می آید.
برای مدیریت کسب و کار به شکل مشارکتی، نیاز به اخذ جواز کسب شراکتی بوده و افراد می بایست از شرایط لازم برای اخذ پروانه برخوردار باشند. جواز شراکتی معمولا به نام یکی از شرکا صادر شده و لازم است کلیه افراد در خصوص انتخاب فرد نماینده به توافق برسند. ممکن است برخی از مباشران، شریک تجاری نیز به حساب آمده که جزئیات شراکت و تقسیم سود در قراردادها درج خواهد شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد خرید نحوه اخذ جواز کسب شراکتی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از خرید نحوه اخذ جواز کسب شراکتی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. پروانه کسب و کار صادر شده برای یک شرکت یا کسب و کار که بیش از یک مدیر یا مالک دارد، جواز کسب شراکتی نامیده شده که جزئیات کامل در مقاله آمده است.