برای مشاوره شرایط دریافت کارت بازرگانی ایثارگران
برای مشاوره شرایط دریافت کارت بازرگانی ایثارگران
از جمله مهم ترین مسائل تاثیرگذار بر اقتصادی کشورها، بحث صادرات و واردات می باشد. در این راستا، کشورهای مختلف تلاش نموده اند که با وضع قوانین و تسهیل امور تجاری، بر این امر نظارت نموده و اقدام به کنترل فرآیند صادرات و واردات نمایند. به موجب قانون ایران، کلیه افرادی که قصد دارند به تجارت خارجی اقدام نمایند، لازم است که کارت بازرگانی دریافت نمایند.
کلیه متقاضیان، من جمله جانبازان و ایثارگران، بدون اخذ کارت بازرگانی، امکان ورود و خروج کالا و تجارت را نداشته و برخورداری از مزایای این کارت نظیر ثبت برند، اخذ تسهیلات و ... امکان پذیر نخواهد بود. از این رو، نیاز است که متقاضیان با شرایط دریافت کارت بازرگانی برای ایثارگران آشنا بوده و از مدارک و مراحل اخذ آن مطلع باشند.
از این رو، در این مقاله به این سوال که کارت بازرگانی ایثارگران چست، پاسخ داده شده و مزایا، انواع، شرایط، مدارک و مراحل دریافت آن آورده می شود. در ادامه هزینه دریافت کارت بازرگانی برای جانبازان و معافیت گمرکی با کارت بازرگانی جانبازان توضیح داده می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
کارت بازرگانی ایثارگران چیست
به موجب ماده 3 قانون مقررات صادرات و واردات، اقدام به صادرات و واردات کالا به صورت تجاری، مستلزم داشتن کارت بازرگانی هوشمند است. این کارت توسط اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران صادر شده و می بایست به تایید وزارت بازرگانی برسد. این قانون برای کلیه متقاضیان، اعم از ایثارگران و جانبازان نیز، جاری می باشد.
در پاسخ به این پرسش که کارت بازرگانی ایثارگران چیست؛ می توان بیان نمود که این نوع کارت بازرگانی، مجوزی است که به ایثارگران و جانبازان، اجازه می دهد که با داشتن آن، اقدام به تجارت در زمینه صادرات و واردات کالا نمایند. ذکر این نکته در این میان، حائز اهمیت است که، کالاهایی که به تشخیص گمرک برای فروش، وارد یا صادر می گردند (اعم از این که به همان شکل یا پس از انجام عملیات تولیدی، تفکیک و بسته بندی به فروش برسند) تجاری تلقی خواهند شد.
هم چنین، سقف ارزشی واردات برای دریافت کنندگان کارت بازگانی من جمله ایثارگران و جانبازان، بر اساس رتبه بندی اعتباری سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری تعیین می گردد. در ادامه مقاله، شرایط، مدارک و مراحل دریافت این مجوز به تفصیل مورد بحث قرار خواهد گرفت.
مزایای کارت بازرگانی برای جانبازان
همانطور که پیش تر بیان شد، کارت بازرگانی جانبازان و ایثارگران مجوز رسمی بوده که توسط اتاق بازرگانی برای متقاضی صادر شده و وی می تواند از طریق آن، اقدام به وارد و صادرکردن کالا نماید. دریافت این کارت، مزایای متعددی برای متقاضی به همراه دارد که به جهت اطلاع علاقمندان، در این قسمت از مقاله مزایای کارت بازرگانی برای جانبازان ارائه گردیده که عبارت است از:
کاهش هزینه های مرتبط با فرآیندهای گمرکی
تسهیلات مالی و اعتباری
دسترسی به بازارهای بینالمللی
عضویت در اتاق های بازرگانی
سهولت کار واردات و صادرات را در مناطق آزاد تجاری
شرکت در نمایشگاه های بین المللی
علاوه بر مزایای فوق الذکر، اخذ کارت بازرگانی ایثارگران، به تسهیل در اخذ ویزای تجاری و نیز، ثبت سفارش کالا کمک نموده و ثبت برند و علامت تجاری به صورت لاتین را برای متقاضی امکان پذیر می نماید. هم چنین، فعالیت در مناطق آزاد تجاری از دیگر مزایای مهم اخذ کارت بازرگانی به شمار می آید.
انواع کارت بازرگانی برای جانبازان
در توضیح انواع کارت بازرگانی برای جانبازان، می بایست بیان نمود که ایثارگران و جانباران می توانند کارت بازرگانی خود را به شکل حقیقی یا حقوقی دریافت نمایند. منظور از کارت بازرگانی ایثارگری به صورت حقیقی این است که مجوز به نام شخص دارنده صادر شده، اما مظور از کارت بازرگانی به صورت حقوقی این است این جواز، به نام شرکت صادر شود.
دریافت هزینه کارت بازرگانی به نام شرکت و شخص حقوقی نسبت به کارت های بازرگانی شخصی، نیازمند هزینه و مدارک بیش تری بوده و متقاضی لازم است که به منظور اخذ این کارت، ابتدا شرکت خود را به صورت رسمی در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رساند و سپس، برای دریافت کارت بازرگانی به نام شرکت اقدام کند.
علی رغم وجود تفاوت در شرایط، هزینه و مدارک لازم برای دریافت کارت بازرگانی اشخاص حقیقی و حقوقی، مراحل اخذ این کارت، برای هر دو گروه تقریبا یکسان بوده و افراد به این منظور، لازم است که ابتدا، به سامانه جامع تجارت به آدرس ntsw.ir و سپس، به سامانه کارت بازرگانی هوشمند، به آدرس cscs.chambertrust.ir مراجعه نمایند.
شرایط دریافت کارت بازرگانی برای ایثارگران
جانبازان و ایثارگران متقاضی اخذ کارت بازرگانی برای خود، باید کلیه شرایط لازم برای اخذ کارت بازرگانی را دارا بوده و مدارک موردنیاز را ارائه دهند. از آن جایی که ممکن است، برخی افراد با شرایط دریافت کارت بازرگانی برای ایثارگران آشنایی نداشته باشند، این قسمت از مقاله به بیان ضوابط اخذ این کارت، اختصاص داده شده است:
شرایط دریافت کارت بازرگانی برای ایثارگران
ایثارگر بودن (اعم از خانواده شهدا، جانبازان، آزادگان و ...)
داشتن حداقل ۲۴ سال
داشتن محل کسب
داشتن حداقل سه سال سابقه کار در امور بازرگانی یا داشتن مدارک تحصیلی در رشته تجارت
آشنایی به ضوابط و مقررات گمرکی، پولی، مالی و اداری کشور و مقررات تجارت خارجی
داشتن صلاحیت مالی، اخلاقی و اجتماعی با تایید یکی از بانک های طرف معامله
ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
دارا بودن سرمایه مناسب با رشته فعالیت و یا داشتن سرمایه و اعتبار بانکی
ارائه دفاتر پلمب شده و ارائه اظهارنامه ثبتی.
سپردن تعهد در مورد تبعیت از سیاست کلی وزارت بازرگانی و رعایت کامل ضوابطی که از طرف دولت و یا وزارت بازرگانی اعلام می شود.
سپردن تعهد مبنی بر استفاده سالم امور تجاری از کارت بازرگانی
جانبازان و ایثارگران کشور، به منظور اخذ کارت بازرگانی به نام شرکت خود، می بایست علاوه بر رعایت شرایط قید شده در قسمت فوق، می بایست شرکت را به صورت رسمی در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسانیده و دارای فعالیت بازرگانی باشند. هم چنین، ارائه مدارک مربوط به شخص حقوقی، از جمله مهم ترین شرایط اخذ کارت بازرگانی برای ایثارگران به شمار می آید که در قسمت های بعدی مقاله به آن پرداخته خواهد شد.
مدارک مورد نیاز برای دریافت کارت بازرگانی ایثارگری
کارت بازرگانی ایثارگری، مجوزی است که به ایثارگران (اعم از جانبازان، آزادگان و خانواده شهدا) ارائه گردیده تا این افراد بتوانند به صورت رسمی و قانونی فعالیت های تجاری خود را آغازه نموده و به فعالیت های بازرگانی بپردازند. به منظور دریافت این کارت، متقاضی لازم است که مدارک مورد نیاز برای دریافت کارت بازرگانی ایثارگری را ارائه نموده که عبارتند از:
اسناد مثبت ایثارگری
مدارک هویتی نظیر کارت ملی، شناسنامه، عکس و ....
فرم فعالیت
گواهی عدم سوء پیشنیه
مدارک تحصیلی
کارت پایان خدمت یا معافیت دائم از خدمت سربازی برای آقایان
اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی
گواهی پلمپ دفاتر قانونی
گواهی مفاصا حساب مالیاتی آخرین سال عملکرد مبنی بر بلامانع بودن صدور کارت بازرگانی در سال جاری که از تاریخ صدور آن ۳ ماه بیشتر نگذشته باشد
سند مالکیت یا اجاره نامه محل فعالیت
مجوز فعالیت به نام متقاضی
رسید پرداخت هزینه های مربوطه
هم چنین، در مواردی که ایثارگران عزیز، قصد دریافت کارت بازرگانی به نام شرکت را دارند، لازم است که مدارک و اسناد مربوط به شرکت را نیز ارائه نمایند که این مدارک به طور کلی شامل اساسنامه شرکت، اظهارنامه ثبت و ... می شود. علاوه بر این، اسناد مربوط به سهم بری جانباز در شرکت در این زمینه می بایست ارائه گردد.
مراحل گرفتن کارت بازرگانی برای جانبازان
اخذ کارت بازرگانی برای افرادی که به عنوان ایثارگر شناخته می شوند، فرآیندی مرحله ای بوده که مستلزم انجام اقدامات دقیق و استفاده از سامانه های ایجاد شده در این زمینه می باشد. از آن جایی که ممکن است برخی افراد با مراحل گرفتن کارت بازرگانی برای جانبازان، آشنایی نداشته باشند، این قسمت از مقاله به بیان این مراحل اختصاص داده شده است.
برای گرفتن و اخذ کارت بازرگانی برای جانبازان و ایثارگران، افراد لازم است که در ابتدا به سایت سامانه جامع تجارت ایران به آدرس ntsw.ir مراجعه نموده و گزینه ثبت نام را انتخاب کرده و گزینه مربوطه را انتخاب کنند.
در مرحله بعدی، متقاضی باید اطلاعات هویتی خود را در قسمت های مربوطه وارد کرده و گزینه "ذخیره اطلاعات و ادامه" را انتخاب نماید.
پس از ذخیره اطلاعات، شخص لازم است که با یکی از دو روش موجود در تصویر زیر، کد اعتبار سنجی را اخذ نماید.
در مرحله بعدی، شخص لازم است که کد ارسال شده به شماره همراه خود را در قسمت مربوطه وارد کرده و گزینه تکمیل ثبت نام را انتخاب نماید.
پس از به پایان رسانیدن مراحل نام نویسی، شخص می بایست از ابتدا وارد آدرس سایت شده و نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کند.
پس از ورود به سایت، شخص لازم است که نقش خود را انتخاب نماید. دو گزینه در این قسمت تعبیه گردیده که شامل گزینه پایه حقیقی و گزینه پایه حقوقی می شود.
پس از انتخاب نوع شخص، اشخاص حقیقی و حقوقی باید، گزینه بارگذاری صلاحیت ها را انتخاب نمایند.
در مرحله بعدی، فرد لازم است که از بین گزینه ها، بر روی گزینه کارت بازرگانی و سپس بر روی صدور آن کلیک کند.
درمرحله بعدی شخص لازم است که تعهد نامه کارت بازرگانی را مطالعه نموده و گزینه مرحله بعد را انتخاب نماید.
پس از آن ایثارگر محترم به صفحه تکمیل فرم نام نویسی راه یافته و می بایست مطابق اطلاعات شخصی خود، فرم مذکور را تکمیل نماید و سپس گزینه "ذخیره اطلاعات" و سپس "ثبت درخواست" را از انتهای فرم ثبت نام برگزیند.
پس از این مرحله و تکمیل مراحل در سایت جامع تجارت، شخص لازم است، جهت ادامه درخواست، به سامانه کارت بازرگانی هوشمند، به آدرس cscs.chambertrust.ir مراجعه کرده و با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود، درخواست صدور کارت بازرگانی را تکمیل کند.
پس از تایید فرم، درخواست گرفتن کارت بازرگانی ایثارگر و جانباز، به اداره صمت استان ارسال شده و مورد بررسی قرار می گیرد. در صورت تایید سازمان صمت، پرونده جهت بررسی به اتاق بازرگانی ارسال شده و در صورت تایید اتاق بازرگانی، نیز پرونده برای چاپ ارسال می گردد.
هزینه دریافت کارت بازرگانی برای جانبازان
در بخش های قبلی مقاله، توضیحات جامع و کاملی در خصوص شرایط، مدارک و مراحل دریافت کارت بازرگانی ایثارگران و جانبازان ارائه گردید و انواع و مزایای این کارت توضیح داده شد. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به این پرسش پاسخ دهیم که هزینه دریافت کارت بازرگانی برای جانبازان چه قدر است؟
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که هزینه اصلی دریافت کارت بازرگانی شامل هزینه صدور کارت بازرگانی و هزینه عضویت در اتاق بازرگانی می شود که با توجه به معافیت های در نظر گرفته شده برای جانبازان و ایثارگران، هزینه صدور کارت برای این گروه از افراد، به طور کامل، توسط سازمان توسعه تجارت، لغو گردیده و ایثارگران از پرداخت آن معاف می باشند.
هزینه عضویت در اتاق بازرگانی نیز که به صورت سالانه توسط اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تعیین و صادر می شود؛ برای ایثارگران و جانبازان مشمول 50 درصد تخفیف گشته و نصف هزینه توسط ایشان پرداخت می شود. سایر هزینه ها نظیر هزینه های مربوط به تهیه مدارک، مانند گواهی عدم سوپیشینه و گواهی عدم اعتیاد، هزینه های مربوط به تکمیل فرم ها و دفاتر قانونی و هزینه دستمزد دفاتر پیشخوان خدمات اداری می بایست به طور کامل پرداخت شود.
معافیت گمرکی با کارت بازرگانی جانبازان
در توضیح معافیت گمرگی با کارت بازرگانی جانبازان می بایست بیان نمود که این معافیت در حوزه های مختلف مربوط به صادرات و واردات کالا اعمال می شود. از جمله مهم ترین معافیت های گمرکی جانبازان، معافیت بند 10 تبصره 13 قانون بودجه سال جاری در کشور می باشد که به موجب آن؛
وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف شده است که به شرط معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران به جانبازان پنجاه درصد و بالاتر که در سنوات گذشته از تسهیلات موضوع ماده (۴۵) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران استفاده نکرده اند، مجوز واردات یک دستگاه خودرو متناسب با وضعیت جانبازی ایثارگر با رعایت قوانین و مقررات ارائه کند.
جانبازان و ایثارگران، در صورتی مشمول معافیت گمرکی مذکور خواهند شد که متقاضی جانباز پنجاه درصد و بالاتر بوده و دارای معرفی نامه از جانب بنیاد شهید و امور ایثارگران باشد. ذکر این نکته ضروری است که واردات خودرو جانبازان نیاز به کارت بازرگانی نداشته و این افراد می توانند با کارت جانبازی خودرو مدنظر خود را در چارچوب مقررات وارد نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط دریافت کارت بازرگانی ایثارگران در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرایط دریافت کارت بازرگانی ایثارگران پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. اسناد مثبت ایثارگری، مدارک هویتی نظیر کارت ملی، شناسنامه، عکس و ....، فرم فعالیت از جمله این مدارک می باشد که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.