برای مشاوره خرید انواع بیمه سازمانی
برای مشاوره خرید انواع بیمه سازمانی
همواره حوادث متعددی کارفرمایان و کارکنان یک سازمان را تهدید می کند. کارفرمایان می توانند برای کاهش مسئولیت های خود در برابر این حوادث، سازمان و کارکنان را بیمه کنند. در واقع بیمه سازمانی موجب کاهش استرس کارفرمایان در برابر خطرات احتمالی می شود.
بیمه سازمانی انواع مختلفی دارد. همچنین دریافت این بیمه مستلزم وجود شرایط، تهیه و ارائه مدارک و انجام مراحل خاصی است؛ لذا تمامی مدیران شرکت که قصد استفاده از بیمه سازمانی را دارند، باید این بیمه را شناخته را با شرایط و نحوه دریافت آن به طور کامل آشنا باشند.
از این رو، در این مقاله، پس از پاسخ به این پرسش که بیمه سازمانی چیست؛ مزایا و انواع بیمه سازمانی بیان می شود. سپس، بررسی می شود که بیمه تکمیلی درمان سازمانی چیست. بعد از آن، راجع به شرایط، مدارک و مراحل و نحوه خرید بیمه سازمانی صحبت می شود. در نهایت؛ پس از شناخت هزینه و حق بیمه تکمیلی درمان سازمانی در قسمت پایانی مقاله، تفاوت بیمه انفرادی و بیمه سازمانی بیان خواهد شد.
بیمه سازمانی چیست
در پاسخ به این سوال که بیمه سازمانی چیست؛ می بایست بیان نمود که بیمه سازمانی یا بیمه شرکتی به بیمه نامه هایی اطلاق می شود که به موجب آن، افراد یک سازمان با موسسه در برابر خطرات احتمالی بیمه می شوند. در حال حاضر شرکت های بیمه مختلفی خدمات بیمه سازمانی را به مشتریان خود ارائه می دهند.
از بیمه سازمانی می توان در تمامی سازمان ها و شرکت های دولتی استفاده کرد و کارفرمایان می توانند با پرداخت حق بیمه و استفاده از بیمه سازمانی مسئولیت های خود را در برابر خطرات احتمالی کاهش دهند. بیمه سازمانی، انواع مختلفی دارد و کارکنان یک سازمان تحت پوشش خدمات این بیمه قرار می گیرند.
بیمه سازمانی در برابر بیمه انفرادی قرار دارد و انواع مختلفی دارد. بیمه کارفرمایان یکی از انواع بیمه سازمانی است و مطابق قانون، کارفرمایان موظفند کارمندان و کارگران خود را تحت پوشش بیمه قرار دهند. در غیر این صورت، مشمول پرداخت جریمه خواهند شد.
مزایای بیمه سازمانی
همانطور که بیان شد؛ بیمه سازمانی یا بیمه شرکتی به بیمه نامه هایی اطلاق می شود که به موجب آن افراد یک سازمان با موسسه در برابر خطرات احتمالی بیمه می شوند. استفاده از بیمه سازمانی مزایای متعددی دارد. لذا در ادامه مزایای بیمه سازمانی بیان می شود. مزایای بیمه سازمانی به شرح ذیل می باشد:
کاهش خطرات و ریسک های احتمالی
جبران خسارت
کاهش استرس مدیران یک سازمان در برابر خطرات احتمالی
باید توجه داشت در حال حاضر شرکت های مختلفی خدمات بیمه سازمانی را به مشتریان خود ارائه می دهند؛ اما بهتر است مدیران، شرکت بیمه ای را انتخاب کنند که علاوه بر پشتیبانی و پاسخ گویی به موقع، مناسب ترین شرایط و قیمت را داشته باشد. همچنین مشاوره تخصصی در همه رشته های بیمه قبل از خرید از جمله مزایای یک شرکت بیمه خوب محسوب می شود.
انواع بیمه های سازمانی
بیمه های سازمانی انواع مختلفی دارند. در واقع مدیران سازمان می توانند با توجه به نوع پوشش بیمه ای که انتخاب کرده اند؛ از شرکت بیمه برای خود و کارکنان سازمان، خدمات دریافت کنند. در ادامه انواع بیمه های سازمانی معرفی می شود. انواع بیمه های سازمانی به شرح ذیل می باشد:
بیمه درمان تکمیلی
بیمه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارمندها
بیمه سازمانی مسئولیت مهندس ها
بیمه سازمانی مسئولیت آسانسور
بیمه سازمانی مسئولیت مدنی مدیران
بیمه سازمانی مسئولیت مدنی برگزار کننده تورهای مسافرتی و اردو ها
بیمه مسئولیت صاحبان تعمیرگاه خودرو
بیمه مسئولیت مدیران شهربازی
بیمه مسئولیت باربری
بیمه مسئولیت آتش سوزی
بیمه مسئولیت مهندسی و تجارت الکترونیک
سازمان ها می توانند بر حسب نیاز خود تحت پوشش هر یک از انواع بیمه های سازمانی قرار گیرند. به عنوان مثال استفاده از بیمه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارمند ها موجب می شود در صورت وقوع حادثه برای کارگر (فوت یا آسیب دیدگی بدنی) بیمه مسئول پرداخت غرامت و خسارت وارده به کارگر باشد.
بیمه تکمیلی درمان سازمانی چیست؟
همانطور که بیان شد؛ بیمه تکمیلی درمان سازمانی یکی از انواع بیمه های سازمانی به شمار می آید. با توجه به کاربرد فراوان این نوع از بیمه در سازمان ها؛ در این بخش از مقاله، راجع به بیمه تکمیلی درمان سازمانی صحبت شده و به این پرسش پاسخ داده می شود که بیمه تکمیلی درمان سازمانی چیست؟
بیمه های درمان تکمیلی تکمیل کننده بیمه درمان پایه هستند. این بیمه جهت رفاه بیشتر کارکنان یک مجموعه تهیه می شوند. بیمه های درمان تکمیلی هزینه های درمان را تقبل می کنند. بسته به نوع بیمه، موارد تحت پوشش بیمه تکمیلی متفاوت است؛ اما به طور کلی پوشش بیمه های تکمیلی درمان سازمانی به شرح ذیل می باشد:
هزینه های بیمارستان
هزینه های جراحی عمومی و تخصصی، آنژیو، رادیو تراپی
هزینه های شیمی درمانی
هزینه های آمبولانس
هزینه های سونوگرافی، شنوایی سنجی، بینایی سنجی، اسکن
هزینه انواع تست های پزشکی مانند نوار قلب، پاتولوژی و...
هزینه های آزمایشگاهی
هزینه های زایمان
هزینه های دارو و ویزیت
هزینه های دندان پزشکی
هزینه عیوب انکساری چشم
هزینه خرید عینک و سمعک
با استفاده از بیمه تکمیلی درمان سازمانی، نگرانی پرسنل برای تامین مخارج درمان به حداقل می رسد. البته اقدامات و عمل های زیبایی نظیر عمل بینی، بوتاکس، تزریق چربی، لیزر مو های زائد و.... تحت پوشش هیچ یک از بیمه های تکمیلی درمان سازمانی قرار نمی گیرد. لازم به ذکر است کارفرمایان می توانند علاوه بر پرسنل خود، اعضای درجه یک خانواده خود (همانند مادر، پدر، همسر و فرزندان) را نیز تحت پوشش بیمه تکمیلی سازمانی قرار دهند.
شرایط دریافت بیمه سازمانی
دریافت بیمه سازمانی مستلزم وجود شرایطی است که بدون وجود این شرایط دریافت بیمه نامه امکان پذیر نمی باشد. از این رو؛ در این بخش از مقاله شرایط دریافت بیمه سازمانی بیان می شود. به طور کلی شرایط دریافت بیمه سازمانی به شرح ذیل می باشد:
حداقل تعداد کارکنان سازمان جهت استفاده از بیمه درمان سازمانی باید مطابق قرار داد بیمه باشد
دریافت کد کارگاهی برای شرکت
تمامی بیمه شدگان باید جزء کارکنان سازمان باشند
بیمه شدگان فقط می توانند افراد تحت تکفل خود را به بیمه درمان سازمانی اضافه نمایند
تکمیل فرم های مربوطه، انعقاد قرارداد و پرداخت حق بیمه از دیگر شرایط دریافت بیمه سازمانی محسوب می شود. باید توجه داشت شرایط دریافت بیمه سازمانی بر حسب نوع خدمات و شرکت بیمه متفاوت می باشد. به عنوان مثال میزان حق بیمه در شرکت های بیمه ای مختلف و همچنین با نوع بیمه (بیمه مسئولیت، آتش سوزی، باربری، بیمه درمان تکمیلی و...) مبلغی متفاوت می باشد.
مدارک لازم برای دریافت بیمه سازمانی
وجود شرایط و تهیه و ارائه مدارک لازمه دریافت بیمه سازمانی است. در قسمت پیشین مقاله؛ شرایط لازم برای دریافت بیمه سازمانی مورد بررسی قرار گرفت و اکنون در این بخش از مقاله؛ مدارک لازم برای دریافت بیمه سازمانی بیان می شود. مدارک لازم برای دریافت بیمه سازمانی عبارت است از:
ارائه مدارک هویتی (کارت ملی و شناسنامه)
دفترچه بیمه پایه (برای بیمه تکمیلی)
ارائه روزنامه رسمی تاسیس شرکت
ارائه روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت
پروانه تاسیس شرکت
تکمیل فرم های مربوطه
مدارک لازم برای دریافت بیمه سازمانی نیز با توجه به نوع خدمات و شرکت بیمه متفاوت می باشد. مدیران شرکت ها به منظور دریافت بیمه سازمانی لازم است مدارک مورد نیاز را ارائه و پرونده تشکیل دهند. شایان ذکر است دریافت بیمه سازمانی مستلزم انجام مراحلی است که در قسمت های بعدی مقاله راجع به آن توضیح داده می شود.
مراحل و نحوه خرید بیمه سازمانی
در حال حاضر شرکت های مختلفی از بیمه خدمات بیمه سازمانی را به متقاضیان ارائه می دهند. مراحل و نحوه خرید بیمه سازمانی در شرکت های مختلف بیمه ای و با توجه به نوع بیمه سازمانی ممکن است کمی متفاوت باشد. لذا در ادامه راجع به مراحل و نحوه خرید بیمه سازمانی به صورت کلی، صحبت می شود.
مراحل و نحوه خرید بیمه سازمانی به این صورت است که متقاضیان خرید این بیمه نامه ابتدا می بایست به صورت حضوری به نمایندگی بیمه مدنظر مراجعه و یا در صورت امکان از طریق وب سایت شرکت بیمه اقدام نمایند. پس از مراجعه به شرکت بیمه مدنظر، اشخاص بایستی شرایط و قیمت بیمه نامه را به دقت بررسی شود.
چنانچه مدیران شرکت با شرایط و قیمت بیمه مدنظر موافق باشند؛ لازم است مدارک مورد نیاز را به شرکت بیمه ارائه و نسبت به تکمیل فرم های مربوطه اقدام نمایند. در نهایت؛ پس از پرداخت مبلغ و تایید فرم های مربوطه توسط کارشناسان شرکت بیمه، بیمه نامه برای اشخاص سازمان صادر خواهد شد.
هزینه و حق بیمه تکمیلی درمان سازمانی
تعهدات درمانی بیمه های پایه محدودیت دارد و تمام هزینه های درمانی و پزشکی را پوشش نمی دهد. بنابر این اشخاص شاغل در سازمان ها می توانند از بیمه تکمیلی شرکت های بیمه مختلف استفاده کنند. یکی از چالش های مهمی که در این راستا برای بسیاری از اشخاص مطرح می شود آن است که هزینه و حق بیمه تکمیلی درمان سازمانی چه قدر است؟
در پاسخ به پرسش مذکور باید بیان کرد عواملی همانند شرکت ارائه دهنده بیمه، خدمات بیمه و تعداد افراد بیمه شده و پوشش های بیمه میزان هزینه و حق بیمه تکمیلی درمان سازمانی را مشخص می کند. لذا با توجه به عوامل مذکور هزینه و حق بیمه تکمیلی درمان سازمانی بسیار متفاوت و متنوع است.
گفتنی است بیمه تکمیلی کارگران امری اختیاری است. همچنین مبلغ حق بیمه تکمیلی از حساب کارگر پرداخت می شود و کارفرما تنها مبلغ بیمه را از حقوق کارگر کسر و به حساب شرکت بیمه پرداخت می نماید. البته کارفرمایان به جهت کمک به کارگران می توانند قسمتی و یا تمام مبلغ مربوط به حق بیمه تکمیلی کارگران را از حساب خود پرداخت نمایند.
تفاوت بیمه انفرادی و بیمه سازمانی
در قسمت های پیشین مقاله، بیمه سازمانی معرفی و به تفصیل راجع به آن صحبت شد.اکنون در قسمت پایانی مقاله، بیمه انفرادی شناخته شده و راجع به تفاوت بیمه انفرادی و بیمه سازمانی صحبت می شود. بیمه اشخاص به دو دسته کلی انفرادی و گروهی تقسیم می شود.
بیمه انفرادی، بیمه نامه ای است که فرد بیمه شده را در برابر حوادث احتمالی تحت پوشش قرار می دهد. این حوادث می تواند ناشی از کار و.... باشد. پوشش های بیمه انفرادی شامل فوت، نقص عضو، از کار افتادگی، هزینه های پزشکی، غرامت، بستری شدن در بیمارستان و... می شود.
بیمه انفرادی و بیمه سازمانی با یکدیگر تفاوت هایی دارند. استفاده از خدمات بیمه سازمانی مستلزم رسیدن تعداد کارکنان به حد نصاب خاصی می باشد؛ در حالی که در بیمه انفرادی چنین محدودیتی وجود ندارد. همچنین در بیمه سازمانی تمامی بیمه شدگان باید جزء کارکنان سازمان یا افراد تحت تکفل آن ها باشند؛ اما در بیمه انفرادی هر شخصی می تواند خود را بیمه کند. علاوه براین قیمت بیمه سازمانی در برابر بیمه انفرادی پایین تر و مقرون به صرفه تر می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد خرید انواع بیمه سازمانی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از انواع بیمه سازمانی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. کاهش خطرات و ریسک های احتمالی و جبران خسارت از جمله این مزایاست.