برای مشاوره سامانه و روش استعلام بدهی مالیاتی شرکت
برای مشاوره سامانه و روش استعلام بدهی مالیاتی شرکت
بدهی مالیاتی، مبلغی است که مودیان مالیاتی (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) می بایست به اداره مالیات پرداخت نموده، اما از آن سرباز زده اند. در صورت عدم پرداخت مالیات در موعد مقرر توسط شخص حقوقی، وی موظف است که ابتدا؛ به استعلام بدهی مالیاتی اقدام نموده و سپس هزینه آن را در مهلت مشخص شده به حساب اداره مالیات پرداخت نماید.
از آن جایی که عدم پرداخت مالیات در زمان مشخص شده، می تواند صاحبان شرکت ها را با مشکلات و مجازات های عدیده، رو به رو سازد؛ اطلاع از روش و سامانه استعلام شرکت امری ضروری به نظر می رسد. همچنین، افراد می توانند با آگاهی داشتن از نحوه استعلام بدهی مالیاتی شرکت، در کوتاه ترین زمان، اقدام به پرداخت آن نموده و بدین ترتیب، از اعمال مجازات های سنگین خودداری نمایند.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که روش های استعلام بدهی مالیاتی شرکت چه می باشد؛ به امکان استعلام این بدهی با شناسه ملی و کد ملی بپردازیم. سپس در خصوص سامانه مشاهده سوابق و بدهی پرونده مالیاتی شرکت صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ نحوه استعلام و پرداخت آن و نیز استعلام بدهی مالیاتی اشخاص حقیقی با کد ملی ارائه خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
روش های استعلام و پیگیری بدهی مالیاتی شرکت
کلیه شرکت و اشخاص حقوقی که جزو مودیان مالیاتی می باشند، لازم است که مالیات خود را در مهلت مشخص شده، پرداخت نمایند. اگر شخص مزبور، در مدت زمان معین شده، نسبت به پرداخت مالیات خود اقدام ننماید، مشمول بدهی مالیاتی گردیده و می بایست نسبت به پیگیری، استعلام و پرداخت وجه آن اقدام نماید. توجه به این نکته ضروری است که پرداخت بدهی مالیاتی نیز دارای مهلت مشخص بوده و عدم پرداخت می تواند شخص را به عنوان بدهکار مالیاتی متحمل مجازات های سنگین نماید. هم چنین، در صورت عدم پرداخت بدهی، امکان دریافت مفاصا حساب مالیاتی وجود ندارد.
ماده 275 قانون مالیات های مستقیم در این رابطه بیان می دارد: «چنانچه مرتکب هر یک از جرائم مالیاتی شخص حقوقی باشد، برای مدت شش ماه تا دو سال به یکی از مجازات های زیر محکوم می شود: ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی؛ ممنوعیت از اصدار برخی از اسناد تجاری.» همچنین، به موجب تبصره این ماده، مسئولیت کیفری شخص حقوقی مانع از مسؤلیت کیفری شخص حقیقی مرتکب جرم نمی باشد.
در این میان، ممکن است که برخی افراد قصد پرداخت بدهی مالیاتی خود را داشته و به دنبال روشی برای استعلام بدهی مالیاتی خود و پرداخت مبلغ آن باشند، به همین منظور، این بخش از مقاله به معرفی و بیان روش های استعلام بدهی مالیاتی شرکت اختصاص داده شده است.
روش استعلام بدهی مالیاتی شرکت و مشاهده پرونده بدهی ها به این صورت است که شخص می بایست به سامانه میز خدمت عملیات الکترونیک مالیاتی مراجعه نموده و از بخش "سایر خدمات مالیاتی" گزینه استعلام بدهی مالیاتی انتخاب نماید. توجه به این نکته ضروری است که برای استفاده از این خدمت، متقاضی می بایست مدارک و اطلاعاتی را در دست داشته باشد.
استعلام بدهی مالیاتی شرکت با شناسه ملی
در قسمت گذشته، در خصوص روش های استعلام بدهی مالیاتی شرکت توضیح داده و بیان نمودیم که در راستای هوشمندسازی و ساده سازی سامانه های مالیاتی، سازمان امور مالیات کشور، امکان استعلام بدهی مالیاتی را به صورت غیرحضوری و اینترنتی امکان پذیر نموده است. در این بخش از مقاله قصد داریم تا به این پرسش پاسخ دهیم که آیا امکان استعلام بدهی مالیاتی شرکت با شناسه ملی وجود دارد یا خیر.
همانطور که پیش تر بیان شد، برای پیگیری و استعلام پرونده بدهی مالیاتی شرکت و مشاهده سوابق آن، شخص می بایست به سامانه میز خدمت عملیات الکترونیک مالیاتی مراجعه نموده و با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز نسبت به پیگیری و پرداخت بدهی خود اقدام نماید. یکی از این اطلاعات مورد نیاز شناسه ملی شرکت می باشد.
بنابراین، در پاسخ به این پرسش که آیا امکان استعلام بدهی مالیاتی شرکت با شناسه ملی وجود دارد یا خیر، می بایست بیان نمود که بله، افراد می توانند با شناسه ملی شرکت خود، نسبت به استعلام بدهی مالیاتی شرکت اقدام نموده و سپس، مبلغ آن را به حساب این سازمان واریز نمایند. توجه به این نکته ضروری است که متقاضی برای استعلام بدهی مالیاتی شرکت، علاوه بر شناسه ملی، به رمز عبور حساب کاربری خود در سامانه سازمان امور مالیاتی شرکت نیز نیاز دارد. از آن جایی که شرکت فاقد کد ملی می باشد، مشاهده سوابق مالیاتی با کد ملی برای شرکت امکان پذیر نیست. مشاهده سوابق مالیاتی با کد ملی برای اشخاص حقیقی امکان پذیر است.
سامانه مشاهده سوابق و بدهی پرونده مالیاتی شرکت
همانطور که در بخش های پیشین مقاله به این موضوع اشاره گردید، شرکت ها و اشخاص حقوقی می توانند برای استعلام بدهی مالیاتی خود، از شناسه ملی که در اختیار آن ها قرار می گیرد، استفاده نمایند. برای مشاهده سوابق و بدهی های مالیاتی، شخص می بایست به سامانه استعلام بدهی مراجعه کرده و با وارد کردن شناسه ملی و رمز عبور از خدمات سامانه استفاده نماید.
سامانه پیگیری و مشاهده سوابق و بدهی پرونده مالیاتی شرکت در واقع همان سایت سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی tax.gov.ir می باشد. آنچه در این میان حائز اهمیت می باشد این است که استفاده از خدمات سامانه tax.gov.ir، در صورتی برای فرد امکان پذیر می باشد که وی در درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی، ثبت نام نموده و رمز عبور دریافت نموده باشد.
به کاربران توصیه می شود که در صورتی که تاکنون نسبت به پرداخت بدهی مالیاتی اقدام ننموده اند، در اسرع وقت نسبت به استعلام این بدهی اقدام کرده و هزینه آن را پرداخت نمایند. توجه به این نکته ضروری است که این سامانه، تنها برای مشاهده سوابق و بدهی پرونده مالیاتی شرکت ها نبوده و اشخاص حقیقی نیز می توانند در صورت ثبت نام در درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی، نسبت به مشاهده و استعلام بدهی مالیاتی خود از این سامانه اقدام نمایند.
نحوه استعلام و پرداخت بدهی مالیاتی شرکت
برای مشاهده سوابق و بدهی پرونده مالیاتی، لازم است که شخص به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به نشانی tax.gov.ir مراجعه کرده و باقی مراحل را از این سایت پیگیری نماید. به منظور آشنایی علاقمندان با نحوه استعلام و پرداخت بدهی مالیاتی شرکت، این قسمت از مقاله به بیان چگونگی مشاهده پرونده بدهی مالیاتی شخص حقوقی اختصاص داده شده است.
به منظور طی کردن مراحل استعلام و پرداخت بدهی مالیاتی شخص می بایست آدرس سامانه میز خدمت عملیات الکترونیک مالیاتی به نشانی tax.gov.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود. پس از آن، متقاضی می بایست بخش "سایر خدمات مالیاتی" را انتخاب نموده و از فهرست نمایش داده شده، بر روی گزینه "استعلام بدهی مالیاتی" کلیک نماید.
در مرحله بعدی، شخص به درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیات هدایت گردیده که لازم است در این قسمت، فرد شناسه ملی شرکت، کلمه عبور حساب کاربری و همچنین، تصویر امنیتی را در قسمت های مشخص شده وارد نموده و سپس گزینه "ورود به درگاه ملی" را انتخاب نماید.
پس از آن شخص می بایست رمز یک بار مصرفی را که به شماره همراه ثبت شده در سامانه پیامک می گردد را در این قسمت وارد نموده و سپس گزینه ورود به سایت را انتخاب نماید.
پس از ورود به حساب کاربری در سامانه سازمان امور مالیات، داوطلب باید از منوی سمت راست گزینه درخواست را انتخاب نماید.
در مرحله بعد و برای مشاهده سوابق بدهی های مالیاتی، داوطلب باید گزینه مشخص شده در تصویر یعنی گزینه "استعلام بدهی مالیاتی" را انتخاب کند.
پس از انتخاب این گزینه، صفحه ای بر روی نمایشگر برای داوطلب نمایش داده می شود که وی، از طریق آن می تواند بدهی های مالیاتی خود را به سازمان امور مالیات مشاهده نموده و نسبت به پرداخت آن اقدام نماید. مطابق با ماده 277 قانون مالیات های مستقیم، مرتکب یا مرتکبان جرائم مالیاتی علاوه بر مجازات های مقرر در مواد این قانون، مسئول پرداخت اصل مالیات و جریمه های متعلق قانونی که تا مهلت مقرر، مطالبه نشده باشد و همچنین ضرر و زیان وارده به دولت با حکم مراجع صالح قضایی می باشند.
استعلام بدهی مالیاتی اشخاص حقیقی با کد ملی
در قسمت های پیشین مقاله در خصوص استعلام بدهی مالیاتی شرکت توضیحاتی ارائه گردید و بیان شد که اشخاص حقوقی و شرکت ها، به منظور استعلام بدهی مالیاتی خود می بایست به درگاه ملی مالیات کشور مراجعه نموده و نسبت به پیگیری و پرداخت بدهی خود اقدام نمایند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح استعلام بدهی مالیاتی اشخاص حقیقی با کد ملی بپردازیم.
در خصوص این پرسش که استعلام بدهی مالیاتی اشخاص حقیقی با کد ملی امکان پذیر است یا خیر؛ می بایست بیان نمود که بله؛ اشخاص حقیقی نیز می توانند همانند اشخاص حقوقی نسبت به استعلام بدهی مالیاتی خود اقدام نمایند. به این منظور کاربر می بایست مطابق با راهنمای قید شده رد قسمت های قبلی مقاله به سامانه my.tax.gov.ir وارد شود.
پس از آن کاربر می بایست از منوی درخواست ها، گزینه استعلام بدهی مالیاتی را انتخاب نموده و نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام نماید. استعلام بدهی مالیاتی با کد ملی مخصوص اشخاص حقیقی (شامل صاحبان کسب و کار، کارمندان و …) بوده، اما استعلام با شناسه ملی مخصوص شرکت ها و اشخاص حقوقی می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سامانه و روش استعلام بدهی مالیاتی شرکت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه و روش استعلام بدهی مالیاتی شرکت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.