برای مشاوره شرایط و نحوه واردات گوشی
برای مشاوره شرایط و نحوه واردات گوشی


در حال حاضر واردات گوشی در ایران عمدتا از کشور های چین، ترکیه، ژاپن، آلمان، آمریکا و برخی از کشور های عربی انجام می شود. واردات گوشی در ایران به دو صورت رسمی (توسط شرکت ها و نمایندگان رسمی) و غیر رسمی (به وسیله مسافران) انجام می شود. با توجه به سود بالای واردات تلفن همراه، بسیاری از اشخاص به فکر واردات این محصول هستند.
بنابر اعلام گمرک جمهوری اسلامی ایران، شناسه ثبت گوشی آیفون در سامانه جامع تجارت تعریف گردیده است.
اما واردات گوشی نیز مانند هر وسیله دیگری قواعد و مقررات خاص خود را دارد که بدون شناخت آن، واردات این کالا امکان پذیر نمی باشد. لذا تمامی اشخاصی که قصد واردات تلفن همراه را دارند؛ باید قبل از هر اقدامی با قوانین، شرایط، مراحل و مدارک و مجوزهای لازم در این حوزه آشنا باشند.
از این رو؛ در این مقاله، پس از بررسی مزایا و معایب واردات تلفن همراه، قانون جدید واردات گوشی ارائه می شود. سپس شرایط، مدارک و مجوزهای لازم برای واردات موبایل بیان شده و به این سوال پاسخ داده می شود که نحوه واردات موبایل چگونه است. پس از آن؛ راجع به تعرفه، هزینه و سرمایه لازم برای واردات گوشی به ایران و همچنین سود بازرگانی واردات گوشی صحبت می شود و در نهایت؛ در قسمت پایانی مقاله، محدودیت های واردات گوشی به ایران مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
مزایا و معایب واردات تلفن همراه
از آنجایی که واردات تلفن همراه به کشور مزایا و معایب متعددی را به همراه دارد؛ تمامی اشخاصی که در این حوزه فعالیت می کنند و همچنین اشخاصی که قصد واردات این محصول را دارند؛ باید ابتدا با این مزایا و معایب آشنا باشند. از این رو؛ در ادامه راجع به مزایا و معایب واردات تلفن همراه صحبت می شود. مزایای واردات تلفن همراه به شرح ذیل می باشد:
پاسخ گویی به نیاز مشتریان
تنوع بالای محصول
دستیابی به تکنولوژی روز دنیا
تعدیل قیمت بازار و قیمت مناسب
اما واردات تلفن همراه در کنار مزایای متعدد، معایبی را نیز به همراه دارد. ضعیف شدن تولید کنندگان داخلی، از دست دادن فرصت اشتغال زایی در کشور، کاهش نوآوری، خروج ارز از کشور، مسائل و مشکلات امنیتی و مشکلات گارانتی از جمله معایب واردات تلفن همراه به کشور محسوب می شود.
قانون جدید واردات گوشی
واردات گوشی به ایران چه به صورت رسمی (توسط شرکت ها و نمایندگان رسمی) و چه به صورت غیر رسمی (به وسیله مسافران) تابع قوانین و مقرراتی است. از همین رو؛ در این بخش از مقاله، قانون جدید واردات گوشی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
بر اساس جدیدترین قانون واردات گوشی، در واردات غیر رسمی تلفن همراه، هر مسافر با هر کد ملی و شماره پاسپورت تنها یک بار می تواند گوشی تلفن همراه به داخل ایران بیاورد. همچنین، گوشی های وارد شده باید در سامانه به ثبت برسند. لازم به ذکر است که ریجستری گوشی برای تمامی گوشی های وارد شده به ایران امری الزامی است.
مطابق بخشنامه جدید، ممنوعیت واردات موبایل با نشان تجاری اپل (۱۴ و بالاتر) همچنان پابرجاست. همچنین بر اساس جدید ترین بخشنامه گمرک، حقوق ورودی موبایل کمتر از ۱۵۰ دلار ۱۰ درصد، حقوق ورودی تلفن همراه با ارزش ۱۵۰ تا ۶۰۰ دلار ۵ درصد و حقوق ورودی گوشی تلفن همراه با ارزش بالای ۶۰۰ دلار ۱۵ درصد تعیین شده است.
شرایط واردات گوشی
واردات گوشی به کشور شرایط خاص خود را دارد که عدم رعایت این شرایط، شخص را با مشکلات متعددی در این زمینه مواجه می کند. همجنین گاه ممکن است عدم رعایت شرایط واردات گوشی منجر به ریجستر نشدن تلفن همراه شود. از این رو؛ در ادامه شرایط واردات گوشی مورد مطالعه قرار می گیرد. به طور کلی؛ شرایط واردات گوشی به شرح ذیل می باشد:
پرداخت هزینه های گمرکی
اخذ مجوزهای لازم
دریافت کد فعالسازی برای ریجستر کردن گوشی
ثبت کد فعال سازی پیامک شده در سامانه همتا
همانطور که گفته شد؛ هر مسافر با هر کد ملی و شماره پاسپورت تنها می تواند یک گوشی وارد کند. همچنین، اطلاعات گوشی وارداتی در لحظه ورود به کشور باید در گمرک به ثبت برسد. مسافران یک ماه فرصت دارند نسبت به پرداخت هزینه های گمرکی و سایر هزینه ها اقدام نمایند.
مدارک و مجوزهای لازم برای واردات موبایل
واردات موبایل نیز مانند واردات هر کالای دیگری مستلزم تهیه مدارک و اخذ مجوزهایی می باشد. مدارک و مجوزهای لازم برای واردات موبایل بر حسب برند موبایل اعم از اپل، سامسونگ و.... و همچنین کشور تولید کننده کمی متفاوت است. اما، به طور کلی؛ مدارک و مجوزهای لازم برای واردات موبایل به شرح ذیل می باشد:
گواهی مطابقت با استانداردهای فنی
اخذ مجوز از وزارت صمت
گواهی اصالت کالا
صورت جلسه بازرگانی
مجوز ترخیص کالا از گمرک
گواهی مطابقت با استاندارهای فنی (COI)، بیانگر ان است که گوشی با استانداردهای فنی و ایمنی کشور در رابطه با سلامت و کیفیت کالا مورد تایید می باشد. لازم به ذکر است که در کشور ایران استاندارد ISIRI 11976 به عنوان استاندارد ملی واردات گوشی موبایل شناخته میشود.
نحوه واردات موبایل چگونه است؟
سود بالای واردات موبایل به ایران بسیاری از اشخاص را فکر انجام انجام این عمل می اندازد. در این راستا؛ بسیاری از این اشخاص با این چالش مواجه می شوند که نحوه واردات موبایل چگونه است؟ از این رو؛ در این قسمت از مقاله، راجع به مراحل واردات موبایل به ایران به تفصیل توضیح داده می شود.
تعیین کشور وارد کننده و ثبت سفارش، اولین مرحله از مراحل واردات موبایل به ایران محسوب می شود. باید توجه داشت در صورتی که واردات موبایل به وسیله مسافر نباشد، وجود کارت بازرگانی برای شخص وارد کننده امری الزامی است. در مرحله بعد، شخص بایستی مجوزهای لازم را اخذ نماید. (در قسمت های قبل، مجوز های لازم بیان شده است).
پس از انجام مراحل مذکور، وارد کننده می تواند نوع حمل و نقل خود را اعم از زمینی، دریایی و هوایی انتخاب نماید. بعد از رسیدن محموله تلفن همراه به ایران شخص می تواند با ارائه مدارک لازم به گمرک، کالای خود را تحویل بگیرد. لازم به ذکر است؛ در حال حاضر، ریجستر کردن گوشی برای تمام گوشی های وارداتی امری الزامی است.
تعرفه، هزینه و سرمایه لازم برای واردات گوشی به ایران
تعرفه، هزینه و سرمایه لازم برای واردات گوشی به ایران از دیگر مسائل پر اهمیتی است که تمامی اشخاصی که قصد واردات تلفن همراه را دارند باید از آن آگاه باشند. از این رو؛ در این بخش از مقاله، راجع به تعرفه، هزینه و سرمایه لازم برای واردات گوشی به ایران صحبت می شود. حقوق گمرکی، سود بازرگانی و مالیات بر ارزش افزوده بر اساس ارزش گوشی وارداتی متفاوت می باشد. جدول ذیل تعرفه هر یک از این موارد را بر اساس قیمت گوشی به شرح زیر است:
مطابق با اعلام کمیسیون تلفیق بودجه، گوشی های همراه وارداتی در رویه تجاری با قیمت بین ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار یا یورو حداقل ۱۵ درصد و گوشی های بالای ۱۰۰۰ دلار یا یورو، ۳۰ درصد است. به طور مثال فردی که تلفن همراه به قیمت ۱۱۰۰ یورو وارد کرده است، برای محاسبه حقوق گمرکی آن ۱۵ درصد ۱۰۰۰ یورو و ۳۰ درصد بر ۱۰۰ یورو مازاد حقوق گمرکی تعلق می گیرد که جمعا برای گوشی ۱۱۰۰ یورو، ۱۸۰ یورو خواهد شد.
همچنین در رابطه با سرمایه لازم برای واردات گوشی به ایران باید بیان کرد که این سرمایه بر اساس نوع تلفن همراه، مسافت میان کشور مبدا و مقصد و هزینه های گمرکی متفاوت می باشد، اما وارد کنندگان باید در نظر داشته باشند؛ جهت واردات گوشی به ایران حداقل مبلغ 200 دلار نیاز دارند.
سود بازرگانی واردات گوشی
بسیاری از اشخاصی که به فکر واردات گوشی به ایران هستند با این چالش مواجه می شوند که اصلا سود واردات گوشی به ایران چقدر است؟ به طور کلی؛ سود واردات گوشی به ایران بر حسب نوع و تعداد تلفن همراه وارد شده و همچنین سود بازرگانی و حقوق گمرکی و مسائلی از این قبیل متفاوت می باشد.
همچنین؛ در رابطه با سود بازرگانی واردات تلفن همراه باید گفت بر اساس آخرین ابلاغیه، سود بازرگانی و حقوق گمرکی واردات تلفن همراه با ارزش 600 تا 1000 دلار یا یورو معادل 15 درصد و همچنین سود بازرگانی تلفن همراه با ارزش بالای 1000 دلار یا یورو معادل 30 درصد می باشد.
در واقع همانطور که گفته شد؛ بر اساس ابلاغیه مذکور، واردات گوشی های بالای 1000 دلار مشمول بیشترین سود بازرگانی و گوشی هایی با قیمت متوسط کمترین سود بازرگانی را می پردازند. در نهایت؛ هر چقدر سود بازرگانی و حقوق گمرکی که وارد کننده اخذ می شود؛ کمتر باشد، وارد کننده سود بیشتری کسب می نماید.
محدودیت های واردات گوشی به ایران
وزارت صنعت، معدن، تجارت (صمت) و سایر نهادهای مرتبط با واردات، محدودیت های فراوانی را برای واردات گوشی به ایران در نظر گرفته اند. با عنایت به آن که شناخت این محدودیت ها برای تمامی اشخاصی که قصد وارد کردن موبایل به کشور را دارند، امری مهم تلقی می شود؛ در این قسمت از مقاله، راجع به محدودیت های واردات گوشی به ایران صحبت می شود.
به طور کلی؛ محدودیت در تعداد واردات گوشی برای مسافران، محدودیت در برند، محدودیت در قیمت، محدودیت در استفاده از فناوری هایی مانند بلوتوث، NFC و GPS از جمله محدودیت هایی است که سازمان های ذی صلاح برای واردات گوشی به ایران وضع کرده اند.
به عنوان مثال؛ در حال حاضر واردات ایفون 14 و بالاتر به کشور ممنوع می باشد. همچنین، هر مسافر تنها می تواند یک گوشی با خود به ایران بیاورد. گفتنی است محدودیت های مذکور در حال حاضر اعمال می شود و ممکن است در اینده و با تغییر سیاست های دولت این محدودیت ها برداشته یا دچار تغییر شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و نحوه واردات گوشی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرایط و نحوه واردات گوشی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. تعیین کشور وارد کننده و ثبت سفارش، اولین مرحله از مراحل واردات موبایل به ایران محسوب می شود که جهت کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.