برای مشاوره اتحادیه کسب و کارهای مجازی
برای مشاوره اتحادیه کسب و کارهای مجازی
منظور از اتحادیه، مجموعه نفراتی است که اهداف مشترکی را در راستای حفظ شغل و حرفه موردنظر خود داشته و اعضای آن به صورت غیرانتفاعی، تنها به سود صنف موردنظر خود فعالیت می نمایند و دارای شخصیت حقوقی و مستقل می باشند. اتحادیه ها انواع مختلفی داشته که از جمله آن می توان به اتحادیه کسب و کارهای مجازی اشاره نمود.
اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی، به منظور ساماندهی و حمایت از کسب و کارهای آنلاین و اینترنتی، تاسیس شده و صدور پروانه کسب مجازی، یکی از مهم ترین اقدامات این اتحادیه برای رسمی سازی فعالیت و مشاغل آنلاین است. از آن جایی که این اتحادیه، مرجع اصلی صدور مجوز کسب و کارهای آنلاین و اینترنتی محسوب می شود، متقاضیان می بایست با جزئیات این اتحادیه، نظیر سامانه، آدرس و شماره تلفن آن، آشنایی داشته باشند.
از این رو، در این مقاله، به این سوال که اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی چیست؛ پاسخ داده شده و مراحل و نحوه ثبت شکایت در اتحادیه کسب و کارهای مجازی و نیز، سامانه آن، معرفی می شود. در انتهای مقاله نیز، آدرس و شماره تماس کسب و کارهای مجازی، آورده می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی چیست
مطابق با ماده 7 قانون نظام صنفی، اتحادیه؛ شخصیتی حقوقی است که از افراد یک یا چند صنف که دارای فعالیت یکسان یا مشابه اند، برای انجام دادن وظایف و مسئولیت های مقرر در قانون نظام صنفی، تشکیل می گردد. افراد صنفی می توانند در هر شهرستان که واحدهای صنفی با فعالیت های شغلی مشابه یا همگن وجود داشته باشد، مبادرت به تشکیل اتحادیه نمایند.
اتحادیه ها دارای شخصیت حقوقی و غیرانتفاعی بوده و پس از ثبت در وزارت صنعت، معدن و تجارت رسمیت می یابند. حدنصاب تعداد واحدهای صنفی برای تشکیل یک اتحادیه در کشور به شرح زیر است: در تهران، ۳۰۰ واحد؛ در شهرستان های با بیش از دو میلیون نفر جمعیت، ۲۰۰ واحد، در شهرستان های دارای بیش از یک میلیون نفر و کمتر از دو میلیون نفر جمعیت،۱۵۰ واحد؛ در شهرستان های دارای بیش از پانصد هزار نفر و کمتر از یک میلیون نفر جمعیت، ۱۰۰ واحد و در شهرستان های با کمتر از پانصد هزار نفر جمعیت، ۵۰ واحد.
هم چنین، مطابق با تبصره 3 ماده 21 قانون مذکور، چنانچه تعداد واحدهای صنفی در هر شهرستان جهت تشکیل اتحادیه، به حد نصاب فوق نرسد، کمیسیون نظارت موظف است بر اساس نصاب مذکور نسبت به تشکیل اتحادیه تجمیعی اقدام کند. در پاسخ به این پرسش که اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی چیست، می توان پاسخ داد که این اتحادیه، تنها مرجع رسمی اعطای مجوز کسب و کارهای اینترنتی، نظارت بر کسب و کارهای اینترنتی، ثبت شکایت از آن ها می باشد. به عبارت دیگر، هدف از تشکیل اتحادیه کسب و کارهای مجازی، کنترل و حمایت از کسب و کارهای آنلاین است.
این اتحادیه از کمیسیون های مختلفی تشکیل شده است که عبارتند از کمیسیون شکایات، کمیسیون فنی، کمیسیون بازرسی، کمیسیون حل اختلاف و کمیسیون آموزش. همچنین این اتحادیه، به منظور خدمت رسانی هر چه بهتر به افراد صنفی عضو، سامانه مخصوص به خود با آدرس اینترنتی ecunion.ir را راه اندازی نموده است.
سامانه اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی
در قسمت پیشین مقاله، به سوال اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی چیست، پاسخ داده و بیان نمودیم که این اتحادیه، به منظور صدور مجوز و نیز، نظارت بر کسب و کارهای مجازی راه اندازی شده است. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به معرفی سامانه اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی بپردازیم.
سامانه اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی به نشانی اینترنتی ecunion.ir، توسط اتحادیه مزبور و به منظور ارائه خدماتی نظیر اطلاع رسانی لازم در خصوص شرایط، مدارک و نحوه درخواست و تمدید جواز کسب، ثبت درخواست بیمه، استعلام مجوز، پرداخت مبلغ ورودی و حق عضویت، پیگیری امور، ارائه آموزش های لازم و.... راه اندازی شده است. متقاضیان هم چنین، می توانند برای ثبت درخواست پروانه کسب و کار اینترنتی خود به سایت درگاه ملی مجوزهای کسب و کار کشور مراجعه نمایند.
علاوه بر امکانات فوق الذکر، متقاضیان با ورود به سامانه صدور مجوز کسب و کار اینترنتی می توانند به ثبت شکایت از کسب و کارهای مجازی، نزد اتحادیه اقدام نمایند. ثبت شکایت در این سامانه، هم برای کسب و کار اینترنتی عضو اتحادیه و هم کسب و کارهایی که عضو اتحادیه کشوری کسب و کارهای اینترنتی نمی باشند؛ امکان پذیر است.
مراحل و نحوه ثبت شکایت در اتحادیه کسب و کارهای مجازی
همانطور که در قسمت پیشین مقاله، توضیح داده شد، یکی از مهم ترین امکانات سامانه اتحادیه کسب و کارهای مجازی، ثبت شکایت از این نوع کسب و کارها می باشد. از آن جایی که ممکن است برخی افراد با مراحل و نحوه ثبت شکایت در این سایت، آشنایی نداشته باشند، این قسمت از مقاله به بیان مراحل و نحوه ثبت شکایت در اتحادیه کسب و کارهای مجازی اختصاص داده شده است.
متقاضیان به منظور ثبت شکایت خود، ابتدا می بایست نشانی اینترنتی ecunion.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و همانند راهنمای زیر، وارد صفحه اصلی سایت شوند.
پس از آن، شخص لازم است که گزینه ثبت شکایت را از صفحه اصلی بالای سایت انتخاب نماید.
در انتها، متقاضی باید فرم ثبت شکایت را تکمیل نموده و پس از درج اطلاعات خواسته شده، گزینه ثبت را انتخاب نماید.
هم چنین، متقاضیان می توانند از قسمت پیگیری شکایت و با درج کد ملی و کد پیگیری اقدام به استعلام و پیگیری شکایت ثبت شده خود نمایند. توجه به این نکته ضروری است، در مواردی که متقاضی از کسب و کار عضو اتحادیه شکایت دارد باید، نام وب سایت را انتخاب و شکایت خود را مطرح و کسب و کار مدنظر عضو اتحادیه کشوری کسب و کارهای اینترنتی نمی باشد، برای ثبت شکایت باید از باکس وضعیت دامنه، گزینه "عضو اتحادیه نمی باشد" انتخاب شده و سپس نام دامنه مورد نظر در بخش مربوطه وارد گردد.
نام و نام خانوادگی، کد ملی، تاریخ خرید، پست الکترونیک، شماره همراه، وضعیت دامنه، نام دامنه، نوع شکایت، شرح شکایت، فاکتور صادر شده از سایت، تصویر کالا و خدمت و هم چنین سایر مدارک و اسناد موردنیاز، از جمله مهم ترین اطلاعاتی است که می بایست در فرم ثبت شکایت وارد شود.
آدرس و شماره تماس اتحادیه کسب و کارهای مجازی
تاکنون، به چیستی اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی و نیز معرفی سایت آن پرداخته و مراحل و نحوه ثبت شکایت در این اتحادیه را بیان نمودیم. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح آدرس و شماره تماس اتحادیه کسب و کارهای مجازی بپردازیم که عبارت است از:
متقاضیان می توانند به منظور برقراری تماس با اتحادیه با شماره تلفن 02191303230 تماس حاصل نموده و پرسش های خود را از کارشناسان این اداره جویا شوند. در مواردی که شخص نتواند از طریق سامانه و یا شماره تماس، مشکل و درخواست خود را برطرف نماید، می تواند به صورت حضوری به آدرس این اتحادیه مراجعه نماید.
آدرس اتحادیه کسب و کارهای مجازی به نشانی خیابان آزادی، چهارراه توحید، خیابان توحید، بعد از بن بست فروغ، پلاک 33، طبقه 4، واحد 10 می باشد. اینماد یک نماد و نشان دولتی است که از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیک برای وب سایت ها صادر می شود. البته همه کسب و کارهای مجازی، الزامی برای دریافت این نماد ندارند، بلکه این نماد تنها برای فروشگاه های مجازی خواهد بود که کسب و کارهای مجازی، برای کسب اطلاع در خصوص این نماد می توانند به مطالعه مقاله زیر اقدام نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اتحادیه کسب و کارهای مجازی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از اتحادیه کسب و کارهای مجازی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.