برای مشاوره اخذ مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی
برای مشاوره اخذ مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی
مستفاد از ماده 1 آیین نامه تاسیس و نظارت بر نحوه کار و فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی، منظور از کانون های آگهی و تبلیغاتی، سازمان هایی هستند که کار آن ها تنظیم، تهیه مشاوره و اجرای برنامه های تبلیغاتی و روابط عمومی و انجام دادن سایر خدمات برای معرفی و فروش کالا یا خدمات مربوط میباشد. این سازمان ها باید برای انجام دادن خدمات مورد نظر دارای تجهیزات لازم و نیروی انسانی ماهر برای قسمت های مختلف خود باشند.
بر اساس آیین نامه مذکور، فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی مستلزم اخذ مجوز می باشد و در غیر این صورت فعالیت آن ها قانونی محسوب نخواهد شد. لذا اشخاصی که قصد تاسیس این قسم از کانون ها را دارند باید مجوزهای لازم در این زمینه را شناخته و با شرایط، مدارک و مراحل صدور این مجوزها آشنا باشند.
از این رو؛ در این مقاله، ابتدا به این پرسش پاسخ داده می شود که مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی چیست؟ سپس، سامانه صدور مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی معرفی و شرایط و مدارک لازم جهت اخذ مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی بیان می شود. بعد از آن، بررسی می شود که چگونه مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی بگیریم و سپس، راجع به هزینه اخذ مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی صحبت می شود. در نهایت؛ پس از ارائه مطالبی راجع به تمدید مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی، در قسمت پایانی مقاله دستور العمل صدور پروانه فعالیت کانون آگهی و تبلیغاتی ارائه خواهد شد.
مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی چیست
قانونی محسوب شدن فعالیت های کانون های آگهی و تبلیغاتی مستلزم دریافت مجوزهایی است. در واقع عدم اخذ این مجوزها اصولا باعث غیر قانونی تلقی شدن فعالیت های این کانون ها می شود. علاوه بر این، اخذ مجوزهای لازم در این زمینه، باعث افزایش اعتبار و در نتیجه توسعه فعالیت های تبلیغاتی خواهد شد.
در پاسخ به این پرسش که مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی چیست؛ می بایست بیان نمود که مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی به مجوزهایی اطلاق می شود که به منظور نظارت بر فعالیت های تبلیغاتی، جلوگیری از انتشار تبلیغات غیر قانونی و همچنین حفظ حقوق مصرف کنندگان صادر می شود.
همچنین بر اساس دستور العمل صدور پروانه فعالیت کانون آگهی و تبلیغاتی، پروانه فعالیت مجوزی است در برگیرنده تاریخ صدور، نام کانون، نام صاحب امتیاز، نام مدیر مسئول، شماره پروانه، رسته فعالیت و نشانی کانون که پس از صدور اجازه تاسیس و تایید مکان فعالیت کانون صادر می شود و براساس آن، کانون مجاز به فعالیت در همان نشانی است.
گفتنی است ماده 3 آیین نامه تاسیس و نظارت بر نحوه کار و فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی مقرر می دارد، هر شخصی حقیقی و یا حقوقی وقتی می تواند به فعالیت های کانون های آگهی و تبلیغاتی بپردازد که از وزارت ارشاد ملی پروانه بگیرد و مدیر مسئولی که حائز شرایط مندرج قانون باشد را به وزارت ارشاد ملی معرفی نماید.
سامانه صدور مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی
در قسمت پیشین مقاله؛ راجع به مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی صحبت و بیان گردید که عدم اخذ مجوزهای لازم در این حوزه اصولا باعث غیرقانونی تلقی شدن فعالیت های کانون های آگهی و تبلیغاتی می شود. علاوه بر این؛ اخذ مجوزهای لازم در این زمینه باعث افزایش اعتبار و در نتیجه توسعه فعالیت های تبلیغاتی خواهد شد.
در این راستا؛ بسیاری از اشخاصی که قصد دریافت مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی را دارند با این چالش مواجه می شوند که از طریق کدام سامانه می توانند درخواست صدور مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی نمایند؟ به منظور پاسخگویی به این پرسش، در ادامه سامانه صدور مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی معرفی می شود.
در گذشته؛ ثبت درخواست مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی از طریق سامانه تبلیغات به نشانی e-tablighat انجام می شد؛ اما در حال حاضر متقاضیان به منظور ثبت درخواست صدور مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی لازم است به درگاه ملی مجوز ها به نشانی mojavez.ir مراجعه نمایند.
شرایط صدور مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی
لازمه صدور مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی وجود شرایطی است از این رو؛ در این بخش از مقاله شرایط صدور مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. ماده 4 آیین نامه تأسیس و نظارت بر نحوه کار و فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی، شرایط صدور مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی بیان کرده است بر اساس این ماده مذکور"مدیر مسئول باید دارای شرایط زیر باشند:
تابعیت ایران
اهلیت قانونی
نداشتن سوء شهرت و سابقه مؤثر کیفری
دارابودن دیپلم کامل متوسطه و داشتن حداقل پنج سال سابقه کار مؤثر در امور تبلیغات با تأیید کمیته سازمان های تبلیغات یا مدرک تحصیلی معادل دانشنامه لیسانس در رشته های بازرگانی، روابط عمومی بازاریابی و تبلیغات یا علوم اجتماعی.
عدم اشتغال در وزاتخانه های یا مؤسسات یا شرکت های دولتی و یا شهرداری ها."
لازم به ذکر است بر اساس تبصره ماده 3 همان آیین نامه، اشخاص حقیقی و مدیر عامل در مورد (اشخاص حقوقی) باید فاقد پیشینه موثر کیفری باشند و مشهور به فاسد اخلاقی نباشند. علاوه بر موارد مذکور، مطابق ماده 8 این آیین نامه، اجازه تاسیس کانون های آگهی و تبلیغاتی و شعب و نمایندگی در یک یا چند حوزه معینی با توجه به امکانات و لزوم این امر با گرفتن نظر مشورتی اتحادیه سازمان های تبلیغات به عهده کمیته سازمان های تبلیغات می باشد. همچنین تغییر محل و واگذاری کانون های آگهی و تبلیغاتی و یا هر گونه تغییری در مدیران سازمان های مذکور باید قبلاً به وزارت ارشاد ملی اعلام گردد.
مدارک لازم جهت اخذ مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی
پس از شناخت شرایط صدور مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی در قسمت پیشین مقاله اکنون در این بخش از مقاله مدارک لازم جهت اخذ مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی ارائه می شود. مدارک لازم جهت اخذ مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی به شرح ذیل می باشد:
عکس پرسنلی
تصویر کارت ملی
تصویر کارت پایان خدمت یا معافیت دائم
تصویر مدرک تحصیلی
تصویر صفحات شناسنامه
مدارک و سوابق کار
اساسنامه، آگهی تاسیس و آگهی تغییرات در روزنامه رسمی (برای اشخاص حقوقی)
گواهی عدم سوء پیشینه کیفری برای موسسین
همچنین در صورت وجود امکان احراز هویت متقاضیان با استفاده از ارائه خدمات دولت الکترونیک یا استعلام به هر نحوی از سوی سایر دستگاه های اجرائی، تصویر مدارک مربوطه اخذ نخواهد شد. متقاضیان واجد شرایط پس از تهیه مدارک می توانند نسبت به اخذ مجوز اقدام نمایند.
چگونه مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی بگیریم
اغلب متقاضیان پس از احراز شرایط و تهیه مدارک با این پرسش مواجه می شوند که چگونه مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی بگیریم؛ از این رو؛ در ادامه؛ نحوه اخذ مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی توضیح داده می شود. متقاضیان به منظور دریافت مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی لازم است که ابتدا؛ به درگاه ملی مجوزها به نشانی mojavez.ir مراجعه نمایند. با مراجعه به این سامانه، صفحه ای همانند تصویر ذیل نمایش داده می شود که در کادر مربوطه بایستی عبارت "کانون های آگهی و تبلیغاتی" جست و جو شود.
با جست و جوی عبارت مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی در کادر مربوطه راهنمای دریافت فعالیت کانون آگهی و تبلیغاتی نمایش داده می شود که متقاضی می بایست گزینه درخواست صدور مجوز را انتخاب نماید.
پس از درخواست صدور مجوز بایستی نوع شخص اعم از حقیقی یا حقوقی انتخاب شود.
در این صفحه متقاضی می بایست شماره تلفن همراه و یک کد امنیتی را وارد نماید تا رمز یک بار مصرف برای او ارسال شود.
متقاضی می بایست در صفحه ارائه شده رمز یک بار مصرف را وارد نماید. در نهایت؛ پس از تکمیل فرایند ثبت درخواست در سامانه و بررسی و همچنین تایید درخواست توسط دفتر تبلیغات، مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی برای شخص متقاضی صادر خواهد شد.
هزینه اخذ مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی
هزینه اخذ مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی از مهم ترین مسائلی است که اشخاصی که قصد دریافت این مجوز را دارند؛ باید از آن آگاه باشند. از این رو؛ در این بخش از مقاله راجع به هزینه اخذ مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی صحبت می شود.
در حال حاضر یعنی در سال 1403 هزینه اخذ مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی مبلغ 100 هزار ریال (10 هزار تومان) در نظر گرفته شده است. گفتنی است این مجوز دائمی بوده و زمان لازم برای صدور مجوز از زمان تایید مدارک 30 روز کاری می باشد.
البته متقاضیانی که قصد تشکیل و تاسیس کانون های آگهی و تبلیغاتی را دارند؛ باید علاوه بر هزینه دریافت مجوز هزینه های دیگری را نیز نظیر تهیه مکانی منایب برای دفتر، تجهیز دفتر، حقوق پرسنل، ابطال تمبر مالیاتی و هزینه های مالیاتی و.... در نظر بگیرند.
تمدید مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی
تمدید مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی نیز همانند اخذ این مجوز مستلزم وجود شرایطی است. قبول تعهد نامه، احراز هویت، نداشتن سوابق محکومیت های مالی، دارا بودن کارت پایان خدمت دوره ضرورت یا معافیت دائم از جمله شرایط لازم جهت تمدید مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی به شمار می آید.
همچنین؛ به منظور تمدید مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی استعلاماتی نظیر استعلام بر خط احراز هویت کاربران، وضعیت محکومیت مالی، اصالت وضعیت نظام وظیفه، احراز هویت اشخاص حقیقی ایرانی، احراز هویت شناسه ملی و اساسنامه و اطلاعات عمومی اشخاص حقوق خصوصی اخذ می شود.
براساس احکام قانونی، ارسال تمامی استعلامات بین دستگاهی (آب، برق، گاز، محیط زیست، منابع طبیعی و...) و پیگیری و دریافت پاسخ آن ها برای هر مجوز کسب وکار، به عهده مرجع اصلی صادرکننده مجوز است. لازم به ذکر است تمدید مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی برای متقاضی هزینه ای ندارد و از طریق سامانه درگاله ملی مجوزها صورت می گیرد.
دستور العمل صدور پروانه فعالیت کانون آگهی و تبلیغاتی
پس از شناخت مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی و معرفی سامانه صدور مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی و ارائه توضیحاتی راجع به هزینه، شرایط، مدارک لازم و نحوه اخذ و تمدید این مجوز در بخش های قبلی مقاله؛ اکنون در این قسمت از مقاله، دستور العمل صدور پروانه فعالیت کانون آگهی و تبلیغاتی ارائه می شود.
حجم: 68KB | |
منبع: آشا |
دستور العمل صدور پروانه فعالیت کانون آگهی و تبلیغاتی در راستای اجرای بند 16 ماده 2 قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مصوب 12/12/1365 مجلس شورای اسلامی، آیین نامه تاسیس و نظارت بر نحوه کار و فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی مصوب 27/12/1358 شورای انقلاب اسلامی و مصوبه شورای راهبری توسعه مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورخ 4/6/1397 درخصوص ساماندهی مجوزهای این وزارتخانه اعلام شده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اخذ مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از اخذ مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام.عکس پرسنلی، تصویر کارت ملی، تصویر کارت پایان خدمت یا معافیت دائم، تصویر مدرک تحصیلی، تصویر صفحات شناسنامه و... از جمله مدارک لازم جهت اخذ مجوز فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی می باشند که برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.