برای مشاوره استعلام عوارض کسب و پیشه شهرداری
برای مشاوره استعلام عوارض کسب و پیشه شهرداری
عوارض یکی از مهم ترین منابع درآمد شهرداری ها در ایران است که به منظور تامین هزینه های خدمات عمومی و توسعه زیر ساخت ها به کار گرفته می شود. این عوارض انواع مختلفی دارد که از جمله مهم ترین آن می توان به عوارض نوسازی و عمران شهری، عوارض خدمات مدیریت پسماند و عوارض کسب و پیشه اشاره نمود.
پرداختن به موضوع عوارض کسب و پیشه شهرداری بسیار ضروری است؛ چرا که بسیاری از صاحبان املاک تجاری به دلیل عدم آگاهی از قوانین و مقررات مربوط به این عوارض با مشکلات خاصی مواجه می شوند. همچنین؛ عدم شناخت کافی از نحوه محاسبه و پرداخت این عوارض سبب می شود که فرد مشمول جریمه های سنگینی گردد.
از این رو، در این مقاله، پس از پاسخ به این که پرسش عوارض کسبی و پیشه شهرداری چیست و نحوه محاسبه این عوارض چگونه می باشد؛ درباره دریافت فیش و قبض و پرداخت عوارض کسب و پیشه شهرداری صحبت می شود. سپس، مراحل استعلام عوارض کسب و پیشه شهرداری مورد بررسی قرار می گیرد. در نهایت؛ قانون عوارض کسب و پیشه شهرداری مورد بحث قرار خواهد گرفت. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
عوارض کسب و پیشه شهرداری چیست
یکی از موارد مهمی که در هنگام انتقال ملک باید به آن توجه داشت، عوارض شهرداری است. این عوارض انواع مختلفی دارد که یکی از آن عوارض کسب و پیشه می باشد. حال در این میان ممکن است که در ذهن برخی از افراد این پرسش مطرح شود که منظور از عوارض کسب و پیشه شهرداری چیست که پاسخ آن به شرح زیر می باشد:
در پاسخ به سوال فوق؛ باید ابتدا بیان داشت که عوارض به معنای مبلغی است که بابت خدمات به دولت و ارگان های دولتی پرداخت می شود. به عبارت بهتر عوارض، همان بهای خدمات می باشد. از طرف دیگر؛ شهرداری ها به صورت سالانه عوارض را با عناوین مختلف از افراد دریافت می کنند که یکی از آن عوارض کسب و پیشه می باشد. بنابراین منظور از عوارض کسب و پیشه، مبلغی است که صاحبان املاک تجاری و غیرمسکونی باید به شهرداری پرداخت کنند تا پس از آن بتوانند کسب و کار خود را به طور قانونی راه اندازی کنند.
همچنین ماده 14 قانون نظام صنفی کشور مصوب سال 1382 افراد صنفی را موظف کرده است که عوارض کسب و پیشه خود را به صورت سالیانه بپردازند. نکته دیگر این است که عوارض کسب و پیشه صرفا در مورد املاک تجاری می باشد و کسی که سند، اجاره نامه یا پروانه کسب به نام او تنظیم شده مسئول پرداخت این عوارض می باشد.
نحوه محاسبه عوارض کسب و پیشه شهرداری
نرخ عوارض ممکن است در هر شهر و منطقه متفاوت باشد و در این خصوص متقاضی باید به سایت شهرداری مربوطه مراجعه کند؛ اما با این وجود یک فرمول کلی وجود دارد که در این بخش از مقاله به جهت آشنایی کاربران، به نحوه محاسبه عوارض کسب و پیشه شهرداری و فرمول آن پرداخته می شود که به شرح زیر است:
فرمول محاسبه : A=H+(S*P*K/100)
در این فرمول S برابر با مساحت محل کسب؛ P برابر با قیمت منطقه بندی و H عوارض پایه و K ضریب شغلی با توجه به گروه های شغلی می باشد. بنابراین باید توجه داشت که محاسبه عوارض کسب و پیشه شهرداری به چندین عامل بستگی دارد که یکی از مهم ترین آن، متراژ ملک است. در واقع هرچقدر که متراژ و ارزش ملک تجاری بیشتر باشد، میزان عوارضی که باید به شهرداری پرداخت شود نیز بیشتر می شود.
دریافت فیش و قبض عوارض کسب و پیشه شهرداری
یکی از سوالات مهمی که ممکن است، برای بسیاری از افراد مطرح شود؛ این است که چگونه می توان نسبت به دریافت قبض عوارض شهرداری اقدام نمود؟ در واقع مراحل دریافت فیش و قبض عوارض کسب و پیشه شهرداری چگونه می باشد که پاسخ آن به شرح زیر است:
برای دریافت قبض عوارض فرد می تواند به سایت شهرداری مربوطه خود (به طور مثال شهرداری تهران به نشانی mytehran.ir) مراجعه کند و بعد از ورود به سایت باید مطابق تصویر زیر در کادر مربوطه شماره همراه خود را وارد نماید.
سپس کاربر باید کد و رمز ورود پیامک شده به شماره همراه خود را در این قسمت درج نماید.
سپس شخص باید اطلاعات مربوط به ملک مورد نظر خود را وارد کند.
سپس عوارض شهرداری مربوط به ملک برای فرد به نمایش در می آید و در این مرحله می تواند که قبض خود را دریافت نماید.
لازم به ذکر است که فیش ها اصولا در ماه های پایانی سال، برای صاحبان املاک تجاری ارسال می شود تا آن ها ظرف مهلت مشخصی نسبت پرداخت مبلغ آن اقدام نمایند. این فیش شامل اطلاعات مختلفی می شود که از جمله مهمترین آن می توان به کد 15 رقمی ملک اشاره نمود که این کد منحصر به فرد بوده و از طریق آن می توان ملک را شناسایی نمود.
پرداخت عوارض کسب و پیشه شهرداری
پرداخت عوارض کسب و پیشه شهرداری، به دو روش حضوری و غیر حضوری انجام می پذیرد و در این مورد افراد می توانند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک شهر یا خود پردازهای بانکی نسبت به پرداخت این عوارض اقدام نمایند. از طرف دیگر برای افرادی که امکان پرداخت عوارض شهرداری به شکل حضوری را ندارند، روش های مختلفی در نظر گرفته شده است.
اولین روش مراجعه به سامانه شهرداری استان محل کسب (به طور مثال سایت تهران من) است. در همین راستا؛ افرادی که املاک آن ها واقع در تهران می باشد؛ می توانند در مروگر خود سایت شهرداری تهران به نشانی mytehran.ir را جستجو کرده و همانند راهنمای تصویری قید شده در قسمت های قبلی مقاله، به این سایت وارد شده و بر گزینه "پرداخت" کلیک کنند.
علاوه بر این افراد می توانند با ارسال کد شناسایی ملک به سامانه پیامکی 1370000070 و یا شماره گیری کد دستوری #137* یا برقراری تماس با سامانه 137 نسبت به پرداخت عوارض خود اقدام نمایند. جهت کسب اطلاع از نحوه دریافت اینتاکد مالیاتی مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
استعلام عوارض کسب و پیشه شهرداری
در قسمت گذشته، به نحوه پرداخت و دریافت فیش عوارض کسب و پیشه شهرداری پرداخته و در این خصوص بیان نمودیم که متقاضی برای دریافت این فیش می بایست به سایت شهرداری منطقه مراجعه کند. حال در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به توضیح استعلام عوارض کسب و پیشه شهرداری بپردازیم.
در خصوص استعلام عوارض کسب و پیشه شهرداری باید بیان داشت که افراد برای استعلام و آگاهی از میزان عوارض کسب و پیشه می توانند به صورت حضوری به اداره شهرداری منطقه محل سکونت خود مراجعه کنند. علاوه بر این افراد می توانند به صورت آنلاین از طریق سایت شهرداری خود نیز، اقدام به استعلام عوارض کسب و پیشه شهرداری کنند.
به عنوان مثال؛ شهروندان تهرانی می توانند برای استعلام عوارض مطابق با مراحلی در بخش های قبلی مقاله بدان اشاره شد به سامانه تهران من به نشانی mytehran.ir مراجعه نمایند. مزیت استعلام این عوارض به صورت آنلاین این است که افراد می توانند در وقت و هزینه خود صرفه جویی نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد استعلام عوارض کسب و پیشه شهرداری در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از استعلام عوارض کسب و پیشه شهرداری پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. برای دریافت قبض عوارض فرد می تواند به سایت شهرداری مربوطه خود (به طور مثال شهرداری تهران به نشانی mytehran.ir) مراجعه کند