برای مشاره نحوه اخذ مجوز سمتا
برای مشاره نحوه اخذ مجوز سمتا
مرکز راهبری ساماندهی، مدیریت و توانمندسازی شبکه همکاران با نام سمتا، به منظور تسهیل در به کارگیری ظرفیت های صنعتی، تحقیقاتی، پژوهشی، فناورانه و دانش بنیان کشور در قالب شرکت های فعال در بخش خصوصی تشکیل شده است. کلیه شرکت هایی که قصد همکاری با سازمان های تابعه نظیر ادارات دولتی و نظامی دارند، در ابتدا، می بایست اقدام به دریافت پروانه همکاری از مرکز سمتا نمایند.
در صورتی که شرکت فاقد مجوز از مرکز سمتا، باشد، قادر به همکاری با سازمان های مزبور نخواهد بود. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی از متقاضیان مطرح شود که چطور مجوز سمتا دریافت کنیم و شرایط و مدارک لازم برای اخذ این مجوز چه می باشد؟ از طرف دیگر، استعلام لیست شرکت های دارای مجوز سمتا از دیگر موضوعاتی است که متقاضیان می بایست اطلاعات کاملی در خصوص آن به دست آورند.
از این رو، در این مقاله، به این سوال که مجوز سمتا چیست؛ پاسخ داده شده و سایت و نحوه ورود به سامانه مدیریت تامین کنندگان سمتا esamta.ir آمده است. در ادامه، شرایط، مدارک، مراحل و نحوه اخذ گواهی سمتا بیان گردیده و به استعلام لیست شرکت های دارای مجوز سمتا پرداخته می شود. در نهایت، جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
مجوز سمتا چیست
در پاسخ به این سوال که مجوز سمتا چیست، در ابتدا؛ لازم است که توضیحی در خصوص مرکز سمتا ارائه شود. مرکز سمتا یا عبارت کامل تر؛ مرکز راهبری ساماندهی، مدیریت و توانمندسازی شبکه همکاران؛ نهادی است که به منظور استفاده حداکثری از قابلیت شرکت های توانمند صنعتی، تحقیقاتی، دانش بنیان، بازرگانی و طراحی مهندسی در سازمان های تابعه خود ایجاد گردیده است.
در این میان، مجوز سمتا گواهی است که توسط مرکز راهبری ساماندهی، مدیریت و توانمندسازی شبکه همکاران (سمتا) برای شرکت های خصوصی متقاضی فعالیت با سازمان های تابعه و دولتی (نظیر سپاه، ارتش، نیروی انتظامی، وزارت دفاع و... ) صادر می شود. توجه به این نکته ضروری است که همکاری و انعقاد قرارداد با هر یک از این سازمان ها، منوط به دریافت پروانه همکاری از مرکز سمتا می باشد.
عرضه خدمات آزمایشگاهی و تجهیزات تست و آزمون به وسیله سازمان، بهره گیری از نخبگان و استعدادهای برتر وظیفه، ارائه خدمات بازرگانی، حمایت های صادراتی، دریافت تسهیلات، دریافت خدمات بیمه ای، ارائه تسهیلات حسابرسی مالی و مالیاتی به شبکه همکاران از جمله مزایای شرکت های دارنده پروانه همکاری سمتا می باشد.
سایت و نحوه ورود به سامانه مدیریت تامین کنندگان سمتا esamta.ir
در قسمت گذشته، به این پرسش که مجوز سمتا چیست؛ پاسخ داده و در این خصوص، بیان نمودیم که مجوز سمتا، گواهی است که شرکت های خصوصی متقاضی همکاری و عقد قرارداد با ارگان های دولتی و نظامی را دارند، می بایست آن را از مرکز سمتا دریافت نمایند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به معرفی سایت و نحوه ورود به سامانه مدیریت تامین کنندگان سمتا بپردازیم.
سامانه مدیریت تامین کنندگان سمتا با نشانی اینترنتی esamta.ir توسط این مرکز، به منظور ارائه خدمات به متقاضیان و شرکت های همکار ایجاد گردیده است. به منظور ورود به این سامانه، متقاضی می بایست نشانی اینترنتی esamta.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق با تصویر زیر، به صفحه اصلی این سایت وارد شود.
پس از آن، متقاضی می تواند از امکانات متنوع این سامانه، نظیر تسهیلات، مطالعه دستورالعمل ها، خدمات بیمه ای و مشاهده آموزش ها استفاده نمایند. توجه به این نکته ضروری است علی رغم خدمات گوناگون این سامانه، ثبت نام گواهی سمتا، از این سامانه صورت نگرفته و متقاضیان می بایست به صورت حضوری برای اخذ این گواهی اقدام نمایند که توضیحات بیشتر در تیترهای بعدی مقاله، ذکر خواهد گردید.
شرایط دریافت مجوز سمتا
متقاضیان به منظور ثبت نام و اخذ گواهی سمتا، می بایست شرایط لازم در این خصوص، را رعایت نموده و ضوابط موردنیاز را دارا باشند. از آن جایی که ممکن است که برخی متقاضیان با شرایط دریافت مجوز سمتا آشنایی نداشته باشند؛ در این بخش از مقاله، این ضوابط بیان گردیده که عبارت است از:
ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها
ثبت درخواست دریافت پروانه
اخذ رتبه و گرید برای شرکت
تهیه و ارائه مدارک موردنیاز
از جمله مهم ترین شرایط صدور گواهی سمتا، ثبت شرکت مطابق با قوانین و مقررات موجود، در اداره ثبت شرکت ها، می باشد. به این منظور، متقاضی می بایست ابتدا فرم تعیین نام را نشانی اینترنتی سامانه ثبت شرکتها به آدرس irsherkat.ssaa.ir تکمیل نموده و سپس مدارک لازم را به نشانی این اداره ارسال نماید که جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص، ثبت شرکت، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
مدارک لازم برای اخذ مجوز سمتا
در قسمت های پیشین مقاله، به این سوال که مجوز سمتا چیست؛ پاسخ داده و شرایط و سامانه آن معرفی گردید. در این بخش از مقاله قصد داریم تا به توضیح این موضوع بپردازیم که مدارک لازم برای اخذ مجوز سمتا چیست و متقاضیان برای اخذ پروانه همکاری می بایست چه اسنادی را ارائه نمایند. اسناد موردنیاز برای اخذ گواهینامه سمتا شامل موارد زیر است:
فرم اطلاعات کارکنان
کاربرگ اظهارنامه امنیتی و اقتصادی مدیران عامل شرکت های همکار ودجا
مدارک مربوط به ثبت شرکت نظیر آگهی تاسیس، آگهی آخرین تغییرات و...
مدارک هویتی اعضای تشکیل دهنده شرکت
سند وکالت نامه نماینده شرکت
اسناد مربوط به گرید و رتبه شرکت
رتبه شرکت یا گرید، نوعی معیار سنجش و تعیین صلاحیت شرکت ها، بر اساس استانداردها و آیین های مصوب آن می باشد که توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، تعریف و به یک شرکت اختصاص داده می شود که جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، مطالعه مقاله قرار داده شده، در قسمت بیشتر بخوانید، توصیه می شود.
مراحل و نحوه ثبت نام و اخذ مجوز سمتا
از جمله سوالات پر تکراری که در خصوص گواهینامه سمتا، برای متقاضیان مطرح می شود، این است که چطور مجوز سمتا دریافت کنیم و مراحل و نحوه ثبت نام این گواهی، به چه صورت می باشد؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که مراحل و نحوه ثبت نام و اخذ مجوز سمتا به صورت حضوری بوده و متقاضی نمی تواند به شیوه اینترنتی برای ثبت درخواست خود اقدام نماید.
به این منظور، شرکت ها، موسسات و کارگاه ها می بایست به صورت حضوری به یکی از سازمان های تابعه مرکز سمتا که قصد همکاری با آن را دارند، مراجعه نموده و با توجه به نوع فعالیت خود، (اعم از صنعتی، خدمات فنی و مهندسی، تحقیق و توسعه، بازرگانی، مشاوره و آموزش و خدمات عمومی) کاربرگ های خوداظهاری تکمیل نمایند.
پس از تکمیل کاربرگ های خوداظهاری، متقاضی لازم است که این مدارک را به همراه دیگر، مستندات موردنیاز به سامان مزبور تحویل دهد. سازمان، مستندات و مدارک متقاضی را بررسی، ارزیابی نموده و در صورت تایید، جهت صدور پروانه همکاری به مرکز سمتا ارسال می نماید. در نهایت، در صورت احراز شرایط لازم توسط تامین کننده، پروانه همکاری برای شرکت صادر و از آن پس؛ این واحد همکار به عضویت شبکه همکاران سمتا درآمده و گواهی خود را دریافت می نماید.
استعلام لیست شرکت های دارای گواهی سمتا
در توضیح این که آیا استعلام لیست شرکت های دارای گواهی سمتا امکان پذیر می باشد، یا خیر؛ می بایست بیان نمود که بله، استعلام لیست این شرکت ها برای متقاضیان میسر می باشد. از آن جایی که نحوه دریافت این گواهی به صورت حضوری بوده، متقاضیان می بایست به منظور ثبت درخواست نیز به شیوه حضوری و از طریق مراجعه به آدرس مرکز راهبری ساماندهی، مدیریت و توانمندسازی شبکه همکاران با نام اختصاری "سمتا" اقدام نمایند.
توجه به این نکته ضروری است، با این که در سامانه مدیریت تامین کنندگان سمتا esamta.ir امکانات متعددی نظیر مشاهده دستورالعمل ها، مزایا و تسهیلات و ... در نظر گرفته شده است، اما متقاضیان با ورود به این سامانه، نمی توانند اقدام به استعلام این مجوز نمایند و این امر، تنها از طریق مراجعه حضوری امکان پذیر است.
در واقع مرکز راهبری ساماندهی، مدیریت و توانمندسازی شبکه همکاران (سمتا) مرجعی برای صدور کلیه پروانه های همکاری و مجوز سمتا با سازمان های مرتبط محسوب می شود و متقاضیان می توانند جهت کسب هرگونه اطلاع و یا استعلام مجوز، به این سازمان مراجعه نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه اخذ مجوز سمتا در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه اخذ مجوز سمتا پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. با توجه به روند پیگیری پرونده این مدت زمان دریافت آن متفاوت می باشد.