برای مشاوره نحوه اعتراض به بدهی تامین اجتماعی
برای مشاوره نحوه اعتراض به بدهی تامین اجتماعی
مطابق قانون تامین اجتماعی کارفرما مکلف است حق بیمه مربوط به هر ماه را حداکثر تا آخرین روز ماه بعد به سازمان بپردازد. همچنین؛ صورت مزد یا حقوق بیمه شدگان را به سازمان تسلیم نماید و در صورتی که کارفرما از ارسال صورت مزد و اسناد و مدارک امتناع نماید؛ سازمان می تواند حق بیمه را راسا تعیین و از کارفرما مطالبه و وصول نماید. همجنین؛ بر اساس این قانون، در مواردی که نوع کار ایجاب کند سازمان می تواند نسبت مزد را به کل کار انجام یافته تعیین و حق بیمه متعلق را به همان نسبت مطالبه و وصول نماید.
سوالی که در این میان، برای متقاضیان مطرح می شود، این است که آیا می توان نسبت به بدهی های برآوردی تامین اجتماعی اعتراض کرد؟ و اگر پاسخ به این پرسش، مثبت است؛ نحوه اعتراض به این بدهی ها به چه صورت است؟ و اشخاص از طریق کدام سایت می توانند اعتراض خود را نسبت به بدهی های تامین اجتماعی به ثبت برسانند؟
در راستای حل چالش های فوق؛ در این مقاله، ابتدا به این پرسش پاسخ داده می شود که آیا همه بدهی های بیمه تامین اجتماعی قابل اعتراض است؟ سپس مهلت و سایت اعتراض به بدهی تامین اجتماعی معرفی شده و نحوه اعتراض به بدهی های تامین اجتماعی آموزش داده می شود. بعد از آن نمونه متن اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی و همچنین نمونه فرم اعتراض به بدهی تامین اجتماعی ارائه می شود و در نهایت؛ پس از ارائه مطالبی راجع به نحوه اعتراض به بدهی قطعی شده تامین اجتماعی در قسمت پایانی مقاله، فرم اعتراض به بدهی برآوردی تامین اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
آیا همه بدهی های بیمه تامین اجتماعی قابل اعتراض است؟
مطابق ماده 42 قانون تامین اجتماعی، "در صورتی که کارفرما به میزان حق بیمه و خسارات تاخیر تعیین شده از طرف سازمان معترض باشد می تواند ظرف سی روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را کتبا به سازمان تسلیم نماید. سازمان مکلف است اعتراض کارفرما را حداکثر تا یک ماه پس از دریافت آن در هیئت بدوی تشخیص مطالبات مطرح نماید."
اما پرسش مهمی که در این راستا؛ برای بسیاری از اشخاص مطرح می شود آن است که آیا همه بدهی های بیمه تامین اجتماعی قابل اعتراض است؟ در پاسخ به این پرسش باید بیان کرد خیر، تمامی بدهی های تامین اجتماعی قابل اعتراض نیستند.
در واقع بخشی از بدهی های تامین اجتماعی قابل اعتراض و بخشی دیگر غیر قابل اعتراض می باشند. بدهی های ناشی از قرارداد، بدهی های ناشی از آراء هیئت ها، بدهی های ناشی از حسابرسی بیمه و بدهی های ناشی از بازرسی کارگاهی در شمار بدهی های قابل اعتراض قرار دارند. شایسته بیان است بدهی هایی که مستند به لیست قطعی و غیر قابل اعتراض هستند، باید در همان مرحله اول ابلاغ اخطاریه پرداخت شوند.
سایت اعتراض به بدهی تامین اجتماعی
همانطور که در قسمت پیشین مقاله گفته شد؛ بدهی های ناشی از قرارداد، بدهی های ناشی از آراء هیئت ها، بدهی های ناشی از حسابرسی بیمه و بدهی های ناشی از بازرسی کارگاهی در شمار بدهی های قابل اعتراض قرار دارند و اشخاص در این موارد می توانند نسبت به بدهی صادره اعتراض نمایند.
بسیاری از اشخاصی که قصد ثبت اعتراض خود را دارند با این چالش مواجه می شوند که آیا ثبت اعتراض به صورت اینترنتی نیز امکان پذیر می باشد یا خیر؟ اگر پاسخ مثبت است؛ آدرس سایت اعتراض به بدهی تامین اجتماعی چیست؟ لذا؛ در ادامه به این پرسش ها پاسخ داده می شود.
در حال حاضر؛ سازمان بیمه تامین اجتماعی امکان ثبت اعتراض به صورت اینترنتی را فراهم کرده است. بدین منظور اشخاص لازم است به سامانه تامین اجتماعی به نشانی eservices.tamin.ir مراجعه و اعتراض خود را در این سامانه به ثبت برسانند. با فراهم شدن این امکان دیگر لازم نیست اشخاص به مرجع خاصی به صورت حضوری مراجعه نمایند.
نحوه اعتراض به بدهی های تامین اجتماعی
نحوه اعتراض به بدهی های تامین اجتماعی به این صورت است که اشخاص می بایست ابتدا به سامانه تامین اجتماعی به نشانی eservices.tamin.ir مراجعه نمایند. با مراجعه به این سامانه صفحه ای همانند تصویر ذیل نمایش داده می شود که لازم است بر گزینه کارفرمایان کلیک شود.
با کلیک بر قسمت کارفرمایان فهرستی نمایش داده می شود که شخص باید همانند تصویر زیر، گزینه مدیریت بدهی و سپس اعتراض به بدهی را انتخاب نماید.
در این مرحله شخص بایستی نام کاربری و گذر واژه خود را وارد نماید تا وارد کارتابل اختصاصی خود شود. لازم است ذکر است ثبت اعتراض به بدهی های تامین اجتماعی در سامانه تامین اجتماعی مستلزم ثبت نام در این سامانه می باشد.
در این صفحه اطلاعات بدهی کارفرما نمایش داده می شود که کارفرما می بایست کارگاه مورد نظر خود را انتخاب کرده سپس بر گزینه عملیات و بعد از آن بر قسمت اعتراض به بدهی برآوردی مشخص شده کلیک نماید.
سپس فرم اعتراض به حق بیمه نمایش داده می شود که در این فرم لازم است اطلاعات خواسته شده تکمیل شود. پس از کنترل اطلاعات، شخص می بایست عناوین اعتراض خود را خود را مشخص کرده و مدارک و مستندات خود را در سامانه بارگزاری نماید. همچنین شخص می تواند در قسمت توضیحات، اعتراض خود را تشریح نماید.
در نهایت پس از بارگزاری تصاویر، شخص می تواند اعتراض خود را نسبت به بدهی های تامین اجتماعی به ثبت برساند. همچنین پس از ثبت اعتراض در سیستم، یک کد پیگیری برای کارفرما صادر می شود که به وسیله این کد می تواند مراحل اعتراض خود را پیگیری نماید.
متن اعتراض به بیمه تامین اجتماعی
همانطور که گفته شد؛ مستفاد از قانون تامین اجتماعی، در صورتی که کارفرما به میزان حق بیمه و خسارات تاخیر تعیین شده از طرف سازمان معترض باشد؛ می تواند ظرف سی روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را کتبا به سازمان تسلیم نماید. از این رو؛ در ادامه نمونه متن اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی ارائه می شود. نمونه متن اعتراض به بیمه تامین اجتماعی:
با سلام و احترام
اینجانب...... در تاریخ..... اعلامیه بدهی برآوردی شماره............ را از شعبه محترم............. دریافت نمودم. در این اعلامیه مبلغ............ ریال به عنوان بدهی اینجانب به سازمان تامین اجتماعی قید شده است.
با بررسی دقیقی این اعلامیه به موارد زیر در خصوص بدهی اعلام شده معترضم:
در اعلامیه بدهی برآوردی، دوره زمانی مورد محاسبه از تاریخ......... تا تاریخ.......... قید شده است. در حالی که در این دوره، فعالیت کارگاه اینجانب به طور کامل به دلیل............. متوقف بوده است. لذا با توجه به عدم فعالیت کارگاه در این دوره، هیچگونه تعهدی برای پرداخت حق بیمه در این خصوص ندارم و تقاضا دارم که سازمان محترم تامین اجتماعی نسبت به حذف حق بیمه مربوط به این دوره از بدهی اینجانب اقدام نماید.
دلایل اعتراض به بدهی تامین اجتماعی متفاوت است و اشخاص می توانند به دلایل مختلفی اعتراض خود را نسبت به بدهی تامین اجتماعی به ثبت برسانند. متن فوق نمونه اعتراض به بدهی تامین اجتماعی به دلیل عدم فعالیت شرکت را نشان می دهد و افراد می توانند حسب نوع اعتراض و دلایل خود آن را تغییر دهند
فرم اعتراض به بدهی برآوردی تامین اجتماعی
اشخاصی که به میزان حق بیمه معترض هستند؛ باید فرمی را تحت عنوان فرم اعتراض به حق بیمه تکمیل و برای سازمان تامین اجتماعی ارسال نمایند. لذا در این بخش از مقاله؛ فرم اعتراض به بدهی برآوردی تامین اجتماعی ارائه می شود.
حجم: 98KB | |
منبع: آشا |
همانطور که در فایل فوق مشاهده می شود؛ کارفرما در این فرم می بایست اطلاعاتی نظیر نام و نام خانوادگی خود، شماره بدهی مورد اعتراض، شماره و تاریخ اعلام بدهی، نام کارگاه، شماره کارگاه، آدرس کارگاه و.... را وارد و همچنین شرح اعتراض خود را درج نماید.
مهلت اعتراض به بدهی قطعی شده تامین اجتماعی
ماده 48 قانون تامین اجتماعی مقرر می دارد: "در صورتی که کارفرما به میزان حق بیمه و خسارات تاخیر تعیین شده از طرف سازمان معترض باشد می تواند ظرف سی روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را کتبا به سازمان تسلیم نماید. سازمان مکلف است اعتراض کارفرما را حداکثر تا یک ماه پس از دریافت آن در هیئت بدوی تشخیص مطالبات مطرح نماید."
همچنین بر اساس قانون مذکور، کارفرما می تواند ظرف مهلت 20 روز اعتراض خود را نسبت به رای هیئت بدوی به ثبت برسانند تا این موضوع مجدد در هیئت تجدید نظر بررسی شود. در این راستا؛ برای بسیاری از افراد این پرسش مطرح می شود که آیا اعتراض به بدهی تامین اجتماعی بعد از اتمام مهلت مندرج در قانون از سوی این سازمان قابل پذیرش می باشد؟ به عبارت دیگر آیا اعتراض به بدهی قطعی شده تامین اجتماعی امکان پذیر و قابل پذیرش می باشد؟
در پاسخ به پرسش های مذکور باید بیان کرد که اتمام مهلت اعتراض کارفرما به اعلامیه های صادره از سوی شعب و عدم اعتراض در این بازه زمانی به معنای پذیرش رای صادره می باشد. با این حال چنانچه کارفرما به رای صادره در هیئت تجدید نظر معترض باشد، می تواند درخواست رسیدگی مجدد در دیوان عدالت اداری را داشته باشد.
فرم اعتراض به بدهی برآوردی تامین اجتماعی
در پاسخ به این پرسش که اعتراض به بدهی برآوردی تامین اجتماعی به چه صورت است؛ در حال حاضر کارفرمایان می توانند به صورت اینترنتی و بدون مراجعه به مرجع خاصی نسبت به ثبت اعتراض به بدهی های برآوردی خود اقدام نمایند. بدین منظور کارفرمایان می بایست ابتدا؛ در سامانه تامین اجتماعی به نشانی eservices.tamin.ir مراجعه و در این سامانه ثبت نام نمایند.
ذکر این نکته ضروری است که مهلت اعتراض به بدهی های برآوردی 30 روز از تاریخ ابلاغ و همچنین مهلت اعتراض به رای هیئت بدوی 20 روز در نظر گرفته شده است. همچنین، در قسمت های قبل مراحل و نحوه اعتراض به بدهی برآوردی تامین اجتماعی آموزش داده شد. در قسمت زیر یک نمونه فرم اعتراض به بدهی برآوردی تامین اجتماعی آمده است و متقاضیان می توانند به دانلود نمونه متن اعتراض به بدهی برآوردی تامین اجتماعی اقدام نموده و مراحل لازم را انجام دهند.
حجم: 98KB | |
منبع: آشا |
پس از رسیدگی به درخواست اعتراض به بدهی تامین اجتماعی در هیات بدوی رای مقتضی صادر و به کارفرما ابلاغ می شود. کارفرما می تواند ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ رای، اعتراض خود را نسبت به رای هیئت بدوی به ثبت برساند. مراتب اعتراض به رای هیئت بدوی در هیئت تجدید نظر تشخیص مطالبات بررسی خواهد شد. گفتنی است که عدم اعتراض به رای بدوی پس از گذشت زمان ۲۰ روزه، منجر به قطعی شدن رای هیات بدوی می گردد.
نمونه متن فرم اعتراض به رای هیات بدوی تامین اجتماعی
در قسمت های پیشین مقاله، توضیحات جامع و کاملی در خصوص اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی بیان گردید و توضیح داده شد در فرم اعتراض به بدهی برآوردی تامین اجتماعی و نیز، متن اعتراض به بیمه تامین اجتماعی چه مواردی درج می شود. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا نمونه متن اعتراض به رای هیات بدوی تامین اجتماعی را ارائه نماییم که به شرح زیر است:
در این فرم، اطلاعاتی نظیر شماره و تاریخ رای مورد اعتراض، نام کارگاه، نام و نام خانوادگی کارفرما، شماره کارگاه، شماره بدهی، محتوای اعتراض و ... درج می شود. هم چنین، متقاضیان می توانند اسناد و مدارک مثبت ادعای خود را به فرم مربوطه پیوست نموده و به مرجع رسیدگی کننده ارائه نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه اعتراض به بدهی تامین اجتماعی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه اعتراض به بدهی تامین اجتماعی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام.نحوه اعتراض به بدهی های تامین اجتماعی به این صورت است که اشخاص می بایست ابتدا به سامانه تامین اجتماعی به نشانی eservices.tamin.ir مراجعه و پس از آن بر قسمت کارفرمایان و سپس اعتراض به بدهی کلیک نمایند که جزئیات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.