برای مشاوره جزئیات ثبت تغییر آدرس شرکت
برای مشاوره جزئیات ثبت تغییر آدرس شرکت
یکی از مواردی که در هنگام ثبت شرکت، می بایست در سامانه جامع ثبت شرکت ها به شکل دقیق و صحیح درج شود، آدرس شرکت می باشد. منظور از آدرس شرکت، نشانی مکان جغرافیایی دقیق شخصیت حقوقی بر روی نقشه است. در برخی موارد ممکن است که شرکت بنا به دلایل مختلف، تصمیم به تغییر آدرس شرکت گرفته و آن را به مکانی دیگر منتقل نماید.
در چنین مواردی، لازم است که تغییرات اعمال شده در آدرس شرکت، به اداره ثبت شرکت ها اطلاع داده شده و در سیستم جامع آنان نیز، جایگزین آدرس قبلی گردد. یکی از پرسش های متداولی که ممکن است برای صاحبان و مدیران شرکت ها مطرح شود این است که سامانه تغییر آدرس شرکت، چه سایتی می باشد و در این زمینه، می بایست چه مدارکی تهیه و تنظیم گردد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که سامانه تغییر آدرس شرکت چیست؛ به بیان نحوه و مراحل آن، به همراه آموزش تصویری بپردازیم. سپس در خصوص مدارک لازم برای تغییر آدرس شرکت و هزینه آن صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ یک نمونه نامه و صورت جلسه تغییر آدرس شرکت ارائه خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
سایت تغییر آدرس شرکت
برخی از شرکت ها در اساسنامه ی شرکت خود آدرس شرکت را به شکل دقیق وارد کرده که این امر موجب می شود، در صورت تغییر آدرس شرکت؛ اساسنامه شرکت را تغییر داده و آدرس جدید را نیز در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسانند. در این میان، ممکن است که این سوال در ذهن برخی مخاطبان مطرح شود که آیا برای تغییر آدرس شرکت سامانه به خصوصی طراحی شده است و در صورت مثبت بودن پاسخ به این پرسش، نشانی آن چه می باشد. به همین منظور این بخش از مقاله به معرفی سایت تغییر آدرس شرکت اختصاص داده شده است.
در پاسخ به این پرسش که سایت تغییر آدرس شرکت چه می باشد؛ می توان بیان نمود که سامانه تغییر آدرس شرکت، در واقع همان سایت ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir می باشد که کلیه تغییرات شرکت، من جمله افزایش و کاهش سرمایه، تغییر آدرس و ... در آن رخ می دهد. این سایت زیر مجموعه ای از سایت ثبت اسناد و املاک کشور بوده و خود زیر نظر قوه قضائیه کشور فعالیت می نماید. امکان پیگیری ثبت تغییرات شرکت نیز در این سایت امکان پذیر است.
به منظور ثبت تغییر آدرس در این سامانه، برخلاف سایر سامانه، متقاضی نیازی به ثبت نام در سامانه و تشکیل حساب کاربری و کارتابل نداشته و داوطلب می تواند با ورود به بخش صورت جلسه تغییرات، نسبت به اعمال و ثبت تغییرات اقدام نماید. برای تغییر آدرس شرکت در اداره ثبت شرکت ها، شخص می بایست مراحل و فرآیند خاصی را طی نماید که در بخش های بعدی مقاله به آن پرداخته خواهد شد.
نحوه و آموزش تصویری عوض شدن محل و نشانی شرکت
در قسمت گذشته، پیرامون سامانه تغییر آدرس شرکت، توضیحاتی ارائه گردید و بیان شد که تغییر در آدرس شرکت مستلزم ثبت در مرجع ثبت شرکت ها می باشد. در این میان، ممکن است که عده ای از افراد با فرآیند و روند ثبت تغییر آدرس شرکت، آشنایی نداشته و از خود سوال نمایند که نحوه و آموزش تصویری تغییر آدرس شرکت چگونه می باشد. از این رو، در این قسمت از مقاله مراحل تغییر آدرس شرکت به همراه آموزش تصویری آن در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
در مواردی که فرآیند تغییر آدرس شرکت، مستلزم تغییر در اساسنامه شرکت باشد، لازم است که تغییر آدرس، در مجمع عمومی فوق العاده به تصویب برسد. ماده 83 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت، در این خصوص بیان می دارد: «هر گونه تغییر در مواد اساسنامه یا در سرمایه شرکت یا انحلال شرکت قبل از موعد منحصرا در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده می باشد.»
در مجمع عمومی فوق العاده دارندگان بیش از نصف سهامی که حق رای دارند، باید حاضر باشند. اگر در اولین دعوت حد نصاب مذکور حاصل نشد مجمع برای بار دوم دعوت و با حضور دارندگان بیش از یک سوم سهامی که حق رای دارند رسمیت یافته و اتخاذ تصمیم خواهد نمود، به شرط آن که در دعوت دوم، نتیجه دعوت اول قید شده باشد. هم چنین، به موجب ماده 85 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت، تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده همواره با اکثریت دو سوم آراء حاضر در جلسه رسمی معتبر خواهد بود.
برای تغییر آدرس شرکت در اساسنامه، همانطور که بیان شد، لازم است که بیش از نصف صاحبان سهامی که حق رای دارند، حاضر شده و در خصوص تغییر آدرس شرکت تصمیم گیری نمایند. هم چنین در مواردی که در بند 3 اساسنامه، اختیار تغییر آدرس شرکت به هیئت مدیره داده شده باشد، این امر می تواند توسط هیئت مدیره نیز انجام شود. در صورتی که دو سوم اعضا حاضر در جلسه به تغییر آدرس شرکت رای مثبت دهند، تصمیم به تغییر آدرس تصویب گردیده و می بایست صورت جلسه آن به امضا حاضران در جلسه رسیده و در سامانه جامع ثبت شرکت ها، به ثبت برسد.
همانطور که بیان شد، ثبت تغییر آدرس شرکت، مستلزم تنظیم و ارائه صورت جلسه نیز می باشد. تنظیم صورت جلسه مهم ترین بخش ثبت تغییر آدرس شرکت می باشد. به منظور ثبت تغییر آدرس، فرد در ابتدا می بایست به آدرس سامانه ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir مراجعه کرده و گزینه "صورت جلسه تغییرات" را انتخاب نماید. در این قسمت می توان به دو روش یعنی، با شناسه ملی یا بدون شناسه ملی به ثبت تغییر آدرس شرکت اقدام نمود.
در مرحله بعدی، شخص می بایست اداره کل استان و واحد ثبتی آن را از میان گزینه های نمایش داده شده، انتخاب نماید. پر کردن فیلد های دارای ستاره قرمز رنگ، برای ورود به بخش بعدی کافی می باشد.
در مرحله بعد، کاربر لازم است که اطلاعات مربوط به جلسه مثل نوع صورت جلسه، ساعت، تاریخ و ... را مطابق صورت جلسه در قسمت مربوطه وارد نماید.
پس از آن، شخص می بایست تک تک دستور جلسات را در این قسمت اضافه نماید. از آن جایی که در جلسه، شرکا و سهامداران شرکت تصمیم به تغییر آدرس شرکت گرفته اند، لازم است که در این قسمت، عبارت "تغییر آدرس شرکت" از میان گزینه های نمایش داده در قسمت نوع تصمیم، انتخاب شود.
در مرحله بعدی، داوطلب می بایست اطلاعات اشخاص حاضر در جلسه و سمت آن ها را وارد نماید و بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
پس از آن، شخص لازم است که نوع ارتباط افرادی که در جلسه دارای سمت بوده اند و فرد در مرحله پیشین، اسامی آن ها را ثبت نموده است، مشخص کند.
در این مرحله، شخص می بایست اطلاعات وارد کرده را مجددا کنترل نموده و در صورت اطمینان گزینه پذیرش نهایی را انتخاب کند.
پس از تایید و ارسال درخواست، سامانه یک رسید پذیرش را در اختیار فرد قرار می دهد. پس از آن لازم است که شخص، مدارک لازم در این زمینه را تهیه نموده و به اداره ثبت شرکت ها پست نماید. پس از رسیدن مدارک به دست بخش داده آمایی اداره ثبت، این قسمت، مدارک متقاضی را بررسی نموده و در صورت کامل بودن مدارک آن را به کارشناسان مربوطه ارجاع می دهد.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
کارشناس با توجه به اطلاعات درج شده در درخواست و مدارک و اسناد ارسالی، به رد یا تایید یا دادن اخطار رفع نقص به متقاضی اقدام می نماید. در صورت تایید کارشناس و امضای رئیس اداره، درخواست تغییر آدرس شرکت باید در روزنامه رسمی آگهی شود. پس از روزنامه نمودن آگهی و دریافت شماره مکانیزه آن، فرآیند ثبت درخواست تغییر آدرس شرکت به پایان می رسد.
مدارک لازم برای تغییر آدرس شرکت
برای تغییر آدرس شرکت بایستی یک سری نکات مورد رعایت و توجه قرار گرفته که از جمله این نکات می توان به آماده کردن اسناد و مدارک لازم اشاره نمود. همانطور که در قسمت قبلی مقاله به آن اشاره گردید، یکی از مراحل ثبت تغییر آدرس شرکت این است که مدارک لازم در موعد مقرر به اداره ثبت شرکت ها فرستاده شود. به همین منظور، در این بخش از مقاله مدارک لازم برای تغییر آدرس شرکت ارائه شده که به شرح زیر می باشد:
دو نسخه از رسید پذیرش صادر شده توسط سامانه ثبت شرکت ها
یک نسخه صورت جلسه
کپی روزنامه آخرین تغییرات شرکت و آگهی تاسیس شرکت
برگه عدم سو پیشنیه (در صورت نیاز)
مشخصات هویتی اعضا به منظور ثبت در سامانه ثبت شرکت ها
برگ نمایندگی (در صورتی که سهامدار یا شریک شرکت، شخص حقوقی باشد.)
وکالت نامه (در مواردی که وکیل سهامدار یا شریک شرکت، به نمایندگی از او در جلسات حضور می یابد.
پس از ثبت اینترنتی درخواست تغییر آدرس شرکت، شخص می بایست مدارک فوق را تهیه نموده و در مهلت مشخص شده توسط مرجع ثبت شرکت ها، به آدرس این اداره ارسال نماید. نحوه ارسال مدارک نیز به این صورت است که یک نسخه از رسید پذیرش بر روی پاکت تغییرات اداره پست قرار گرفته و باقی مدارک، در داخل پاکت قرار می گیرد.
هزینه تغییر آدرس شرکت
در قسمت های گذشته، در خصوص سامانه، مراحل و نحوه و همچنین مدارک لازم برای تغییر آدرس شرکت صحبت نموده و بیان کردیم که هر گونه تغییر در اساسنامه شرکت، من جمله، تغییر آدرس و اقامتگاه، می بایست در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسد. هر ثبت تغییر آدرس شرکت مستلزم هزینه ای می باشد که بایستی فرد، آن را پرداخت و متقبل گردد. به جهت آشنایی علاقمندان این قسمت از مقاله به بیان هزینه تغییر آدرس شرکت اختصاص داده شده است.
حق الثبت: یکی از هزینه های مربوط به تغییر آدرس شرکت هزینه حق الثبت اداره ثبت شرکت ها می باشد. مطابق ماده 8 قانون راجع به ثبت شرکت ها: «حق الثبت تغییرات مربوط به ازدیاد سرمایه به ازاء هر دفعه تغییر نسبت به سرمایه اضافه شده، تابع نرخ های فوق الذکر است و حق الثبت هر دفعه تغییر در موارد دیگر «به استثنای تغییر سرمایه» سه هزار ریال است.» بنابر این، از این ماده چنین نتیجه می شود که هزینه حق الثبت اداره ثبت، در خصوص تغییر آدرس شرکت تجاری، مبلغ سه هزار ریال می باشد. این هزینه در مورد موسسات غیر تجاری مبلغ، هفتصد و پنجاه ریال تعیین شده است. با توجه به این که تصویب این قانون مربوط به سال 1310 است، انتظار می رود این هزینه در سال جاری دچار افزایش شده باشد.
هزینه ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت ها از طریق پست: پس از این که فرم درخواست تغییر آدرس شرکت، برای اداره ثبت ارسال گردید و تایید اولیه از جانب این اداره صادر شد، متقاضی تغییر آدرس؛ می بایست مدارک لازم در این زمینه را تهیه نموده و به آدرس این اداره ارسال نماید. برای ارسال مدارک به اداره پست، شخص باید مبلغی را تحت عنوان هزینه پست به ماموران پستی پرداخت کند.
هزینه چاپ آگهی تغییرات در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار: پس از این که مراحل ثبت تغییر آدرس شرکت به اتمام رسید، داوطلب باید آگهی تغییر آدرس شرکت را، در روزنامه رسمی و یک روزنامه کثیر الانتشار به چاپ برساند. هزینه چاپ آگهی در روزنامه های مختلف کشور متفاوت بوده و می تواند مقدار آن گوناگون باشد. واضح است که روزنامه های مشهور و پرتیراژ کشور دارای هزینه چاپ بیشتری نسبت به سایر روزنامه ها می باشند.
علاوه بر هزینه های فوق، شخص باید مبلغی را بابت حق الوکاله وکیل (در مواردی که پیگیری ثبت تغییر آدرس شرکت به وکیل واگذار می شود)، هزینه جا به جایی به مکان جدید و... در نظر گیرد. از این رو، به کاربران توصیه می شود که ابتدا، نسبت به برآورد هزینه های تغییر آدرس شرکت اقدام کرده و سپس نسبت به ثبت و تغییر آن اقدام نمایند.
نمونه نامه و صورت جلسه تغییر آدرس شرکت
برای تغییر آدرس شرکت، شخص بایستی سازمان ثبت شرکت ها را در جریان گذاشته و با تشکیل جلسه مجمع عمومی فوق العاده، صورت جلسه ای تنظیم و به امضاء تمام افراد حاضر در جلسه برساند. تنظیم صورت جلسه از مهم ترین گام ها برای تغییر آدرس شرکت می باشد، بنابراین در تهیه و تنظیم نمونه آن لازم است که نهایت دقت صورت گیرد.
در صورتی که صورت جلسه تغییر آدرس شرکت، به خوبی تنظیم نشده و حاوی بخش ها و نکات لازمه نباشد، درخواست تغییر آدرس شرکت از جانب اداره ثبت شرکت ها رد می گردد. به همین منظور، در این بخش از مقاله، امکان دانلود یک نمونه نامه و صورت جلسه تغییر آدرس شرکت برای شرکت های سهامی خاص فراهم گردیده است.
- نویسنده: دینا
- حجم: 162 KB
- منبع: دینا
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جزئیات ثبت تغییر آدرس شرکت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از جزئیات ثبت تغییر آدرس شرکت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله