برای مشاوره شرایط گرفتن پروانه کسب برای خانم ها
برای مشاوره شرایط گرفتن پروانه کسب برای خانم ها
با توجه به استقلال اقتصادی و نیز حضور فعال زنان در بازار کار و عرصه های کارآفرینی و تجاری، امکان فعالیت قانونی و معتبر در حوزه های مختلف کسب و کار برای بانوان و خانم ها، بیش از پیش، حائز اهمیت گردید. بدین منظور، دولت با صدور انواع پروانه کسب برای بانوان، این فرصت را برای خانم ها مهیا نمود تا به صورت رسمی، به فعالیت پرداخته و کسب درآمد نمایند.
با توجه به این که عدم دریافت پروانه کسب برای صاحبان کسب و کار، من جمله بانوان و خانم ها، با مجازات پرداخت جریمه نقدی همراه است، این گروه از افراد، می بایست با جزئیات دریافت این مجوز، نظیر شرایط موردنیاز، مدارک لازم و نیز مراحل و نحوه ثبت نام پروانه کسب آشنایی داشته تا بتوانند به سهولت جواز خود را دریافت نمایند.
از این رو، در این مقاله، ابتدا به معرفی انواع جواز کسب برای خانم ها، پرداخته و سپس؛ شرایط گرفتن و نیز مدارک لازم برای گرفتن پروانه کسب آورده می شود. در ادامه، به مراحل و نحوه گرفتن جواز کسب برای خانم ها پرداخته شده و فرم ثبت نام این مجوز توضیح داده می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
انواع جواز کسب برای خانم ها
مطابق با ماده 2 قانون نظام صنفی کشور؛ فرد صنفی؛ هر شخص حقیقی یا حقوقی است که در یکی از فعالیت های صنفی اعم از تولید، تبدیل، خرید، فروش، توزیع، خدمات و خدمات فنی سرمایه گذاری کند و به عنوان پیشه ور و صاحب حرفه و شغل آزاد، خواه به شخصه یا با مباشرت دیگران محل کسبی دایر یا وسیله کسبی فراهم آورد و تمام یا قسمتی از کالا، محصول یا خدمات خود را به طور مستقیم یا غیرمستقیم و به صورت کلی یا جزئی به مصرف کننده عرضه دارد.
همانطور که در این تعریف مشاهده می شود؛ هیچ تفاوتی میان خانم یا آقا بودن فرد صنفی وجود نداشته و در هر صورت، شخص می بایست متناسب با حرفه و شغل خود، پروانه کسب مربوطه را دریافت نماید. درخصوص این که انواع جواز کسب برای خانم ها شامل چه مواردی می شود؛ می بایست به طور کلی؛ بیان نمود که بانوان می توانند برای انواع پروانه کسب درخواست خود را ثبت نمایند که از جمله آن می توان به تولید انواع پوشاک زنانه، ارائه خدمات سفره آرایی، سازندگی کیف، آرایشگری، خرده فروشی، عمده فروشی و.... اشاره نمود.
توجه به این نکته ضروری است که فرق نمی کند، متقاضی اخذ پروانه کسب، در چه صنفی اشتغال دارد؛ بلکه مطابق با ماده 12 قانون نظام صنفی موظف است قبل از تاسیس هر نوع واحد صنفی یا اشتغال به کسب و حرفه، نسبت به اخذ پروانه کسب در چهارچوب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار اقدام نماید.
شرایط گرفتن پروانه کسب برای خانم ها
در قسمت پیشین مقاله، به توضیح انواع جواز کسب برای خانم ها پرداخته و برخی موارد آن را بیان نمودیم. در این میان، ممکن است که این سوال برای متقاضیان مطرح شود که شرایط گرفتن پروانه کسب برای خانم ها چه می باشد؟ ضوابط لازم برای دریافت جواز کسب بانوان، به شرح زیر می باشد:
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی
داشتن سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی
رعایت الزامات اماکن عمومی
رعایت الزامات بهداشتی
رعایت شرط سنی
شرکت در دوره آموزشی احکام تجارت و کسب و کار و ارائه گواهی آن
گواهی کار (برای بانوان اتباع خارجی)
گواهی صلاحیت و مهارت فنی و حرفه ای
توجه به این نکته ضروری است که ممکن است با توجه به نوع پروانه کسبی که متقاضی، درصدد دریافت آن می باشد؛ برخی شرایط، به ضوابط فوق افزوده یا کسر شود. علاوه بر شرایط فوق الذکر، متقاضی می بایست مدارک لازم را در این خصوص، نیز تهیه نماید که در قسمت بعدی مقاله، به آن پرداخته خواهد شد.
مدارک لازم برای گرفتن پروانه کسب برای خانم ها
همانطور که پیش تر بیان گردید؛ تهیه و ارائه مدارک موردنیاز، از جمله مهم ترین شرایط گرفتن پروانه کسب برای خانم ها به شمار می آید. اسناد و مدارک لازم برای اخذ جواز کسب بانوان، با توجه به نوع جواز متفاوت بوده، اما به طور کلی، می توان بیان داشت که مدارک لازم برای گرفتن پروانه کسب برای خانم ها شامل موارد زیر است:
گواهی دوره های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار
رضایت نامه محضری شرکاء برای صدور پروانه کسب به نام یکی از شرکاء
مدارک و اسناد هویتی متقاضی
ارائه سند مالکیت، اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا قراردادهای رسمی و یا عادی
گواهی مهارت فنی یا تصویر دیپلم فنی یا مدرک دانشگاهی
کارت معاینه بهداشتی
هم چنین، بانوان و خانم های اتباع خارجی که متقاضی اخذ پروانه کسب می باشند؛ می بایست مدارک اقامتی معتبر، نظیر گذرنامه و نیز پروانه کار را نیز دریافت نمایند. توجه به این نکته الزامی است که مدارک ارائه شده توسط متقاضی به صورت برخط و آنلاین استعلام گرفته شده و در صورت مغایرت، درخواست شخص توسط مرجع صادرکننده مجوز رد می گردد.
مراحل و نحوه گرفتن جواز کسب برای خانم ها
در حال حاضر؛ تنها مرجع رسمی اعلام شرایط صدور مجوزهای کسب و کار و معرفی مرجع قانونی صادر کننده همه مجوزهای کسب وکار برای بانوان در کشور، سایت درگاه ملی مجوزهای کشور به نشانی اینترنتی mojavez.ir می باشد. کلیه خانم ها و بانوان، می توانند با طی نمودن مراحل لازم در خصوص ثبت درخواست پروانه در سایت درگاه ملی مجوزها، به طور قانونی فعالیت خود را آغاز نمایند.
مراحل و نحوه گرفتن جواز کسب برای خانم ها، به این صورت است که متقاضی در ابتدا، باید نشانی سایت درگاه ملی مجوزهای کشور را mojavez.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و به صفحه اصلی این سامانه وارد شود. در مرحله بعدی، فرد می بایست گزینه کسب و کارهای صنفی را از صفحه اصلی این سایت برگزیده و یا از همان ابتدا، نوع پروانه کسب خود را در قسمت جست و جو وارد نماید.
در قسمت بعدی، شخص به صفحه ای، مطابق با تصویر زیر هدایت شده که می بایست نوع پروانه صنفی خود را انتخاب نماید.
پس از آن، فرد درخواست کننده لازم است که از منوی پایین صفحه؛ گزینه "درخواست مجوز" را انتخاب نماید.
در مرحله بعدی، متقاضی لازم است که نوع شخصیت خود را برگزیده و به سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور وارد شود و سایر مراحل ثبت درخواست را طی نماید.
صدور پروانه پیامکی به بانوان متقاضی دریافت پروانه کسب اطلاع داده می شود و وی می تواند در کارپوشه خود در قسمت بالای صفحه فایل پروانه کسب را دانلود کند. فایل پروانه کسب بانوان یک فایل الکترونیکی است و شناسه یکتای آن به منزله مهر و امضای حکومت می باشد که در همه ادارات دولتی به طور قانونی معتبر است.
فرم ثبت نام پروانه کسب برای خانم ها
در بخش های پیشین مقاله به توضیح شرایط، مدارک و مراحل ثبت نام پروانه کسب بانوان پرداخته و بیان نمودیم که خانم های متقاضی دریافت جواز کسب، می بایست به سایت درگاه ملی مجوزهای کشور به آدرس اینترنتی mojavez.ir مراجعه نمایند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به منظور آشنایی متقاضیان به توضیح فرم ثبت نام پروانه کسب برای خانم ها بپردازیم.
یکی از سوالات متداولی که برای بانوان، در هنگام اخذ جواز کسب شغلی مطرح می شود، این است که چگونه می توانند فرم ثبت نام پروانه کسب را تکمیل نموده و آیا این فرم می بایست به صورت کاغذی تکمیل شود یا مراحل پر نمودن آن، در سامانه صورت می گیرد؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که؛
فرم ثبت نام پروانه کسب برای خانم ها برای هر صنف؛ می بایست به صورت الکترونیکی در سایت درگاه ملی مجوزهای کشور تکمیل شده و به واحد صنفی ارسال شود. در این راستا، بانوان، نیازی به مراجعه حضوری به مرجع صادر کننده مجوز و یا تکمیل فرم کاغذی نداشته و متقاضیان می توانند مطابق با با راهنمای تصویری قید شده در قسمت قبلی مقاله به صورت آنلاین آن را تکمیل و ثبت نمایند. به منظور آشنایی متقاضیان، با محتوای این فرم، در قسمت زیر، یک نمونه فرم ثبت نام پروانه کسب برای خانم ها ارائه گردیده است:
- نویسنده: سازمان نظام صنفی
- حجم: 143 KB
- منبع: سایت سازمان نظام صنفی
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط گرفتن پروانه کسب برای خانم ها در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرایط گرفتن پروانه کسب برای خانم ها پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. گواهی دوره های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار و مدارک و اسناد هویتی متقاضی از جمله این مدارک می باشد که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.