برای مشاوره شرکت های معتمد مالیاتی
برای مشاوره شرکت های معتمد مالیاتی


به موجب ماده 26 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مصوب سال 1398، سازمان امور مالیاتی کشور، می تواند به منظور اطلاع رسانی در خصوص اخبار این سازمان و نیز اطمینان حاصل نمودن از عملکرد صحیح مودیان، شرکت هایی را تحت عنوان "شرکت های متعمد مالیاتی" به متقاضیان دریافت خدمات مالیاتی معرفی نماید.
در صورتی که مودیان مشمول پرداخت مالیات، نیاز به دریافت خدمات آموزشی در حوزه سامانه مودیان داشته باشند، می تواند از خدمات شرکت های معتمد مالیاتی استفاده نمایند. به منظور استفاده از خدمات این شرکت ها، متقاضیان در ابتدا، می بایست با وظایف این شرکت ها آشنایی پیدا نموده و از لیست و اسامی آن ها مطلع باشند.
از این رو، در این مقاله، به این سوال که شرکت های معتمد مالیاتی چیست؛ پاسخ داده شده و وظایف آن ها شرح داده می شود. در ادامه، انواع شرکت های معتمد مالیاتی معرفی شده و تعرفه آن ها بیان می گردد. در نهایت نیز؛ لیست اسامی بهترین شرکت های معتمد سامانه مودیان آورده می شود. جهت کسب اطلاعاتن بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
شرکت های معتمد مالیاتی چیست
در خصوص پاسخ به این پرسش که شرکت های معتمد مالیاتی چیست؛ می بایست به ماده 26 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مراجعه شود. بر اساس این ماده "سازمان می تواند جهت حصول اطمینان از عملکرد صحیح مودیان در خصوص صدور صورتحساب الکترونیکی و ثبت دقیق معاملات در سامانه مودیان، اطمینان از انجام تکالیف قانونی توسط مودیان، ارائه آموزش و مشاوره های فنی و غیرمالیاتی به مودیان، پشتیبانی و استانداردسازی تجهیزات مورد استفاده مودیان و دریافت استعلام های موردنیاز، از جمله گزارش های الکترونیکی پرداخت، از خدمات شرکت های ایرانی معتمد ارائهکننده خدمات مالیاتی استفاده کند.»
با توجه به تعریف فوق، می توان در خصوص تعریف شرکت های معتمد مالیاتی، چنین بیان نمود که شرکت های معتمد مالیاتی، شرکت هایی هستند که از سوی سازمان امور مالیاتی کشور معرفی گردیده و در ازاء دریافت تعرفه، به ارائه خدمات مالیاتی به مودیان، نظیر آموزش، پشتیبانی از تجهیزات و ... اقدام می نمایند.
شرایط، نحوه انتخاب، چگونگی ارتباط با سازمان و مودیان، تعیین تعرفه ها به استثنای تعرفه صدور صورتحساب الکترونیکی و سایر مقررات مربوط به شرکت های ایرانی معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی، براساس قوانین مربوطه بر اساس آیین نامه موضوع ماده 26 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مصوب 1398/7/21 می باشد.
وظایف شرکت های معتمد مالیاتی
در قسمت گذشته، به بیان تعریف این موضوع که شرکت های معتمد مالیاتی چیست؛ پرداخته شده و در این خصوص، بیان نمودیم که این شرکتها، از جانب سازمان امور مالیاتی کشور، موظف به ارائه خدمات مالیاتی به مودیان می باشند. در خصوص این که وظایف شرکت های معتمد مالیاتی چه می باشد، می توان بر اساس بند چ ماده 1 آیین نامه موضوع ماده 26 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مصوب 1398/7/21 چنین بیان نمود که:
"مجموعه خدماتی از قبیل نصب، راه اندازی، مهر و موم الکترونیکی، ارائه پشتیبانی و نگهداری تجهیزات مورد نیاز برای صدور صورتحساب الکترونیکی طبق استانداردهای ابلاغ شده توسط سازمان، جمع آوری و پردازش اطلاعات صورت حساب های الکترونیکی، تامین امنیت، تامین زیر ساخت تراکنشی، آموزش مورد نیاز مودیان برای استفاده از پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان و ایجاد شبکه مورد نیاز نظام سامانه فروش، به نحوی که تمامی تبادل اطلاعات مودیان به صورت امن در سامانه مودیان ثبت و قابل پیگیری باشند." از جمله وظایف این شرکت ها به شمار می آید.
توجه به این نکته ضروری است که شرکت معتمد مالیاتی حتما می بایست شخصیتی حقوقی باشد که به صورت شرکت ایرانی در سازمان ثبت شرکت ها به ثبت رسیده و صد در صد سهام آن، متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی ایرانی باشد. بنابر این، در مواردی که سهام این گونه شرکت ها، متعلق به اشخاص غیرایرانی است، امکان معرفی آن ها به عنوان شرکت متعمد سازمان مالیاتی وجود نخواهد داشت.
انواع شرکت های معتمد مالیاتی
شرکت های معتمد مالیاتی، انواع مختلفی داشته که براساس رای شماره 175175 هیات تخصصی مالیاتی، بانکی؛ به سه دسته شرکت های معتمد نوع اول، شرکت های متعمد نوع دوم، و شرکت های معتمد نوع سوم تقسیم بندی می شوند. از آن جا که ممکن است، برخی افراد با تعریف انواع شرکت های معتمد مالیاتی و نیز، وظایف آن ها آشنایی نداشته باشند؛ این قسمت از مقاله به بیان انواع این شرکت ها اختصاص داده شده است:
شرکت های معتمد نوع اول: شرکت های معتمد نوع اول جهت راه اندازی پایانه های فروشگاهی و حافظه مالیاتی و ارائه آموزش های لازم در نحوه استفاده از پایانه ها ایجاد گردیده اند.
شرکت های معتمد نوع دوم: شرکت های معتمد نوع دوم در جهت آموزش حقوق و تکالیف مودیان؛ آموزش مقررات صدور صورتحساب؛ احراز تسلط مودیان بر حقوق و تکالیف و مقررات مربوطه فعالیت می نمایند.
شرکت های معتمد نوع سوم: شرکت های معتمد نوع سوم جهت تهیه صورتهای مالی، حسابرسی، مشاوره فنی و غیر عملیاتی و مشاوره مالیاتی مورد استفاده قرار می گیرند.
توجه به این نکته ضروری است که شرکت معتمد مالیاتی؛ صرفا در چارچوب مفاد مجوز فعالیت صادره مجاز به ارائه خدمات به متقاضیان می باشد. علاوه بر این، کلیه حقوق مادی و معنوی مجوز فعالیت، مختص به دارنده آن بوده و قابل واگذاری به روش های مختلف، از قبیل انتقال، اشتراک، اجاره و یا وکالت، به سایر اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی از جمله شرکت وابسته، تابعه، مادر یا شعبه مستقل نمی باشد.
تعرفه شرکت های معتمد مالیاتی
فهرست تعرفه و ارزش هر یک از خدمات و فعالیت های موضوع مجوز فعالیت شرکت های معتمد مالیاتی، سالانه توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعیین و به تایید کارگروه می رسد. بر اساس آخرین مصوبه شورای اقتصاد در مورد تعرفه شرکت های معتمد مالیاتی، هزینه های ارائه شده توسط این شرکت ها به شرح زیر می باشد:
تعرفه هر صورتحساب اصلی؛ مبلغ 625 ریال است. تعرفه صرفا برای صورتحساب های الكترونیكی اصلی بوده و هزینه مرتبط با صدور و ارسال صورتحساب های اصلاحی، ابطالی، برگشت از فروش و سایر هزینه هایی كه به درخواست مودی توسط شركت معتمد مالیاتی صورت می گیرد، از جمله خرید نرم افزار، تامین و پشتیبانی سخت افزار و غیره برعهده مودی می باشد. در صورتی كه تعداد صورتحساب صادره مودی با یك كد شناسه اقتصادی اختصاصی در عرض سه ماه (یك دوره مالیاتی):
كمتر از 0/7 برابر تعداد میانگین صورتحساب (900 صورتحساب) باشد، مبلغ درصد به تعرفه اضافه می شود.
بین 1/5 و 2/5 برابر تعداد میانگین صورتحساب باشد، به تعداد صورتحساب های بیشتر از 1/5 برابر تا 2/5 برابر، مبلغ 25 درصد از تعرفه هر صورتحساب اصلی كاهش می یابد.
بیشتر از 2/5 برابر تعداد میانگین تعداد صورتحساب باشد، به تعداد صورتحساب های بیشتر از 2/5 برابر، مبلغ 40 درصد از تعرفه هر صورتحساب اصلی كاهش می یابد.
توجه به این نکته ضروری است که بر اساس بند 4 این مصوبه؛ "دولت برای حداقل 30 درصد مودیان تحت پوشش یك شركت معتمد، كه تعداد كمتر از 360 صورتحساب اصلی (در تمام شركت های معتمد و در تمام حافظه های مالیاتی) در یك دوره مالیاتی داشته باشند، به ازای هر مودی علاوه بر مبلغ هر صورتحساب (625) ریال، مبلغ ثابت 1/000/000 ریال به شركت معتمد پرداخت می كند.
لیست اسامی و شماره تماس بهترین شرکت های معتمد سامانه مودیان
رد قسمت های پیشین مقاله، توضیحات جامع و کاملی در خصوص تعریف شرکت های معتمد سامانه مودیان ارائه گردید و توضیح داده شد که انواع و وظایف این شرکت ها چه می باشد. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به منظور آشنایی متقاضیان لیست اسامی بهترین شرکت های معتمد سامانه مودیان را ارائه نماییم که فایل آن در جدول زیر، قرار گرفته است:
- نویسنده: سازمان امور مالیاتی کشور
- حجم: 101 KB
- منبع: آشاثبت
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرکت های معتمد مالیاتی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرکت های معتمد مالیاتی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: شرکت های معتمد مالیاتی، انواع مختلفی داشته که از جمله آن می توان به شرکت های معتمد نوع اول، شرکت های متعمد نوع دوم، و شرکت های معتمد نوع سوم تقسیم بندی نمود که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.