برای مشاوره جزئیات سایت کدال بورس codal.ir
برای مشاوره جزئیات سایت کدال بورس codal.ir
براساس ماده 2 قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب سال 1384؛ در راستای حمایت از حقوق سرمایه گذاران و با هدف ساماندهی، حفظ و توسعه بازار شفاف، منصفانه و کارای اوراق بهادار و به منظور نظارت بر حسن اجرای این قانون، شورا و سازمان بورس و اوراق بهادار، با ترکیب، وظایف و اختیارات مندرج در قانون تشکیل گردید.
برای ورود به سایت کدال کلیک کنید.
کاربران برای ورود به سایت کدال باید به سایت codal.ir مراجعه کنند.
به منظور مكانیزه كردن جمع آوری، بررسی و انتشار اطلاعات مالی شرکت های ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار و سایر اشخاصی که طبق قانون بازار اوراق بهادار ملزم به گزارش اطلاعات خود هستند، سامانه یکپارچه گردآوری، نظارت و انتشارا الکترونیکی اطلاعات یا سایت کدال به نشانی اینترنتی codal.ir توسط این سازمان ایجاد گردید. کاربران برای کسب اطلاعات مورد نیاز از سایت کدال؛ ابتدا می بایست با مراحل ورود به این سامانه، آشنا بوده و از امکانات و خدمات آن مطلع باشند.
از این رو، در این مقاله به سوال سایت کدال بورس codal.ir چیست؛ پاسخ داده شده و نحوه ورود به سامانه آن؛ آورده شده است. در ادامه، پاسخ به این پرسش که چه گزارش هایی در سایت کدال منتشر می شود؛ ارائه گردیده و به بررسی امکانات کانال و خدمات سایت کدال، سامانه کدال من و نصب برنامه کدال بورس پرداخته می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
سایت کدال بورس codal.ir چیست
در پاسخ به این پرسش که سایت کدال بورس codal.ir چیست؛ می توان بیان نمود که سایت کدال که مخفف عبارت Comprehensive Database Of All Listed Companies به معنی پایگاه اطلاعات جامع شرکت ها می باشد؛ توسط سازمان بورس و اوراق بهادار، راه اندازی شده و در آن، کلیه گزارش های مالی مهم نظیر، صورت های مالی، گزارش عملکرد ماهانه، گزارش فعالیت هیات مدیره و و سایر اطلاعات شرکت های پذیرفته شده در بورس، فرابورس، صندوق های سرمایه گذاری، شرکت های مشاور سرمایه گذاری و سایر نهادهای مرتبط با بازار سرمایه در اختیار افراد قرار گرفته است. هدف از راه اندازی سامانه کدال عبارت است از:
تسریع در ارائه اطلاعات ناشران اوراق بهادار و افشای عمومی آن
فراهم آوردن امكان دسترسی آسان متقاضیان به اطلاعیه ها
ایجاد ساز و کاری مناسب جهت تسهیل تهیه و افشای اطلاعات
امكان نظارت موثر بر نحوه ارائه و افشای اطلاعات
افزایش هماهنگی واحدهای درون سازمانی و برون سازمانی و ارتقای سطح اطلاع رسانی
ایجاد سازوکارهای بهینه و مناسب گزارش گیری و گزارشگری مبتنی بر اصول جهانی جهت فعالان بازار سرمایه
افزایش شفافیت اطلاعاتی از طریق کاهش دوره زمانی تهیه تا انتشار اطلاعات و افزایش دقت در محاسبات و کنترل ها
سایت کدال بورس codal.ir دارای خدمات و امکانات متعددی می باشد که از جمله آن می توان به دسترسی کامل به اطلاعات نهادهای مالی، دسترسی به صورت های مالی شرکت ها، جست و جوی سهام شرکت ها براساس نام شرکت، نماد بورسی و گروه صنعتی و ... اشاره نمود. در یک نتیجه گیری کلی می توان بیان نمود که سایت کدال بورس، بستری مناسب برای ایجاد شفافیت و افشای سریع اطلاعات شرکت های پذیرفته شده در بورس می باشد.
مراحل و نحوه ورود به سامانه کدال بورس codal.ir
در قسمت گذشته، به این پرسش که سایت کدال چیست؛ پاسخ داده شده و بیان گردید که این سامانه، توسط سازمان بورس و اوراق بهاردار راه اندازی شده و وظیفه نظارت و انتشار الکترونیکی اطلاعات مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس را برعهده دارد. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به منظور آشنایی بیشتر متقاضیان، مراحل و نحوه ورود به سامانه کدال بورس codal.ir را ارائه نماییم.
به منظور ورود به سایت کدال بورس، متقاضی می بایست نشانی اینترنتی codal.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق با تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود. پس از آن، شخص لازم است که از قسمت بالای صفحه گزینه ورود کاربران را انتخاب نماید.
در این صفحه شخص لازم است که نام کاربری، رمز عبور و گواهی دیجیتال خود را وارد کرده و پس از درج عبارت امنیتی، گزینه "ورود کاربران" را برگزیند.
هم چنین، متقاضیان می توانند به صرف جست و جوی سامانه کدال به نشانی codal.ir، اطلاعیه های شرکت های بورسی را در صفحه اصلی سایت نیز مشاهده نمایند. علاوه بر سامانه کدال؛ شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه؛ به منظور ایجاد بستری یکپارچه برای ارائه خدمات به فعالان بازار سرمایه، علی الخصوص سرمایه گذاران حقیقی و شرکت ها؛ سامانه ای را تحت عنوان سامانه جامع اطلاعات مشتریان یا سجام راه اندازی نموده که به منظور کسب اطلاع بیشتر در خصوص، این سامانه مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
چه گزارش هایی در سایت کدال منتشر می شود؟
یکی از سوالات متداولی که در خصوص سامانه codal.ir مطرح می شود؛ این است که چه گزارش هایی در سایت کدال منتشر می شود؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که گزارش ماهانه و میان دوره ای شرکت ها، گزارش صورت های مالی، گزارش افزایش سرمایه، گزارش تفسیری هیات مدیره، گزارش مجامع شرکت ها، اعلام زمان واریز سود، گزارشات مالی پایان دوره ای منتهی به سال مالی نماد ها و شرکت های بورسی از جمله گزارش های منتشر شده در سایت کدال می باشد که در قسمت زیر، به تعریف هر یک پرداخته خواهد شد.
گزارش صورت های مالی شرکت: صورت های مالی شامل ترازنامه، صورت سود و زیان، صورت سود و زیان جامع، صورت گردش وجوه نقد می باشد که هرکدام از آن ها جزییات خاص مربوط به خود را دارند. صورت های مالی؛ ابزار اصلی تحلیل عملکرد شرکت بوده و میزان سود و زیان شرکت های فعال در بورس و فرابورس را معین می کند.
گزارش افزایش سرمایه: در سایت کدال، گزارش های مربوط به افزایش سرمایه شرکت های مختلف نظیر مدت زمان استفاده از حق تقدم، نتیجه بررسی حسابرس و بازرس از شرکت، پیشنهاد هیئت مدیره برای افزایش سرمایه و... منتشر شده و اطلاعات مهمی را در اختیار سهامداران و متقاضیان قرار می دهد.
گزارش فعالیت هیئت مدیره: در این نوع گزارش، هیات مدیره شرکت، گزارش فعالیت ها و عملکرد شرکت خود را به طور کامل ارائه می دهند. گزارش فعالیت هیئت مدیره هر سال پیش از مجمع عمومی سالیانه شرکت منتشر می شود.
گزارش مجامع عمومی شرکت ها: از دیگر گزارش های سامانه کدال، گزارشات فعالیت مجامع عمومی شرکت ها، نظیر دعوت از سهامداران، خلاصه تصمیمات مجمع، نتایج جلسات و ... می باشد.
گزارش فعالیت ماهانه: شرکت های پذیرفته شده در بورس و فرابورس، می بایست گزارشی از فعالیت های ماهانه و میزان تولید و فروش خود را منتشر نموده تا افراد بتوانند عملکرد شرکت را از این طریق پیگیری نمایند.
علاوه بر موارد فوق الذکر، گزارش اطلاعات با اهمیت گروه الف (گزارش اطلاعات حائز اهمیت و اثرگذار بر سود هر سهم)، گزارش اطلاعات با اهمیت گروه ب (گزارش اطلاعات موردنیاز سرمایه گذاران) و نیز گزارشات مالی میان دوره و پایان دوره از دیگر گزارش هایی می باشند که در سایت کدال منتشر می گردند.
امکانات کانال و خدمات سایت کدال codal.ir
در بخش های پیشین مقاله به سوال سایت کدال بورس codal.ir چیست؛ پاسخ داده شد و مراحل و نحوه ورود به سامانه و نیز، گزارش های منتشره در آن، مورد بررسی قرار گرفت. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به منظور آشنایی متقاضیان به توضیح امکانات کانال و خدمات سایت کدال codal.ir بپردازیم که عبارت است از:
بخش خانه: در بخش خانه در سایت کدال، آخرین اطلاعیه های شرکت ها نمایش داده می شود.
بخش ناشران: در بخش ناشران، اطلاعات مربوط به شرکت های پذیرفته شده در بورس نمایش داده می شود. از جمله این اطلاعات می توان به نماد، نام شرکت، کد ایسیک و... اشاره نمود.
بخش نهادهای مالی: در بخش نهادهای مالی سامانه کدال، اطلاعات مربوط به کارگزاری ها، سبدگردان ها، صندوق ها، مشاوره های سرمایه گذاری و تامین سرمایه قرار گرفته شده است.
سامانه سنم: سامانه نظارت مکانیزه صندوق های سرمایه گذاری (سنم) با هدف نظارت مستمر بر صندوق های سرمایه گذاری ایجاد شده است. مدیران صندوق های سرمایه گذاری وظیفه دارند که اطلاعات صندوق تحت مدیریت خود را هر روز به روزرسانی نمایند.
سامانه تدان: متقاضیان در این بخش می توانند تحلیل های کارشناسان بازار سرمایه را مشاهده کرده و پرسش های خود را نزد ناشران مطرح نمایند.
سامانه صورتحساب: در این بخش از سایت کدال، امکان درخواست الکترونیکی پیش صورتحساب، مشاهده بدهی های قبلی و مشاهده و چاپ صورتحساب های صادر شده یا نشده فراهم شده است.
هم چنین، کاربران با ورود به این سامانه، می توانند به قوانین و دستورالعمل های مرتبط با این حوزه، نظیر قانون بازار اوراق بهادار دسترسی یافته و از بخش از ارتباط با سازمان، نظرات و پیشنهادات خود را برای این نهاد ارسال نمایند. توجه به این نکته ضروری است که استفاده از کلیه خدمات و امکانات سامانه کدال به صورت کاملا رایگان بوده و استفاده از آن، برای عموم آزاد می باشد.
سامانه کدال من
سامانه کدال من به نشانی اینترنتی my-codal.ir، از جمله بخش های سامانه کدال می باشد که با پایش دائمی سامانه codal.ir؛ آخرین اطلاعیه های سهام بازار سرمایه را استخراج نموده و انتشار آگهی سهامی را به اطلاع کاربران و مشتریان خود می رساند. استفاده از این سامانه، از این حیث حائز اهمیت است که آگهی های منتشر شده در سیستم کدال بسیار زیاد بوده و ممکن است که اگهی سهام مورد نظر متقاضی، از دید کاربر پنهان بماند.
از این رو، متقاضی می تواند با استفاده از سایت کدال من، آگهی های منتشره سهام شرکت را به طور لحظه ای بررسی نموده و آن ها را دریافت نماید. اطلاع رسانی سامانه کدال من، از طریق پیامک یا ارسال ایمیل می باشد. متقاضیان به منظور ورود به سامانه کدال می توانند از صفحه اصلی سایت کدال codal.ir، گزینه کدال من را مطابق با تصویر زیر انتخاب نمایند.
پس از آن؛ شخص وارد صفحه اصلی سایت کدال من می گردد.
توجه به این نکته ضروری است که متقاضیان به منظور استفاده از امکانات سامانه کدال من ابتدا، می بایست در آن ثبت نام نمایند. متقاضیان به منظور ثبت نام در این سامانه، ابتدا می بایست نشانی اینترنتی my-codal.ir را در مرورگر خود درج نموده و در قسمت "ورود" گزینه ثبت نام را برگزینند. درج اطلاعات هویتی، شماره تلفن همراه و آدرس ایمیل، از جمله اطلاعات لازم برای ثبت نام می باشد.
نصب برنامه کدال
به منظور هم گام شدن با تکنولوژی و پوشش نیازهای به روز مشتریان و نیز دسترسی آسان، مطمئن و نامحدود کاربران، به سامانه کدال، نسخه نرم افزاری این سامانه راه اندازی و در اختیار متقاضیان قرار گرفته است. از آن جایی که ممکن است که بسیاری از کاربران بنابه دلایل مختلف، قصد استفاده از نسخه اپلیکیشن کدال را داشته و در این قسمت از مقاله، لینک دانلود برنامه کدال با نام "کدال من" قرار گرفته و متقاضیان می توانند نسبت به دانلود نصب آن اقدام نمایند.
برای دانلود برنامه کدال من گوشی های اندروید کلیک کنید.
توجه به این نکته ضروری است که نصب برنامه کدال من تنها برای گوشی های تلفن همراه با سیستم عامل اندروید امکان پذیر است و کاربران با سیستم عامل آیفون امکان نصب این برنامه را نخواهند داشت. هم چنین، سازمان بورس و اوراق بهادار، در گذشته، به منظور دسترسی کاربران به اپلیکیشن موبایلی سامانه کدال، برنامه کدال همراه را راه اندازی نموده بود، اما در حال حاضر، لینک دانلود، این برنامه از سایت کدال برداشته شده و کاربران امکان دانلود نصب آن را نخواهند داشت.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سایت کدال بورس codal.ir در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از سایت کدال بورس codal.ir پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. به سایت codal.ir وارد شوید.