برای مشاوره نحوه مشاهده ابلاغ اوراق مالیاتی
برای مشاوره نحوه مشاهده ابلاغ اوراق مالیاتی
از جمله مهم ترین وظایف مودیان مالیاتی، اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی، این است که مالیات متعلقه خود را در مهلت مشخص شده، به سازمان امور مالیاتی کشور تسلیم نمایند. در این راستا، مودیان مالیاتی می بایست اطلاعات مربوط به کسب و کار و درآمد خود را در قالب اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی کشور، ارائه نموده تا این سازمان، میزان مالیات سالانه را برای وی تعیین نماید.
پس از بررسی اطلاعات مالیاتی مودی و تعیین میزان مالیات، سازمان مالیاتی کشور، این موضوع را در قالب اوراق مالیاتی به مودی ابلاغ می نماید. پس از ابلاغ اوراق مالیاتی، مودی می بایست اقدام به دریافت این اوراق نموده و سپس، اقدامات مقتضی نظیر پرداخت مالیات، اعتراض و... را به انجام رساند که همین امر، به نوبه خود، مستلزم اطلاع از فرآیند مشاهده و ثبت نام ابلاغ الکترونیکی مالیاتی می باشد.
از این رو، در این مقاله، ابتدا به این سوال که ابلاغ اوراق مالیاتی چیست؛ پاسخ داده شده و سپس، انواع ابلاغ مالیاتی شرح داده می شود. در ادامه، سایت و نحوه ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی ارائه گردیده و مراحل و نحوه ثبت نام، فعال سازی، نحوه مشاهده ابلاغ الکترونیک مالیاتی و دریافت ابلاغ الکترونیکی مالیاتی بررسی می گردد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کارتابل ابلاغ الکترونیکی مالیاتی چیست، با ما همراه باشید.
کارتابل ابلاغ الکترونیکی مالیاتی چیست
به منظور پرداخت مالیات، مودیان ابتدا می بایست اظهارنامه مالیاتی مربوطه را تکمیل نموده و آن را به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمایند. در مرحله بعدی، سازمان امور مالیاتی کشور، اظهارات مودی را بررسی نموده و پس از مطابقت اطلاعات اظهار شده توسط مودی با اطلاعات استعلامی از سایر منابع، میزان مالیات را تعیین و طی نامه ای، تحت عنوان ابلاغ اوراق مالیاتی به اطلاع مودی می رساند.
در پاسخ به این پرسش که کارتابل ابلاغ الکترونیکی مالیاتی چیست و ابلاغ اوراق مالیاتی چه می باشد؛ می بایست بیان نمود که ابلاغ اوراق مالیاتی فرآیندی است که در طی آن، سازمان امور مالیاتی کشور، اطلاعات اظهاری توسط مودی در اظهارنامه مالیاتی را بررسی و پس از تایید مطابقت این اطلاعات، با اطللاعات به دست آمده از سایر منابع نظیر استعلامات بانکی، مالیات تشخیص داده شده را تعیین و از طریق ارسال برگه ابلاغ مالیاتی به اطلاع مودی می رساند.
پس از ابلاغ اوراق مالیاتی و دریافت آن، مودی فرصت دارد که ظرف مهلت مشخصی از تاریخ ابلاغ، از حق اعتراض خود به این اوراق یا هر گونه اقدام قانونی دیگر، استفاده نمایند. بدیهی است که پس از اتمام مهلت زمان در نظر گرفته شده، این حق از مودی ساقط شده و وی مکلف به پرداخت مالیات تشخیص داده شده؛ می باشد. نام و نام خانوادگی مودی و زمان و آدرس کامل محل ابلاغ اوراق (در ابلاغ فیزیکی) از جمله اطلاعات مندرج در برگ اوراق می باشد.
بنابر اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، کلیه مودیانی که با تسلیم درخواست خود مبنی بر برخورداری از خدمات الکترونیک مالیاتی، توافق کرده اند که بارگذاری اوراق در حساب کاربری و کارتابل آن ها در درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیاتی، به عنوان ابلاغ محسوب شود، مشمول خدمات ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی می باشند. سازمان امور مالیاتی کشور، موظف است اوراق مالیاتی این مودیان را در حساب کاربری و کارتابل آنان بارگذاری کرده و طی ده روز از تاریخ بارگذاری، سه پیامک اطلاع رسانی به شماره تلفنی که توسط مودی در حساب کاربری اعلام شده، ارسال کند. برای این دسته از افراد، روز یازدهم پس از تاریخ بارگذاری اوراق در حساب کاربری آنان یا تاریخ رویت برگه توسط مودی هر کدام که مقدم باشد، تاریخ ابلاغ به شخص مودی محسوب و در اوراق مالیاتی منعکس می شود.
انواع روش های ابلاغ اوراق مالیاتی
ابلاغ اوراق مالیاتی به شیوه های مختلفی صورت می گیرد که از جمله آن، می توان به ابلاغ فیزیکی یا کاغذی و نیز، ابلاغ الکترونیکی اشاره نمود. از آن جایی که ممکن است، برخی افراد، با این روش ها آشنایی نداشته باشند؛ در این قسمت از مقاله، انواع روش های ابلاغ اوراق مالیاتی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
در روش ابلاغ فیزیکی اوراق مالیاتی، برگه ابلاغیه مالیات، توسط سازمان امور مالیاتی کشور به شکل فرم کاغذی، به مودی یا یکی از اشخاص مجاز تحویل داده شود. روش ابلاغ فیزیکی خود به انواع مختلفی صورت می گیرد که شامل تحویل برگ ابلاغ مالیاتی به مودی یا خویشاوندان و خدمه او در آدرس اقامتگاه مودی؛ تحویل برگ ابلاغ مالیاتی به مودی توسط مامور پست؛ ابلاغ اوراق مالیاتی از طریق انتشار آن در روزنامه حوزه اداره مالیاتی محل، می شود.
در روش ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی؛ اوراق مالیاتی نظیر برگه تشخیص مالیات، رای هیات های حل اختلاف یا هر یک از اوراق مالیاتی دیگر، به صورت الکترونیکی در کارپوشه مودی در سایت سازمان امور مالیاتی کشور قرار گرفته و شخص می تواند با مراجعه به این سامانه، کلیه ابلاغیه های ارسال شده به خود را مشاهده نماید. توجه به این نکته ضروری است که قرار گرفتن اوراق مالیاتی، در کارپوشه و کارتابل مودی، از طریق پیامک نیز به اطلاع وی رسانده می شود.
سایت و نحوه ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی
همانطور که در قسمت های پیشین مقاله، توضیح داده شد؛ متقاضی می تواند به دو صورت، اوراق مالیاتی را دریافت کند که شامل ابلاغ الکترونیکی و ابلاغ فیزیکی می شود. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی از مودیان مطرح شود که سامانه ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی چیست و آدرس آن، چه می باشد؟
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که متقاضیان به منظور مشاهده برگه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی، می بایست به سامانه درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور، به نشانی اینترنتی my.tax.gov.ir مراجعه نمایند. به منظور آشنایی بیشتر متقاضیان در این قسمت از مقاله؛ سایت و نحوه ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی معرفی می شود.
مودیان به منظور ورود به سامانه درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور، ابتدا می بایست نشانی اینترنتی my.tax.gov.ir را در مرورگر خود، جست و جو نموده و مطابق با تصویر زیر، صفحه اصلی این سایت وارد شوند.
پس از آن، شخص لازم است که از گزینه "ورود به درگاه ملی" را برگزیده و با وارد کردن شماره ملی، شناسه ملی، شماره فیدا و هم چنین، کلمه عبور وارد سامانه شود. هم چنین، این امکان برای متقاضیان در نظر گرفته شده است که از طریق حساب کاربری خود در سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، اقدام به ورود به درگاه ملی خدمات مالیات نمایند. به منظور ورود به سامانه درگاه ملی خدمات مالیاتی، انجام فرآیند ثبت نام الزامی است.
مراحل و نحوه ثبت نام ابلاغ الکترونیکی مالیاتی
در قسمت پیشین مقاله، به بیان نحوه ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی پرداخته و در این خصوص، بیان نمودیم که مودی زمانی می تواند وارد سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات شود که در این درگاه، ثبت نام نموده باشد. از آن جایی که ممکن است، برخی افراد با فرآیند ثبت نام در این سامانه، آشنایی نداشته باشند، این قسمت از مقاله به بیان مراحل و نحوه ثبت نام ابلاغ الکترونیکی مالیاتی اختصاص داده شده است.
به منظور ثبت نام ابلاغ الکترونیکی مالیاتی، مودی در ابتدا، می بایست نشانی اینترنتی my.tax.gov.ir را در مرورگر خود انتخاب نموده و گزینه دریافت اطلاعات کاربری را انتخاب نماید.
پس از آن، شخص لازم است که گزینه دریافت اطلاعات کاربری را برگزیده و اطلاعات لازم نظیر شماره ملی، شناسه ملی، شماره فیدا و نیز شماره تلفن همراه و کد امنیتی را وارد کرده و گزینه دریافت اطلاعات کاربری را بزند. توجه به این نکته ضروری است که هر ایرانی امکان مراجعه به این درگاه و دسترسی به اطلاعات مالیاتی (حتی اگر مودی نباشد) را دارد.
مراحل و نحوه فعال سازی کارتابل ابلاغ الکترونیکی مالیاتی
مشاهده اطلاعات بلافاصله پس از صدور برگه مالیاتی، دسترسی به تمام اوراق مالیاتی پس از ثبت درخواست، فعال سازی در پرتال جامع خدمات الکترونیکی مالیاتی، صرفه جویی در وقت و هزینه، از جمله مزایای فعال سازی ابلاغ الکترونیک مالیاتی به شمار می آید. مراحل و نحوه فعال سازی کارتابل ابلاغ الکترونیکی مالیاتی به شرح زیر می باشد.
به منظور فعال سازی کارتابل ابلاغ الکترونیکی مالیاتی، متقاضی می بایست به سایت tax.gov.ir وارد شده و گزینه درخواست ابلاغ الکترونیک و رویت برگه ها را برگزیند.
پس از آن، شخص به سایت درگاه ملی خدمات مالیاتی هدایت شده و می بایست با انتخاب گزینه ورود به درگاه ملی و درج اطلاعات خواسته شده، به حساب کاربری خود در این سایت وارد شود.
پس از آن، شخص لازم است که از صفحه اصلی حساب کاربری خود تیک گزینه فعال سازی ابلاغ الکترونیک را فعال نماید.
پس از انجام مراحل فوق الذکر؛ متقاضی می تواند اوراق مالیاتی ابلاغی خود را به محض صدور در “کارتابل ابلاغ الکترونیکی” خود مشاهده نماید. به موجب بخشنامه موضوع ترتیبات ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی، مصوب ۲۶ اسفندماه ۱۴۰۲، "تمامی مودیانی که با تسلیم درخواست خود مبنی بر برخورداری از خدمات الکترونیک مالیاتی، توافق نموده اند که بارگذاری اوراق در حساب کاربری به عنوان ابلاغ به شخص مودی محسوب شود، مشمول خدمات ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی می باشند."
مراحل و نحوه مشاهده ابلاغ الکترونیکی مالیات عملکرد
در قسمت های پیشین مقاله، مراحل و نحوه ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی ارائه گردید و فرآیند و مراحل ثبت نام و فعال سازی آن توضیح داده شد. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به توضیح مراحل و نحوه مشاهده و دریافت برگه ابلاغ اوراق مالیاتی بپردازیم که به شرح زیر می باشد:
به منظور مشاهده و دریافت برگه ابلاغ اوراق مالیاتی؛ متقاضی می بایست همانند راهنمای تصویری قید شده در قسمت های قبلی مقاله، به حساب کاربری خود در سامانه درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیات my.tax.gov.ir وارد شده و از منوی سمت راست، گزینه کارتابل ابلاغ الکترونیک را انتخاب نماید.
پس از آن، شخص می تواند به ابلاغ های الکترونیکی صادره از سوی سازمان امور مالیاتی کشور، دسترسی یابد. مستند به ماده 2 بخشنامه موضوع ترتیبات ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی، مصوب ۲۶ اسفندماه ۱۴۰۲؛ سازمان امور مالیاتی کشور موظف است اوراق مالیاتی مودیان را در حساب کاربری آنان بارگذاری و طی ده روز از تاریخ بارگذاری سه پیامک اطلاع رسانی به شماره ای که توسط مودی در حساب کاربری خود اعلام شده است، ارسال نماید. برای این دسته از مودیان، روز یازدهم پس از تاریخ بارگذاری اوراق در حساب کاربری آنان با تاریخ رویت برگه توسط مودی هر کدام که مقدم باشد، تاریخ ابلاغ به شخص مودی محسوب و در اوراق مالیاتی منعکس می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه مشاهده ابلاغ اوراق مالیاتی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از جزئیات نحوه مشاهده ابلاغ اوراق مالیاتی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. فیزیکی و اینترنتی