برای مشاوره نحوه تبدیل مجوز کاغذی به الکترونیکی
برای مشاوره نحوه تبدیل مجوز کاغذی به الکترونیکی
هر کسب و کاری، برای آغاز فعالیت، می بایست جواز کسب مربوط به رسته شغلی خود را از اتحادیه صنفی مربوطه اخذ نماید. دریافت پروانه کسب، مزایای متعددی به همراه دارد که از جمله آن می توان به امکان ثبت برند و علامت تجاری، بیمه نمودن کارگران و کارمندان، اخذ تسهیلات و وام های مختلف از بانک ها و موسسات مالی و اعتباری اشاره نمود.
در این میان، دارندگان جواز کسب، به دو دسته تقسیم می شوند: دسته اول؛ افرادی که جواز کسب آن ها کاغذی بوده و به اصطلاح دارای جواز کسب قدیمی می باشند و دسته دوم؛ اشخاصی که پروانه کسب آن ها دارای شناسه یکتا و یا به اصطلاح الکترونیکی می باشد. با توجه به این که در حال حاضر؛ معیار داشتن پروانه یا مجوز، داشتن شناسه یکتا یا مجوز الکترونیکی است، دارندگان پروانه کسب کاغذی می بایست از مهلت، سایت و نحوه تبدیل پروانه کسب فیزیکی به الکترونیکی مطلع باشند.
از این رو، در این مقاله، ابتدا به بیان مهلت تبدیل مجوز پروانه کسب فیزیکی به الکترونیکی و سایت آن پرداخته و سپس، شرایط تبدیل جواز کسب قدیمی به جدید مورد مطالعه قرار می گیرد. در ادامه، به این پرسش پاسخ داده می شود که چگونه پروانه کسب کاغذی را الکترونیکی کنیم و چگونگی تبدیل جواز قدیمی به جدید و ضمانت اجرای تبدیل پروانه کسب کاغذی به الکترونیکی چه می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
مهلت تبدیل مجوز پروانه کسب فیزیکی به الکترونیکی
به موجب حکم تبصره ۷ ماده ۱ قانون تسهیل صدور مجوزها، تمام مجوزهای قدیمی و کاغذی می بایست به مجوز الکترونیکی تبدیل شده و داری شناسه یکتا گردند. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی از دارندگان مجوزهای قدیمی و کاغذی مطرح شود که مهلت تبدیل مجوز پروانه کسب فیزیکی به الکترونیکی تا چه زمانی می باشد؟
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که در ابتدا؛ به متقاضیان فرصت داده شده بود که تا 20 اردیبهشت ماه سال جاری؛ مجوزهای کاغذی خود را به شناسه یکتا و یا مجوز الکترونیکی تبدیل نمایند. با این حال؛ با توجه به این که برخی دستگاه های دولتی صادر کننده مجوز، تا تاریخ مذکور، به درگاه ملی مجوزها متصل نشده بودند؛ مرکز ملی بهبود محیط کسب و کار مهلت تبدیل پروانه کسب فیزیکی به الکترونیکی را تمدید نمود.
بر این اساس، کلیه اصناف و فعالان اقتصادی که تاکنون مجوز کاغذی خود را به پروانه کسب الکترونیکی تبدیل نکرده اند، می توانند به درگاه صدور شناسه یکتا مراجعه نموده و پروانه کسب کاغذی خود را به جواز کسب الکترونیکی تبدیل نمایند. دریافت شناسه یکتا برای کسبه، رایگان و غیرحضوری بوده و متقاضیان نیازی به پرداخت هزینه و مراجعه حضوری در این خصوص، نخواهند داشت.
سایت تبدیل مجوز کاغذی به الکترونیکی
در قسمت گذشته، به بیان مهلت تبدیل پروانه کسب فیزیکی به الکترونیکی پرداخته و بیان نمودیم که با توجه به اعلام مرکز ملی بهبود محیط کسب و کار این مهلت تمدید گشته و متقاضیان هم اکنون، می توانند با مراجعه به سایت تبدیل مجوز کاغذی به الکترونیکی، اقدام به دریافت شناسه یکتا نمایند.
در خصوص این که سایت تبدیل پروانه کسب کاغذی به الکترونیکی چه سامانه ای می باشد و آدرس آن چیست، می بایست بیان نمود که این سامانه، در واقع همان سایت درگاه ملی مجوزهای کشور، به نشانی اینترنتی mojavez.ir می باشد. این درگاه، تنها مرجع رسمی اعلام شرایط، مدارک، مراحل و هزینه صدور مجوزهای کسب و کار و معرفی مرجع قانونی صادرکننده همه مجوزهای کسب وکار در کشور محسوب می گردد.
متقاضیان می توانند با مراجعه به این سامانه و انتخاب گزینه "شناسه یکتا برای مجوزهای قدیمی" نسبت به تبدیل مجوز کاغذی خود به الکترونیکی اقدام نمایند. توجه به این نکته ضروری است که صاحبان مشاغل می توانند علاوه بر روش اینترنتی، با مراجعه حضوری به اتحادیه ها و اتاق اصناف شهرستان نیز پروانه کسب کاغذی خود را الکترونیکی نمایند.
شرایط تبدیل جواز کسب قدیمی به جدید
در قسمت های پیشین مقاله در خصوص، مهلت و سایت تبدیل پروانه کسب کاغذی به الکترونیکی، صحبت نموده و توضیحات لازم را ارائه نمودیم. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به توضیح شرایط تبدیل جواز کسب قدیمی به جدید بپردازیم که این شرایط، عبارتند از:
داشتن شماره سریال کارت ملی
شناسه کد صنفی
کد پستی محل کسب
شماره همراه به نام و در دسترس متقاضی
ذکر این نکته نیز در این میان، حائز اهمیت می باشد که بنابر حکم تبصره هفت ماده 1 قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار؛ کسب و کارهایی که از دو سال پس از لازم الاجرا شدن این تبصره، شناسه یکتا نداشته باشند، به لحاظ قانونی فاقد مجوز محسوب می گردند. هم چنین، در موارد استعلام مجوز از سوی ماموران دولتی، نظامی، انتظامی و ضابطان قضایی، ارائه شناسه یکتای مجوز کافی است.
چگونه پروانه کسب کاغذی را الکترونیکی کنیم؟
یکی از سوالات متداولی که در خصوص مجوزهای قدیمی مطرح می شود، این است که چگونه پروانه کسب کاغذی را الکترونیکی کنیم؟ و چگونگی تبدیل جواز قدیمی به جدید به چه صورتی می باشد؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که دو روش، برای تبدیل جواز قدیمی به جدید وجود دارد که شامل، مراجعه حضوری و روش اینترنتی می شود.
به منظور تبدیل مجوز کاغذی به الکترونیکی به روش اینترنتی، متقاضی می بایست نشانی سایت درگاه ملی مجوزهای کسب و کار به آدرس mojavez.ir را در مرورگر خود انتخاب نموده و گزینه "شناسه یکتا برای مجوزهای قدیمی" را برگزیند.
پس از آن، شخص لازم است که نوع مجوز خود را انتخاب نموده و گزینه دریافت شناسه یکتا را انتخاب نماید.
در مرحله بعدی، متقاضی لازم است که نوع شخصیت خود را انتخاب نموده و وارد سایت درگاه ملی مجوزها شود.
در قسمت بعدی، کاربر باید شماره تلفن همراه به نام خود را در این قسمت وارد کرده و گزینه "ارسال رمز یک بار مصرف" را برگزیند.
پس از آن، کاربر لازم است که رمز یک بار مصرفی را که به شماره وی پیامک می شود را در این قسمت وارد کرده تا وارد مرحله بعدی شود.
در این قسمت، شرایط و نکات تبدیل جواز کسب قدیمی به جدید، برای متقاضی نمایش داده شده و وی می تواند پس از مطالعه آن، از طریق انتخاب گزینه "ثبت و ادامه" به مرحله بعدی، راه یابد.
در قسمت بعدی از متقاضی درخواست می شود که به منظور تبدیل مجوز کاغذی به یکتا، اطلاعات لازم نظیر کد ملی، شماره، شناسه یا کد مجوز کاغذی صادره، شماره تلفن همراه کسب و کاری و کد پستی محل کسب و کار را وارد نماید. پس از آن لازم است که گزینه «بررسی کد پستی» انتخاب شده و سایر مراحل طی شود.
همانطور که بیان شد؛ متقاضیان تبدیل پروانه کسب کاغذی به الکترونیکی می توانند از طریق حضوری نیز اقدام نمایند. در این روش، شخص لازم است که به همراه مدارک مورد نیاز، به صورت حضوری به اتحادیه ها و اتاق اصناف شهرستان مراجعه نموده و پروانه کسب کاغذی خود را الکترونیکی نمایند.
ضمانت اجرای تبدیل پروانه کسب کاغذی به الکترونیکی
در قسمت های پیشین مقاله، توضیحات جامع و کاملی در خصوص چگونگی تبدیل جواز قدیمی به جدید ارائه گردید و مهلت، سایت و شرایط آن توضیح داده شد. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به توضیح ضمانت اجرای تبدیل پروانه کسب کاغذی به الکترونیکی بپردازیم و توضیح دهیم که عدم دریافت این کد، فرد را با چه عواقبی مواجه می سازد.
اولین ضمانت اجرای تبدیل پروانه کسب کاغذی به الکترونیکی این است که کلیه دستگاه های حکومتی، معیار داشتن پروانه یا مجوز را ارائه شناسه یکتا می دانند. به عبارت دیگر؛ در حال حاضر، بانک ها، اداره های دولتی و قوه قضاییه، فقط شناسه یکتا را به عنوان جواز کسب به رسمیت می شناسند.
هم چنین، بر اساس تبصره هفت ماده 1 قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار: «کسب و کارهایی که از دو سال پس از لازم الاجرا شدن این تبصره، شناسه یکتا نداشته باشند، به لحاظ قانونی فاقد مجوز محسوب می شوند.» علاوه بر این از آن جایی که اصنافی که شناسه یکتا نداشته باشند، به لحاظ قانونی فاقد مجوز تلقی می گردند؛ با هوشمند شدن خدمات دولت و عدم درج نام آن ها در بانک اطلاعات کسب و کار کشور، برای دریافت خدمت در ادارات دولتی و بانک ها از قبیل انواع تسهیلات با مشکل مواجه خواهند شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه تبدیل مجوز کاغذی به الکترونیکی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه تبدیل مجوز کاغذی به الکترونیکی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. داشتن شماره سریال کارت ملی و شناسه کد صنفی از جمله این شرایط است.