برای مشاوره صدور کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی
برای مشاوره صدور کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی
باتوجه به نیاز برخی اشخاص حقوقی و شرکت ها برای اتصال کارت بانکی به حساب های خود و استفاده از ابزارهای کارتی برای پرداخت هزینه های روزمره، کمیسیون پولی و بانکی کشور، کارتی را تحت عنوان "کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی" برای این دسته از متقاضیان راه اندازی و ایجاد نموده است.
دریافت کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی، امکان دسترسی به موجودی حساب ریالی مشتریان حقوقی و شرکت ها را از طریق کارت فراهم می نماید. متقاضیان به منظور دریافت کارت برداشت ریالی، می بایست شرایط و ضوابط تعیین شده در این خصوص، را مطابق با شیوه نامه بانک مرکزی مورد رعایت قرار دهند؛ زیرا در غیر این صورت، امکان اخذ کارت برداشت ریالی را نخواهند داشت.
از این رو، در این مقاله، ابتدا؛ به این پرسش که کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی چیست؛ پاسخ داده و در ادامه، شرایط دریافت کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی و مراحل و نحوه اخذ آن، ارائه می گردد. در انتهای مقاله نیز؛ امکان دانلود شیوه نامه درخواست کارت بانکی برای شرکت فراهم می گردد و به کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی بانک ملی پرداخته می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی چیست
با توجه به درخواست برخی بانک ها و موسسات اعتباری، و با توجه به نیاز شرکت ها و اشخاص حقوقی مبنی بر اتصال کارت بانکی به حساب خود و نیز بهره مندی از ابزارهای کارتی به منظور پرداخت هزینه های روزنامه، بانک مرکزی، امکان صدور کارت برداشت ریالی را برای اشخاص حقوقی و انواع شرکت ها، توسط بانک ها پیش بینی نمود.
در پاسخ به این پرسش که کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی چیست و به چه منظوری صادر می گردد، می بایست بیان نمود که کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی و شرکت ها، از جمله کارت های بانکی است که توسط بانک ها و موسسات اعتباری صادر و امکان دسترسی به موجودی حساب جاری یا پس انداز ریالی شرکت ها و سازمان ها را برای اشخاصی که دارای امضای مجاز شرکت می باشند؛ فراهم می سازد.
هم اکنون اکثر بانک ها، نظیر بانک تجارت، بانک کشاورزی، موسسه اعتباری ملل، بانک ملی، بانک خاور میانه و ... امکان دریافت کارت برداشت ریالی را برای مشتریان حقوقی خود پیش بینی نموده اند. توجه به این نکته ضروری است که بانک ها و موسسات اعتباری در ارائه این کارت به متقاضیان، الزامی نداشته، اما در صورت صدور، می بایست در رعایت کامل شرایط و ضوابط تعیین شده توسط بانک مرکزی، دقت کافی را مبذول دارند.
شرایط دریافت کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی
در قسمت گذشته، به این پرسش که کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی چیست، پاسخ داده و در این خصوص، بیان نمود که این کارت، امکان دسترسی به موجودی حساب جاری یا پس انداز ریالی شرکت ها و سازمان ها را برای اشخاص دارنده امضا مجاز، فراهم می کند. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به توضیح شرایط دریافت کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی بپردازیم که عبارت است از:
موسسه اعتباری و بانک ها، مکلفند؛ بنا به درخواست امضادار مجاز شرکت، هنگام صدور كارت برداشت ریالی، اساسنامه شرکت و آخرین آگهی تغییرات مندرج در روزنامه رسمی را به منظور شناسایی صاحبان امضا، بررسی نماید.
صدور كارت برداشت ریالی، صرفا برای امضاء دار مجاز، امکان پذیر بوده و سایز امضا داران موظفند که وکالتنامه رسمی مربوط به صدور كارت برداشت ریالی برای امضاء دار مجاز و حق برداشت به تنهایی را به بانک ارائه دهند.
صدور هر كارت برداشت ریالی، منوط به ارائه معرفی نامه معتبر هیات مدیره شرکت به بانک خواهد بود.
صدور كارت برداشت ریالی برای كلیه دستگاه های دولتی ممنوع است.
صدور کارت برداشت ریالی، صرفا برای عاملین ذی حساب و كارپردازان با موافقت خزانه داری کل کشور و ارائه نامه رسمی و معتبر مرجع ذی ربط مبنی بر صدور كارت برداشت ریالی برای امضادار مجاز و حق برداشت به تنهایی، به همراه ذكر مشخصات کامل هویتی و تاریخ انقضای اختیارات امضادار مجاز و ارائه به بانک، امکان پذیر است و ضرورتی به دریافت اساسنامه روزنامه رسمی و وكالت نامه نمی باشد.
توجه به این نکته ضروری است که مسئولیت هرگونه سوء استفاده احتمالی از كارت های صادره به طور تضامنی، بر عهده مشتری و امضاء دار مجاز می باشد. هم چنین، صدور کارت برداشت ریالی توسط بانک برای شرکت، در برخی موارد ممنوع می باشد که از جمله آن، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
اشخاصی كه از ارائه اطلاعات لازمه یا اسناد مورد نیاز خودداری نمایند.
اشخاصی كه به موجب حکم قضایی و یا قوانین و مقررات از دریافت کارت برداشت ریالی منع شده اند.
اشخاص فاقد شناسه شهاب
اشخاص دارای چک برگشتی رفع سوء اثر نشده
اشخاص موجود در فهرست تحریمی موضوع بند 20 ماده 1 آیین نامه اجرایی ماده 14 الحاقی قانون مبارزه با پولشویی
تاریخ انقضای كارت برداشت ریالی، مطابق با تاریخ انقضای اختیارات امضاء دار مجاز یا تاریخ اعلام شده در مصوبه هیات مدیره شرکت یا شخص حقوقی، هر كدام كه زودتر فرا برسد خواهد بود. هم چنین، امکان صدور كارت برداشت ریالی، صرفا از 2 حساب شرکت و به ازای هر حساب حداکثر 5 کارت برداشت ریالی می باشد.
مراحل و نحوه درخواست صدور کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی
یکی از پرسش های متداولی که در خصوص کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی مطرح می شود؛ این است که مراحل و نحوه درخواست صدور کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی به چه صورت می باشد؟ و متقاضیان به منظور اخذ این کارت، می بایست چه فرآیند و مراحلی را طی نمایند؟
در خصوص پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که از آن جا که تاکنون، امکان صدور این کارت، به صورت الکترونیکی برای متقاضیان، از جانب بانک و موسسات اعتباری فراهم نگردیده، به منظور اخذ کارت برداشت ریالی، امضاء دار مجاز شرکت، می بایست به همراه مدارک لازم به صورت حضوری به بانکی که قصد دریافت کارت برداشت ریالی از آن را دارد، مراجعه نموده و درخواست خود را نزد شعبه بانک ثبت نماید. کارشناس شعبه، در صورت کامل بودن مدارک و نیز، احراز شرایط، برای وی کارت مزبور را صادر خواهد نمود.
از جمله مدارک لازم برای این امر، می توان به اسناسنامه شرکت، آگهی آخرین تغییرات، مدارک مثبت امضادار بودن متقاضی، مدارک هویتی، معرفی نامه از جانب هیات مدیره، وکالتنامه و ... اشاره نمود. هم چنین، از آن جایی که صدور کارت برداشت ریالی برای بانک ها الزامی نمی باشد، متقاضی می بایست ابتدا، امکان صدور این کارت، از جانب بانک را از موسسه اعتباری جویا شود. در حال حاضر؛ بانک تجارت، موسسه اعتباری ملل، بانک کشاورزی، بانک خاورمیانه و ... امکان صدور کارت برداشت ریالی را برای مشتریان خود فراهم نموده اند.
شیوه نامه درخواست کارت بانکی برای شرکت
شیوه نامه درخواست صدور کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی، در تاریخ سوم دی ماه سال 1401، توسط بانک مرکزی و به منظور تنظیم قوانین و مقررات در حوزه صدور این کارت، تصویب و برای اجرا به بانک ها و موسسات اعتباری، ابلاغ گردید. از آن جا که ممکن است، برخی افراد با مفاد این شیوه نامه آشنایی نداشته باشند، در جدول زیر، امکان دانلود شیوه نامه درخواست کارت بانکی برای شرکت بانک مرکزی فراهم گردیده است.
- نویسنده: بانک مرکزی
- حجم: 268 KB
- منبع: سایت بانک مرکزی
مطابق با شیوه نامه مذکور، كارمزد صدور «كارت برداشت ریالی» برای «مشتری» حداکثر دو برابر كارمزد صدور كارت مغناطیسی یا هوشمند است و پرداخت آن بر عهده مشتری می باشد. هم چنین، آثار حقوقی مربوط به برداشت از «حساب ریالی» توسط امضادار مجاز، بر عهده مشتری می باشد.
کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی بانک ملی
همانطور که پیش تر، از جمله بانک هایی که امکان صدور کارت برداشت ریالی را برای متقاضیان خود فراهم نموده است، بانک ملی می باشد. متقاضیان و اشخاص حقوقی به منظور اخذ کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی بانک ملی، می بایست به شعب این بانک در سراسر کشور مراجعه نموده و درخواست خود را نزد کارشناسان شعبه مطرح نمایند.
ارائه مدارکی نظیر اسناسنامه شرکت، آگهی آخرین تغییرات، مدارک مربوط به امضادار بودن متقاضی، مدارک هویتی، معرفی نامه از جانب هیات مدیره، وکالتنامه و.. و نیز رعایت شرایط موردنیاز از قبیل، صاحب امضا بودن متقاضی در این خصوص الزامی است. صدور کارت برداشت ریالی برای مشتریان بانک ملی، این امکان را برای آن ها فراهم می آورد که به موجودی حساب ریالی (از طریق کارت) دسترسی یابند.
منظور از امضادار مجاز شرکت، شخص حقیقی است كه به عنوان یکی از صاحبان امضای مجاز اختیار امضای اسناد مالی تعهد آور شرکت را بر عهده دارد. صاحبان امضا شرکت در اساسنامه شرکت معین می شوند که جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد صدور کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از صدور کارت برداشت ریالی اشخاص حقوقی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: اساسنامه شرکت و آخرین آگهی تغییرات مندرج در روزنامه رسمی از جمله شرایط دریافت کارت برداشت ریالی می باشد که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.