برای مشاوره مراحل گرفتن جواز کسب لوله کشی گاز
برای مشاوره مراحل گرفتن جواز کسب لوله کشی گاز
پروانه کسب، مجوزی است که از سوی اتحادیه صنفی، برای کسب و کار افراد صادر شده و به موجب آن، شخص می تواند به طور رسمی فعالیت خود در محل کسب خود، برای مدت مشخص آغاز و ادامه دهد. از جمله این جواز کسب؛ می توان به پروانه کسب لوله کشی گاز اشاره نمود که افرادی که به این شغل اشتغال؛ دارند، می بایست آن را از اتحادیه صنفی خود دریافت نمایند.
از آن جایی که عدم دریافت پروانه کسب لوله کشی گاز، برای صاحبان این نوع کسب و کار؛ تخلف به حساب آمده و منجر به جریمه نقدی آن ها می گردد، متقاضیان می بایست با شرایط مورد نیاز و مدارک لازم در خصوص این پروانه آشنا بوده و از مراحل و نحوه ثبت نام و دریافت آن مطلع باشند.
از این رو، در این مقاله، ابتدا؛ به معرفی سامانه ثبت نام پروانه کسب لوله کشی گاز، پرداخته و در ادامه، شرایط و مدارک لازم برای دریافت آن توضیح داده می شود. در ادامه، آموزش مراحل و ثبت نام و گرفتن جواز کسب لوله کشی گاز ارائه گردیده و به هزینه دریافت جواز کسب مجری لوله کشی گاز پرداخته می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با همراه باشید.
سامانه ثبت نام پروانه کسب لوله کشی گاز
کلیه افرادی که دارای مشاغل صنفی بوده، موظف می باشند که بر طبق قانون نظام صنفی کشور، نسبت به اخذ پروانه کسب اقدام نمایند. ماده 12 قانون نظام صنفی کشور، در این خصوص، بیان می دارد: «افراد صنفی موظفند قبل از تاسیس هر نوع واحد صنفی یا اشتغال به کسب و حرفه، نسبت به اخذ پروانه کسب اقدام کنند.»
با توجه به اجرایی شدن مفهوم دولت الکترونیک و ایجاد سامانه های اینترنتی برای خدمت رسانی به مشتریان در اکثر دستگاه های دولتی و غیر دولتی، وزارت امور اقتصادی و دارایی کشور، به منظور سهولت ثبت درخواست و دریافت جواز کسب لوله کشی گاز، سامانه ای مخصوص را راه اندازی نموده است.
در خصوص این که سامانه ثبت نام پروانه کسب لوله کشی گاز چه می باشد؛ می بایست بیان نمود که متقاضیان به منظور ثبت درخواست این مجوز و نیز، مشاهده شرایط و مدارک لازم برای آن، می بایست به سایت درگاه ملی مجوزهای کشور، به نشانی اینترنتی mojavez.ir مراجعه نمایند. در قسمت های بعدی مقاله؛ به طور مفصل به مراحل و نحوه ثبت نام در این سامانه پرداخت می شود.
شرایط گرفتن جواز کسب لوله کشی گاز
مطابق با مندرجات سایت درگاه ملی مجوزهای کشور؛ مرجع اصلی صادرکننده مجوز لوله کشی گاز، موظف است، شرایط لازم و مدارک موردنیاز برای دریافت پروانه کسب لوله کشی گاز را در درگاه تخصصی خود، در سایت mojavez.ir به طور دقیق و شفاف و به صورت الکترونیکی اعلام نماید. بر همین اساس، شرایط گرفتن جواز کسب لوله کشی گاز به شرح زیر می باشد:
گواهی کار اتباع خارجی
گواهی صلاحیت و مهارت فنی و حرفه ای ((یا) معرفی یک نفر واجد شرایط مذکور جهت اشتغال در واحد صنفی)
ارائه گواهی دوره آموزشی احکام تجارت و کسب و کار
داشتن محدودیت سنی حداقل 18 سال
قبول الزامات اماکن عمومی
ارائه سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی
ارائه رضایت نامه رسمی و محضری
آگهی ثبت و آخرین تغییرات در روزنامه رسمی
دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسی (متقاضیان حقیقی)
از جمله موارد قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی می توان به داشتن کارت شناسایی عکس دار از سوی اتحادیه، عدم به کارگیری مشمولان غایب و فراری و اتباع خارجی غیرمجاز، قبول مسئولیت نظارت بر حسن رفتار و فعالیت مدیران و شاغلین و رعایت شئون اخلاقی و حجاب و ... اشاره نمود.
مدارک لازم برای گرفتن جواز کسب لوله کشی گاز
از جمله شروط اساسی برای دریافت پروانه کسب لوله کشی گاز، تهیه و ارائه مدارک مورد نیاز می باشد. آنچه در خصوص ارائه اسناد حائز اهمیت می باشد، این است که به هیچ عنوان، نیازی به ارائه فیزیکی مدارک به مرجع صدور مجوز نبوده و متقاضیان می بایست تصاویر اسناد را در سامانه و مطابق با استانداردهای تعیین شده، بارگذاری نمایند. مدارک لازم برای گرفتن جواز کسب لوله کشی گاز عبارت است از:
پروانه اشتغال از وزارت مسکن، راه و شهرسازی
رضایت نامه محضری سایر شرکاء برای صدور پروانه کسب به نام یکی از شرکاء
گواهی دوره های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار
سند مالکیت، اجاره نامه، صلح نامه، هبه و ....
گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی
گواهی مهارت فنی از سازمان فنی و حرفه ای کشور یا تصویر دیپلم فنی یا مدرک دانشگاهی مرتبط برای فرد متقاضی یا برای فرد واجد شرایط شاغل در واحد صنفی
توجه به این نکته ضروری است که برای ثبت درخواست برای دریافت جواز کسب لوله کشی گاز، متقاضیان حقیقی می بایست در ابتدا، به دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسی اقدام نمایند. این پروانه توسط وزارت راه و شهرسازی، معاونت مسکن و ساختمان به متقاضی اعطا شده و دارای شرایط و مدارک مخصوص به خود می باشد.
آموزش مراحل و ثبت نام و گرفتن جواز کسب لوله کشی گاز
در قسمت های پیشین مقاله، به معرفی سامانه دریافت جواز کسب لوله کشی گاز پرداخته و شرایط و مدارک مورد نیاز برای آن را بیان نمودیم. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی از متقاضیان مطرح شود که چگونه جواز کسب لوله کشی گاز را دریافت کنیم؟ و یا به عبارت دیگر، مراحل و نحوه ثبت نام این پروانه به چه صورت می باشد؟ به منظور پاسخگویی به این پرسش، این قسمت از مقاله، به بیان آموزش مراحل و ثبت نام و گرفتن جواز کسب لوله کشی گاز اختصاص داده شده است.
متقاضیان به منظور ثبت نام و گرفتن جواز کسب لوله کشی گاز، می بایست نشانی اینترنتی mojavez.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و در قسمت جست و جو، عبارت "گاز" را درج نمایند.
در مرحله بعدی، فرد لازم است که بر روی عبارت "لوله کشی آب و فاضلاب، لوله کشی گاز، لوله کشی شوفاژ و..." کلیک نماید.
پس از آن، متقاضی می بایست گزینه پروانه کسب لوله کشی آب و فاضلاب، لوله کشی گاز و ... ر ا مجددا انتخاب کند.
در مرحله بعدی، شرایط و مدارک لازم برای صدور جواز کسب لوله کشی برای متقاضی نمایش داده شده و وی می تواند از طریق گزینه "ثبت درخواست" که در انتهای صفحه قرار گرفته است، نسبت طی نمودن سایر مراحل ثبت نام اقدام نماید.
در صورتی که متقاضی نسبت به دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسی اقدام ننموده است، می تواند مطابق با راهنمای قید شده در قسمت فوق، و از طریق انتخاب گزینه "پروانه اشتغال به کار مهندسی" نسبت به اخذ این جواز اقدام کرده و سپس، اقدام به ثبت نام پروانه کسب لوله کشی گاز نماید. صدور پروانه پیامکی به متقاضی اطلاع داده می شود و وی می تواند در کارپوشه خویش در بالای صفحه، فایل پروانه را دریافت کند.
هزینه دریافت جواز کسب مجری لوله کشی گاز
دریافت جواز کسب مجری لوله کشی گاز، مانند اخذ هر پروانه دیگری مستلزم پرداخت هزینه های مختلفی می باشد.این هزینه ها شامل هزینه حق عضویت و نیز هزینه صدور پروانه می شود. از آن جایی که ممکن است، برخی کاربران با هزینه دریافت جواز کسب مجری لوله کشی گاز آشنایی کامل نداشته باشند، این قسمت از مقاله به بیان این هزینه ها اختصاص داده شده است.
هزینه حق عضویت: پرداخت حق عضویت به اتحادیه براساس مقررات آیین نامه اجرایی تبصره (1) ماده (31) قانون نظام صنفی برای سال اول در کلان شهرها حداکثر تا 20 میلیون ریال، در سایر مراکز استان ها حداکثر تا 17 میلیون ریال و در سایر شهرستان ها حداکثر تا 14 میلیون ریال برای متقاضیان پروانه کسب موقت به میزان 50 درصد حق عضویت سال اول می باشد. حق عضویت واحدهای صنفی مستقر در روستاها اعم از سال اول و سال های بعد معادل 50 درصد شغل مشابه در شهرستان مربوطه است.
هزینه صدور پروانه: براساس ماده 9 آیین نامه اجرایی تبصره 1 ماده 31 قانون نظام صنفی، هزینه صدور پروانه، 6 میلیون ریال در کلان شهرها، 5 میلیون ریال در سایر مراکز استان ها، 4 میلیون ریال در سایر شهرها و برای پروانه موقت یک ساله، هزینه صدور به میزان 50 درصد ارقام مذکور می باشد. به هزینه های مذکور می بایست هزینه تهیه مدارک موردنیاز را اضافه نمود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مراحل گرفتن جواز کسب لوله کشی گاز در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از مراحل گرفتن جواز کسب لوله کشی گاز پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. خیر.