برای مشاوره نحوه اخذ رتبه بندی انبوه سازان
برای مشاوره نحوه اخذ رتبه بندی انبوه سازان
با توجه به نرخ رشد جمعیت و نیز، افزایش بهای مسکن، دولت به منظور حمایت و نظارت بر بازار تولید و عرضه مسکن، به اشخاص حقیقی و حقوقی با رعایت شرایط و تهیه و ارائه مدارک لازم، اجازه داده است که به عنوان انبوه ساز در حوزه مسکن و ساختمان فعالیت نمایند. فعالیت انبوه سازان موجب افزایش سرعت عمل ساختمان سازی، بهبود کیفیت و کاهش هزینه های ساخت می گردد.
توجه به این نکته ضروری است که اشخاص و شرکت های انبوه سازی حوزه مسکن و ساختمان، زمانی می توانند به صورت قانونی فعالیت خود را آغاز نمایند که پروانه اشتغال به کار و رتبه انبوه سازی را مطابق با ضوابط و دستورالعمل های وزارت مسکن و شهرسازی دریافت نموده باشند. بدون تشخیص صلاحیت و اخذ پروانه اشتغال؛ امکان فعالیت برای انبوه سازان امکان پذیر نخواهد بود.
از این رو، در این مقاله، پس از پاسخ به این پرسش که انبوه سازان چه کسانی هستند؛ به مزایای کارت انبوه سازی پرداخته می شود. در ادامه شرایط، قوانین و مدارک لازم برای احراز صلاحیت و اخذ رتبه بندی انبوه سازان مورد مطالعه قرار گرفته و مراحل و نحوه این رتبه بندی، مورد مطالعه قرار می گیرد. در نهایت نیز، دستورالعمل تشخیص صلاحیت انبوه سازان ارائه می گردد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
انبوه سازان چه کسانی هستند
دولت به منظور نظارت بر تولید و عرضه بازار مسکن، به اشخاص حقیقی و حقوقی انبوه ساز این امکان را داده است که با رعایت شرایط و و اخذ مجوزهای لازم، اقدام به ساخت و ساز انبوه ساختمانی نمایند. از جمله سوالات متداولی که در این خصوص برای متقاضیان مطرح می شود؛ این است که انبوه سازان چه کسانی هستند؟ و در چه حوزه ای فعالیت می نمایند؟
برای پاسخ به پرسش مزبور، می بایست به ماده 1 دستورالعمل تشخیص صلاحیت، تعیین پایه و صدور پروانه اشتغال به كار سازندگان انبوه مسكن و ساختمان مراجعه شود. مطابق با این ماده؛ انبوه ساز به "اشخاص حقیقی و حقوقی اطلاق می شود كه توانمندی مدیریت و مسئولیت پدیدآوری طرح ها، توانمندی تامین و جذب سرمایه، مدیریت تولید و عرضه مسکن و ساحتمان را با استفاده از فن آوری های نوین صنعت ساختمان و در چارچوب مقررات ملی ساختمان و سایر قوانین مربوطه دارد."
هم چنین، مطابق با این دستورالعمل، انبوه سازان زمانی می توانند به طور قانونی فعالیت خود را آغاز نمایند که مطابق با قوانین و مقررات، پروانه اشتغال به کار را مطابق با ضوابط منتشره از سوی وزارت مسکن و شهرسازی دریافت نموده باشند. تشخیص صلاحیت و تعیین حدود صلاحیت و پایه سازندگان حقیقی و حقوقی انبوه سازان مسكن و ساختمان مستلزم رعایت شرایط، تهیه مدارک و طی نمودن مراحلی است که در قسمت های بعدی مقاله به طور مفصل به آن پرداخته خواهد شد.
مزایای کارت انبوه سازی
در قسمت پیشین مقاله، به سوال انبوه سازان چه کسانی هستند؛ پاسخ داده و در این خصوص بیان نمودیم که انبوه سازان، شرکت ها و اشخاص حقیقی می باشند که مجوز ساخت و ساز انبوه ساختمانی را از مراجع ذی صلاح دارا می باشند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به بیان مزایای کارت انبوه سازی بپردازیم.
در خصوص این که مزایای کارت انبوه سازی چه می باشد، می توان بیان نمود که اولین مزیت دریافت کارت انبوه سازی، فعالیت به صورت رسمی و قانونی و هم چنین، دریافت حمایت و تسهیلات از جانب دولت برای ساخت مسکن و ساختمان می باشد. این تسهیلات می تواند در قالب های مختلف نظیر دریافت زمین، تسهیل در صدور مجوز، تامین بودجه طرح و ... باشد.
البته در زمینه دریافت تسهیلات توجه به این نکته ضروری است که اشخاص انبوه ساز در صورتی که بتوانند با کمترین هزینه و در کمترین زمان، نسبت به ساخت واحدهای مسکونی اقدام نمایند، در سیاست گذاری بانک ها در ارائه تسهیلات؛ رتبه بالاتری خواهند داشت. هم چنین، انبوه سازانی که اقدام به صنعتی سازی می نمایند، ضمن افزایش مبلغ تسهیلات، پرداخت تسهیلات به آن ها در زمان کمتری صورت خواهد پذیرفت.
شرایط و قوانین احراز صلاحیت و اخذ رتبه بندی انبوه سازان
احراز و تعیین حدود صلاحیت و پایه سازندگان حقیقی و حقوقی انبوه سازان مسكن و ساختمان؛ تابع شرایط و ضوابط خاصی می باشد و لازم است که افرادی که قصد اخذ رتبه بندی انبوه سازی را نمایند، به آن توجه کنند. از آن جایی که ممکن است، برخی افراد با این ضوابط و شرایط آشنایی نداشته باشند، این قسمت از مقاله، به بیان شرایط و قوانین احراز صلاحیت و اخذ رتبه بندی انبوه سازان اختصاص داده شده است.
شرایط و قوانین احراز صلاحیت و اخذ رتبه بندی انبوه سازان حقوقی
داشتن تحصیلات برای مدیرعامل و اعضای هیات مدیره شرکت و شركای شركت.
داشتن سوابق حرفه ای برای شخص حقوقی و اعضای هیات مدیره
توان مالی، توانمندی مدیریت تامین و جذب سرمایه
مطلوبیت كارهای مدیریت شده و عملكرد موفقیت آمیز در پروژه های قبلی
ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها و ارائه مدارک لازم نظیر آگهی تاسیس اساسنامه و ... . جدول احزار صلاحیت و تاثیر عوامل مختلف آن، در رتبه متقاضی حقوقی به شرح جدول زیر می باشد:
رتبه سازندگان حقوقی، بر اساس نتایج ارزیابی، به چهار پایه 3، 2، 1 و ارشد تقسیم بندی می شود. حداقل امتیاز لازم برای احراز پایه 3، 2، 1 و ارشد به ترتیب 30، 45، 65 و 85 به بالا می باشد و اعتبار پروانه نیز به مدت 3 سال است. حوزه فعالیت انبوه سازان حقوقی با رتبه ۳، استان صادر كننده پروانه و در رتبه ۲ ،۱ و ارشد سراسر كشور می باشد. هر گونه تغییر در هیات مدیره و مدیران شرکت نیز می بایست به دبیرخانه کمیته تشخیص صلاحیت اطلاع داده شود.
شرایط و قوانین احراز صلاحیت و اخذ رتبه بندی انبوه سازان حقیقی
پروانه اشتغال به کار مهندسی، کاردانی یا تجربی در یکی از رشته های قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان
کسب حداقل ۵۰ درصد امتیازات مربوط به پایه شخص حقوقی. جدول احزار صلاحیت و تاثیر عوامل مختلف آن، در رتبه متقاضی حقیقی به شرح جدول زیر می باشد:
احراز صلاحیت و تخصیص پروانه اشتغال و رتبه به انبوه سازان حقیقی بر اساس سابقه حرفه ای، توان مالی، مدیریت منابع مالی و مطلوبیت کارهای مدیریت شده و عملکرد موفق وی می باشد. هم چنین، توجه به این نکته ضروری است که به انبوه سازان حقیقی، تنها پروانه اشتغال در پایه سه تعلق می گیرد و حوزه فعالیت آن ها، استان صادر کننده پروانه است.
مدارک لازم برای تشخیص صلاحیت و رتبه بندی انبوه سازان
از جمله مهم ترین شرایط لازم برای اخذ رتبه انبوه سازی و پروانه اشتغال، تهیه و ارائه مدارک مورد نیاز می باشد. در این میان، ممکن است که برخی افراد با اسناد موردنیاز در این خصوص، آشنایی نداشته و این سوال برای آن ها مطرح شود که مدارک لازم برای تشخیص صلاحیت و رتبه بندی انبوه سازان شامل چه مواردی می باشد؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که این اسناد عبارتند از:
اسناد مربوط به میزان سرمایه غیرنقدی شرکت یا سهامداران
آگهی روزنامه رسمی تاسیس شرکت، تغییرات و اساسنامه شرکت
مدارک تحصیلی مربوط به اعضای هیئت مدیره، مدیر عامل و شرکا
مدارک مربوط به مشارکت در ساخت پروژه ها
اسناد مربوط به کیفیت طرح های اجرا شده توسط دستگاه نظارت
اسناد و مدارک مربوط به تسهیلات و اعتبارات بانکی
اسناد مثبت اجرای به موقع طرح های ساختمانی پیشین
ارائه پروانه اشتغال به کار مجریان ساختمانی (اشخاص حقوقی) به منظور دریافت پروانه مضاعف
توجه به این نکته ضروری است که ارائه کلیه اسناد و مدارک فوق الذکر، در زمان مراجعه به دبیرخانه انجمن صنفی انبوه سازان مسكن و ساختمان، ضروری است. هم چنین، متقاضی می تواند با مراجعه مستقیم به دبیرخانه انجمن نیز فهرست و لیست مدارک و اسناد موردنیاز را نیز به دست آورد.
مراحل و نحوه صدور پروانه اشتغال، تشخیص صلاحیت و اخذ رتبه بندی انبوه سازان
در قسمت های پیشین مقاله، توضیحات جامع و کاملی در خصوص این پرسش که انبوه سازان چه کسانی می باشد و چه شرایط، مدارک و مراحلی برای احراز صلاحیت و اخذ رتبه بندی انبوه سازان وجود دارد؛ ارائه می گردد. به جهت آشنایی بیشتر متقاضیان، در این قسمت از مقاله مراحل و نحوه صدور پروانه اشتغال، تشخیص صلاحیت و اخذ رتبه بندی انبوه سازان ارائه می گردد.
مطابق با ماده 5 دستورالعمل تشخیص صلاحیت، تعیین پایه و صدور پروانه اشتغال به كار سازندگان انبوه مسكن و ساختمان، فرآیند گردش كار صدور پروانه اشتغال، تشخیص صلاحیت و تعیین پایه سـازندگان انبوه مسکن و ساختمان به شرح زیر می باشد:
دریافت لیست مدارک لازم از دبیرخانه کمیته
تکمیل و ارائه مدارک و اسناد موردنیاز به دبیرخانه کمیته
بررسی مدارک توسط دبیرخانه و ارائه مدارک به کمیته تشخیص صلاحیت
بررسی مدارک و تعیین پایه متقاضی ضرف 15 روز توسط کمیته تشخیص صلاحیت و ارسال مدارک به سازمان مسکن و شهرسازی استان جهت صدرو پروانه اشتغال
ذکر این نکته در این ماین حائز اهمیت می باشد که دبیرخانه كمیته در محل انجمن صنفی انبوه سازان مسكن و ساختمان قرار دارد. پس از مراحل قید شده، در قسمت فوق می تواند رتبه و پایه خود را از کمیته تشخیص صلاحیت و نیز پروانه اشتغال خود را از سازمان مسکن و شهرسازی استان دریافت نماید.
دستورالعمل تشخیص صلاحیت انبوه سازان
دستورالعمل تشخیص صلاحیت انبوه سازان؛ به عبارت کامل تر "دستورالعمل تشخیص صلاحیت، تعیین پایه و صدور پروانه اشتغال به كار سازندگان انبوه مسكن و ساختمان" توسط هیات وزیران، به منظور تعیین سیاست ها و خط مشی های سازماندهی، حمایت و نظارت بر بازار تولید و عرضه مسكن، تصویب گردیده است. به منظور آشنایی علاقمندان با مفاد این دستورالعمل، فایل آن در جدول زیر ارائه گردیده است.
- نویسنده: هیات وزیران
- حجم: 214 KB
- منبع: سایت سازمان نظام مهندسی
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه اخذ رتبه بندی انبوه سازان در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه اخذ رتبه بندی انبوه سازان پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.
پاسخ مشاور: باسلام. خیر.
پاسخ مشاور: باسلام. فعالیت به صورت رسمی و قانونی و هم چنین، دریافت حمایت و تسهیلات از جانب دولت برای ساخت مسکن و ساختمان از جمله مزایای کارت انبوه سازی می باشد که توضیحات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.