برای مشاوره آموزش صفر تا صد مراحل واردات کالا
برای مشاوره آموزش صفر تا صد مراحل واردات کالا
از جمله روش های اساسی برای تامین کالاهای موردنیاز یک کشور و نیز جوامع مختلف، واردات کالاهای مزبور از سایر کشورها می باشد. با توجه به آن که ممکن است کلیه کالاهای اساسی مورد نیاز یک کشور، در داخل آن تولید نشوند، نیاز است که افرادی، تحت عنوان بازرگان و تاجر، این کالاها از کشورهای تولید کننده به داخل کشور وارد نموده و نیاز جامعه را مرتفع سازند.
با توجه به سودآوری قابل توجه واردات کالا، برای بازرگانان و تجار، افراد زیادی سالانه متقاضی واردات کالا از سایر کشورها می باشند. با این حال؛ واردات کالا، امر ساده ای نبوده و قوانین و مقررات خاص خود را دارد که عدم رعایت آن، وارد کننده را با پیامدهای قانونی مواجه می سازد که همین امر، به نوبه خود، اهمیت اطلاع از مراحل واردات کالا و نیز فلوچارت آن را دو چندان می سازد.
از این رو، در این مقاله، ابتدا، به این پرسش که واردات کالا چیست؛ پرداخته شده و انواع و فلوچارت فرآیند خرید خارجی آورده می شود. در ادامه؛ آموزش صفر تا صد مراحل واردات کالا بررسی شده و امکان دانلود قوانین گمرک برای واردات کالا pdf فراهم می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
واردات کالا چیست
واردات کالا از جمله مهم ترین عوامل توسعه تجاری و اقتصادی کشورها به شمار آمده که به کمک آن می توان نیازهای داخلی را برطرف کرد و امکان دسترسی به محصولات مورد نیاز را برای عموم مردم فراهم ساخت. هم چنین، واردات کالا فرصت انجام فعالیت های تجاری، انتقال فناوری، ایجاد اشتغال را برای کشورهای فراهم نموده که این امر، به نوبه خود بر اهمیت واردات کالا می افزاید.
در پاسخ به این پرسش که واردات کالا چیست، می توان پاسخ داد که واردات کالا به فرآیندی گفته می شود که در طی آن، کالاهایی که از یکی کشور تولید یا ساخته شده است، از راه تجاری به کشور دیگر وارد شده و توسط آن، خریداری گردد. به عبارت دیگر، فرآیند وارد کردن کالاهای تولید شده در خارج از مرزهای رسمی یک کشور، به داخل آن کشور توسط تجار، بازرگانان و مسافران بین المللی، واردات کالا گفته می شود. واردات کالا، نیازمند اخذ مجوز واردات کالا می باشد.
از جمله مهم ترین علل واردات کالا، مقرون به صرفه نبودن تولید یک کالا در داخل یک کشور، عدم داشتن دانش فنی و نیز، فقدان مواد اولیه می باشد. از این رو، بسیاری از کشور، از طریق واردات کالا نیازمندهای خود را تامین نموده و اقلام موردنیاز خود را فراهم می آورند. واردات کالا از سایر کشورها، مستلزم آشنایی با مقررات آن و نیز اطلاع از مراحل مربوطه می باشد که در قسمت های بعدی مقاله به طور مفصل، به آن پرداخته خواهد شد.
انواع واردات کالا
همانطور که پیش تر بیان شد؛ به فرآیندی که در طی آن کالاهایی که در یک کشور ساخته و فراهم شده و از راه تجاری به کشور دیگر وارد می شوند را واردات کالا می گویند. واردات کالا، در تجارت خارجی به روش ها و انواع مختلفی صورت می گیرد که از جلمه آن می توان به واردات قطعی، واردات موقت، کالای مرجوعی، ترانزیت داخلی و ترانزیت خارجی اشاره نمود. به منظور آشنایی بیشتر متقاضیان این قسمت از مقاله به توضیح انواع واردات کالا اختصاص داده شده است.
واردات قطعی: واردات قطعی کالا به فرآیندی گفته می شود که در طی آن، کالاهای وارداتی به منظور بهره برداری در داخل کشور، وارد محدوده گمرکی کشور وارد کننده شده و با پرداخت هزینه حق ورودی و حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض و هم چنین، هزینه های انجام خدمات گمرکی و طی تشریفات لازمه، از گمرک ترخیص می گردند.
واردات موقت: در مقابل ورود قطعی، ورود موقت کالا قرار می گیرد که در طی آن فرآیند گمرکی جهت ترخیص کالا بدون پرداخت گمرکی صورت گرفته تا کالا به طور موقت وارد کشور شده و سپس، پس از مدتی از کشور خارج شود. از مثال های واردات موقت کالا می توان به کالاهای وارد شده برای شرکت در نمایشگاه های بین المللی اشاره نمود.
کالای مرجوعی: کالاهای مرجوعی به کالاهایی گفته می شود که ابتدا؛ به کشور شده و بنا به دلایل مختلف؛ نظیر وجود مشکل در بخشی از کالا، آسیب دیدن کالا، مغایرت کالا و یا موارد دیگر به خارج از کشور مرجوع می شوند.
ترانزیت داخلی: منظور از ترانزیت داخلی، انتقال کالای ترخیص نشده از یکی از گمرک های مرزی داخلی به گمرک دیگر در داخل کشور می باشد. این امر، زمانی صورت می گیرد که کالا از یک نقطه مرزی وارد کشور شده، اما به دلایلی امکان ترخیص کالا در همان گمرک وجود نداشته باشد.
ترانزیت خارجی: ترانزیت خارجی فرآیند گمرکی است که براساس آن، کالایی به منظور عبور از قلمرو گمرکی از گمرک یک کشور وارد شده و توسط گمرک کشور دیگر خارج می شود. ترانزیت خارجی خود به روش های مختلفی صورت می گیرد که از جمله آن می توان به ترانزیت خارجی به روش های زمینی، دریایی و هوایی اشاره نمود.
آموزش صفر تا صد مراحل و فلوچارت فرآیند خرید خارجی و واردات کالا
در قسمت های پیشین مقاله، چیستی و ماهیت واردات کالا را توضیح داده و انواع آن را بیان نمودیم. تجار و بازرگانان به منظور واردات کالا می بایست با مراحل و نحوه این امر آشنا بوده و از ضوابط آن مطلع باشند از این رو، در این بخش از مقاله؛ آموزش صفر تا صد مراحل و فلوچارت فرآیند خرید خارجی و واردات کالا بیان گردیده است.
دریافت کارت بازرگانی هوشمند: کارت بازرگانی مجوزی است که به دارنده ی آن، اعم از شخص حقیقی و حقوقی اجازه می دهد که با اخذ آن؛ اقدام به تجارت در زمینه صادرات و واردات کالا کند. متقاضیان به منظور دریافت کارت بازرگانی، می بایست به سامانه جامع تجارت به نشانی اینترنتی ntsw.ir مراجعه نمایند.
انتخاب نمودن حوزه فعالیت: پس از اخذ کارت بازرگانی، متقاضی لازم است که زمینه و حوزه فعالیت خود را در خصصوص واردات کالا مشخص کند. برخی تجار ممکن است که واردات کالا را تنها از یک کشور خاص انجام داده، اما در موارد بازرگان، با کشورهای مختلف ارتباط گرفته و اقدام به واردات کالا از آن ها می نماید.
اطلاع از قوانین و مقررات حوزه واردات کالا: از آن جایی که قوانین و مقررات در حوزه واردات کالا از هر کشور دائما در حال تغییر می باشند، لازم است که متقاضیان از آخرین اخبار و اطلاعات در این حوزه مطلع بودن و دانش خود را به روز نمایند.
انتخاب کشور و کالای وارداتی: پس از مراحل فوق الذکر، متقاضی می بایست با توجه به میزان آشنایی حقوقی خود؛ مهارت زبان و نیز تجزیه و تحلیل بازار کشوری را که می خواهد از آن کالا وارد نموده را انتخاب کرده و مشخص نماید که قصد دارد چه کالا و خدماتی را به کشور وارد نماید.
درخواست ارسال پیش فاکتور یا پروفرما: پروفرما یا پیش فاکتور سندی است که قبل از نهایی شدن فروش توسط فروشنده صادر می شود و به عبارت دیگر، پیش زمینه ای برای وارد کردن کالا محسوب می شود.
انجام مراحل مربوط به ثبت سفارش: ثبت سفارش کالا؛ به فرآیندی گفته می شود که که از طریق آن، بازرگان باید مجوز واردات کالا از خارج به ایران را از سازمان توسعه و تجارت دریافت کنند تا کالا به صورت قانونی وارد کشور شود. به این منظور، متقاضی می بایست به سامانه جامع تجارت مراجعه نماید.
تخصیص ارز و انجام پرداخت بین المللی: منظور از تخصیص ارز وارداتی؛ اختصاص ارز به انواع اشخاص حقیقی و حقوقی وارد کننده، برای پرداخت هزینه ها و خرید کالاهای خارجی و واردات می باشد که از این طریق افراد می توانند با قیمت کمتری امر واردات را انجام دهند.
طی نمودن مراحل حمل و نقل و بیمه کالا: پس از طی نمودن مراحل فوق، نوبت به طی نمودن مراحل مربوط به حمل و نقل و بیمه کالا می رسد. تجار و بازرگانی غالبا به منظور معین نمودن مسئولیت بیمه و حمل کالا از قواعد اینکوترمز استفاده می نمایند.
انجام فرآیند ترخیص کالا از گمرک: مطابق با بند ث ماده 1 قانون امور گمرکی مصوب 1390؛ به عملیات خروج کالا از اماکن گمرکی پس از انجام تشریفات گمرکی، ترخیص کالا از گمرک گفته می شود. به منظور آشنایی بیشتر متقاضیان با مراحل واردات کالا، در قسمت زیر، فلوچارت این امر، ارائه شده است.
انجام کلیه مراحل قید شده در قسمت فوق، برای وارد نمودن کالا الزامی می باشد. توجه به این نکته ضروری است که صاحبان کالا به منظور ترخیص کالا از گمرک پس از تهیه مدارک لازم همانند کارت بازرگانی هوشمند، قبض انبار، پروفرما، گواهی نامه استاندارد و... می بایست نسبت به ثبت اظهارنامه خود در سامانه گمرک جمهوری اسلامی ایران به نشانی epl.irica.ir مراجعه نمایند که جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، به متن مقاله مراجعه نمایید.
قوانین گمرک برای واردات کالا pdf
تجار و فعالان اقتصادی به منظور واردات کالا، می بایست قوانین و مقرراتی مختلفی را در این خصوص، مورد رعایت قرار دهند. شناخت و اطلاع از قوانین و مقررات واردات کالا از این جهت حائز اهمیت است که بازرگانان و تجار، کلیه فعالیت های خود را با قوانین داخلی و خارجی تطبیق نموده و از بروز تخلفات جلوگیری به عمل آورند. قوانین گمرکی برای واردات کالا عبارتند از:
قانون امور گمرکی مصوب سال 1390
آییننامه اجرایی قانون امور گمرکی
قانون مقررات صادرات و واردات مصوب سال 1372
آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات
کتاب مقررات صادرات و واردات
از جمله مهم ترین، قوانین و مقررات کشور، در حوزه امور گمرکی؛ قانون امور گمرکی کشور، مصوب سال 13980 می باشد. قانون گذار در مواد این قانون، به تعریف اصطلاحات حوزه واردات، حقوق ورودی و هزینه های خدمات، تشریفات گمرکی و ... پرداخته است. به منظور آشنایی متقاضیان، در این قسمت، امکان دانلود قوانین گمرک برای واردات کالا pdf، که همان قانون امور گمرکی کشور می باشد فراهم گردیده است.
- نویسنده: مجلس شورای اسلامی
- حجم: 606 KB
- منبع: سایت مجلس شورای اسلامی
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد آموزش صفر تا صد مراحل واردات کالا در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از آموزش صفر تا صد مراحل واردات کالا پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. ترانزیت خارجی فرآیند گمرکی است که براساس آن، کالایی به منظور عبور از قلمرو گمرکی از گمرک یک کشور وارد شده و توسط گمرک کشور دیگر خارج می شود. ترانزیت خارجی خود به روش های مختلفی صورت می گیرد که از جمله آن می توان به ترانزیت خارجی به روش های زمینی، دریایی و هوایی اشاره نمود.