برای مشاوره جزئیات پرداخت یاری
برای مشاوره جزئیات پرداخت یاری
با توجه به گسترش تبادلات الکترونیک و انجام معاملات به صورت اینترنتی، لزوم ایجاد نهادهایی که فرآیند پرداخت را تسهیل نمایند، نیز بیش از پیش گردید. در این راستا شرکت های پرداخت یار، به عنوان رابط میان پذیرندگان و ارائه دهندگان اصلی خدمات پرداخت یعنی شرکت های psp؛ درگاه پرداخت های اینترنتی را برای مشتریان کسب و کارها ایجاد نمودند.
هدف از فعالیت و ایجاد شرکت های پرداخت یار، ارائه خدمات پرداخت و نظارت بر عملکرد پذیرندگان، پس از اتصادل آن ها به شبکه الکترونیکی پرداخت می باشد. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی افراد مطرح شود که نحوه دریافت درگاه از شرکت های پرداخت یار چه می باشد و تفاوت پرداخت یار با شرکت ارائه دهنده خدمات پرداخت PSP چیست؟
از این رو، در این مقاله، پس از پاسخ به این پرسش که پرداخت یاری چیست و پرداخت کیست، به مزایا و معایب مجوز پرداخت یاری و نحوه دریافت درگاه از پرداخت یار پرداخت می شود. در ادامه، تسویه حساب شرکت های پرداخت یاری مورد بررسی قرار گرفته و تفاوت پرداخت یار با شرکت ارائه دهنده خدمات پرداخت PSP توضیح داده می شود. در انتهای مقاله نیز؛ تفاوت پرداخت سازی با پرداخت یاری و نیز، لیست شرکت های پرداخت یارها ارائه می گردد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
پرداخت یاری چیست
با توجه به توسعه و گسترش فضای کسب و کار و شناسایی نیازهای جدید در این حوزه، نهادهای جدیدی تحت عنوان "پرداخت یار" به منظور تسهیل پرداخت های الکترونیک به وجود آمدند. یکی از سوالات متداولی که در این میان، برای متقاضیان مطرح می شود؛ این است که پرداخت یاری چیست؟ و به چه منظوری، ایجاد می شوند؟
در پاسخ به این پرسش، می توان بیان داشت که پرداخت یارها، به منظور انعقاد قرارداد، ارائه خدمات پرداخت و نظارت بر عملکرد پذیرندگان پشتیبانی شده، پس از اتصال آن ها به شبکه الکترونیکی ایجاد گردیده اند. از جمله مزایای نهادهای پرداخت یاری می توان به ساماندهی بهتر پرداخت اینترنتی و نیز جلوگیری از سوء استفاه سایت های مختلف اشاره نمود.
آنچه در خصوص شرکت های پرداخت یاری حائز اهمیت می باشد؛ این است که این نهادها، به منظور انجام فعالیت رسمی و قانونی، ملزم به رعایت دستورالعمل ها و مقررات وضع شده توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و نیز شرکت شاپرک می باشند. ذکر این نکته در این میان، حائز اهمیت می باشد که پیش از ایجاد پرداخت یارها، شرکت های psp، مسئول ارائه خدمات پرداخت الکترونیک به کسب و کارها بوده، اما تعداد محدود و هم چنین، قوانین سخت گیرانه و نیز عدم ارائه به درگاه به کسب و کارهای آنلاین، موجب گردید که شرکت های پرداخت یار، با ساختار جدید، خدمات پرداخت را به مشتریان ارائه نمایند.
پرداخت یار کیست
در قسمت گذشته، به این پرسش که پرداخت یاری چیست؛ پاسخ داده و در این خصوص بیان نمودیم که پرداخت یارها به منظور ارائه خدمات پرداخت به کسب و کارها ایجاد گردیده اند. با توجه به این موضوع می توان در پاسخ به این پرسش که پرداخت یار کیست؛ با توجه مقررات بانک مرکزی در خصوص پرداخت یاران پاسخ داد که:
پرداخت یار؛ شخص حقوقی است که در چارچوب قوانین و مقررات بانک مرکزی و بر اساس قرارداد منعقده با شرکت های ارائه دهنده خدمات پرداخت و تفاهم نامه منعقده با شرکت شاپرک به فعالیت مشغول است. در این راستا، شرکت پرداخت یار، پرداخت های بدون حضور کارت از جمله پرداخت های درون برنامه ای مبتنی بر زیرساخت های همراه را دریافت نموده و این اطلاعات را به شبکه شاپرک ارسال می کند.
آنچه در خصوص پرداخت یاران حائز اهمیت می باشد، این است که شرکت پرداخت یار، خود به هیچ عنوان حق مبادرت به انجام فعالیت های بانکی و اعتباری را ندارد. منظور از مصادیق عملیات بانکی و اعتباری، نیز مواردی است که به موجب مصوبات شورای پول و اعتبار به عنوان فعالیت بانکی، شناخته شده است.
مزایا و معایب مجوز پرداخت یاری
ایجاد و فعالیت پرداخت یارها، ضمن کمک به کسب و کارها و سهولت در انجام فرآیند پرداخت؛ معایب و مشکلاتی را نیز برای افراد به همراه داشته است. از آن جایی که ممکن است، برخی افراد با مزایا و معایب مجوز پرداخت یاری آشنایی نداشته باشند؛ این قسمت از مقاله به بیان این مزایا و معایب اختصاص داده شده که عبارتند از:
سازماندهی بهتر درگاه های پرداخت الکترونیکی
جلوگیری از سوء استفاده و تخلف سایت های اینترنتی
ارائه کد پذیرندگی برای هر پذیرنده
مدیریت و نظارت بر پذیرنده ها
اخذ سود کم و کارمزد از تراکنش ها در برابر خدمات ارائه شده
امکان ایجاد نظارت بهتر شاپرک بر روی درگاههای پرداخت
علاوه بر مزایای فوق الذکر، پرداخت یارها معایب و مشکلاتی را نیز با خود به همراه دارند که از جمله آن می توان به روند کند پرداخت در پرداخت یار، امکان بورز نقص در پیاده سازی پرداخت یاری، اشاره نمود. هم چنین، پرداخت ها موظف می باشند که در کلیه فعالیت های خود، مصوبات بانک مرکزی را مورد رعایت قرار دهند.
نحوه دریافت درگاه از پرداخت یار
همانطور که پیش تر بیان شد؛ موضوع فعالیت شرکت های پرداخت یاری، بازاریابی، انعقاد قرارداد، ارائه خدمات پرداخت و نظارت بر عملکرد پذیرندگان پشتیبانی شده پس از اتصال آن ها به شبکه الکترونیکی پرداخت، می باشد. منظور از پذیرنده؛ شخص حقیقی یا حقوقی است که از طریق انعقاد قرارداد با پرداخت یاران و با استفاده از درگاه های پرداخت در اختیار این نهادها، اقدام به فروش کالا یا خدمات خود می کند. نحوه دریافت درگاه از پرداخت یار برای پذیرنده به شرح زیر است:
انتخاب شرکت پرداخت یار معتبر و دارای مجوز از بانک مرکزی
ایجاد حساب کاربری و تکمیل مراحل ثبت نام در وب سایت شرکت پرداخت یار
ارائه مدارک لازم برای ساخت درگاه اینترنتی به شرکت پرداخت یار (این مدارک عبارتند از مدارک هویتی، مدارک بانکی، کد رهگیری مالیاتی، اینماد و ...)
احراز هویت توسط شرکت پرداخت یار که این فرآیند ممکن است شامل احراز هویت آنلاین از طریق هوش مصنوعی، از طریق تماس تلفنی و یا ارسال پیامک باشد.
فعال سازی سامانه پرداخت اینترنتی
پس از انجام مراحل فوق الذکر، درگاه اینترنتی فروشگاه یا سایت برای متقاضی فعال شده و کدهای مربوطه توسط درگاه واسط به متقاضی ارائه می شود. پس از آن شخص می تواند برای دریافت وجه از مشتریان خود، از درگاه اینترنتی دریافت شده از شرکت پرداخت یار استفاده نماید.
تسویه حساب شرکت های پرداخت یاری
تسویه حساب شرکت های پرداخت یاری؛ شامل مراحل و فرآیندهای مختلفی می شود. از آن جایی که ممکن است، برخی افراد با این مراحل، آشنایی نداشته باشند؛ این قسمت از مقاله به بیان فرآیند تسویه حساب این شرکت ها اختصاص داده شده است. وجوه تراکنش های پذیرندگان پشتیبانی شده، طی فرایند زیر مدیریت شده و توسط شرکت شاپرک تسویه می گردد:
هر یک از پذیرندگان پشتیبانی شده دارای شماره پایانه منحصر به فرد نزد پرداخت یار خوهند بود.
شرکت پرداخت یار اطلاعات مربوط به پذیرندگان پشتیبانی شده را از طریق شرکت ارائه دهنده خدمات پرداخت به شرکت شاپرک اعلام می نماید.
پس از آن، مبلغ همه تراکنش ها از همه ترمینال های پذیرندگان پشتیبانی شده، به حساب شرکت پرداخت یار واریز می شود.
شرکت پرداخت یار حق برداشت از حساب مقصد تراکنش ها را از خود سلب نموده و آن را به شرکت شاپرک واگذار می کند.
شرکت شاپرک بر اساس فایل دریافتی از پرداخت یار که حاوی اطلاعات تسویه با پذیرنده پشتیبانی شده است، در موعد توافق شده نسبت به تسویه و پرداخت مبالغ در وجه پذیرنده پشتیبانی شده در چارچوب سامانه پایا اقدام می کند.
توجه به این نکته ضروری است که کارمزد شرکت پرداخت یار در انتهای هر ماه، محاسبه شده و در حساب معرفی شده توسط پرداختیار واریز خواهد شد. با توجه به مطالب ارائه شده در قسمت فوق، می توان چنین نتیجه گیری نمود که کلیه تسویه ها، به طور مستقیم توسط شاپرک به دو شیوه دستی و اتوماتیک انجام شده و شرکت های پرداخت یاری هیچ دخالتی در این امر، نخواهند داشت.
تفاوت پرداخت یار با شرکت ارائه دهنده خدمات پرداخت PSP
PSP که مخفف عبارت "Payment Service Provider" می باشد، به معنی شرکت ارائه دهنده خدمات پرداخت الکترونیک است. این شرکت ها، مراحل اخذ پول از مشتریان را برای کسب و کارهای آنلاین مدیریت و تسهیل می نمایند. در این میان، ممکن است که این سوال که برای برخی متقاضیان مطرح شود که تفاوت پرداخت یار با شرکت ارائه دهنده خدمات پرداخت PSP چه می باشد؟
در پاسخ به این پرسش، می بایست بیان نمود که اولین تفاوت میان psp و پرداخت یار، در این است که شرکت های پرداخت یار، نیازی به نماد اعتماد الکترونیکی نداشته و اما داشتن این نماد، در شرکت های psp الزامی است. تفاوت دیگر، در این است که پشتیبانی در شرکت پرداخت یار، به صورت آنلاین و در هر ساعتی از شبانه روز می باشد، اما در psp این رویه به صورت شخصی می باشد.
هم چنین، تعداد شرکتهای PSP نسبت به شرکت های پرداخت یار محدود بوده و کلیه آن ها وابسته به بانکهای رسمی هستند. علاوه بر این، اتصال مستقیم به شبکه شاپرک، داشتن دستگاه پوز و نیز کد ussd، از دیگر مزیت هایی است که شرکت های PSP از آن برخوردار بوده، اما شرکت های پرداخت یار، از آن ها بی بهره می باشند.
تفاوت پرداخت سازی با پرداخت یاری
در بیان تعریف و ماهیت پرداخت سازها، می توان بیان نمود که پرداخت ساز، یک شرکت یا شخص حقوقی بوده که با راه اندازی یک اپلیکیشن، فرآیند پرداخت و کارت به کارت غیرحضوری را تسهیل می نماید. از آن جایی که ممکن است برخی افراد با تفاوت این شرکت با پرداخت یار، آشنایی نداشته باشند؛ این قسمت از مقاله به بیان تفاوت پرداخت سازی با پرداخت یاری اختصاص داده شده است.
پرداخت ساز، یک پلتفرم برای انجام تراکنش می باشد؛ در حالی که پرداخت یاری یک درگاه برای پرداخت است.
تراکنش در پرداخت یارها امنتر و مطمئن تر از پرداخت سازها می باشد.
کارمزد انجام تراکنش در پرداخت یار کمتر از پلتفرم پرداخت ساز است
همانطور که پیش تر بیان شد؛ پرداخت یارها به هر پذیرنده درگاه پرداخت، یک کد پذیرندگی اختصاصی ارائه می دهد در حالی که پرداخت سازها این کد پذیرندگی منحصر به فرد را ندارند. علاوه بر این، سرعت انجام تراکنش در پرداخت سازها به مراتب بیش تر از پرداخت یارها می باشد.
لیست شرکت های پرداخت یار
در قسمت های پیشین مقاله، توضیحات جامع و کاملی در خصوص شرکت های پرداخت یار ارائه گردید توضیح داده شد که نحوه دریافت درگاه از این شرکت ها به چه صورتی می باشد. در این بخش از مقاله، به منظور آشنایی متقاضیان، لیست شرکت های پرداخت یار به صورت فایل pdf ارائه شده که متقاضیان می توانند به دانلود و مطالعه آن اقدام نمایند.
- نویسنده: شاپرک
- حجم: 286 KB
- منبع: سایت شاپرک
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جزئیات پرداخت یاری در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از جزئیات پرداخت یاری پاسخ دهند.